Како да креирате целна страница за маркетинг со Divi

in Градежни веб-страници

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Целната страница е една од најважните самостојни веб-страници што е дизајнирана да ги претвора посетителите во потенцијални клиенти или клиенти. Обично, се користи како дел од маркетинг кампања и често е првата страница што посетителите ја гледаат кога ќе кликнат на врска во е-пошта, реклама на социјалните медиуми или резултат на пребарувачот. Во овој блог пост, ќе ви покажеме како да креирате целна страница за маркетинг со Divi.

со Divi, можете лесно и без никакво искуство со кодирање да креирате ефективна маркетинг целна страница.

Добијте 10% денес
Диви - Најпопуларниот WordPress Тема во светот

Диви од ElegantThemes е број 1 WordPress градител на теми и визуелни страници за креирање прекрасни веб-страници без претходно знаење за кодирање. Неверојатно е лесен за користење и ќе ја отворите секоја веб-страница за кратко време. Divi е целосно приспособлив и нуди пристап до стотици претходно направени сајтови, распореди и приклучоци. Добијте 30-дневна гаранција за враќање на парите за сите купувања.

Добијте 10% попуст ДЕНЕС $89 80 долари годишно или долари249 224 $ животен векКако да креирате целна страница за маркетинг со Divi?

 1. Изберете шаблон

Divi доаѓа со библиотека со претходно направени шаблони за целни страници. Овие шаблони се дизајнирани да ви помогнат да започнете брзо и лесно.

При изборот на шаблон, има неколку работи што треба да ги имате на ум:

 • Вашето брендирање: Погрижете се шаблонот да одговара на вашето брендирање. Ова ги вклучува боите, фонтовите и целокупниот изглед и чувство на вашата веб-страница.
 • Вашите маркетинг цели: Што сакате посетителите да прават на вашата целна страница? Дали сакате да се регистрираат за вашата листа на е-пошта, да преземат бела хартија или да купат?
 • Вашата публика: Кого го таргетирате со вашата целна страница? Проверете дали шаблонот е соодветен за вашата публика.
 1. Приспособување на шаблонот

Откако ќе изберете шаблон, можете да го приспособите по ваш вкус. Можете да ги менувате боите, фонтовите, сликите и текстот за да одговараат на вашето брендирање. Можете исто така да додавате или отстранувате делови и модули за да создадете совршена целна страница за вашите потреби.

Еве ги неколку совети за прилагодување на вашата целна страница:

 • Користете висококвалитетни слики и видеа: Сликите и видеата се одличен начин да го привлечете вниманието и да ги вклучите посетителите. Погрижете се да користите висококвалитетни слики и видеа кои се релевантни за вашата целна страница.
 • Одржувајте ја вашата целна страница концизна и лесна за читање: Луѓето имаат поголема веројатност да читаат и разберат целна страница што е концизна и лесна за читање. Чувајте ја вашата целна страница на една или две страници и користете кратки пасуси и точки.
 • Користете силен повик за акција: Најважниот дел од секоја целна страница е повик за акција (CTA). Проверете дали вашата CTA е јасна, концизна и убедлива. Користете силни визуелни слики и текст за да ги поттикнете посетителите да преземат акција.

3. Додадете повик за акција

Повикот за акција (CTA) е најважниот дел од секоја целна страница. Тоа е копчето или врската на која посетителите ќе кликнат за да преземат акција.

Вашиот CTA треба да биде јасен, концизен и убедлив. Треба да им каже на посетителите што точно сакате да прават. На пример, вашиот CTA може да каже „Регистрирај се за нашата листа на е-пошта“ или „Преземи ја нашата бела хартија“.

Можете исто така да користите силни визуелни слики за да ги убедите посетителите да кликнат на вашиот CTA. На пример, може да додадете слика на лице кое презема нешто, како што е пријавување за список со е-пошта или преземање бела хартија.

4. Тестирајте ја и оптимизирајте ја вашата целна страница

Откако ќе ја креирате вашата целна страница, важно е да ја тестирате и оптимизирате. Можеш да користиш Google Анализа за следење на перформансите на вашата целна страница. Можете исто така да користите A/B тестирање за да тестирате различни верзии на вашата целна страница за да видите која има подобра работа.

Еве ги неколку совети за тестирање и оптимизирање на вашата целна страница:

 • Следете ги перформансите на вашата целна страница: Користете Google Анализа за следење на перформансите на вашата целна страница. Ова ќе ви помогне да видите кои страници работат добро и кои страници треба да се подобрат.
 • Тестирајте различни верзии на вашата целна страница: Може да користите A/B тестирање за да тестирате различни верзии на вашата целна страница за да видите која има подобра работа. На пример, може да тестирате различни наслови, слики или CTA.
 • Направете промени на вашата целна страница врз основа на резултатите од тестот: Откако ќе тестирате различни верзии на вашата целна страница, можете да направите промени на вашата целна страница врз основа на резултатите од тестот. Ова ќе ви помогне да ги подобрите перформансите на вашата целна страница.

Што е Диви?

