Топ алтернативи на WP Rocket за блескава-брза брзина на веб-страницата

in WordPress

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Освен ако не сте полноправен веб-развивач или инженер, само ќе имате површинско знаење за тоа што е кеширање. Но, тоа е во ред, се што треба да знаете е дека ви треба. И тоа кеширањето е од витално значење за вашиот WordPress брзини на вчитување на страницата.

Ништо не го исклучува посетителот на веб-страницата повеќе од страниците со бавно вчитување. И ако чекаат да се вчита страницата повеќе од неколку секунди, тие ќе ја затворат вашата страница во фрустрација и брз чекор до вашиот најблизок конкурент.

За да се избегне ова многу проблем кој може да се избегне, треба да добиете малку кеширање во вашиот живот. Но, кој провајдер ќе го изберете?

WordPress приклучоците за кеширање се десет денар, но само неколку вредат нивната сол. WP Rocket е според многумина на златен стандард за WordPress оптимизација на брзината, но можете да разгледате и многу алтернативи.

Затоа останете со мене додека влегувам што е кеширање, моите врвни алтернативи на WP Rocket и онаа што навистина треба да ја избегнувате.

TL;DR: Моја врвна препорака за WP Rocket Wordpress алтернатива на приклучокот е FlyingPressНе само што нуди премиум функции кои се споредливи со WP Rocket, туку вклучува и дополнителни функции што WP Rocket ги нема. На пример, може однапред да ги вчита врските при иницирање на лебдењето или прелистувачот и да даде приоритет на критичните ресурси како што се сликите и фонтовите одозгора.

Генерално, моите три најдобри алтернативи за WP Rocket се:

Приклучок за кешценаБесплатна верзија?Најдобро за:
FlyingPress$ 60 / годинаНеНајдобра алтернатива на WP Rocket
WP најбрзиот Кеш49 $/животен векДаВтора најдобра алтернатива на WP Rocket
ВП Оптимизирај $ 49 / годинаДаНајдобро за компресија на слика
W3 Вкупно КешслободенДаНајдобро за програмери
ВП Супер КешслободенДаНајдобро за прецизна контрола на кеширањето
ВетреслободенДаНајдобар кориснички интерфејс
Нитропак$ 21 / месецДаНајдобро за резултатите од Core Web Vitals
WP Performance Score БустерслободенДаНајдобро за почетници
Cache EnablerслободенДаНајдобар единствен приклучок за кеш
Autoptimize$ 11.99 / месецДаНајдобро за оптимизација на датотеки
SiteGround SuperCacher$ 1.99 / месецНеУспеа WordPress хостинг провајдер
SwiftPerformance AI$ 49.99 / годинаНеЗасега избегнувајте

Најдобрите алтернативи за ракети на WP за 2024 година

Нема сомнение дека WP Rocket е одлично решение за вашите потреби за кеширање, но има алтернативи за разгледување. Еве ги моите најплатени и бесплатни WordPress препораки за приклучоци за кеширање.

1. FlyingPress

FlyingPress

FlyingPress е премиум приклучок за кеш (тука нема бесплатна верзија, за жал), но добивате прилично победнички опсег на функции што им се спротивставуваат на WP Rocket. 

Оваа алатка не се фокусира само на кеширање, тоа е холистички приклучок за брзина и перформанси кој работи на оптимизирање на секој ваш агол и пукнатина WordPress сајт.

Она што ми се допаѓа овде е тоа што наместо да ве примамувам со ниски цени за првата година, иако однапред плаќате малку повеќе, цените паѓаат за време на вашето второгодишно обновување. Од друга страна, треба да платите дополнително (3 долари/месец) за дополнителната услуга CDN на платформата.

Генерално, според мое скромно мислење, тоа е најдобрата алтернатива на WP Rocket.

Карактеристики на FlyingPress

Карактеристики на FlyingPress

Еве што можете со нетрпение очекуваме со FlyingPress:

 • Статично кеширање на страници
 • Превчитување на кешот
 • Отстранување на неискористени CSS и критична генерација на CSS
 • Врска однапред се вчитува
 • Одложете го извршувањето на скриптата
 • Минификување за CSS и JavaScript датотеки во серверот или преку FlyingCDN
 • Одложување на скрипти со блокирање на рендерирање
 • База на податоци и Google оптимизација на фонтот
 • Мрзливо оптоварување на сликата
 • Приоритизација на ресурсите
 • Намалете ги промените во распоредот

Цените на FlyingPress

FlyingPress ви дава можност за четири ценовни планови:

Нема достапен бесплатен план или пробен период, но добивате a 14-дневна гаранција за враќање на парите.

