Најдобрите алтернативи на Aweber 2023 година (Подобри бесплатни и платени конкуренти)

Напишано од

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Некогаш познат како најдобрата алатка за е-пошта маркетинг на пазарот, Aweber ја изгуби таа репутација. Зошто? Затоа што ги има подобри алтернативи на Aweber таму нуди поприфатливи цени, а во исто време ги има сите функции за маркетинг преку е-пошта што ви се потребни, плус повеќе.

Од 25 долари месечно

Добијте неограничени контакти и без дневно ограничување за испраќање

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Aweber. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Брзо резиме:

 • Брево (поранешен Sendinblue) – Најдобра севкупна алтернатива – Се-во-едно маркетинг платформата на Brevo ви дава неограничени контакти и плаќате само по испратена е-пошта.
 • GetResponse ⇣ - Финалист – GetResponse е број 1 онлајн платформа за софтвер за маркетинг на е-пошта, креатор на целни страници, хостирање вебинари и многу повеќе. 
 • MailChimp – Најевтина алтернатива – Се-во-едно интегрираната маркетинг платформа на Mailchimp ви помага да го развиете вашиот мал бизнис според вашите услови.

TL; ДР: За незадоволните корисници на Aweber, тука имаме неколку навистина добри алтернативи на Aweber. Да почнеме со Брево. Има моќни карактеристики како СМС маркетинг, трансакциски е-пораки и се друго што ви треба од пристоен софтвер за е-пошта маркетинг. 

ДЕЛ

Добијте неограничени контакти и без дневно ограничување за испраќање

Од 25 долари месечно

Друга врвна алтернатива е GetResponse – Тоа е се-во-едно маркетинг платформа. Добивате сè што добивате од Aweber, но опцијата за приспособливи цени ви дава предност при трошењето.

И третата најдобра алтернатива е MailChimp. Обезбедува непречено искуство за дигитален маркетинг со различни интеграции преку апликации за социјални медиуми.

Најдобрите алтернативи на Авебер во 2023 година

Ајде да ги разгледаме најдобрите алтернативи на Aweber и да дознаеме која најмногу одговара на вашите потреби.

1. Brevo (Севкупна најдобра алтернатива на Aweber)

sendinblue / brevo

Главни карактеристики на Brevo

 • Веб-страница: www.brevo.com (порано Sendinblue)
 • Вклучува трансакциска е-пошта
 • Користи клучни метрики за да ви даде детална анализа
 • Има бесплатна верзија со неограничени контакти и други важни основни функции
 • Цела група на комуникација базирана на облак е достапна за создавање успешни бизниси

Маркетинг автоматизација

Открива дејства што ги презема примачот и соодветно активира конкретни дејства.

Овие дејства вклучуваат доставување порака за добредојде до нов претплатник, организирање контакти во вашата листа според подгрупи, ажурирање на списокот со е-пошта за да ги задржите најконтактираните претплатници на врвот, испраќање редовни пораки за кампања итн.

Управување со врските со клиентите (CRM)

Со оваа дополнителна функција, сега можете директно да ги контролирате вашите контакти со овој софтвер.

Функцијата CRM на Brevo може да ги складира сите информации за контакт на вашите клиенти - сè, од имиња, телефонски броеви, адреси на е-пошта до белешки, документи поврзани со проектот, задачи во проектот итн.

Додадете ги сите релевантни информации на платформата за да можете многу поефикасно да ги централизирате и управувате активностите.

Управување со трансакциска е-пошта

Под управување со трансакциска е-пошта, подразбираме низа различни активности кои се движат од е-пошта поврзани со создавање нови сметки, барања за промена на лозинка, сметки, известувања за притиснување на сметките и поврзани ажурирања на социјалните медиуми.

Оваа е-пошта ќе биде испратена до клиентите веднаш штом нивната трансакција ќе биде потврдена од системот. Карактеристиката е особено корисен за продавниците за е-трговија.

Мејл шаблони

Можете да изберете од разновидни различни шаблони и за деловни маркетинг пораки и за трансакциски е-пошта. Исто така, имате можност да креирате сопствени шаблони со користење на уредувачот за влечење и пушти во софтверот.

Статистика и аналитика

Софтверот ги анализира отскокнувањата, кликањата и целокупниот ангажман со вашиот бизнис со цел да ви даде детално ажурирање на статистиката на системот. Овие извештаи во реално време ви помагаат да ја подобрите испораката на вашата услуга.

