Најдобрите придружни програми за маркетинг преку е-пошта

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Маркетингот преку е-пошта е моќна алатка за бизниси од сите големини. Може да ви помогне да ја достигнете целната публика, да изградите односи со вашите клиенти и да ја поттикнете продажбата. Ако барате да заработите пари од маркетинг преку е-пошта, тогаш партнерскиот маркетинг е одлична опција. Во овој блог пост, Ќе ве запознаам со најдобрите придружни програми за маркетинг преку е-пошта во 2024 година

Филијалата на маркетингот е начин да се заработат провизии преку промовирање на производи или услуги на други луѓе. Кога некој ќе кликне на вашата партнерска врска и ќе купи, ќе заработите провизија.

Тука се и некои факти и статистики за најдобрите придружни програми за е-пошта маркетинг во 2024 година:

  • Се очекува да достигне глобалниот пазар за е-пошта 83.3 милијарди долари од 2027.
  • Просечната стапка на провизија за придружните програми за е-пошта маркетинг е 20%.
  • Просечното времетраење на колачињата за придружните програми за маркетинг преку е-пошта е 30 денови.

Достапни се многу различни придружни програми за е-пошта маркетинг, па затоа е важно да ја изберете вистинската за вас. 

Има неколку фактори што треба да се земат предвид при изборот на најдобрата придружна програма за е-пошта маркетинг за вас:

  • Стапка на провизија: Колку пари сакате да заработите по продажба или олово?
  • Времетраење на колачето: Колку долго ќе имате право да заработите провизија откако некој ќе кликне на вашата партнерска врска?
  • Начин на исплата: Како сакате да бидете платени?
  • Промотивни материјали: Филијалата на програмата треба да ви обезбеди промотивни материјали што можете да ги користите за промовирање на нивните производи или услуги.
  • Поддршка: Придружната програма треба да понуди поддршка доколку имате какви било прашања или проблеми.

11 Најдобри придружни програми за маркетинг преку е-пошта

1 GetResponse

getresponse

GetResponse е една од најпопуларните платформи за е-пошта маркетинг на пазарот. Нуди широк спектар на функции, вклучувајќи маркетинг преку е-пошта, целни страници, вебинари и маркетинг автоматизација. 

Филијалата на GetResponse нуди а стапка на провизија од 33% што се повторува и траење на колачињата од 120 дена. Ова значи дека ќе заработите провизија за секоја продажба што е направена преку вашата поврзана врска до 120 дена откако ќе кликнат на врската.

Со други зборови, ако упатите некој што се регистрира за планот Max, кој чини 83.30 долари месечно, ќе заработите провизија од $27.49 за секој месец дека тие остануваат клиент кој плаќа. Ако тие останат клиент кој плаќа 24 месеци, ќе сте заработиле вкупна провизија од $659.75, и тоа е повеќе од 36 месеци $989.64.

Еве табела која го прикажува потенцијална заработка за само ЕДНА продажба од придружната програма GetResponse:

ПланЦенаСтапката на доживотна комисијаПотенцијална провизија месечноПотенцијална провизија над 24 месеци
Основни$13.3033% се повторува$4.38$105.12
Повеќе$39.9533% се повторува$13.18$316.32
Професионална$49.9533% се повторува$16.48$483.52
MAX$83.3033% се повторува$27.49$659.76

Ова е многу дарежлива стапка на провизија и значи дека имате потенцијал да заработите значителна сума пари од придружната програма GetResponse.

Стапката на провизија: 33%
Времетраење на колачето: 120 дена
Линк за регистрација: Придружна програма GetResponse

2. Mailchimp

заштеди пари

Mailchimp е популарна платформа за маркетинг преку е-пошта која е позната по својот кориснички интерфејс и нејзиниот бесплатен план, што ја прави добра опција за малите бизниси. Филијалата на Mailchimp нуди стапка на провизија од 30% повторливи и траење на колачињата од 90 дена.

Mailchimp е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која е лесна за употреба и има широк спектар на функции. Mailchimp нуди и бесплатен план, што го прави добра опција за филијали кои штотуку почнуваат.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Affiliate програма Mailchimp

3 Постојан контакт

постојан контакт

Constant Contact е добро почитувана платформа за маркетинг на е-пошта. Тој е познат по поддршката на клиентите и нејзиниот фокус на малите бизниси. Филијалата на Constant Contact нуди стапка на провизија од 30% што се повторува и траење на колачињата од 180 дена.