Најдобра одговорна
Зголемете ги перформансите на вашата веб-страница со FlyingPress Today

Искусете супериорна брзина и сеопфатна оптимизација за вашата WordPress сајт со FlyingPress. Искористете ги придобивките од напредните функции како што се статичко кеширање на страници, претходно вчитување на врски и отстранување на неискористени CSS. Искористете ја предноста од 14-дневна гаранција за враќање на парите.

2. WP најбрзиот Кеш

WP најбрзиот Кеш

WP Fastest Cache е премиум приклучок со планови достапни во зависност од тоа колку лиценци ви се потребни. Веројатно е најблиску до WP Rocket во однос на она што го нуди за карактеристиките.

Добивате сеопфатна алатка за оптимизација на брзината која драстично ги подобрува вашите брзини на кеширање и вчитување на веб. Неговиот бесплатен план е донекаде ограничен, па вреди да се надгради за сите додатоци што ги добивате, како што се минимизирање, претходно вчитување и компресија GZIP.

Голем плус за платените планови е тоа што тие се доживотна такса. Што значи само тебе плати еднаш, и го имаш приклучокот за цел живот. Имајќи ги предвид трошоците за WP Rocket на годишно ниво, мислам дека ова е апсолутна зделка.

Иако корисничкиот интерфејс веројатно може да го направи со дотерување, алатката сè уште е лесна за разбирање и има доволно опции за конфигурација за да го задоволи најпребирливиот развивач.

Карактеристики на најбрзиот кеш на WP

Карактеристики на најбрзиот кеш на WP

Еве, можеме да се радуваме споредливи карактеристики со WP Rocket:

 • Кеширање на сите уреди
 • Целосно минимизирање 
 • GZIP компресија
 • Рендерирајте ги ресурсите за блокирање и комбинирајте JS
 • Кеширање на прелистувачот со оптимизација на сликата
 • Конвертирај WebP
 • Автоматско бришење на дневникот на кешот и чистење на кешот
 • Мрзлив товар
 • Asyncхроничен Google фонтови
 • Целосна статистика и аналитика за кеширање

WP Најбрзи цени на кешот

Износот што го плаќате за WP Fastest Cache зависи од бројот на лиценци што ви се потребни:

 • Бронзена: 49 $/доживотно (една лиценца)
 • Сребрена: $125/доживотно (три лиценци)
 • Злато: 175 $/доживотно (пет лиценци)
 • Платина: $300/доживотен (десет лиценци)

Исто така постои и бесплатна верзија на приклучокот каде што можете да користите ограничени функции на една лиценца. Ако плаќате, имате а 30-дневно пари гаранција за враќање на на располагање.

3. WP-Рационализирајте

WP-Рационализирајте

WP-Optimize е достојна алатка, особено ако ги сакате функциите за компресија на слики и оптимизација на датотеки. 

Прво на сите, тоа е одлична алтернатива на WP Rocket бидејќи обезбедува многу слични алатки, иако неговите перформанси не се сосема на ниво со WP Rocket. Тоа рече, ти do добие некои убави додатоци, како што е способноста да масовно компресирајте ја целата ваша медиумска библиотека.

Историски гледано, приклучокот е потполно бесплатен - и сè уште е – но неговите креатори, Team Updraft, неодамна објавија a премиум верзија на алатката. За ова, вие, се разбира, добивате посилни, подобри, побрзи карактеристики од бесплатната верзија.

Карактеристики на WP-Optimize

Карактеристики на WP-Optimize

на бесплатна верзија од приклучокот ви го дава следново:

 • Кеширање на сајтови и чистење на базата на податоци
 • CSS и JS минификација
 • Компресија на слики
 • WebP поддршка

Надградба на платена верзија ти дава сè погоре плус:

 • Поддршка за повеќе страни
 • Напредни опции за оптимизација
 • Несакано отстранување на слики
 • Мрзливо вчитување
 • Индивидуална оптимизација на табелата
 • Распоред
 • Подобрено евидентирање и известување
 • Повеќејазично и повеќевалутно кеширање
 • Автоматско чистење на кешот на Cloudflare
 • Моќни измени
 • Премиум поддршка

WP-Оптимизирајте ги цените

Ако ја сакате само бесплатната верзија, можете набави го овде. Инаку, достапни се три платени верзии:

Бидете свесни дека постои нема гаранција за враќање на парите за овој провајдер. Пробајте го овој приклучок за кеширање ако барате бесплатна алтернатива на WP Rocket. Има сè што сакате да го оптимизирате WordPress брзина на веб-страница.