Фејсбук реклами

Brevo може да ви помогне со рекламите на Facebook со цел да го зголемите ангажманот во вашата услуга. Можете да градите од нула – да додавате елементи, да изберете текст, фонтови, слики и sync CTA за остварување на потенцијалните кликови преку однапред изградена патека.

sendinblue кориснички интерфејс

Добрите

 • Не бара инсталација - веб верзија
 • Функциите за автоматизација работат со неограничени платформи
 • Бесплатната верзија ви овозможува да испраќате 300 е-пошта дневно
 • Функцијата CRM ви овозможува да поставувате контакти и да управувате со нив
 • Тимот за далечинска поддршка обезбедува напредно ниво на управување

Конс

 • Системот се забавува кога се интегрира со приклучоци
 • Не нуди syncхронизација помеѓу повици, директни пораки
 • Прочитај ми Споредба Brevo vs Mailchimp

Планови и цени

Има 4 планови - бесплатен, лајт, премиум план и претпријатие.

 • Бесплатниот план е сам по себе - со 0 $/месец.
 • Лајт доаѓа со 25 долари/месечно за 1000 контакти. Зголемувањето на бројот на контакти ќе ја зголеми цената - можете да додадете до 100,000 контакти со овој план.
 • Планот за премиум доаѓа од 65 долари/месечно за 20,000 контакти, а цената ќе се зголемува додека продолжувате да додавате контакти - тука можете да додадете најмногу 10,00,000 контакти.
 • Enterprise – ова е приспособлив план кој е дизајниран како посебен договор за бизниси кои имаат повеќе од 100K контакти.
брево цени

Зошто Brevo е подобар од Aweber?

Брево (поранешен Sendinblue) е повеќе од е-мејл маркетинг платформа. Има дополнителни функции кои се сосема уникатни за општите платформи за маркетинг на е-пошта на пазарот.

Постои систем за управување со трансакциска е-пошта и функција која ви помага да креирате реклами на Facebook заедно со редовни функции како што се повторно таргетирање топли води, обезбедување детална аналитика, сегментирање на публиката и така натаму.

Проверете го мојот детален Брево преглед за 2023 година овде.

2. GetResponse (второпласиран најдобар конкурент на Aweber)

getresponse

Главни карактеристики на GetResponse

 • Веб-страница: www.getresponse.com
 • Сеопфатен маркетинг преку е-пошта
 • Комплетирајте со софтвер за вебинар
 • Поддржува управување со домен
 • Создавач на веб-страница инкорпориран со вештачка интелигенција
 • Вклучува многу готови шаблони
 • Има инки за конверзија кои вклучуваат продажба, водечки магнети, градење списоци итн.

Маркетинг автоодговори

Е-поштата што се испраќаат до претплатниците ќе работат според патеките создадени преку нивните одговори. Кога примачот ќе одговори, автоматски одговор ќе се генерира од функцијата за автоматско одговарање на софтверот.

Ќе ја открие патеката избрана од примачот на другиот крај и потоа ќе ги генерира следните чекори како реакција соодветно. Оваа функција им олеснува на луѓето да се поврзат со вашата услуга; на тој начин, тоа ќе ја зголеми продажбата за вас.

Изградете целни страници, веб-формули итн.

Треба да изградите многу средства за кампања за да создадете привлечност за вашиот бизнис. Едно многу важно средство е совршено одговорна целна страница за вашата веб-страница.

GetResponse ви дава можност да креирате совршено одговорни целни страници и многу повеќе за потенцијалните клиенти. Ова е интуитивен систем за влечење и спуштање кој не бара од вас да имате претходно знаење. Можете да креирате целни страници, веб-обрасци, вебинари, белешки за благодарност, пријавување и многу повеќе.

Анализирај и оптимизирај

Софтверот има алатка за анализа која ќе ги мери стапките на конверзија и ќе ви каже дали вашите стратегии и шаблони функционираат. Ако се чини дека растот е неограничен, можете да го оптимизирате вашиот систем за поголем успех.

Овие извештаи ќе се појават на вашата контролна табла - тие ќе вклучуваат детали за бројот на кликања, отпишувања, бонуси и поплаки.

Вклучете вебинари

Како корисник, можете да ја користите одликата за вебинар на софтверот заедно со алатките за е-пошта маркетинг. Организирајте вебинар за да објавите производи, да подготвите демо и да организирате сесии за обука.

Оваа функција исто така ви овозможува да споделувате презентации, да модерирате разговори, да креирате и управувате со анкети, да споделувате десктоп компјутери, да управувате со присутните итн. За да создадете премиум искуство за вашите контакти, можете да поставите и заштита со лозинка на овие вебинари.

getresponse карактеристики

Добрите

 • Ќе анализира и креира извештаи за да ви помогне да го следите растот на вашата компанија
 • Служи за сите видови фирми, без исклучоци
 • Многу продуктивен градител на визуелни кампањи
 • Повеќе од 150 апликации, вклучувајќи системи за управување со односи со клиенти, софтвер за управување со содржина, социјални услуги итн.
 • Има центар за учење за да им помогне на корисниците да го разберат софтверот темелно
 • Достапни се неколку различни цени и планови

Конс

 • Шаблоните не можат лесно да се менуваат/уредуваат
 • Повратните информации за напредокот не се даваат во реално време, што го прави малку незгодно за брза оптимизација на тековните стратегии

Планови и цени

Компанијата нуди а 30-дена бесплатен пробен период на основната верзија на софтверот што содржи сè, почнувајќи од градител на веб-локации, функции за маркетинг преку е-пошта и алатки за генерирање на потенцијални клиенти.