Constant Contact е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за е-пошта маркетинг која има одлична поддршка за клиентите и е фокусирана на малите бизниси. Constant Contact исто така нуди различни функции кои се дизајнирани да им помогнат на бизнисите да ги развијат своите списоци со е-пошта и да испраќаат ефективни кампањи за е-пошта.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 180 дена
Линк за регистрација: Придружна програма за постојан контакт

4. Испраќач

испраќач

Испраќачот е понова платформа за маркетинг на е-пошта која нуди висока стапка на провизија од 30% што се повторува. Нивното времетраење на колачињата е доживотно, што значи дека ќе заработувате провизија за секоја продажба што се врши преку вашата придружна врска се додека клиентот останува клиент кој плаќа. Испраќачот е добар избор за филијали кои бараат да заработат од висока придружна програма за билети.

Испраќачот е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која нуди висока стапка на провизија и доживотно траење на колачињата. Испраќачот нуди и различни функции кои се дизајнирани да им помогнат на бизнисите да ги развијат своите списоци со е-пошта и да испраќаат ефективни кампањи за е-пошта.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: цел живот
Линк за регистрација: Придружна програма на испраќачот

5. Брево (Sendinblue)

брево

Брево (поранешен Sendinblue) е популарна платформа за маркетинг преку е-пошта која нуди бесплатен план со ниска цена. Нивната придружна програма нуди провизија од 6 евра за бесплатни проби и 100 евра за платени сметки. Нивното времетраење на колачињата е 90 дена. Brevo е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат фримиум производ.

Brevo е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која нуди евтин бесплатен план и висока стапка на провизија за платени сметки. Brevo, исто така, нуди различни функции кои се дизајнирани да им помогнат на бизнисите да ги развијат своите списоци со е-пошта и да испраќаат ефективни кампањи за е-пошта.

Стапката на провизија: 6 € за бесплатни проби и 100 € на платени сметки
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Придружна програма на Brevo

6. Мејлер Лајт

поштенски линк

mailerlite е лесна за употреба платформа за маркетинг преку е-пошта. Тој е познат по неговиот уредувач за влечење и спуштање и неговата прифатлива цена. Филијалата на MailerLite нуди стапка на провизија од 30% што се повторува и траење на колачињата од 30 дена.

MailerLite е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која е лесна за употреба и има прифатлива цена. MailerLite нуди и различни функции кои се дизајнирани да им помогнат на бизнисите да ги развијат своите списоци со е-пошта и да испраќаат ефективни кампањи за е-пошта.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 30 дена
Линк за регистрација: Affiliate програма MailerLite

7 Активна кампања

активна кампања

ActiveCampaign е моќна платформа за е-пошта маркетинг со напредни функции за автоматизација. Тоа е добра опција за бизниси кои треба да испраќаат сложени кампањи за е-пошта. Филијалата на ActiveCampaign нуди стапка на провизија до 30% што се повторува и траење на колачињата од 90 дена.

ActiveCampaign е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која нуди моќни функции за автоматизација и широк спектар на функции. ActiveCampaign нуди и добра корисничка поддршка.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ActiveCampaign

8. Авебер

Aweber

Aweber е едноставна и прифатлива платформа за е-пошта маркетинг. Тоа е добра опција за малите бизниси кои штотуку почнуваат. Филијалата на Aweber нуди стапка на провизија од 25% повторливи и траење на колачињата од 90 дена.

Aweber е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која е едноставна за користење и има прифатлива цена. Aweber исто така нуди различни функции кои се дизајнирани да им помогнат на бизнисите да ги развијат своите списоци со е-пошта и да испраќаат ефективни кампањи за е-пошта.

Стапката на провизија: 25%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Aweber affiliate програма

9. Капе

капе

Drip е платформа за маркетинг преку е-пошта која е специјално дизајнирана за бизниси во е-трговија. Нуди различни функции, вклучувајќи враќање на напуштена количка, препораки за производи и вкрстени продавања. Филијалата на Drip нуди стапка на провизија од 30% што се повторува и траење на колачињата од 180 дена.

Drip е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат е-пошта маркетинг платформа која е специјално дизајнирана за бизниси за е-трговија. Drip исто така нуди различни функции кои се дизајнирани да им помогнат на бизнисите да ги развијат своите списоци со е-пошта и да испраќаат ефективни кампањи за е-пошта.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 180 дена
Линк за регистрација: Придружна програма капе

10. Мусенд

месечината

Moosend е популарна платформа за маркетинг преку е-пошта која нуди различни функции, вклучувајќи автоматизација, сегментација и A/B тестирање. Филијалата на Moosend нуди стапка на провизија до 30% повторливи и траење на колачињата од 90 дена.