Зголемете ги перформансите на вашата веб-страница со WP-Optimize Today

Искористете ги предностите на сеопфатните функции како кеширање на страницата, компресија на слики и напредна оптимизација со WP-Optimize. Започнете бесплатно или истражете ги премиум опциите за помоќни алатки.

4. W3 Вкупно Кеш

W3 Вкупно Кеш

В3 Вкупен кеш е a WordPress приклучок за кеширање дизајниран од BoldGrid и е сон на програмерите, благодарение на огромен број на опции за конфигурација и прилагодување го има на располагање (всушност вредат 15 страници). Фалејќи се 11 милиони преземања, ова е моментално најпопуларната алатка за оптимизација на веб перформанси.

Уште подобро е што овој приклучок е 100% бесплатен (иако е достапна платена верзија).

Меѓутоа, поради лудиот број на карактеристики, ова не е за слабо срце - или за почетник корисник. Всушност, ако само што откривте кеширање и зошто ви е потребно, веројатно е подобро да се обратите за поедноставна алатка, дури и ако треба да платите за тоа.

В3 Вкупно карактеристики на кешот

Карактеристиките на W3 се пребројни за да се наведат во целост (за тоа би била потребна статија сама по себе). Но, еве преглед на најважните:

 • GZIP компресија
 • Рамка за проширување за Cloudflare, WPML и многу повеќе
 • Минификување и поврзување на HTML-датотеки, CSS-датотеки и JS-датотеки
 • Управување со ЦДН
 • Работи со сите типови на хостинг
 • Кеш на објекти
 • Чистење на базата на податоци
 • Поддршка за мобилни и SSL
 • Целосно минимизирање
 • Бројни безбедносни карактеристики за безбедност на веб-страницата
 • Обратна интеграција на прокси

В3 Вкупно цени на кешот

Вкупниот кеш W3 е 100% бесплатен и достапни од WordPress продавница за додатоци. Откако ќе го инсталирате приклучокот, имате можност да ја надградите до верзијата Pro за 99 долари годишно. 

Оваа цена ви дава повеќе приспособување и подобра поддршка.

Зголемете ги перформансите на вашата веб-страница со W3 Total Cache денес

Ослободете го целосниот потенцијал на вашата веб-страница со W3 Total Cache. Уживајте во функции како GZIP компресија, минимизирање и чистење на базата на податоци. Започнете бесплатно или надградете за повеќе опции за прилагодување.

5. ВП Супер Кеш

ВП Супер Кеш

WP Super Cache е уште една понуда директно од WordPress продавница за додатоци и е потполно бесплатен за користење. Создаден од Automatic, ова е уште еден приклучок кој има омногу напредни алатки и функции.

Повторно, ова е еден одлична опција ако знаете што правите и сакате прецизна контрола врз оптимизацијата на вашата веб-страница. Но, како W3 Total Cache, ова е не е добра опција за почетници корисници.

Карактеристики на WP Super Cache

Повторно, имаме а огромна листа на карактеристики, па еве ги главните моменти:

 • Кешираните датотеки се служат на три начини: Експерт, едноставно и WP кеширање
 • Поддршка за CDN
 • Користи mod_rewrite за испорачувајте статични страници
 • Наследен режим на кеширање за кеширање страници за најавените корисници
 • Автоматско „собирање ѓубре“
 • Превчитување на кешот
 • Одмор крајни точки на API
 • Прилагодени конфигурации за кеширање

Цени на WP Super Cache

WP Super Cache е 100% бесплатен и достапни од WordPress библиотека за додатоци.

6. Ветре

Бриз ви го носи Облаци, управуваниот WordPress хостинг компанија. Затоа, знаете дека ќе добиете нешто добро. И најдобро од се? Бесплатно е!