Откако ќе истече бесплатниот пробен период, ќе треба да изберете од 4 типа на планови.

Цената е дадена подолу.

*Сите цени (освен MAX) се дадени за стандард од 1000 контакти во списокот.

 • Основни: 12.30 $ / месец
 • Плус: 40.18 долари/месечно
 • Професионално: 81.18 долари месечно
 • Макс: оваа опција е за повеќе од 5000 контакти и има персонализирана стапка. Контактирајте ја компанијата за да ја добиете вашата цена.

Откако ќе испратите е-пошта, ќе ја направите таа целна страница и ќе управувате со другите основни работи за вашата веб-страница, ќе можете да видите дали тие навистина помагаат во растот на вашиот бизнис.

добие одговор цени

Зошто GetResponse е подобар од Aweber?

Главната цел на GetResponse започнува по оваа фаза на создавање, што е - тие ви го добиваат тој одговор! Ќе можете да ја следите севкупната реакција на вашата целна база. 

Оваа алатка е дизајнирана да ви помогне да напредувате во стратегијата за е-пошта маркетинг со дистрибуција на специјално дизајнирани е-пошта кои го негуваат растот на вашиот бизнис. Тоа ќе го максимизира потенцијалот на кампањите со намалување на трошоците од ваша страна.

За повеќе детали, карактеристики и добрите и лошите страни - видете го мојот осврт на GetResponse

3. Mailchimp (поевтина алтернатива на Aweber)

MailChimp

Главни карактеристики на Mailchimp

 • Веб-страница: www.mailchimp.com
 • Ја следи активноста на клиентите за да ви помогне да стратегиирате
 • Овозможува автоматско објавување по автоматско закажување
 • Интеграција на социјалните медиуми на сите популарни сајтови
 • Управување со содржина, контакт и кампања
 • Способен за повеќеканален маркетинг за да го поттикне растот на бизнисот со одлично темпо

Автоматизација

Со оваа функција, можете да поставите шаблони за е-пошта за добредојде на нови претплатници, да контактирате со повеќе луѓе за да ја градат компанијата и да одговарате на прашањата на луѓето.

Не мора да испраќате иста е-пошта до повеќе луѓе - одете до поставките и вклучете ја стандардната алатка за автоматизација на маркетингот за да ги поставите клучните предизвикувачи кои ќе испраќаат е-пораки до примачите врз основа на нивното барање.

интеграции

Ова е функција која ви овозможува да ги пренесувате вашите податоци од една на друга платформа. Заедно со PayPal, Facebook, Google Docs, Analytics, Gmail, има повеќе од 200 апликации со кои Mailchimp интегрира податоци.

Ќе можете да генерирате прилагоден код за поддржани апликации и продавници за е-ком, за да ги додадете на вашата веб-локација. Ова ќе создаде поголем ангажман за вашиот бизнис.

Прилагодени формулари за пријавување

Можете да ги приспособите формуларите за пријавување според темата на вашата компанија. Постојат неколку готови формулари за пријавување што можете да ги користите и вие.

Сегменти е-пошта според демографијата

Со MailChimp, можете да креирате сегменти во вашата претплатничка листа врз основа на параметри како пол, возраст, интереси итн. Потоа, можете да креирате повеќе шаблони и да ги испраќате до различни демографски групи според тоа што одговара каде.

Ако ги испраќате вистинските е-пошта до вистинските групи, ќе завршите со повеќе конверзии, а со тоа и повеќе успех.

Добрите

 • Помага да ги подобрите вашите маркетинг стратегии
 • Ќе добивате извештаи за ангажманот на клиентите
 • Овозможува поставување на правилни шеми за таргетирање за вистинската публика
 • Сегментирајте демографија за повисока стапка на конверзија

Конс

Планови и цени

Mailchimp има 4 различни планови за купување. Бесплатниот план ќе трае 30 дена. Обезбедени се детали за бесплатниот план, заедно со другите 3 планови: 

 • Бесплатен план – со 0 $/месец, ќе можете да задржите 2000 контакти и да користите функции како маркетинг CRM, креативен асистент, градител на веб-страници, домен Mailchimp, веб-формули и целни страници.
 • Essentials – започнува од 9.99 $/месечно за 500 контакти. Ќе добиете сè што е понудено во бесплатниот план и некои додатоци - шаблони за е-пошта, патувања во повеќе чекори, прилагодено брендирање, сплит тестирање, 24/7 услуги на клиентите.
 • Стандардна - започнува од 14.99 долари месечно за 500 контакти. Ќе добиете се што е дел од суштинскиот план и уште нешто.
 • Премиум план – започнува од 299 $/месец за 10,000 контакти и сите карактеристики на стандардниот план плус повеќе.
mailchimp цени

Зошто Mailchimp е подобар од Aweber?

