Како да креирате платена претплата за билтен во MailerLite

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Платената претплата за билтен е многу ефикасен начин да генерирате повеќе приходи за вашиот бизнис. Со платените претплати на билтенот, можете да се погрижите да се претплатите само најзаинтересираните и најангажираните читатели. Ова може да ви помогне да го подобрите квалитетот на вашиот билтен и да изградите полојална читателска публика. Во оваа објава на блог, ќе ви покажеме како да креирате претплата за билтен со платена програма во Mailerlite.

Од 9 долари месечно

Испробајте го MaillerLite бесплатно за најмногу 1,000 примачи

Постојат многу причини зошто можеби ќе сакате да креирате претплата за билтенот што се плаќа. На пример, можете да го користите за:

 • Создадете приходи за вашиот бизнис
 • Изградете полојална читателска публика
 • Обезбедете ексклузивна содржина на вашите претплатници
 • Понудете им попусти или други поволности на вашите претплатници

MailerLite е платформа за маркетинг преку е-пошта што го олеснува креирањето и управувањето со платените претплати за билтен.

Маркетинг по е-пошта на MailerLite
Од 9 долари месечно

mailerlite е алатка за е-пошта богата со карактеристики и прифатлива за корисникот, која е одличен избор за малите бизниси благодарение на неговиот дарежлив бесплатен план.

 Испробајте го MaillerLite бесплатно за најмногу 1,000 примачи

Испраќајте неограничени месечни пораки. Изберете од 100 шаблони. Платени претплати за билтен. Автоматизација на е-пошта и сегментација на претплатници. Креирајте квизови, веб-страници и целни страници.

Што е MailerLite?

mailerlite е-мејл маркетинг

MailerLite е платформа за маркетинг преку е-пошта што им помага на бизнисите од сите големини да креираат, испраќаат и следат маркетинг кампањи за е-пошта. Со MailerLite, можете да креирате прекрасни е-пошта, да ги сегментирате вашите претплатници и да ги следите резултатите.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Mailerlite. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

MailerLite исто така нуди а различни карактеристики кои можат да ви помогнат да го развиете вашиот бизнис, како што се:

 • Градител на целна страница: Создадете целни страници за да ги промовирате вашите производи или услуги и да собирате потенцијални клиенти.
 • Автоматизација: Создадете автоматизација на е-пошта за да испраќате насочени пораки до вашите претплатници врз основа на нивното однесување.
 • анализатор: Следете ги резултатите од маркетингот преку е-пошта за да видите што функционира, а што не.
 • За целосна листа на функции, проверете го ова преглед на Mailerlite.

MailerLite нуди голем број на бенефиции за бизнисите кои сакаат да создадат претплата за билтенот што се плаќа. Овие придобивки вклучуваат:

 • Леснотија на користење: MailerLite е платформа погодна за корисниците која го олеснува креирањето и управувањето со претплати на билтенот што се плаќа.
 • Достапност: MailerLite нуди различни ценовни планови кои се достапни за бизниси од сите големини.
 • Моќни карактеристики: MailerLite нуди голем број моќни функции кои можат да ви помогнат да креирате и управувате со успешна претплата на билтенот што се плаќа. Овие карактеристики вклучуваат:
  • Градител на целни страници
  • Интеграција на ленти
  • Автоматика за маркетинг преку е-пошта
  • анализатор

Тука се и некои дополнителни придобивки од користењето на MailerLite:

 • Бесплатен план: MailerLite нуди бесплатен план кој ви овозможува да испраќате до 12,000 е-пошта месечно до најмногу 2,000 претплатници.
 • Повлечете и спуштете уредник за е-пошта: Уредникот за е-пошта со влечење и спуштање на MailerLite го олеснува создавањето прекрасни е-пораки без искуство со кодирање.
 • сегментација на: MailerLite ви овозможува да ги сегментирате вашите претплатници врз основа на нивните интереси, однесување и демографија. Ова ви овозможува да испраќате повеќе насочени и релевантни е-пошта.
 • А / Б тестирање: MailerLite ви овозможува A/B да ги тестирате вашите е-пошта за да видите што најдобро функционира со вашите претплатници.
 • Известување: MailerLite обезбедува детални извештаи за вашите е-пошта маркетинг кампањи за да можете да ги следите вашите резултати и да видите што функционира, а што не.

Како да креирате платена претплата за билтен во Mailerlite?

mailerlite платена претплата за билтен
 1. Направете целна страница за вашиот билтен

Првиот чекор во креирањето на платена претплата за билтен е да креирате целна страница за вашиот билтен. Целна страница е веб-страница која е специјално дизајнирана да ги претвора посетителите во претплатници.

За да креирате целна страница за вашиот билтен во MailerLite, следете ги овие чекори:

 1. Одете во делот Страници на вашата сметка на MailerLite.
 2. Кликнете Креирај нов.
 3. Изберете ја опцијата Landing page.
 4. Дајте име на вашата целна страница.
 5. Изберете ја опцијата Бесплатен билтен.
 6. Кликнете Креирај.

Откако ќе ја креирате вашата целна страница, можете да ја прилагодите за да одговара на вашиот бренд и вашата публика. Можете да додадете наслов, опис, слика и повик за акција.

2. Интегрирајте ја вашата сметка на MailerLite со Stripe

Следниот чекор е да ја интегрирате вашата сметка на MailerLite со Stripe. Stripe е услуга за обработка на плаќања што го олеснува прифаќањето на плаќањата за вашата претплата на билтенот.

