Бесплатен контакт со ладна е-пошта (со Gmail + екстензии и алатки за Chrome)

Напишано од

И вие и јас знаеме дека ладното испраќање е-пошта е најдобриот метод за добивање релевантни и висококвалитетни линкови. Во овој блог пост, ќе ви покажам како да правите бесплатен контакт со ладна е-пошта со Gmail.

Всушност, ја користев токму оваа техника и бесплатните екстензии и алатки на Chrome наведени во овој водич изгради 1000 висококвалитетни линкови вршете контакт со ладна е-пошта со Gmail, бесплатно.

Ајде да почнеме …

Мојот тековен „оџак“ за ладно испраќање е-пошта е составен од 100% бесплатни и freemium алатки:

 • Gmail (дух! 🙂)
 • A персонализирана адреса за е-пошта на приспособено име на домен (види следниот дел овде подолу)
 • Gmail + табела спојување пошта (Јас го користам Поштата се спојува со прилозите Google скрипта)
 • Следење по е-пошта за се отвора и кликнува (го користам Mailtrack Екстензија за Chrome)
 • Граматика и проверка на правопис (Го користам бесплатното Grammarly Екстензија за Chrome)
 • Пронаоѓач на адреса за е-пошта (Јас го користам Minelead Екстензија на Chrome за наоѓање адреси на е-пошта, тоа е бесплатна алтернатива на hunter.io)
како да направите бесплатен контакт со ладна е-пошта со gmail

Првите работи прво… ви треба адреса за е-пошта (duh!).

Поврзете приспособено име на домен со Gmail (за испраќање и примање е-пораки)

Можете да ја прескокнете на следниот дел ако веќе имате приспособен домен поставен со Gmail.

Gmail (Google Mail) е навистина прекрасно бидејќи е бесплатен и добивате 15 GB простор.

Овде ќе ви покажам како да поврзете сопствен домен со вашата бесплатна Gmail сметка за да можете испраќање и примање е-пораки користејќи ја вашата сопствена адреса за е-пошта на вашето сопствено име на домен во Gmail.

прилагодено име на домен поврзете gmail

Зошто да не се користи само сопствена G Наместо тоа, алатка за маркетинг преку е-пошта?

Секако ти можеш, GoogleG Suite е одличен и можете да создадете бизнис адреса на е-пошта со псевдоними за вашиот домен со најмалку 30 GB простор со пристап до Gmail, Docs, Drive, Calendar, Meet и многу повеќе.

Цените на G Suite започнуваат во $6 по корисник месечно за Basic, $12 за бизнис, и $25 за Enterprise.

Правењето маркетинг преку е-пошта со G Suite не е скапо, но да речеме дека имате 5 веб-локации од кои секоја користи свој домен.

Потоа се собира… 6 долари по корисник месечно x 12 месеци x 5 веб-страници = $360 годишно *

Споредете го тоа со трошоците за користење на ова поставување = 0 американски долари *

(* не ги зема предвид регистрацијата на доменот и годишните трошоци за обновување.)

Добро, сега кога тоа е покриено, еве што ќе објаснам:

 1. Регистрирање за сметка на Gmail (пр [заштитена по е-пошта]) – БЕСПЛАТНО
 2. Регистрирање на име на домен (на пр. websitehostingrating.com) – од 10 до 15 долари годишно
 3. Креирање сопствена адреса за е-пошта (пр [заштитена по е-пошта]) – БЕСПЛАТНО
 4. Препраќање е-пошта на вашата е-пошта прилагодена домен (на пр [заштитена по е-пошта]) на вашиот Gmail (на пр [заштитена по е-пошта]) – БЕСПЛАТНО
 5. Испраќање е-пошта од вашата сопствена адреса за е-пошта (на пр [заштитена по е-пошта]) – БЕСПЛАТНО

Како да поврзете сопствен домен со Gmail – Чекор по чекор

Чекор 1

Прво, упатете се на https://www.google.com/gmail/ регистрирајте се за бесплатна Gmail сметка и адреса на е-пошта на Gmail (на пр [заштитена по е-пошта]).

Чекор 2

Следно, треба да купи име на домен (на пр. websitehostingrating.com). Препорачувам да регистрирате име на домен со Namecheap или GoDaddy (Претпочитам Namecheap бидејќи тие нудат бесплатна приватност на Whois).