MailChimp е маркетинг услуга која е дизајнирана да ви помогне да правите кампањи и да допрете до луѓето преку е-пошта.

Можете да ја користите нивната услуга за управување со мејлинг листи, креирање шаблони, интегрирање со поддржаните платформи, автоматизирање и следење на вашите маркетинг стратегии. Значи, во основа, MailChimp ќе ве направи поефикасни - за да не морате да трошите време на тесната задача да одговарате на е-пошта.

4. Мејлер Лајт

поштенски линк

Главни карактеристики на MailerLite

 • Веб-страница: www.mailerlite.com
 • Многу шаблони за билтен
 • Управува со сите ваши претплати и им ги испраќа вистинските пораки
 • Ви овозможува да ја означите, сегментирате и персонализирате вашата листа со контакти
 • Изградува веб-локации во комплет со целни страници, скокачки прозорци, формулари итн.
 • Има уредувач за влечење и пушти заедно со богат текстуален уредник
 • Новите функции како што се сплит тестирање, автоматски тајмер, автоматско повторно испраќање помагаат за оптимизирање на вашите кампањи

Изградете кампањи

Можете да вложите многу во вашите кампањи за дигитален маркетинг со помош на функциите на MailerLite. Можете да започнете со избирање шаблон од неколкуте шаблони за билтен достапни на веб-локацијата, или можете да изградите и свој шаблон за билтен.

Постојат кампањи за е-трговија кои особено ќе ви помогнат да изградите продавници за е-трговија кои ќе создадат нов зуи на пазарот. Можете исто така да го користите богатиот уредувач на текст за да ги персонализирате пораките што ги испраќате до потенцијалните клиенти.

HTML и Повлечете и спуштете уредник

Постојат два вида уредувачи на оваа веб-локација – Уредувачот на е-пошта HTML ќе ви помогне да додавате фрагменти на веб-локацијата на вашата компанија, да ги приспособите променливите за да можете целосно да ги преземете контролите за предизвикувачите итн.

Од друга страна, визуелниот уредувач на е-пошта влече и пушти е нешто слично во смисла дека ќе ви овозможи да го интегрирате дизајнот во вашата веб-страница. Можете да ја користите оваа функција за да правите видеа, да креирате содржини од социјалните мрежи и да создавате високо динамична содржина што ќе го поттикне ангажманот на публиката.

Продавајте дигитални производи

Можете да ја продаваат производи дигитално и примајте плаќања преку Stripe, која е интегрирана услуга за плаќање што работи со над 200 валути за да овозможи трансакции низ целиот свет. Направете ја оваа функција лесно видлива така што ќе ја прикажете на вашата целна страница користејќи HTML уредник.

Изградете страници за отпишувања

Кога некој ќе се откаже од вашата услуга, треба да му испратите белешка или да го натерате да направи мала анкета за да ја преиспита својата одлука. Некои од овие истражувања се вградени во софтверот, но можете да направите едно на ваше задоволство за да ги негувате клиентите.

Добрите

 • Има многу корисни функции за дигитален маркетинг
 • Ви овозможува да дизајнирате и поставите автоматизирани RSS е-пошта
 • Изградува веб-страници и целни страници за лесна интеграција на клиентите
 • Управува со претплатници
 • Содржи многу шаблони за билтен

Конс

 • Функцијата за спам по е-пошта бара ажурирање бидејќи понекогаш прави грешки
 • Нема CRM системи

Цени и планови

Софтверот има 14-дневен бесплатен план. Освен тоа, цените на претплатите се како што следува:

 • 10 УСД/месечно за до 1000 претплатници
 •  15 УСД/месечно за до 2500 претплатници
 •  30 УСД/месечно за до 5000 претплатници

Така продолжува, со зголемување на цените како што се зголемува бројот на претплатници.

mailerlite цени

Зошто MailerLite е подобар од Aweber?

mailerlite ви помага да креирате е-пошта маркетинг кампањи кои резонираат со публиката. Ќе можете да се поврзете преку интеграции, да ја зголемите вашата листа на претплатници, да испорачувате и да ги следите резултатите за да бидете секогаш чекор понапред од кривата.

Исто така, една карактеристика што го прави MailerLite посебен е тоа што работи со Stripe за да ви овозможи да продавате дигитални производи и да заработувате приходи од нив.

Проверете го мојот детален Преглед на MailerLite за 2023 година овде.