Овој приклучок е многу сличен на понудата на WP Rocket. Сепак, тој не функционира толку добро. Но, добивате многу слични карактеристики и корисничкиот интерфејс е пријателски за почетници и лесно се справува со.

Карактеристики на бриз

Карактеристики на приклучокот бриз

Бриз ви дава Карактеристики достојни за WP Rocket без цените на WP Rocket:

 • Интерфејс што е лесен за корисниците
 • Лакирајте го кешот за зголемени брзини на вчитување страници
 • Внатрешно и статичко кеширање
 • ЦДН и приклучок за оптимизација на слики
 • Оптимизација на базата на податоци
 • Исклучување на датотека
 • Минификување и групирање на HTML, CSS и Javascript датотеки
 • GZIP компресија
 • 24 / 7 поддршка

Бриз цени

Алатката е потполно бесплатна достапни тука. Проверете мојот преглед за хостирањето на Cloudways овде.

7. Нитропак

Нитропак

Nitropack е најскапиот кеш приклучок на нашата листа. Но, тоа е повеќе од само приклучок за кеширање; тоа е еден Се-во-едно услуга за оптимизација на перформансите, вклучувајќи кеширање, CDN и оптимизација на слики.

Сепак, вреди да се трошат ако сакате алатка која ја врши својата работа според највисоките стандарди со најдобри резултати.

Ги добивате сите стандардни алатки и конфигурации за кеширање, и ако споредуваме со WP Rocket, ќе откриете дека Nitropack повеќе отколку што има предност. Ова е благодарение на неговата мрежа за испорака на содржина и напредната оптимизација на сликата.

Значи брзо е - навистина брз, но дефинитивно е нема да биде во сечиј буџет бидејќи ќе мора плаќајте најмалку 21 $/месечно за да го користите (во споредба со приклучокот WP Rocket кој е 59 $/годишно). Има is достапен е бесплатен план, но тој е ограничен, и едноставно не го добивате она што го добивате со платените планови.

Карактеристики на Nitropack

Што добивате за огромната премија? Навистина многу:

 • Гарантирано да се подобри GoogleРезултат на Core Web Vitals на
 • Напреден механизам за кеш, вклучително и автоматско загревање на кешот, кеширање свесно за колачиња и сесии и паметна неважечка кеш меморија
 • Напредно мрзливо вчитување
 • Компресија на слика без загуби и превентивна
 • WebP конверзија
 • Прилагодлива големина на сликата
 • Глобален CDN
 • Сопственички алгоритам за брзина
 • HTML, CSS и JS минимизирање и компресија
 • Критички CSS, DNS претходно преземање и претходно вчитување
 • Техничка и стручна поддршка

Цените на Nitropack

Nitropack има четири планови за избор во зависност од тоа колку локации имате:

Користете го купонскиот код WEBSITERATING и добивате 5% попуст

Сите планови доаѓаат со а 14-дневна гаранција за враќање на парите, и можете да се регистрирате за ограничен бесплатен план за да се почувствуваат неговите карактеристики.

Добијте 5% попуст користејќи ВЕБСИТЕРАЊЕ
Зголемете ги перформансите на вашата веб-страница со NitroPack денес

Отклучете ја супериорната брзина и оптимизација со Nitropack. Уживајте во напредното кеширање, CDN, оптимизација на слики и низа други функции. Започнете со ограничен бесплатен план или истражете ги нивните премиум опции.

8. WP Performance Score Бустер

WP Performance Score Бустер

Конечно, слободен WordPress приклучок за кеш што е лесен за разбирање и употреба. Достапно директно од WordPress и развиен од Dipak C. Gajjar, убавината на овој приклучок е неговата едноставност.

Но, често, ѓаволот е во деталите, а вие Речиси секогаш ја менуваат функционалноста за едноставност. Така, додека WP Performance Score Booster е лесен за користење, му недостасуваат алатките што ги добивате со WP Rocket за навистина да ја натера вашата страница да пее.

Целокупната, тоа е добра опција за почеток, но подоцна по линијата, веројатно ќе го направите тоа сакате нешто малку посилно.