Чекор 3

Потоа, креирајте сопствена адреса за е-пошта и препратете ја на вашата адреса на Gmail. Сакате да креирате псевдоним (на пр. здраво) на вашето приспособено име на домен (на пр. websitehostingrating.com) и препратете го на вашата адреса на Gmail (на пр. [заштитена по е-пошта]).

Еве како да се постави препраќање е-пошта во Namecheap.

namecheap препраќање е-пошта

Поставувањето не е толку различно GoDaddy.

Добро, па сега сите е-пошта до [заштитена по е-пошта] автоматски ќе се препрати до [заштитена по е-пошта].

Одлично!

Сега за последниот дел, каде што можете праќајте е-пошта со вашата сопствена е-пошта (пр [заштитена по е-пошта]) од вашата Gmail сметка.

(За да функционира ова мора да имате Верификација со два чекори овозможено за да биде достапна опцијата Лозинки за апликации)

Чекор 4

Одете во делот за безбедност во вашиот Gmail (Google сметка) користејќи ја оваа врска https://myaccount.google.com/security.

Скролувајте надолу до Најавување со Google дел и кликнете на Лозинките за апликации (или користете ја оваа врска https://myaccount.google.com/apppasswords).

google лозинки за апликации

Во паѓачката листа за лозинки за апликации, изберете „Пошта“ како апликација и „Друго“ како уред. Внесете го името на вашиот домен (на пр. websitehostingrating.com) за уредот „Друго“ и кликнете Генерирај.

лозинка на апликацијата

Запишете ја оваа лозинка или копирајте ја и залепете ја во бележник бидејќи ќе ви треба подоцна.

Чекор 5

Сега вратете се на Gmail.

Во горниот десен агол, кликнете на копчето „Поставки“. Потоа кликнете на табулаторот „Сметки и увоз“ и скролувајте надолу до „Испрати пошта како“ и кликнете на врската „Додај друга адреса за е-пошта“.

Внесете име и адреса на е-пошта и отштиклирајте го полето „Третирај како псевдоним“.

gmail испраќа е-пошта од приспособен домен

На следниот екран, напишете:

SMTP-сервер: smtp.gmail.com
Порт: 465
Корисничко име: Вашата адреса за е-пошта на Gmail (на пр [заштитена по е-пошта])
Лозинка: Генерираната лозинка за апликацијата што ја создадовте неколку чекори назад
SSL: Проверете го радио копчето за безбедно поврзување

поставки за gmail smtp

Кликнете на „Додај сметка“ и ќе биде побарано да ја потврдите вашата адреса за е-пошта. Проверете го вашето сандаче на Gmail бидејќи ќе добиете е-пошта со упатства како да ја потврдите адресата на е-пошта.

Тоа е тоа! Готови сте и сега можете да испраќате е-пораки од Gmail користејќи ја вашата приспособена адреса за е-пошта домен.

праќајте е-пошта од сопствен домен во gmail

Добро сторено! Сега можете да ја планирате вашата стратегија за пристап до е-пошта користејќи Gmail со професионална адреса за е-пошта.

PS Ако горенаведеното звучи премногу комплицирано, тогаш можете да користите бесплатна услуга за препраќање е-пошта како https://improvmx.com or https://forwardemail.net.

Како да испраќате масовни е-пораки во Gmail

Испраќањето е-пошта еден по еден е макотрпно бавен процес кога се очекува ладно испраќање е-пошта за линкови.

Внесете Спојување на пошта на Gmail.

Што ако можете да испраќате персонализирани масовни е-пошта користејќи Google Листови и Gmail?

Значи, што е спојување пошта? Се работи за вртење Google податоци од табеларни пресметки (име, веб-локација, адреса на е-пошта, итн.) во персонализирани е-пошта во Gmail.

Спојувањето на поштата на Gmail ви овозможува праќајте масовни мејлови на големо кои се персонализирани за секој примач.

што е спојување пошта на gmail

Испраќање персонализирани масовни е-пошта користејќи Google Листовите и Gmail го забрзуваат процесот на ладно испраќање е-пошта.

Тука се најдобрите бесплатни апликации за спојување пошта на Gmail:

Формирајте Муле

формираат мазга

Формирајте Муле е бесплатен додаток за Google Листови што ви овозможуваат да го автоматизирате создавањето персонализирани е-пораки од Gmail. Можете да направите било кој ред заснован Google податоци за табеларни пресметки и користете ознаки за креирање и испраќање персонализирани е-пораки со ознаки пополнети од вашата табела.