6. Omnisend

omnisend

Главни карактеристики на Omnisend

 • Веб-страница: www.omnisend.com
 • Брза и лесна за употреба алатка за е-пошта маркетинг
 • Ви помага да ги анализирате податоците за клиентите и да ги користите за најголеми придобивки
 • Уредувачот со влечење и спуштање ви помага лесно да ги персонализирате шаблоните
 • Создава прекрасни страници за вашиот бренд без да бара од вас да кодирате
 • Однапред изградените работни текови ви го олеснуваат животот и добивате поголема продажба

E-mail маркетинг

Omnisend ви дава две опции со е-пошта маркетинг – една кампања или сплит кампања. Можете да ги користите и двете за да ја откриете разликата во стапките на успех и испораката.

Управување со шаблоните

Постојат два типа на претходно изградени шаблони овде за основна автоматизација - едниот е стандарден, а другиот е тематски.

Добивате 6 претходно изградени шаблони и 12 тематски шаблони. Сè може да се приспособи за дополнително да одговара на вашата погодност и да го поттикне ангажманот со кампањите за е-пошта.

Работата со шаблони е супер лесна со развивачот на е-пошта со влечење и спуштање на Omnisend. Постојат готови блокови со карактеристики кои директно се поврзуваат со сајтовите за е-трговија. За да ги користите, сè што треба да направите е да ги повлечете и пуштите во шаблонот за е-пошта.

Претходно дизајнирани работни текови

Omnisend има огромен сет на работни текови за да им помогне на потенцијалните или сегашните клиенти низ секој чекор од процесите на маркетинг автоматизација.

Почнувајќи со испраќање пораки за добредојде до преработка на вратените клиенти, сите задачи се редоследуваат да работат без ваше директно учество. Откако клиентот ќе направи одредена команда, тој/таа ќе биде насочен кон следниот чекор беспрекорно.

Добрите

 • Испраќа автоматски персонализирани пораки во е-пошта кампањи
 • Напредно известување врз основа на нивото на ангажираност што го добивате
 • Се справува со управувањето со контакти со сегментирање и испраќање персонализирана комуникација
 • Разновидниот уредувач за влечење и спуштање го олеснува приспособувањето на шаблоните

Конс

 • Плановите може да се подобрат
 • Понекогаш техничката поддршка трае цел ден за да одговори

Планови и цени

 • Бесплатен план: Испратете околу 500 е-пошта/месечно по 0 $/месец. Чувајте до 250 контакти.
 • Стандарден план: Започнува 16 $/месец, добијте ги сите функции на Omnisend.
 • Профи план: Започнува од 59 УСД/месец, можете да испраќате неограничени е-пошта.

Можете исто така да добиете еднократен договор за купување на услугите за е-пошта маркетинг на Omniplus Standard за цела година по цена од 199 долари.

omnisend цени

Зошто Омнисенд е подобар од Авебер?

Omnisend е се-во-едно платформа за маркетинг автоматизација која не само што испраќа е-пошта, туку и ве поврзува преку директни пораки, WhatsApp, динамичен Facebook и Google интеграции, и така натаму. Во основа има широк досег низ платформите, а со тоа и висока стапка на конверзија од посетители на веб-страници до клиенти.

Овој софтвер за маркетинг на е-пошта најдобро функционира за компаниите за е-трговија фокусирани на раст, кои имаат приход од околу 1-10 милиони и група од 10-50 вработени.

7 Конвертирај

convertkit

Главни карактеристики на ConvertKit

 • Веб-страница: www.convertkit.com
 • Креирајте веб-страници за да ја промовирате вашата услуга/веб-страница
 • Формуларите за пријавување преку е-пошта директно се испраќаат до посетителите
 • Приспособливи автоматизации за целна публика преку вашите кампањи за е-пошта  
 • Многу интеграции за да се создадат повеќе можности за раст

E-mail маркетинг

Помага да се допре до голема публика со испраќање автоматизирани е-пораки. ConvertKit има висока испорачливост, што исто така води до поголем ангажман со е-пошта кампањи. Софтверот ви овозможува да ги закажете вашите е-пошта за подоцна, за да можете да останете во контакт со потенцијалните клиенти без активно да одвојувате време за тоа.

Додајте формулар за регистрација или целна страница

Можете да креирате прекрасни целни страници и привлечни формулари за пријавување со користење на приспособливи шаблони. Додадете ги во маркетинг кампањите за е-пошта на вашата веб-локација за да можат заинтересираните клиенти лесно да се пријават на вашата услуга.

Не е потребно знаење за кодирање за да се направи ова. Можете да направите онолку од овие формулари за регистрација и целни страници колку што ви треба бидејќи ConvertKit ви овозможува да заработите неограничен износ.

Насочете ја содржината кон вистинските луѓе

Не бомбардирајте ги сите во вашата листа на контакти со исти мејлови. Создадете сопствени патеки и поставете предизвикувачи на нив, така што известувањата ќе бидат соодветно испратени до вашите клиенти.