Карактеристики на засилувач на резултати за перформанси на WP

Карактеристики на засилувач на резултати за перформанси на WP

Кратко и слатко, еве што прави овој приклучок:

 • Отстранување на низата за пребарување од датотеките CSS и JS
 • GZIP компресија 
 • Искористете кеширање на прелистувачот
 • Превчитување на страницата
 • Оневозможување на ETag

Цени за засилување на резултатите на WP

WP Performance Score Booster е бесплатен приклучок за кеш и достапни од WordPress библиотека со приклучоци.

9. Cache Enabler

Cache Enabler

Cache Enabler е бесплатен приклучок за кеширање со отворен код од KeyCDN. Додека е друго лесен приклучок, сепак успева да се спакува во неколку пристојни карактеристики.

Меѓутоа, она што е важно да се забележи овде е тоа приклучокот е фокусиран исклучиво на кеширање наместо на брзината на страницата во целост. Тоа значи содржи само алатки за кеш и оптимизација на кешот и не вклучува никакви други карактеристики за производство на побрзо време на вчитување.

Ова е добра опција на средината на патот ако само сакате подобро кеширање. Понапредните корисници ќе ги ценат алатките за конфигурација, додека попочетниците ќе уживаат во тоа минимално поставување и леснотија на користење.

Карактеристики на овозможувачот на кешот

Еве ги приклучоците клучни карактеристики:

 • Автоматско и рачно чистење на кешот
 • Чистење на кешот WP-CLI
 • Истекување на кешот
 • WebP и мобилна поддршка
 • Поддршка за GZIP и Brotli
 • Приказ на големината на кешот во реално време
 • Минификување, вклучувајќи CSS и JavaScript
 • Прилагодена поддршка за пост-тип
 • Автоптимизирај компатибилен

Цени за овозможувач на кеш

Овозможувачот на кешот е бесплатен за користење и достапни во WordPress продавница за додатоци.

10. Autoptimize

Автоматизирај го приклучокот

Ќе се израмнам со тебе. Autoptimize не е строго приклучок за кеширање. Но, ако зборуваме за оптимизација на брзината (бидејќи тоа е она што навистина е важно, нели?), тогаш Automptimize заслужува почесно споменување.

Развиено од Френк Госенс, овој приклучок прави одлична работа за оптимизација на датотеки, како што се собирање, минимизирање и кеширање скрипти и стилови.

Зошто го додадов на оваа листа ако не е алатка за кеширање? Па, Autoptimize е високо компатибилен приклучок, па можеби ќе сакате да размислите да го користите заедно со една од поосновните и бесплатни алатки за кеширање што ги наведов погоре, како што е WP Super Cache. 

Ова ќе ви даде повеќе холистичка оптимизација на брзината без да мора да плаќате за премиум алатка што прави се.

Автоптимизирај карактеристики

Иако не добивате кеширање, добивате прилично пристојни функции за бесплатен приклучок:

 • Вбризгување на главата на страницата CSS
 • Минификување и агрегација на скрипти и стилови на страници
 • Одложи CSS и скрипти
 • Оптимизирани и мрзливи слики
 • Google оптимизација на фонтот

Ако сакате да се надградите на Про верзија на алатката, го добивате и следново:

 • Професионална оптимизација на сликата и CDN
 • Автоматско креирање правила за критичните CSS
 • Одложи HTML и CSS
 • Отстранете ги Javascript и CSS
 • Пред-поставување на страницата

Автоптимизирајте ги цените

Autoptimize е 100% бесплатен приклучок достапно на WordPress продавница за додатоци. Сепак, постои опција за надградба на алатката Pro, што чини 11.99 УСД/месец за една локација или 31.99 УСД/месечно за најмногу пет локации.

11. SiteGround SuperCacher

siteground суперкечер

SiteGround не е приклучок, тоа е премиум хостинг провајдер, но исто така вреди да се спомене бидејќи има одлични алатки за оптимизација на страници, вклучувајќи ја и сопствената алатка SuperCacher.

Ние сме големи fansубители на SiteGRound овде, најмногу затоа што нуди прекрасни хостинг планови со пристојни карактеристики за уште подобра цена. И со своите управувани WordPress хостинг планови, ќе го добиете славниот SuperCacher.

Но, што е ова точно? 

Тоа е динамичен кеш со вклучени четири различни типови на кеширање (Static Cache, Dynamic Cache, Memcached и HHVM) и користи Memcached технологија за да ги забрза повиците на базата на податоци, повиците API и прикажувањето на страниците.

