Како да користите ExpressVPN за торентирање

in VPN

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Торентирањето е одличен начин за преземање датотеки, но доколку не се преземат одредени мерки, може да биде и ризично. На пример, ако не сте внимателни, би можеле да ја изложите вашата IP адреса и личните податоци на тролови за авторски права и хакери. VPN го шифрира вашиот сообраќај и го насочува преку сервер на друга локација, што ја крие вашата вистинска IP адреса и го отежнува некој да ве следи. Во овој блог пост, ќе објаснам како да го користам ExpressVPN за безбедно и безбедно торентирање.

ExpressVPN е еден од најдобрите VPN за торентирање. Има голема мрежа на сервери во над 94 земји, брзи брзини и силни безбедносни карактеристики. Покрај тоа, ExpressVPN е VPN без дневници, што значи дека не складира никакви податоци за вашата онлајн активност.

Како да користите ExpressVPN за торентирање?

 1. Инсталирајте ExpressVPN на вашиот уред. Можете да преземете ExpressVPN за Windows, macOS, Linux, iOS и Android.
 2. Создадете сметка ExpressVPN и најавете се. Можете да се регистрирате за бесплатен пробен период или месечна или годишна претплата.
 3. Поврзете се со сервер VPN. Кога ќе ја отворите апликацијата ExpressVPN, ќе видите список на сервери во различни земји. Изберете сервер кој се наоѓа во земја со силни закони за приватност.
 4. Отворете го вашиот торент клиент и почнете да преземате торенти. Откако ќе се поврзете на VPN сервер, можете да го отворите вашиот torrent клиент и да започнете да преземате торенти.
ExpressVPN - Супериорен VPN што само функционира!
Од 6.67 УСД / месечно

со ExpressVPN, вие не само што се пријавувате за услуга; ја прифаќате слободата на бесплатниот интернет онака како што требаше да биде. Пристапете до веб без граници, каде што можете да проследувате, преземате, торентувате и прелистувате со молскавична брзина, додека останувате анонимни и ја обезбедувате вашата онлајн приватност.

Тука се и некои совети за безбедно торентирање со ExpressVPN:

 • Користете силна лозинка за вашата сметка на ExpressVPN. Ова ќе помогне да се заштити вашата сметка од хакирање.
 • Овозможете ја функцијата прекинувач за убивање во ExpressVPN. Прекинувачот за убиство ќе го блокира целиот интернет сообраќај ако вашата VPN врска падне. Ова ќе помогне да се спречи вашата вистинска IP адреса да биде изложена.
 • Преземајте торенти само од доверливи извори. Има многу torrent сајтови кои се полни со малициозни датотеки. Преземајте торенти само од страници на кои им верувате.
 • Користете реномиран торент клиент. Достапни се многу различни торент клиенти. Некои се побезбедни од другите. Направете истражување за да најдете реномиран клиент за торент.
 • Бидете во тек софтверот. Погрижете се да ги ажурирате софтверот VPN, клиентот за торент и оперативниот систем. Ова ќе помогне да се заштитите од безбедносни пропусти.

Што е ExpressVPN?

expressvpn

ExpressVPN е услуга за виртуелна приватна мрежа (VPN) која го шифрира вашиот интернет сообраќај и го насочува преку сервер на друга локација, што ја крие вашата вистинска IP адреса и го отежнува некој да ве следи.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за ExpressVPN. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

ExpressVPN има голема мрежа на сервери во над 94 земји, брзи брзини и силни безбедносни карактеристики. Покрај тоа, ExpressVPN е VPN без дневници, што значи дека не складира никакви податоци за вашата онлајн активност.

Еве некои од нив придобивките од користењето на ExpressVPN за торентирање:

 • Силно шифрирање: ExpressVPN користи силно шифрирање за да го заштити вашиот сообраќај од пресретнување од трети страни.
 • Голема серверска мрежа: ExpressVPN има голема мрежа на сервери во над 94 земји, така што секогаш можете да најдете сервер што е блиску до вас и ви дава брзи брзини.
 • Нема политика за дневници: ExpressVPN не складира дневници на вашата онлајн активност, така што можете да бидете сигурни дека вашата приватност е заштитена.
 • Прекинете го прекинувачот: Прекинувачот за убивање на ExpressVPN ќе го блокира целиот интернет сообраќај ако вашата VPN врска падне, што помага да се спречи вашата вистинска IP адреса да биде изложена.
 • Лесен за користење: ExpressVPN е лесен за поставување и употреба, дури и за почетници.
 • За комплетна листа на карактеристики на ExpressVPN, проверете го нашиот преглед ExpressVPN

Зошто да користите ExpressVPN за торентирање?

преземете expressvpn

ExpressVPN е популарен избор за торентирање, бидејќи може да ви помогне да ја заштитите вашата приватност и безбедност додека преземате датотеки од Интернет.

Има неколку причини зошто можеби сакате да користите ExpressVPN за преземање филмови и музика.