Form Mule е 100% бесплатен и можете да испраќате 100 е-пошта дневно.

Спојување на пошта со прилози

Спојување на пошта со прилози

Спојување на пошта со прилози работи и со Gmail и со G Suite (Google Апликации) сметки и доаѓа со низа корисни функции. Функцијата што најмногу ми се допаѓа е тоа што можете веднаш да испраќате споени пораки или можете да го користите вградениот распоредувач за испраќање на подоцнежен датум и време.

Бесплатното издание ви овозможува да испраќате 50 примачи на е-пошта дневно. Премиум изданието чини 29 долари и ја зголемува дневната квота за е-пошта.

Сепак, друга спојување пошта (YAMM)

Сепак, се спои друга пошта

Сепак, се спои друга пошта (или YAMM) е популарна апликација за спојување пошта која постои долго време. Работи слично како и другите апликации и креирате кампањи за е-пошта со Gmail и Google Листови. Она што ми се допаѓа е тоа што можете да ги персонализирате и следите е-поштата што ги испраќате.

Бесплатниот план ви овозможува да испраќате 50 е-пораки дневно. За да добиете поголема квота, се 20 долари за сметките на gmail.com и 40 долари за сметките на G Suite.

MergeMail

спојување пошта

MergeMail е екстензија за спојување на е-пошта на Chrome за Gmail каде што можете испраќајте и следете масовни е-пораки од внатрешноста на Gmail.

Тоа ви овозможува да ги персонализирате вашите е-пошта со кои било полиња што ги сакате користејќи вредности од Google Колони на листови. Вклучените карактеристики се:

 • Креирајте и користете шаблони за е-пошта во Gmail
 • Следење на е-пошта за отворени е-пошта и кликнувања на линкови
 • Се интегрира со Salesforce, HubSpot, Google Листови, Slack и многу повеќе
 • Прегледајте ги е-поштата пред да ги испратите
 • Додадете врски за отпишување во вашите е-пошта
 • Испратете закажани е-пораки во одредено време

MergeMail е бесплатна Gmass алтернатива што ви овозможува да испраќате 50 е-пошта бесплатно дневно. Платените планови започнуваат од само 12 долари месечно (испраќајте 200 е-пошта дневно).

Како да испраќате масовни е-пораки користејќи спојување пошта

Сега кога вашата сметка за е-пошта е подготвена, Навистина време е да ги испратите тие масовни е-пораки.

За да го стори тоа, ќе користиме Google Листови, YAMM и Snov.io.

Па ајде да скокнеме право во него.

Чекор 1 (инсталирајте YAMM):

Прво, упатете се кон вашиот Google Лист и од горната лента, изберете Add-ons>Get Add-ons.

google додатоци за листови

Внесете YAMM во полето за пребарување и потоа инсталирајте го ова.

јем

(*Сите овие додатоци ќе бараат дозвола за вас Google Пристап до диск при инсталирање, проверете дали сте ги преместиле вашите чувствителни датотеки или документи од таму)

Чекор 2: (Додајте примачи и променливи)

Следно, додајте ги адресите и променливите за е-пошта на вашиот примач како ова:

примачи на е-пошта

Тој автоматски ќе ги повлече адресите на е-пошта од „првата колона“ и ќе го земе предвид „првиот ред“ како променливи.

Чекор 3: Креирајте го образецот

Сега е време да ја поставите вистинската е-пошта што сакате да ја испратите на вашата листа. Одете на вашата сметка на Gmail и едноставно креирајте нацрт вака:

Секогаш кога сакате да повлечете какви било податоци од вашиот Google Лист што го направивме претходно, Едноставно напишете го името на колоната во загради вака: {{ first name}}.

Чекор 4: (Користете тракер):

Подготвени сте да ја активирате вашата прва кампања. Но, ти треба уште една работа, погоди што?

Тракер за е-пошта. Ова ќе ви помогне да ги следите вашите е-пошта и да ги измерите резултатите.

Можете да ги користите Mailtrack or snov.io. Не можете да погрешите со ниту една од овие алатки, но мојот личен фаворит е Snov.io, бидејќи не додава ознака „испратено со оваа алатка“ на дното.

Чекор 5: (Вклучете го моторот)

Потоа отворете ја вашата Google Поставете лист повторно и вклучете го додатокот YAMM од горната лента.

јам додаток

Овој мал прозорец ќе се отвори. Проверете дали вашето „име на испраќачот“ е точно и потоа изберете го нацртот за е-пошта што штотуку го направивте.