И она што особено ми се допаѓа кај оваа опција е тоа што исто така го добивате успеа WordPress услуги и сите безбедносни и резервни функции за многу ниска месечна цена. Тоа е дефинитивно вреди да се размислува ако сакате повеќе тресок за вашиот долар.

SiteGround Карактеристики

карактеристики на суперкачер

Нема да навлегувам во сето тоа извонредни брзи карактеристики за хостирање еве, бидејќи оваа статија не е за тоа плус, можете да ги побарате овде. Што се однесува до кеширањето, го добивате следново:

 • Овозможена е директна испорака на NGINX за сите локации
 • Оптимизација на слики
 • Динамичен PHP излез
 • Кеширање на цела страница за сите апликации
 • 50% до 500% поголема брзина на страницата
 • Мемкеширана услуга
 • Минификувајте ги CSS, JS и HTML

SiteGround Цени

SiteGround има три хостинг планови на располагање:

 • Стартување: Од 2.99 УСД / месечно
 • GrowBig: Од 4.99 УСД / месечно
 • GoGeek: Од 7.99 УСД / месечно

SiteGround има 30-дневно пари гаранција за враќање на на сите свои WordPress хостинг планови. 

Ако барате пристоен хостинг провајдер за вашиот WordPress страница, пробај го овде. Прочитај ми детален преглед на SiteGround овде.

WP Rocket Алтернатива за избегнување

12. SwiftPerformance AI

SwiftPerformance AI

Во ред, така што SwiftPerformance ветува големи работи. И на површината, неговата веб-страница и карактеристики изгледаат импресивно. Но (и тоа е прилично значајно „но“) има апсолутно ужасни критики. Со поплаки од спамирање на проблеми со компатибилноста, не изгледа добро за овој приклучок.

Искрено? Ако ова беше бесплатна алатка, би можел да им простам на рекламите, но ова е неприфатливо за премиум платена алатка.

Сепак, во одбрана на приклучокот, се чини дека Swift Performace, исто така, ја сфати грешката на своите начини и отстранете го „Swift Performance Lite“ и ребрендирано во „Swift Performance AI“. И навистина, сите лоши критики се однесуваат на верзијата Lite на приклучокот.

Значи, дали оваа нова верзија е подобро прифатена од нејзините клиенти, останува да видиме. Засега, нема прегледи таму, така што ова мора да е неодамнешно ребрендирање. Според мене, вреди да се издржите за да видите што велат луѓето пред да го пробате сами.

Карактеристики на AI на SwiftPerformance

Карактеристики на AI на SwiftPerformance

Hereâ € ™ с што добивате за вашите пари со SwiftPerformance AI:

 • Автоматска оптимизација на основни веб витали
 • CSS и Javascript оптимизација
 • Оптимизација на слики (вклучувајќи заднина и слики од трети страни)
 • Сите апликации од трети страни се вчитани со мрзливост
 • Паметна испорака на фонтови
 • Оптоварување на фрагментот на AJAX
 • Интеграција и оптимизација на WooCommerce

Цени за вештачка интелигенција на SwiftPerformance

Постојат четири опции за цени за SwiftPerformace AI:

 • Сингл: 49.99 долари/година (еден сајт)
 • Мулти: 99.99 $/годишно (пет локации)
 • Развивач: 249.99 $/годишно (100 локации)
 • Бизнис: 449.99 $/годишно (неограничени сајтови)

Сите планови имаат а 14-дневна гаранција за враќање на парите. Ако се чувствуваш храбро, можеш пробај го овде.

Што е кеширање, сепак?

што е кеширање

Кеширањето е од витално значење за брзината на веб-локацијата. Иако е длабоко сложено (и тука нема да навлегуваме во сето тоа), на површината, во суштина делува како привремена локација за складирање податоци што му овозможува на некого побрзо и полесно да ги посетува страниците.

На пример, прелистувате веб-локација и сте кликнале на неколку различни страници на истата локација. Секој пат кога ќе кликнете на нова страница, копија од неа се зачувува во кешот. 

Сега, да речеме дека сакавте да се вратите на претходната страница што штотуку ја погледнавте. Во овој случај, системот ќе го пребара кешот за да види дали постои копија од страницата таму. Ако се случи, ќе бидете однесени до таа верзија на страницата.