За да ја интегрирате вашата сметка на MailerLite со Stripe, следете ги овие чекори:

 1. Одете во делот Интеграции на вашата сметка на MailerLite.
 2. Кликнете Додај интеграција.
 3. Изберете ја опцијата Stripe.
 4. Следете ги упатствата за да креирате сметка на Stripe и да ја интегрирате со вашата сметка на MailerLite.

Откако ќе ја интегрирате вашата сметка на MailerLite со Stripe, можете да започнете да прифаќате плаќања за вашата претплата на билтенот.

3. Промовирајте ја вашата претплата за билтен

Последниот чекор е да ја промовирате вашата претплата на билтенот на вашата публика. Можете да ја промовирате вашата претплата за билтен преку различни канали, како што се:

 • социјалните медиуми
 • Твојот веб-сајт
 • Е-мејл маркетинг
 • Офлајн маркетинг

Со промовирање на вашата претплата за билтен, можете да допрете до поширока публика и да привлечете повеќе претплатници.

Еве неколку корисни совети за создавање успешна претплата на билтенот што се плаќа:

 1. Понудете ексклузивна содржина: Еден од најдобрите начини да ги убедите луѓето да платат за вашиот билтен е да им понудите ексклузивна содржина што не можат да ја добијат никаде на друго место. Ова може да вклучува ран пристап до нови објави на блогови, попусти на производи или услуги или содржина зад сцената.
 2. Проверете дали вашиот билтен е со висок квалитет: Вашите претплатници плаќаат за вредна услуга, затоа погрижете се да ги искористат своите пари. Ова значи пишување висококвалитетна содржина која е информативна, привлечна и релевантна за вашата публика.
 3. Редовно промовирајте ја вашата претплата за билтен: Колку повеќе луѓе знаат за вашиот платен билтен, толку повеќе претплатници ќе привлечете. Промовирајте ја вашата претплата за билтен на вашата веб-страница, социјалните медиуми и во вашите маркетинг кампањи за е-пошта.
 4. Поставете фер цена: Кога поставувате цена за вашата претплата на билтенот, важно е да постигнете рамнотежа помеѓу остварувањето профит и прифатливоста за вашата целна публика. Добар начин да го направите ова е да ја испитате вашата публика за да видите што се спремни да платат.
 5. Обезбедете одлична услуга за клиентите: Ако вашите претплатници имаат какви било проблеми со претплатата на билтенот, важно е да обезбедите одлична услуга за клиентите за да го решите проблемот што е можно побрзо. Ова ќе помогне да се изгради доверба и лојалност со вашите претплатници, што ќе ги зголеми шансите да ги обноват своите претплати.

Постојат многу идеи за содржина што може да биде вклучена во претплата за билтен што се плаќа, како што се:

 • Билтен за претприемачи што дава ексклузивни совети и совети.
 • Билтен за хранителите што обезбедува рецепти, рецензии за ресторани и совети за патување.
 • Билтен за родители што дава совети, совети и ресурси.
 • Билтен за љубителите на домашни миленици што дава вести, совети и совети.

Ако имате страст за одредена тема, можете да креирате платена претплата за билтен што обезбедува ексклузивна содржина и придобивки за вашите претплатници.

Ако барате практични примери на платени претплати за билтен создадени во MailerLite, проверете ги билтените на овие компании:

 • Прелистувачот: Прелистувачот е платена претплата за билтен што на своите претплатници им обезбедува курирана содржина од веб, вклучувајќи статии, видеа и подкасти. Билтенот се објавува три пати неделно и чини 48 долари годишно. 
 • The Skimm: Skimm е платена претплата на билтенот што на своите претплатници им обезбедува дневен билтен со вести и информации што се релевантни за жените. Билтенот се објавува секое утро и чини 99 долари годишно. 
 • Билтен за хонорарен пишување: Овој билтен е наменет за хонорарни писатели кои сакаат да ги подобрат своите вештини, да најдат повеќе клиенти и да заработат повеќе пари. Вклучува статии, интервјуа и совети од искусни хонорарни писатели. Билтенот се објавува еднаш неделно и чини 19 долари месечно. 
 • Билтен за пишување копии: Овој билтен е за писатели кои сакаат да научат како да пишуваат ефективна маркетинг копија. Вклучува написи, интервјуа и совети од искусни автори. Билтенот се објавува еднаш неделно и чини 29 долари месечно.

Тука се и некои дополнителни совети за создавање ефикасно платена претплата за билтен:

 • Персонализирајте ги вашите е-пошта: Кога ги персонализирате вашите е-пошта, им покажувате на вашите претплатници дека се грижите за нив и дека не испраќате само масовни пораки. Можете да ги персонализирате вашите е-пошта користејќи ги нивните имиња, интереси или демографија.
 • Користете визуелни елементи: Визуелните слики можат да помогнат вашите е-пошта да бидат попривлечни и визуелно попривлечни. Можете да користите слики, видеа и инфографици за да го разделите вашиот текст и да ги направите вашите е-пошта поинтересни за читање.
 • Повик за акција: Погрижете се вашите е-пошта да имаат јасен повик за акција. Кажете им на вашите претплатници што сакате да прават, без разлика дали тоа е кликнување на врска, претплата на вашиот билтен или купување.

Сè на сè, Mailerlite е одлична платформа за создавање платени претплати за билтен. Оваа платформа за маркетинг на е-пошта е многу прифатлива и прифатлива за корисниците. Ако тоа е она што го барате, продолжи и пробај го Mailerlite денес!  

Референци

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...