Добрите

 • Лесен за користење
 • Едноставни и ефикасни
 • Се интегрира со над 70 алатки за автоматизација
 • Целни страници со оловни магнети за да привлечат повеќе одговори
 • Автоматските патишта им олеснуваат на клиентите да се вклучат во вашата услуга

Конс

 • Функцијата за двојно вклучување ги спречува претплатниците да бидат додадени на списокот

Планови и цени

 • Бесплатен план: чувајте 1000 претплатници 1 месец по цена од 0 $ со основните функции
 • Создавач: Управува со до 300 претплатници по 9 $/месечно со функциите на бесплатниот план и повеќе
 • Creator Pro: Управува со до 300 претплатници по 29 $/месечно со напредни функции
цените на конвертиците

Зошто ConvertKit е подобар од Aweber?

ConvertKit е давател на услуги за е-пошта што му помага на вашиот бизнис да добие темпо со тоа што ќе ви овозможи да испраќате е-пошта до вашите претплатници. Можете да креирате целни страници и формулари за пријавување, да испраќате автоматизирани текстови, да акумулирате податоци за успехот на вашите стратегии итн.

Оваа услуга се здобива со популарност во бизнисите за е-трговија поради тоа колку е лесна за користење.

8 Постојан контакт

постојан контакт

Главни карактеристики на постојан контакт

 • Веб-страница: www.constantcontact.com
 • Ги чува е-поштата во серија за успешна автоматизација
 • Овозможува создавање списоци, креирање сегменти меѓу нив и ставање ознаки
 • Може да испрати навремена е-пошта за потсетување на оние кои не ги отвораат своите пораки
 • Им помага на односите меѓу клиентите и менаџментот со испраќање персонализирани пораки за добредојде

Целна публика со приспособени шаблони за е-пошта

Можете да изберете од широк спектар на готови шаблони за да креирате професионални е-пошта што ќе ги испраќате по барања на клиентите. Сите шаблони се приспособливи, па можете да ги насочите кон одредена публика.

Автоматски маркетинг

Софтверот ги детектира патиштата што ги презема клиентот и му испраќа релевантен текст или е-пошта како одговор. Ова е автоматизирана карактеристика и не треба да вложувате енергија за да го направите тоа сами. Тоа ви заштедува време и додава допир на професионализам во вашиот бизнис.

Управувајте со вашата растечка листа на клиенти

Чувајте ги сите ваши контакти овде. Можете да креирате сегменти меѓу нив, така што испраќањето специјални понуди, зделки и попусти е помалку проблематична задача за вас.

Добрите

 • Достапни се голем број шаблони
 • Креира целни страници и интегрира формулари за пријавување 
 • Интегрира онлајн маркетинг со популарни платформи како Google, и Facebook и наоѓа повеќе клиенти
 • Дозволете им на клиентите директно да се приклучат со кликнување на врската што ја добиваат во текстуални пораки

Конс

Планови и цени

Constant Contact ви овозможува да ги испробате сите функции 60 дена по цена од 0 $/месец. Но, после тој период треба да почнете да плаќате.

Цените започнуваат од 20 долари месечно за 500 претплатници. Како што се зголемува бројот на претплатници, се зголемува и цената. За 2500 претплатници, треба да плаќате 45 долари месечно; за 5000 претплатници плаќате 65 долари месечно, а за 1000 претплатници плаќате 95 долари месечно.

цени за постојан контакт

Зошто постојаниот контакт е подобар од Aweber?

Постојана Контакт е платформа за автоматизација на е-пошта маркетинг која обезбедува се што ви треба за да го направите вашиот бизнис да изгледа и да се чувствува професионално за клиентите.

Беспрекорната онлајн маркетинг интеграција со популарните алатки од трети страни и автоматизираниот маркетинг преку е-пошта ви го олеснува справувањето со барањата и прашањата на клиентите во догледно време.

Ако имате мал бизнис, беспрекорниот систем на Constant Contact е идеална алатка за вашиот тим за продажба да работи поефикасно.

9. iContact

иконтактирај

Главни карактеристики на iContact

 • Веб-страница: www.icontact.com
 • Стотици приспособливи шаблони
 • Разберете ја статистиката за е-пошта лесно со јасно поставените податоци за клиентите
 • Автоматските одговори го прават вашиот бизнис многу попрофесионален
 • Има ознака што гарантира дека пораките завршуваат директно во сандачето

Градител на пораки

Овде можете да најдете многу шаблони за е-пошта кои се компатибилни со мобилни телефони. Во шаблоните, можете да додавате персонализиран текст, да вградувате сопствени идеи со користење на уредувачот за влечење и спуштање и да додавате бои. Ништо од ова не бара никакви вештини за кодирање, така што ќе можете сами да го направите ова.