Кликнете на врската „Алијас, филтрира персонализирани прилози...“. Ќе се појави овој прозорец каде што можете да ја изберете адресата за е-пошта што сакате да ја користите за оваа кампања.

Чекор 6: (Подготвен, Постави, Испрати!)

Сè е подготвено, Подготвени сте да ја започнете првата кампања?

Притиснете „Испрати“ или прво испратете тест-пошта до себе и видете како изгледа.

Се прашувате како изгледаат е-поштата во сандачето? Ѕирнете:

праќајте масовна пошта за спојување е-пошта gmail

Еве го, сега сте подготвени да испраќате персонализирани масовни е-пораки користејќи спојување пошта во Gmail.

Во следниот дел, ќе опфатам Google Екстензии на Chrome кои ќе ви помогнат да испраќате „подобри“ е-пораки и поефикасно да испраќате е-пошта.

Најдобри (бесплатни/фремиум) екстензии на Chrome за пристап до е-пошта со Gmail

Сега, ајде да се нурнеме во екстензиите на Chrome што ги препорачувам за пристап до ладна е-пошта.

Grammarly

граматичка екстензија на хром

Grammarly е напредна алатка за правописна грешка и проверка на граматиката која го тестира вашето пишување наспроти стотици граматички грешки.

Зошто да користите Grammarly?

Бидејќи достапноста за ладна е-пошта е за создавање одличен прв впечаток. Правопис, печатни грешки и граматика грешките се навистина лоши начини да се обидете да започнете врска.

Треба да користите асистент за пишување како Граматиката до Поправете ги печатните грешки и граматичките грешки пред да кликнете на „Испрати“. бидејќи ова може да ја направи разликата во тоа дали вашата е-пошта ќе добие одговор или не.

Шаблони на Gmail (конзервирани одговори)

Gmail шаблони конзервирани одговори

Креирање шаблони за е-пошта за повеќекратна употреба (или конзервирани одговори) е a вградена функција во Gmail. Ви овозможува да ги претворите честите пораки во шаблони за да ви заштеди време.

Шаблоните за е-пошта на Gmail може да се креираат и вметнат преку менито „Повеќе опции“ во лентата со алатки за составување. Можете исто така да креирате автоматски одговори користејќи шаблони и филтри заедно.

Hubspot има навистина одличен туторијал за тоа како да започнете со и како да ги користите вградените шаблони за е-пошта на Gmail.

Mailtrack

mailtrack наставката за хром

Mailtrack е бесплатна алатка за следење е-пошта за Gmail која ви овозможува да знаете дали е-пораките што сте ги испратиле се прочитани или не. Ги додава ознаките за двојна проверка на вашиот Gmail за да можете лесно да ги следите е-поштата и да добивате потврда за читање:

(✓) значи дека вашата е-пошта е испратена, но не е отворена. (✓✓) значи дека вашата е-пошта е отворена.

Поштенската патека е засекогаш бесплатно и ви дава неограничено следење на е-пошта за Gmail. Плаќајте 9.99 долари месечно за да ја отстраните ознаката „Испратено со пошта“ и да добиете повеќе функции.

Clearbit Connect

clearbit поврзете

Clearbit Connect е алатка која наоѓа е-пошта од нејзината база на податоци од 150 милиони деловни контакти.

Екстензијата Clearbit се прикажува во графичката контрола на десната страна на Gmail и прикажува корисни информации за луѓето што ви испраќаат е-пораки и ви овозможува да најдете нечија адреса за е-пошта без да го напуштите Gmail.

Бесплатната верзија е ограничена на наоѓање 100 е-пошта месечно.

Кампањи на ловци

ловџиски кампањи

Кампањи на ловци е една од најпопуларните алатки за ладна е-пошта што ви овозможува креирајте едноставни кампањи за ладна е-пошта, каде што можете да составувате, персонализирате и закажувате следење од вашата сметка на Gmail.

Оваа бесплатна алатка за контакт со ладна е-пошта го прави пристапот до ладна е-пошта неверојатно едноставна бидејќи доаѓа со вградената:

 • Персонализација на е-пошта
 • Распоред на е-пошта
 • Следење по е-пошта
 • Шаблони за е-пошта
 • Исклучување на е-пошта

Создаден е од креаторите на Ловец.io, алатката каде што можете да ја најдете речиси секоја адреса на е-пошта зад веб-локациите што ги пребарувате на Интернет.