изградете ја вашата веб-страница со Divi

Диви е а WordPress тема која вклучува моќен создавач на страници со влечење и спуштање. Создаден е од Elegant Themes, добро познат WordPress развивач на теми и приклучоци. Диви е еден од најпопуларните WordPress теми во светот, а го користат милиони веб-страници.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ElegantThemes/Divi. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Градителот на страницата на Divi е она што го прави толку моќен. Градителот на страници ви овозможува да креирате целни страници, објави на блогови и други видови страници без никакво знаење за кодирање. Можете едноставно да влечете и испуштате модули за да го креирате распоредот што го сакате, а потоа да ги приспособите модулите да одговараат на вашето брендирање.

Divi доаѓа и со библиотека со претходно направени шаблони што можете да ги користите за брзо да започнете. Овие шаблони се дизајнирани да се користат за различни цели, како што се промовирање на нов производ, генерирање на потенцијални клиенти или поттикнување сообраќај кон вашата веб-локација.

Еве некои од нив карактеристики кои го прават Divi моќна алатка за креирање маркетинг целни страници:

 • Изградувач на страници со влечење и спуштање: Градителот на страници Divi го олеснува креирањето на целни страници без никакво знаење за кодирање.
 • Готови шаблони: Divi доаѓа со библиотека на претходно направени шаблони што можете да ги користите за да започнете брзо.
 • Опции за прилагодување: Опциите за прилагодување на Divi ви дозволуваат да креирате целни страници кои се уникатни за вашиот бренд.
 • Перформанси: Divi е оптимизиран за перформанси, така што вашите целни страници ќе се вчитуваат брзо и непречено.
 • SEO-пријателски: Кодот на Divi е чист и добро организиран, што им олеснува на пребарувачите да ги индексираат вашите целни страници.
 • Пријателски на мобилен: Целните страници на Divi реагираат, така што ќе изгледаат одлично на секој уред.
 • А / Б тестирање: Divi се интегрира со Google Анализа, за да можете да ги следите перформансите на вашите целни страници и да тестирате различни верзии за да видите која е најдобро.
 • За целосна листа на функции на Divi, проверете го ова Диви преглед

Еве некои од најдобрите Divi теми за маркетинг целни страници:

 • Целна страница на Divi: Оваа тема е специјално дизајнирана за креирање маркетинг целни страници. Доаѓа со различни претходно направени шаблони што можете да ги користите за да започнете брзо, а исто така вклучува и голем број опции за прилагодување кои ви дозволуваат да креирате целни страници кои се уникатни за вашиот бренд.
 • Дигитален маркетинг на Divi: Оваа тема е уште една одлична опција за креирање маркетинг целни страници. Доаѓа со различни претходно направени шаблони кои се дизајнирани за различни маркетиншки цели, како што се промовирање на нов производ, генерирање на потенцијални клиенти или придвижување сообраќај кон вашата веб-локација.
 • Divi Engage: Оваа тема е одлична опција за создавање на целни страници кои се дизајнирани да ги ангажираат посетителите и да ги поттикнат да преземат акција. Доаѓа со голем број функции кои се дизајнирани да го привлечат вниманието, како што се тајмерите за одбројување, интерактивни елементи и копчињата за споделување на социјалните медиуми.
 • Диви Стратус: Оваа тема е одлична опција за креирање на целни страници кои се дизајнирани да ги претворат посетителите во потенцијални клиенти. Доаѓа со голем број функции кои се дизајнирани да ги охрабрат посетителите да ги дадат своите информации за контакт, како што се формулари за снимање на потенцијални води, полиња за пријавување и копчиња за повик за акција.
 • Divi KeySoft: Оваа тема е одлична опција за создавање на целни страници кои се дизајнирани да продаваат производи или услуги. Доаѓа со голем број функции кои се дизајнирани да ви помогнат да ги промовирате вашите производи или услуги, како што се лизгачи за производи, табели со цени и копчиња за повик за акција.

Покрај овие теми, има и голем број распореди на Divi кои можете да ги користите за да креирате маркетиншки целни страници. Распоредот се претходно направени дизајни на страници што можете да ги внесете на вашата веб-страница на Divi со еден клик. Ова може да ви заштеди многу време и напор и може да ви помогне да креирате целни страници кои изгледаат професионално и полирано.

Зошто да користите Divi за да креирате целна страница за маркетинг?

Ако барате моќна и лесна за употреба алатка за креирање маркетиншки целни страници, тогаш Divi е одлична опција. Лесен е за употреба, флексибилен и моќен и ќе ви помогне да ги постигнете вашите маркетинг цели.

Тука се и некои дополнителни причини зошто треба да го користите Divi за да креирате целна страница за маркетинг:

 • На Divi му веруваат милиони корисници: Диви е еден од најпопуларните WordPress теми во светот, а го користат милиони веб-страници. Ова значи дека постои голема заедница на корисници на Divi кои можат да ви помогнат ако ви треба помош.
 • Divi постојано се ажурира: Elegant Themes постојано го ажурира Divi со нови функции и подобрувања. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека вашите целни страници секогаш ќе бидат ажурирани и ќе изгледаат најдобро.
 • Divi е поддржан од одличен тим за поддршка: Ако некогаш ви треба помош со Divi, можете да контактирате со тимот за поддршка на Elegant Themes. Тие се достапни 24/7 и секогаш со задоволство помагаат.

Divi е одлична опција за вас ако сте сериозни за создавање ефективни маркетинг целни страници. Флексибилен е, лесен за користење и моќен, а ќе ви помогне да ги постигнете вашите маркетинг цели. Оди напред и обидете се со Divi денес и започнете да создавате убави и ефективни страници за цел!

Референци

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...