градител на пораки

Следи податоци

Нема да бидете оставени во темнина да погодувате дали вашите е-пошта се испраќаат или не. Оваа веб-локација ќе ги следи пораките што ги испраќате заедно со одговорот што тие го добиваат. Со iContact, всушност можете да воспоставите контакт и никогаш да не завршите во филтерот за спам.

Autoresponders

Автоматските одговори се неверојатни - тие ќе одговорат на секое прашање на клиентот и ќе ги поздрават новите клиенти со текстови за добредојде. Ќе можете да поставите приспособени одговори во напредната автоматизација, така што вашиот одговор на е-пошта секогаш ќе звучи топло и смирувачко за клиентите.

Оваа функција е сигурно спасител! Тоа го продолжува ангажманот во вашиот бизнис без да бара никаков напор од ваша страна.

Добрите

 • Лесен за користење
 • Обезбедува автоматизиран маркетинг
 • Ја анализира ефективноста на вашите пристапи
 • Одговорен тим за техничка поддршка

Конс

 • Склони кон прекини, затоа мора да ги преземете списоците со контакти за безбедност

Планови и цени

Можете да ја користите бесплатната верзија на iContact 30 дена, но има ограничена функционалност. Карактеристиките ќе вклучуваат градење е-пошта, правење целни страници, автоматизација, персонализација и известување. 

За да добиете понапредни функции и да продолжите да ја користите сметката, мора да добиете платена претплата. Изберете кој било од овие планови: 

 • Основен план - 15 $ / месец
 • Профи план – 30 долари/месечно

За да го приспособите сопствениот план, контактирајте со нивната служба за корисници.

Зошто iContact е подобар од Aweber?

iContact е платформа за маркетинг за е-пошта базирана на претплата која има се што ви треба за да го одржите вашиот бизнис да расте. Тоа ви помага да ги анализирате податоците и да направите корекции во вашата стратегија за да добиете подобри повратни информации од корисниците.

Многу е лесен за користење и интуитивен и ако наидете на проблеми што не можете да ги решите, поддршката за разговор во живо секогаш ќе ви ја подреди. Во основа не ви треба време за да добиете помош со iContact. Во споредба со Aweber, системот за поддршка iContact е многу попрофесионален.

Што е Aweber?

Aweber

Главни карактеристики на Aweber

 • Веб-страница: www.aweber.com
 • Флексибилниот дизајн на е-пошта има одговор на повеќе уреди
 • Повеќе варијации на е-пошта се тестираат со поделени резултати за најголема продуктивност
 • Сегментацијата на податоците се користи за предвидување и кореспонденција со активноста на корисникот
 • Ако ова/тогаш логиката ги прави едноставни процесите на маркетинг автоматизација

Aweber е е-мејл маркетинг решение кое работи преку е-пошта. Има одлична достапност и може да понуди неспоредлива поддршка за вашиот бизнис да расте со брзина. Има многу врвни нови функции што можете да ги истражите за да ја изградите вашата компанија.

Таа има за цел да изгради привлечност за вашата компанија со тоа што ќе ви помогне да ги сегментирате вашите претплатници во различни групи за поголема управливост, а дополнително ќе ви помогне да креирате кампањи, да извршите поделено тестирање за да ја измерите ефективноста, да креирате формулари за пријавување во различни стилови, да испраќате неограничени е-пошта, билтени, купони итн.

Исто така, ќе добивате детални извештаи за тоа колку добро вашите клиенти реагираат на тактиките на вашата компанија и колку добро функционираат вашите стратегии.

Нуди 700 шаблони за е-пошта

Внатре во Изградувачот на е-пошта повлекување и пушти, ќе најдете повеќе од 700 готови шаблони за е-пошта кои чекаат да се користат. Ова се професионални шаблони кои се дизајнирани да направат вашиот бизнис да изгледа добро, но можете да креирате е-пошта и на вашите сопствени шаблони.

Маркетинг автоматизација

Како корисник, можете да го направите ова со поставување инструкции за функциите „ако/или“. Софтверот потоа ќе ги открие дејствата на примачот и ќе активира автоматски одговор за да ги приспособи пораките и да ги испрати во момент. Се испраќаат и персонализирани одговори за интеракција еден на еден.

Напредни алатки за сегментирање на листи

Може да се користи за да се подели вашите контакти во подгрупи за да можете да насочите е-пошта кон одредени адреси. Оваа напредна алатка за сегментација е многу корисна кога се справувате со различни проекти во исто време.

Одговорен дизајн во е-пошта

Вашиот корисник може да биде најавен на неговата/нејзината сметка за е-пошта преку телефонот, лаптопот, компјутерот, таблетот итн. во лесно читлива форма.

Сплит тестирање

Можете да ја проучувате ефективноста на различните формати и распореди на е-пошта со избирање помеѓу варијациите во нивниот аранжман. Испратете еден формат на една група контакти, а другиот на друга група за да можете да споредите кој добил подобар одговор.