Бесплатниот план ви дава 50 бесплатни е-пошта месечно.

MailKing од CloudHQ

пошта за хром екстензија

MailKing од CloudHQ ви овозможува да испраќате е-пошта за достапност и маркетинг кампањи без да морате да го напуштите Gmail.

Ова е навистина добра алатка за испраќање бесплатни кампањи за е-пошта од Gmail. Доаѓа со еден куп функции како спојување пошта од CSV или табеларни пресметки, следење на отварањата и кликнувањата на е-пошта, персонализација, отпишување и бесплатни шаблони за е-пошта што може да се клонираат.

Бесплатниот план е ограничен на 200 е-пошта месечно или околу 7 мејлови дневно.

Десно сандаче

десното сандаче за хром екстензија

Десно сандаче е моќна алатка со се најдобро функции за теренски е-пошта, како што се испраќање закажани е-пораки, повторливи е-пораки и последователни е-пораки.

Десното дојдовно сандаче ви овозможува побрзо да пишувате е-пошта со шаблони и можете автоматски да ги следите води кои не одговараат на вашата прва е-пошта. Можете исто така да поставувате потсетници, да креирате повторливи е-пораки, да додавате приватни белешки и да добивате дополнителни известувања.

Тие, исто така, неодамна објавија а Спојување на пошта на Gmail опција за нивната растечка листа на карактеристики.

Лошата страна е што бесплатниот план е ограничен на 10 е-пошта месечно. Добрата вест е дека платениот план е многу евтин, почнува само од $ 5.95 месечно.

ReplyUp

replyup екстензија за хром

ReplyUp е следење на е-пошта, распоред на е-пошта и следење на е-пошта алатка за Gmail.

Можете лесно да креирате теренски кампањи за е-пошта со прикачување на список со е-пошта и испраќање на закажани еднократни е-пораки, следење на е-пошта и следење на перформансите, сето тоа како дел од вашата теренска кампања.

Бесплатниот план е ограничен на 10 последователни е-пошта месечно и 1 образец за е-пошта. Платениот план е само 49 долари годишно и доаѓа со „сè“ неограничено:

 • Неограничено следење месечно
 • Неограничени шаблони за е-пошта
 • Неограничено следење на е-пошта
 • Неограничено закажување е-пошта
 • Неограничено известување за е-пошта
 • Спојување на масовно испраќање и пошта

Следи

следи тогаш

Следи не е екстензија на Chrome, тоа е дополнителна алатка која испраќа потсетници до вашето сандаче точно кога ви се потребни. Еве ја генијалната работа во врска со тоа. Работи со испраќање е-пошта користејќи специјално форматирани адреси за е-пошта.

На пример, за да поставите потсетник за 3 дена засега:

 • ДО: 3days@followupthen.com (Само ти Добијте го следењето за 3 дена).
 • Криејтив комонс: [заштитена по е-пошта] (Сите, вклучително и вие самите, го добиваат следењето за 3 дена).
 • БКК: [заштитена по е-пошта] (Само вие го добивате следното во 3 денови. Ниту еден примач нема да види трага од потсетникот за е-пошта).

Полето Bcc е особено погодно за пристап до е-пошта. Додавањето FollowUpThen во полето Bcc на е-пошта ќе закаже приватен следен потсетник што ќе го добивате само вие. Примачот на е-пошта нема да види никаква трага од потсетникот за е-пошта (бидејќи е во полето Bcc).

следење па пример bcc

Во овој пример, ќе добиете следење во врска со оваа е-пошта по 3 месеци. Џон (примачот) нема да види трага од потсетник за е-пошта и нема да добие дополнително.

Бесплатниот план е ограничен на 50 последователни е-пошта месечно. Платениот план започнува од само 2 $/месечно.

Minelead

Minelead

Minelead е пронаоѓач на е-пошта алатка за Gmail. Оваа екстензија на хром го прави она што го прави Hunter.io, но Minelead е БЕСПЛАТЕН и ви дава неограничени пребарувања за која било компанија или веб-локација додека ги посетувате.

Доаѓа и како екстензија на Chrome за пронаоѓање е-пошта и како API. Можете да најдете какви било информации за контакт на компанијата, да најдете е-пошта на вработени за компанија и да најдете е-пошта за име на домен и лесно можете да ги извезувате и зачувате адресите на е-пошта што ќе ги најдете.

Како што веројатно можете да замислите, има многу повеќе алатки за контакт со е-пошта таму, и алатки кои не се бесплатни за користење.

