Како да креирате целна страница со MailerLite

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Целната страница е една од најважните веб-страници. Во суштина, тој е дизајниран да ги претвори посетителите во претплатници или клиенти. Обично, тој промовира одреден производ или услуга или собира адреси за е-пошта за билтен, на пример. Во овој блог пост, ќе ви покажеме како да креирате целна страница со MailerLite. 

Од 9 долари месечно

Користете MaillerLite бесплатно (до 1 илјада претплатници)

Постојат многу причини зошто можеби ви треба целна страница. На пример, можете да користите целна страница за:

 • Промовирајте нов производ или услуга
 • Генерирај води
 • Соберете адреси за е-пошта за вашиот билтен
 • Возете сообраќај кон вашата веб-страница
 • Продавајте производи или услуги

MailerLite е моќна алатка за маркетинг преку е-пошта што исто така вклучува и градител на целни страници. Ова го олеснува создавањето на целни страници со професионален изглед без никакво искуство со кодирање.

Маркетинг по е-пошта на MailerLite
Од 9 долари месечно

mailerlite е алатка за е-пошта богата со карактеристики и прифатлива за корисникот, која е одличен избор за малите бизниси благодарение на неговиот дарежлив бесплатен план.

 Користете MaillerLite бесплатно (до 1 илјада претплатници)

Испраќајте неограничени месечни пораки. Изберете од 100 шаблони. Платени претплати за билтен. Автоматизација на е-пошта и сегментација на претплатници. Креирајте квизови, веб-страници и целни страници.

Што е MailerLite?

mailerlite е-мејл маркетинг

mailerlite е платформа за е-пошта маркетинг и создавање на целни страници која им помага на бизнисите да ја зголемат својата публика и да ја зголемат продажбата. Со MailerLite, можете да креирате убави и привлечни е-пошта, целни страници и формулари и да ги автоматизирате вашите маркетинг кампањи. MailerLite е лесен за користење и достапен, што го прави одлична опција за бизниси од сите големини.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Mailerlite. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Еве некои од нив карактеристики на MailerLite:

 • Маркетинг по е-пошта: MailerLite ви помага да креирате и испраќате убави, привлечни е-пораки до вашите претплатници. Можете да го користите MailerLite за да испраќате билтени, промотивни е-пошта и е-пошта на напуштени колички.
 • Градител на целна страница: Изградувачот на целни страници на MailerLite го олеснува создавањето на целни страници со професионален изглед што конвертираат. Можете да изберете од различни шаблони и да го приспособите дизајнот за да одговара на вашите потреби.
 • Формулари: Формуларите на MailerLite го олеснуваат собирањето на потенцијални клиенти и претплатници. Можете да го користите MailerLite за да креирате формулари за контакт, формулари за пријавување и формулари за пријавување.
 • Автоматизација: Функциите за автоматизација на MailerLite ви помагаат да креирате и испраќате автоматизирани маркетинг кампањи. Можете да користите MailerLite за испраќање пошта за добредојде, е-пораки за напуштени колички и е-пораки за роденден.
 • Анализа: Аналитичките функции на MailerLite ви помагаат да ги следите перформансите на вашите маркетинг кампањи за е-пошта. Можете да го користите MailerLite за следење на отворени стапки, стапки на кликање и отпишување.
 • За целосна листа на функции, проверете го ова преглед на Mailerlite.

Некои од придобивките од користењето на MailerLite за креирање целни страници вклучуваат:

 • Леснотија на користење: Градителот на целните страници на MailerLite е лесен за користење, дури и ако немате искуство со кодирање.
 • Достапност: MailerLite е многу прифатлива, особено за мали бизниси и стартапи.
 • Моќни карактеристики: MailerLite нуди широк спектар на функции кои можат да ви помогнат да креирате ефективни целни страници, како што се A/B тестирање, аналитика и интеграции со други популарни маркетинг алатки.

Како да креирате целна страница во MailerLite

целна страница на mailerlite

За да креирате целна страница во MailerLite, ќе треба:

 1. Најавете се на вашата сметка на MailerLite.
 2. Кликнете на табулаторот „Сајтови“.
 3. Кликнете на копчето „Креирај целна страница“.
 4. Дајте име на вашата целна страница.
 5. Изберете образец за вашата целна страница.
 6. Додајте ја вашата содржина на вашата целна страница.
 7. Прилагодете го дизајнот на вашата целна страница.
 8. Објавете ја вашата целна страница.

Тука се и некои совети за создавање успешна целна страница:

 • Направете јасно што сакате да прават вашите посетители. Која е целта на вашата целна страница? Дали сакате посетителите да се регистрираат за вашата листа на е-пошта, да преземат бесплатна е-книга или да купат производ? Погрижете се вашиот повик за акција да биде јасен и концизен.
 • Користете силни визуелни елементи. Сликите и видеата можат да помогнат да се растури текстот и да се направи вашата целна страница визуелно попривлечна. Тие исто така можат да помогнат да се привлече вниманието и да се направи вашата целна страница понезаборавна.
 • Понудете јасен и вреден поттик. Што ќе добијат посетителите за возврат за преземање на акцијата што сакате да ја преземат? Проверете дали вашиот поттик е доволно јасен и вреден за да ги убеди посетителите да преземат акција.
 • Одржувајте ја вашата целна страница едноставна и лесна за читање. Не преоптоварувајте ја вашата целна страница со премногу текст или информации. Посетителите треба да можат брзо да ја скенираат вашата целна страница и да разберат што нудите и што сакате да прават.
 • Тестирајте ја и оптимизирајте ја вашата целна страница. Откако ќе ја креирате вашата целна страница, треба да тестирате различни верзии од неа за да видите што функционира најдобро. Можете да тестирате различни наслови, повици за акција и стимулации за да видите што ги добива најдобрите резултати.