Она што го прави ова е направете го времето на вчитување на страницата многу побрзо бидејќи податоците се извлекуваат од привремената локација наместо од веб-домаќинот. 

Ако системот мора да се враќа на веб-домаќинот секогаш кога ќе поднесете барање, тоа мора да помине серија сложени PHP скрипти, пристапете до базата на податоци MySQL и прескокнете уште неколку обрачи пред да се сервираат податоците како читлива содржина. 

Овој процес, се разбира, трае подолго од едноставно потопување во кешот за да ги пронајдете податоците.

И што е приклучок за кеширање? Па, тој обезбедува кеш во кој привремено се складираат податоците WordPress сајтови.

Забавно факт: Зборот „кеш“ е изведен од францускиот збор „Кечер“, што значи „да се скрие“. И тоа е она што го прави кешот - ги крие податоците за подоцнежна употреба.

Ако сакате да нурнете подлабоко во кеширањето, можете да најдете a подетално објаснување овде и причините зошто е тоа така важно за WordPress овде.

Што е WP Rocket?

најдобри алтернативи за ракети wp

WP Rocket е добро познат и многу популарен приклучок за оптимизација на веб WordPress веб-сајтови. 

Оди напред и инсталирајте го на вашиот WordPress сајт, а потоа ја прави својата магија со примена 80% од сите најдобри практики за веб перформанси. Крајниот резултат? Ан ултра-брзо искуство за прелистување веб за посетителите на вашата страница.

Уредно а?

Што нуди приклучокот WP Rocket Caching?

Карактеристики на ракетата wp

WP Rocket е еден од најдобрите премиум WordPress приклучоци за кеширање во однос на карактеристиките. Еве како се собира:

 • Кеширање на веб-страница: За подобро оптимизација и брзина на страницата
 • Превчитување на кешот: Автоматски го вчитува кешот по секое ажурирање на веб-локацијата што ќе го направите
 • Прелистување на прелистувачот: Ресурсите на страницата до кои често се пристапува се зачувани во локалната меморија
 • GZIP компресија: Компресира страници во серверот и декомпресира во прелистувачот
 • Оптимизација на е-трговија: Непречено кеширање без пречки во купувањето
 • Одлична компатибилност: WP Rocket работи со повеќето од најбрзите теми

Цените на WP Rocket

WP Rocket има достапни три опции за цени:

 • Единечен план: 59 $/годишно (една веб-локација)
 • Плус план: $119/година (три веб-локации)
 • Бесконечен план: $299/година (неограничени веб-локации)

A 100% гаранција за враќање на парите се нуди доколку откажете во рок од 14 дена од купувањето.

Ако ви се допаѓа звукот на WP Rocket, можете пријавете се тука

WP Rocket наспроти други приклучоци за кеширање

WP ракета конкурентРезимеЗошто е подобра алтернатива на WP Rocket
НитропакПриклучок за кеширање базиран на облак кој нуди високо ниво на перформанси и леснотија на користење.Nitropack е подобра алтернатива на WP Rocket бидејќи е помоќен и полесен за користење. Нуди и бесплатен пробен период, па можете да го пробате пред да го купите.
FlyingPressДруг приклучок за кеширање базиран на облак кој нуди високо ниво на перформанси.FlyingPress е подобра алтернатива на WP Rocket бидејќи е дури и побрз од Nitropack. Тоа е исто така добар избор за веб-локации кои треба брзо да се вчитуваат, како што се веб-страниците за е-трговија или веб-страниците за вести.
ВП ОптимизирајПриклучок за кеширање кој се фокусира на оптимизирање на слики и бази на податоци.WP Optimize е добар избор ако барате додаток кој може да ги оптимизира вашите слики и база на податоци. Не нуди толку многу функции за кеширање како WP Rocket, но е добра опција ако сте со буџет.
W3 Вкупно КешПопуларен приклучок за кеширање со отворен код кој нуди широк опсег на функции.W3 Total Cache е подобра алтернатива на WP Rocket ако ви требаат многу опции за прилагодување. Нуди и бесплатна верзија, па можете да ја пробате пред да ја купите премиум верзијата.

Нитропак против ВП ракета

Нитропак е приклучок за кеширање базиран на облак кој нуди високо ниво на перформанси и леснотија на користење. Тоа е добар избор за веб-локации од сите големини и нуди бесплатен пробен период за да можете да го пробате пред да го купите.