Еве брз преглед на некои од нив, а ова се платени алатки за контакт со ладна е-пошта што ги користев во минатото:

 • Rebump е екстензија на Chrome (и Firefox) што испраќа приспособливи и автоматизирани пораки за следење до вашите приматели на е-пошта за вас.
 • Вокус е достапен софтвер „сè-во-едно“ за ладна е-пошта за Gmail. Доаѓа со следење на е-пошта, автоматско следење, пребарување, спојување пошта и многу повеќе. Цените започнуваат од само 5 долари месечно.
 • Одговори е алатка која ги автоматизира вашите ладни е-пораки и следење со секвенци на кампањи за е-пошта капка по капка. Работи со Gmail и Office365. Достапен е бесплатен план, а платен план започнува од само 1 $/месец.
 • Stackmails е алатка која испраќа масовни е-пошта кампањи со Gmail. Испраќајте персонализирани е-пошта и дополнителни информации од вашата сметка на Gmail. Цените започнуваат од 29 долари/месечно.
 • NinjaOutreach е најдобриот софтвер за контакт со ладна е-пошта таму. Тоа е едноставен, но моќен софтвер кој доаѓа со сите основни функции за ладно испраќање е-пошта. Плановите започнуваат од 49 долари/месечно.
 • гмаса е моќен Gmail + Google Алатка за спојување пошта на листови што ви овозможува да испраќате масовни кампањи за е-пошта во Gmail. Цените започнуваат од 8.95 долари месечно.
 • https://smartreach.io – е ладен софтвер за контакт со е-пошта за продажба и маркетинг. Доаѓа со автоматско следење, загревање на кампањата, следење на отворени/одговори и тест за спам. Плановите започнуваат од 19 долари/месечно.
 • Клукајдрвец е ладна алатка за е-пошта и следење што автоматски испраќа е-пошта од речиси секое поштенско сандаче (Gmail, Office365, итн.). Цените започнуваат од 33 долари/месечно.

Шаблони за е-пошта на Gmail

Третиот и последен дел од овој блог пост е за шаблони и создавање секвенци за е-пошта.

Шаблони за е-пошта на Gmail™

Gmail шаблони за е-пошта

Шаблони за е-пошта на Gmail™ доаѓа со 100 шаблони за е-пошта достапни директно од Gmail. Можете да увезете шаблони од MailChimp, или направете свои шаблони во Gmail.

Бесплатниот план доаѓа со ограничувања. Креирање шаблони за е-пошта со прилози и увоз MailChimp шаблоните се ограничени на 10 месечно. Конвертирање на која било е-пошта во
вашиот сопствен шаблон е ограничен на 3 месечно.

PersistIQ

PersistIQ

PersistIQ генератор на ладна е-пошта и софтвер за ладна е-пошта ви овозможува брзо и лесно да креирате кампања за ладна е-пошта со 5 точки на допир користејќи докажани шаблони за ладна е-пошта.

Ова не е Google Екстензија за Chrome, но тоа е бесплатна алатка за генерирање подготвени шаблони за копирање+залепување.

DripScripts

капки

DripScripts е бесплатен генератор на секвенци за е-пошта DripScripts кој ви овозможува да креирате и приспособувате докажани секвенци на е-пошта. Избирате шаблон или почнувате од нула, ги прилагодувате е-поштата и потоа ја преземате вашата завршена секвенца.

Ова не е екстензија на Chrome, но е бесплатна алатка за генерирање на е-пошта спремни за копирање+залепување.

Заврши

Ладна е-пошта достапност за линкови или гостин мислења не е лесно, но може да се направи многу полесно (и поевтино) со користење на техниките и алатките што ги опфатив во овој блог пост.

Не сум зборувал многу за тоа како да се направи контакт со ладна е-пошта во однос на „што да се каже или пишува“. Но, тоа е цел блог пост сам по себе. Ви препорачувам да ја погледнете студијата за достапност на е-пошта и да го погледнете ова видео од Сујан Пател, основачот на Mailshake, за да дознаете повеќе за пишување добри е-пошта, секвенци и последователни пораки.

Во овој блог пост, ви покажав како да правите бесплатен контакт со ладна е-пошта со Gmail да се изградат 1000 висококвалитетни линкови. Се надевам дека уживавте!

Почетна » E-mail маркетинг » Бесплатен контакт со ладна е-пошта (со Gmail + екстензии и алатки за Chrome)

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...