Moosend е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг на е-пошта која нуди широк спектар на функции, вклучувајќи автоматизација, сегментација и A/B тестирање. Moosend исто така нуди различни промотивни материјали за да им помогне на подружниците да ја промовираат платформата, вклучувајќи банери, слики и текстуални врски.

Стапката на провизија: 30%
Времетраење на колачето: 90 дена
Линк за регистрација: Придружна програма Moonsend

11 Конвертирај

convertkit

ConvertKit е популарна платформа за маркетинг преку е-пошта за блогери и креатори. Нуди различни функции, вклучувајќи маркетинг преку е-пошта, целни страници и автоматизација на е-пошта. Филијалата на ConvertKit нуди стапка на провизија од 30% што се повторува и траење на колачињата од 90 дена.

ConvertKit е добар избор за филијали кои сакаат да промовираат платформа за маркетинг преку е-пошта која е специјално дизајнирана за блогери и креатори. ConvertKit исто така нуди различни промотивни материјали за да им помогне на подружниците да ја промовираат платформата, вклучувајќи банери, слики и текстуални врски.

Стапката на провизија: 20%
Времетраење на колачето: 365 дена
Линк за регистрација: Придружна програма ConvertKit

Често поставувани прашања

Која е најдобрата придружна програма за е-пошта маркетинг на која треба да се придружите во 2024 година?

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи најдобрата придружна програма за е-пошта маркетинг за вас ќе зависи од вашите индивидуални околности и цели. Сепак, некои од најпопуларните и добро почитувани придружни програми за е-пошта маркетинг вклучуваат:

- GetResponse
– Mailchimp
– Постојан контакт
– Испраќач
– Брево (Sendinblue)
- MailerLite
– Активна кампања
– Авебер

Зошто треба да промовирате придружни програми за е-пошта маркетинг?

Постојат многу причини зошто треба да промовирате придружни програми за маркетинг преку е-пошта. Еве неколку од најубедливите причини:

- Високи провизии: Придружните програми за маркетинг преку е-пошта обично нудат високи стапки на провизија, што може да биде одличен начин да заработите пасивен приход.
- Голема публика: Маркетингот преку е-пошта е популарна и растечка индустрија, што значи дека има голема публика на потенцијални клиенти до која можете да допрете.
– Повторливи провизии: Многу придружни програми за маркетинг преку е-пошта нудат повторливи провизии, што значи дека можете да продолжите да заработувате пари дури и откако некој ќе го направи своето првично купување.
- Низок ризик: Придружните програми за маркетинг преку е-пошта се начин со низок ризик да заработите пари, бидејќи заработувате само провизии за продажба што се генерираат преку вашите партнерски врски.

Колку најдобрата придружна програма за е-пошта маркетинг им плаќа на филијалите?

Износот на пари што најдобрите партнерски програми за е-пошта маркетинг го плаќаат на филијалите варира во зависност од програмата. Сепак, некои од најпопуларните програми нудат повторливи стапки на провизија до 30%.

Заклучок: Кои се најдобрите придружни програми за маркетинг преку е-пошта во 2024 година?

Најдобрите придружни програми за е-пошта маркетинг за вас ќе зависат од вашите индивидуални околности и цели. Сепак, некои од најпопуларните и добро почитувани придружни програми за е-пошта маркетинг вклучуваат GetResponse, Mailchimp, Constant Contact, Sender, Brevo (порано Sendinblue), MailerLite, ActiveCampaign, Aweber, Drip, Moosend и ConvertKit.

При изборот на партнерска програма за маркетинг преку е-пошта, важно е да се земе предвид стапката на провизија, времетраењето на колачињата, начинот на исплата, промотивните материјали и поддршката што ја нуди програмата. Исто така, треба да размислите за вашата целна публика и видот на платформата за е-пошта маркетинг што сте заинтересирани да ја промовирате.

Филијалата на маркетинг преку е-пошта е одличен начин да заработите пари од маркетинг преку е-пошта. Со промовирање вистинската платформа за е-пошта маркетинг, можете да заработите значителен пасивен приход.

Треба да ги проверите и моите објави на блогот за придружните програми:

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...