 • Заштита на податоци: Кога преземате филмови или музика без VPN, вашиот интернет провајдер (интернет услуги) може да види што преземате. Оваа информација може да се користи за следење на вашата активност на интернет и да ве насочи со реклами. ExpressVPN го шифрира вашиот сообраќај и ја крие вашата IP адреса, што го отежнува вашиот интернет провајдер да види што преземате.
 • Безбедност: Кога преземате филмови или музика од torrent сајтови, постои ризик од преземање малициозен софтвер или други злонамерни датотеки. Шифрирањето на ExpressVPN помага да се заштити вашиот уред од овие закани.
 • Гео-блокирање: Некои услуги за стриминг и веб-локации го ограничуваат пристапот до одредена содржина врз основа на вашата локација. ExpressVPN може да ви помогне да ги заобиколите овие ограничувања и да пристапите до содржината од каде било во светот.
 • Забрза: Серверите на ExpressVPN се оптимизирани за брзина, така што можете да очекувате да доживеете минимално задоцнување или баферирање при преземање филмови или музика.
 • Сигурност: ExpressVPN има докажано искуство за време на работа и доверливост. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека ќе можете да ја користите услугата кога ви е потребна, дури и ако преземате големи датотеки.
 • Многу случаи на употреба за да бидете безбедни и приватни онлајн, од анонимно прелистување на интернет, пристапување гео-ограничена содржина, работејќи од далечина пристап до wi-fi точки, и онлајн банкарство, Да се онлајн игри, стриминг емисии и филмови, и преземање музика.

Еве неколку практични примери за користење ExpressVPN за торентирање:

 • Анонимност и приватност: Кога користите ExpressVPN при торентирање, тој ја шифрира вашата интернет конекција и ја крие вашата IP адреса. Ова осигурува дека вашите онлајн активности, вклучително и торентирањето, остануваат приватни и анонимни. ExpressVPN исто така не чува дневници за вашата онлајн активност, обезбедувајќи дополнителен слој на приватност.
 • Заобиколувајќи ги гео-ограничувањата: ExpressVPN има огромна мрежа на сервери лоцирани во различни земји. Со поврзување со сервер на локација погодна за torrent, можете да ги заобиколите гео-ограничувањата и да пристапите до содржината што може да биде блокирана во вашиот регион. Ова е особено корисно за пристап до торенти на филмови, ТВ емисии или друга содржина што можеби не е достапна во вашата земја.
 • Превенција на пригушување на интернет провајдерите: Некои даватели на интернет услуги (ISP) се вклучуваат во намалување на пропусниот опсег, што ја успорува вашата интернет конекција кога откриваат активности за торентирање. Со користење на ExpressVPN, вашиот интернет провајдер нема да може да го следи вашиот торент сообраќај, спречувајќи ги да ја пригушат вашата врска. Ова ви овозможува да уживате во поголема брзина на преземање додека торентувате.
 • Заштита од известувања за повреда на авторските права: Торентирањето содржини заштитени со авторски права може да ве изложи на правни ризици, бидејќи имателите на авторски права и властите може да ги следат IP адресите на корисниците на торент. Со користење на ExpressVPN, вашата вистинска IP адреса е маскирана, што го прави речиси невозможно некој да ја следи вашата активност на torrenting назад до вас. Ова го намалува ризикот од добивање известувања за прекршување на авторските права.
 • Јавна безбедност на Wi-Fi: Кога ќе се поврзете на јавни Wi-Fi мрежи, како што се оние што се наоѓаат во кафулињата или аеродромите, вашите онлајн активности може лесно да се следат од хакери или злонамерни поединци. Со користење на ExpressVPN, вашата интернет конекција е обезбедена со шифрирање, спречувајќи ги другите да ги пресретнат вашите податоци за торентирање и да ги заштитат вашите лични информации.

Сè на сè, ExpressVPN е одличен избор ако барате безбеден и безбеден начин за торент. Има силна репутација за безбедност и приватност и нуди различни карактеристики што го прават идеален за торентирање. Пријавете се за сметка на ExpressVPN денес!

Како ги разгледуваме VPN-ите: нашата методологија

Во нашата мисија да ги најдеме и препорачаме најдобрите VPN услуги, следиме детален и ригорозен процес на преглед. Еве на што се фокусираме за да обезбедиме најсигурни и релевантни сознанија:

 1. Карактеристики и уникатни квалитети: Ги истражуваме карактеристиките на секоја VPN, прашувајќи: Што нуди давателот? Што го издвојува од другите, како што се сопственички протоколи за шифрирање или блокирање на реклами и малициозен софтвер?
 2. Деблокирање и глобален досег: Ја проценуваме способноста на VPN да ги одблокира страниците и услугите за стриминг и да го истражи неговото глобално присуство прашувајќи: Во колку земји работи давателот? Колку сервери има?
 3. Поддршка на платформата и корисничко искуство: Ги испитуваме поддржаните платформи и леснотијата на процесот на пријавување и поставување. Прашањата вклучуваат: Кои платформи поддржува VPN? Колку е едноставно корисничкото искуство од почеток до крај?
 4. Метрика на перформанси: Брзината е клучна за стриминг и торентирање. Ја проверуваме брзината на поврзување, испраќање и преземање и ги охрабруваме корисниците да ги потврдат на нашата страница за тестирање брзина на VPN.
 5. Безбедноста и приватноста: Навлегуваме во политиката за техничка безбедност и приватност на секоја VPN. Прашањата вклучуваат: Кои протоколи за шифрирање се користат и колку се безбедни? Можете ли да верувате во политиката за приватност на давателот?
 6. Евалуација за поддршка на клиентите: Разбирањето на квалитетот на услугите на клиентите е од клучно значење. Прашуваме: Колку е одговорен и информиран тимот за поддршка на клиентите? Дали тие навистина помагаат или само ја поттикнуваат продажбата?
 7. Цени, тестови и вредност за парите: Ги разгледуваме трошоците, достапните опции за плаќање, бесплатните планови/проби и гаранциите за враќање на парите. Прашуваме: Дали VPN вреди неговата цена во споредба со она што е достапно на пазарот?
 8. ДОПОЛНИТЕЛНИ ЗАБЕЛЕШКИ: Ги разгледуваме и опциите за самопослужување за корисниците, како што се базите на знаење и водичите за поставување, како и леснотијата на откажување.

Дознај повеќе за нашето методологија на преглед.

Референци

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

категории VPN
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...