Еве неколку од многуте различни типови на целни страници:

 • Целни страници за водечки генерации: Овие целни страници се дизајнирани да собираат адреси на е-пошта и други информации за контакт од посетителите. Тие често нудат бесплатна е-книга, бела книга или друг вреден ресурс во замена за информациите на посетителот.
 • Целни страници за продажба: Овие целни страници се дизајнирани да продаваат производи или услуги. Тие обично имаат јасен повик за акција, како што се „Купи сега“ или „Регистрирај се“.
 • Целни страници за пријавување: Овие целни страници се дизајнирани да ги натераат посетителите да се претплатат на билтен или друга форма на маркетинг преку е-пошта. Тие често нудат бесплатен подарок или друг поттик во замена за адресата на е-пошта на посетителот.
 • Целни страници за резервира повик: Овие целни страници се дизајнирани да ги натераат посетителите да резервираат повик со претставник за продажба. Тие обично имаат кратка форма во која се бара името на посетителот, адресата на е-пошта и телефонскиот број.
 • Целни страници за бесплатен пробен период: Овие целни страници се дизајнирани да ги натераат посетителите да се пријават за бесплатен пробен период на производ или услуга. Тие обично имаат јасен повик за акција, како што е „Започни бесплатен пробен период“ или „Регистрирај се сега“.

Тука се и некои дополнителни придобивки од користењето на MailerLite за креирање целни страници:

 • Пријателски на мобилен: Целните страници на MailerLite се погодни за мобилни телефони, така што ќе изгледаат одлично на секој уред.
 • Пријателски за оптимизација: Целните страници на MailerLite се оптимизирани за пребарувачите, така што тие можат да ви помогнат да го подобрите рангирањето на вашата веб-страница во резултатите од пребарувањето.
 • Следење на конверзија: MailerLite обезбедува детална аналитика на вашите целни страници, за да можете да ги следите вашите резултати и да видите што функционира, а што не.

Заинтересирани сте да се обидете да креирате целни страници со Mailerlite? Потоа не чекајте повеќе и пријавете се за бесплатен пробен период на Mailerlite! MailerLite е одлична алатка за креирање на целни страници кои се и ефективни и привлечни.

Преглед на Mailerlite: Нашата методологија

Изборот на вистинската услуга за маркетинг преку е-пошта е повеќе од само избор на алатка за испраќање е-пошта. Станува збор за изнаоѓање решение кое ќе ја подобри вашата маркетинг стратегија, ќе ја рационализира комуникацијата и ќе го поттикне ангажманот. Еве како ги оценуваме и прегледуваме алатките за маркетинг преку е-пошта за да се осигураме дека ги добивате само најдобрите информации пред да донесете одлука:

 1. Интерфејс лесен за корисници: Им даваме приоритет на алатките кои нудат уредувач за влечење и спуштање. Оваа функција е од клучно значење за создавање уникатни шаблони за е-пошта без напор, елиминирајќи ја потребата од големо знаење за кодирање.
 2. Разновидност во типовите на кампањи: Клучна е можноста за поддршка на различни формати на е-пошта. Без разлика дали се работи за стандардни билтени, способности за тестирање A/B или поставување автоодговори, разновидноста е значаен фактор во нашата евалуација.
 3. Напредна маркетинг автоматизација: Од основните автоодговори до посложени функции како насочени кампањи и означување на контакти, проценуваме колку добро алатката може да ги автоматизира и прилагоди вашите напори за маркетинг на е-пошта.
 4. Ефикасна интеграција на формуларот за регистрација: Алатката за маркетинг на е-пошта од највисоко ниво треба да овозможи лесна интеграција на формуларите за пријавување на вашата веб-локација или посветените целни страници, поедноставувајќи го процесот на зголемување на вашата листа на претплатници.
 5. Автономија во управувањето со претплати: Бараме алатки кои ги овластуваат корисниците со самоуправувани процеси за вклучување и откажување, намалувајќи ја потребата за рачен надзор и подобрувајќи го корисничкото искуство.
 6. Беспрекорни интеграции: Способноста за беспрекорно поврзување со други основни платформи – како што се вашиот блог, страницата за е-трговија, CRM или алатките за аналитика – е критичен аспект што го испитуваме.
 7. Испорака на е-пошта: Одлична алатка е онаа што гарантира дека вашите е-пошта навистина допираат до вашата публика. Ја проценуваме ефективноста на секоја алатка во заобиколувањето на филтрите за спам и обезбедувањето високи стапки на испорака.
 8. Сеопфатни опции за поддршка: Ние веруваме во алатки кои нудат силна поддршка преку различни канали, било да е тоа детална база на знаење, е-пошта, разговор во живо или телефонска поддршка, за да ви помогнат секогаш кога е потребно.
 9. Длабоко известување: Разбирањето на влијанието на вашите кампањи за е-пошта е од витално значење. Навлегуваме во видот на податоци и аналитика што ги обезбедува секоја алатка, фокусирајќи се на длабочината и корисноста на понудените увиди.

Дознај повеќе за нашето методологија на преглед.

Референци

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Почетна » E-mail маркетинг » Како да креирате целна страница со MailerLite

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.