 • Истакнати карактеристики:
  • Автоматска оптимизација на сликата
  • Мрзливо вчитување на слики и iframes
  • Gzip компресија
  • DNS оптимизација
  • ЦДН интеграција
 • Добрите
  • Го зголемува резултатот Core Web Vitals
  • Многу лесен за употреба
  • Одлична изведба
  • Бесплатна проба
  • Вклучено ЦДН
 • Конс
  • Скапо, особено за поголеми веб-локации
  • Не толку приспособливи како некои други приклучоци

FlyingPress vs WP Rocket

FlyingPress е уште еден приклучок за кеширање базиран на облак кој нуди високо ниво на перформанси. Тоа е добар избор за веб-локации кои треба брзо да се вчитуваат, како што се веб-страниците за е-трговија или веб-страниците за вести.

 • Истакнати карактеристики:
  • Автоматска оптимизација на сликата
  • Мрзливо вчитување на слики и iframes
  • Gzip компресија
  • DNS оптимизација
  • ЦДН интеграција
 • Добрите
  • Многу брзи перформанси
  • Многу лесен за користење и конфигурирање
  • Вклучено ЦДН
 • Конс
  • Може да биде скапо за помали веб-локации
  • Не толку многу функции како некои други приклучоци

WP Optimize наспроти WP Rocket

ВП Оптимизирај е приклучок за кеширање кој се фокусира на оптимизирање на слики и бази на податоци. Може да ги минимизира и комбинира датотеките CSS и JavaScript, да вчитува слики и да ја оптимизира вашата база на податоци. Исто така, нуди неколку други функции, како што се отстранувач на датотеки и CDN интеграција.

 • Истакнати карактеристики:
  • Минификува и комбинира слики
  • Ја оптимизира вашата база на податоци
  • Ги отстранува непотребните датотеки
  • Интеграција CDN (Мрежа за испорака на содржина).
 • Добрите
  • Многу лесен за употреба
  • Многу поволно за купување
  • Многу ефикасен за подобрување на времето на оптоварување
 • Конс
  • Ограничен сет на функции во споредба со другите приклучоци
  • Не толку приспособливи како другите приклучоци

В3 вкупен кеш против ВП ракета

W3 Вкупно Кеш е популарен приклучок за кеширање со отворен код кој нуди широк опсег на функции. Тоа е добар избор за веб-локации на кои им требаат многу опции за прилагодување.

 • Истакнати карактеристики:
  • Меморирање страници
  • Кеширање на објекти
  • Кеширање на базата на податоци
  • Gzip компресија
  • Кеширање на прелистувачот
  • ЦДН интеграција
 • Добрите
  • Многу индивидуализира
  • Широк опсег на функции
  • Слободен за употреба
 • Конс
  • Многу тешко да се конфигурира
  • Не е толку лесен за користење како некои други приклучоци

Најчесто поставувани прашања

Нашата пресуда

WP Rocket означува речиси секоја кутија. Достапно е и ги обезбедува сите алатки за оптимизација на брзината и кеширање што некогаш ќе ви требаат. Покрај тоа, тоа само работи.

Како и да е, не сакам да испробувам нови работи бидејќи никогаш не знаеш што може да биде малку подобро. И во случај на приклучоци за кеш, има некои прилично одлични алтернативи кои можат да му дадат на WP Rocket да се кандидира за своите пари.

FlyingPress е мојата врвна препорака за алтернатива на WP Rocket поради неговата едноставна природа на plug-and-play и уникатните карактеристики кои значително ги подобруваат перформансите на страницата.

Така WP Fastest Cache е одлична алтернатива на WP Rocket бидејќи нуди слични карактеристики, со дополнителна придобивка од доживотен договор што е тешко да се победи.

WP-Optimize и W3 Total Cache се приближуваат како второпласирани, но сè уште има остатоци на оваа листа што вреди да се разгледаат.

Повторно, ако инвестирањето во премиум приклучок за кеширање е во рамките на вашиот буџет, Силно препорачувам да користите WP Rocket. Сепак, за оние кои бараат бесплатна алтернатива, има многу висококвалитетни приклучоци. Значи, изберете еден и започнете!

Се надевам дека уживавте во оваа листа на најдобрите WordPress приклучоци за кеширање. Кој го користите и препорачувате?

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...