На овој начин, можете да изберете поефективен формат за да постигнете поголем успех.

Користете Аналитика за проценка

Маркетиншката кампања има неколку клучни показатели како што се отворени стапки, кликнувања, отскокнувања и така натаму. Овие ќе ви кажат колку се ефективни вашите стратегии за да можете да ги отфрлите оние што не функционираат и да продолжите да ги градите оние што функционираат.

aweber претплатници

Добрите

 • Едноставен за користење и поставување
 • Креирајте атрактивни форми, испраќајте притисни известувања итн.
 • Праќајте билтени, купони и специјални понуди без напор
 • Ве ажурира за ефективноста на вашите стратегии
 • Поддржува голем број платформи за решенија за е-ком, CRM софтвер, социјални медиуми итн.

Конс

 • Тешко е да се навикнеш на корисничкиот интерфејс
 • Ќе ви се наплати за „отпишаните“ контакти ако не се сеќавате да ги отстраните

Планови и цени

Aweber има бесплатен 30-дневен план. Откако ќе заврши бесплатниот пробен период, мора да плаќате месечни плаќања, во зависност од бројот на контакти во вашата листа.

Бесплатната проба ќе ви овозможи да имате список со е-пошта за максимум 500 претплатници, максимум 3000 е-пошта, да изградите целни страници итн.

Еве ја табелата за платените планови.

 • До 500 контакти: 19.99 долари месечно
 • 501 – 2,500 контакти: 29.99 долари/месец
 • 2,501 – 5,000 контакти: 49.99 долари/месец
 • 5,001 – 10,000 контакти: 69.99 долари/месец
 • 10,001 – 25,000 контакти: 149.99 долари/месец
 • Повеќе од 25,000 контакти: Контактирајте со Aweber за цените

Пресудата

Aweber е еден од најдобрите маркетери за е-пошта што го рашири зборот за вашата компанија. Алатката за автоматско одговарање ви помага да заштедите време со следење на дејствата на примачот и генерирање инстант одговори. 

Софтверот има добра услуга за клиенти која е секогаш подготвена да помогне. Има над 700 шаблони за е-пошта што можете да го користите и сите инструкции се јасно изложени во софтверскиот пакет со алатки.

Најчесто поставувани прашања

Дали Aweber е бесплатен?

Да. Има а „засекогаш“ бесплатен план, но тој е ограничен на 500 претплатници за да можете да ги испробате и да видите дали се соодветни за вашиот бизнис.

Која е најдобрата алтернатива на Aweber?

Брево има моќни карактеристики како СМС маркетинг, трансакциски е-пошта и сè друго што ви треба од пристоен софтвер за е-пошта маркетинг. GetResponse е се-во-едно маркетинг платформа. Добивате сè што добивате од Aweber, но опцијата за приспособливи цени ви дава предност при трошењето. MailChimp обезбедува непречено искуство за дигитален маркетинг со различни интеграции преку апликации за социјални медиуми.

Дали вреди да се плати за е-пошта маркетинг софтвер?

Да тоа е! Маркетингот преку е-пошта е неизмерно корисен за поттикнување на растот на вашиот бизнис. Но, не само ова, маркетинг софтвер за е-пошта ќе ви помогне без напор да останете во контакт со вашите клиенти и клиенти.

Најдобрите алтернативи на Aweber: Резиме

Aweber е добра алатка за автоматизација на е-пошта, но има некои неверојатни алтернативни даватели на услуги за е-пошта што треба да ги земете во предвид. Можеби нема да ви треба робустен систем како Aweber, или можеби ќе ви треба нешто уште поцврсто, но малку поприфатливо.

Па, ние не ви кажуваме да ги испробате сите платформи за маркетинг на е-пошта. Но, се надеваме дека ви беше корисна нашата листа на 8 најдобри алтернативи на Aweber. Се надеваме дека ќе користите еден за да видите голем раст во вашиот деловен потфат наскоро. Со среќа!

За подобри извештаи и работни процеси за автоматизација, треба да се обратите за GetResponse, што е веројатно најдоброто во бизнисот во овој поглед. Ако сте сопственик на онлајн продавница, тогаш Omnisend е одличен избор. Сега, ако сте љубител на евтини опции со добри карактеристики - тогаш Брево би бил добар конкурент на Aweber.

ДЕЛ

Добијте неограничени контакти и без дневно ограничување за испраќање

Од 25 долари месечно

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен!
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Мојата компанија
Останете во тек! Придружете се на нашиот билтен
🙌 Вие сте (скоро) претплатени!
Упатете се до вашето сандаче за е-пошта и отворете ја е-поштата што ви ја испратив за да ја потврдите вашата адреса за е-пошта.
Мојата компанија
Вие сте претплатени!
Ви благодариме за вашата претплата. Секој понеделник испраќаме билтен со проникливи податоци.
Споделете на...