Како да ангажирате Django програмери од Toptal

in Продуктивноста

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Django е популарна Python рамка за веб-развој. Се користи од широк спектар на компании, од мали стартапи до големи претпријатија. Toptal е пазар за врвни хонорарни програмери. Тие имаат ригорозен процес на проверка за да се осигураат дека нивните програмери се најдобри од најдобрите. Во овој блог пост, ќе објаснам како да ангажирам Django Developers од Toptal.

Програмери на Toptal Django се проверени и квалификувани професионалци со искуство во различни индустрии. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека Django Developers што ги ангажирате на Toptal ќе бидат високо квалификувани и искусни.

Django Developers: факти и статистики

 • Побарувачката за Django програмери рапидно расте. Бројот на огласи за работа за програмерите на Django се зголеми за над 50% во изминатата година.
 • Django е популарна рамка за градење веб-страници и веб-апликации со голем сообраќај. Некои од најпопуларните веб-локации изградени со Django вклучуваат Instagram, Pinterest и Mozilla.
 • Django е релативно лесна рамка за учење. Има добро документирана база на кодови и голема заедница на програмери кои се подготвени да помогнат.
 • Просечната плата за развивач на Џанго е 100,000 долари годишно. Оваа плата може да варира во зависност од искуството и локацијата на инвеститорот.
 • Пазарот на труд за програмерите на Django е многу конкурентен. Има многу квалификувани програмери кои се борат за истите работни места.

Тука се и некои дополнителни статистики и факти:

 • Глобалниот пазар на труд за програмери на Џанго е се очекува да порасне за 20% во 2023 година.
 • Просечната плата за развивач на Џанго во САД е 107,000 $ годишно.
 • Најбараните вештини за програмерите на Django вклучуваат Python, SQL и Git.
 • Најдобрите градови за програмерите на Џанго вклучуваат Сан Франциско, Њујорк Сити и Сиетл.

reddit е одлично место за да дознаете повеќе за Топтал. Еве неколку објави на Редит кои мислам дека ќе ви бидат интересни. Проверете ги и придружете се на дискусијата!

Зошто да ангажирате Django Developers од Toptal?

топтална почетна страница

toptal.com е широко познат и користен пазар за најдобрите Django Developers. Праведно е да се каже дека Топтал е една од најдобрите платформи за ангажирање таленти и freelancerи од.

Топтал (вработи врвни 3% таленти)
4.8

Топтал само им дозволува на апсолутните најдобри таленти да се приклучат на нивната платформа, па ако сакате ангажирајте ги првите 3% од freelancerи во светот, тогаш ова Топтал е ексклузивната мрежа од која ќе ги ангажирате.

Трошоците за вработување а freelancer од Топтал зависи од видот на улогата за која ја ангажирате, но можете да очекувате да платите помеѓу $60-$200+ на час.

Позитивни:
 • Топтал може да се пофали со стапка на успех од 95% од пробно до ангажирање, со такса за регрутирање од 0 долари за првите 3% од глобалниот хонорарен талент-пул. Ќе се запознаете со кандидатите во рок од 24 часа од пријавувањето, а 90% од клиентите го ангажираат првиот кандидат што Топтал ќе го претстави.
Конс:
 • Ако ви треба помош само за помал проект, или сте со мал буџет и можете да си дозволите само неискусни и евтини freelancers – тогаш Toptal не е хонорарен пазар за вас.
Пресуда: Строгиот процес на скрининг на Топтал за таленти гарантира дека ќе ги ангажирате само најдобрите freelancerкои се проверени, сигурни и експерти за дизајн, развој, финансии и управување со проекти и производи. За повеќе детали прочитајте нашиот преглед на Топтал овде.

Постојат многу причини зошто треба да ангажирате Django програмери на Toptal. Еве некои од најважните:

 • Пристап до најдобриот можен талент: Toptal работи само со првите 3% од хонорарните програмери во светот. Ова значи дека можете да бидете сигурни дека го добивате најдобриот можен талент за вашиот проект.
 • Заштедете време и пари: Toptal ќе ви одговара со развивач кој совршено одговара за вашиот проект, така што нема да морате да трошите време на интервјуирање и проверка на кандидатите. Ова може да ви заштеди многу време и пари.
 • Мирен ум: Топтал нуди проба без ризик, па можете да испробате програмер пред да се обврзете да го ангажирате. Ова ви дава мир на умот да знаете дека не донесувате ризична одлука.
 • флексибилност: Програмерите на Toptal се достапни на различни видови ангажмани, за да можете да го најдете вистинското одговарање за вашите потреби. Можете да ги ангажирате со полно работно време, со скратено работно време или на час.
 • Поддршка: Топтал нуди поддршка 24/7, така што секогаш можете да добиете помош доколку ви е потребна.

Тука се и некои специфични придобивки од ангажирањето на програмери на Django на Toptal:

 • Програмерите на Django на Toptal се искусни и вешти во Django. Тие имаат работено на широк спектар на проекти, па знаат како да изградат висококвалитетни Django апликации.
 • Програмерите на Django на Toptal се доверливи и посветени на обезбедување висококвалитетна работа на време и во рамките на буџетот. Тие ја разбираат важноста од исполнување на роковите и испорака на висококвалитетна работа.
 • Програмерите на Django на Toptal се достапни на различни видови ангажмани, за да можете да го најдете вистинското одговарање за вашите потреби. Можете да ги ангажирате со полно работно време, со скратено работно време или на час.
 • Топтал нуди поддршка 24/7, така што секогаш можете да добиете помош доколку ви е потребна. Ако имате какви било прашања или проблеми, секогаш можете да ја контактирате поддршката на Toptal за помош.

Django Developers вработува прашања за интервју

Тука се и некои примери на прашања што можете да ги поставите во интервју за вработување на програмери на Django:

 • Какво е вашето искуство со Џанго?
 • Кои се вашите силни и слаби страни како развивач на Django?
 • Кои се вашите омилени карактеристики на Django?
 • Кои се некои од предизвиците со кои се соочивте како развивач на Django?
 • Како би изградиле едноставна апликација Django?
 • Кои се некои од најдобрите практики за развој на Џанго?
 • Кои се некои од најчестите грешки на Џанго?
 • Како би се справиле со безбедносна ранливост во апликацијата Django?
 • Какви се твоите размислувања за иднината на Џанго?

Ова се само неколку примери и можеби ќе сакате да поставите други прашања кои се специфични за вашиот проект или компанија. Целта е да се добие чувство за искуството, вештините и знаењето на кандидатот за Џанго. Исто така, сакате да видите како размислуваат и решаваат проблеми.

Тука се и некои дополнителни совети за интервјуирање на програмерите на Django:

 • Бидете јасни за вашите барања за проектот. Колку можете да бидете поконкретни, толку полесно ќе му биде на кандидатот да одговори на вашите прашања.
 • Бидете подготвени да одговорите на прашања за вашата компанија и проект. Кандидатот ќе сака да дознае повеќе за вашата компанија и проект за да може да види дали тие добро се вклопуваат.
 • Обрнете внимание на комуникациските вештини на кандидатот. Програмерите на Django треба да бидат способни ефективно да комуницираат и со техничката и со нетехничката публика.
 • Биди стрплив. Џанго е сложена рамка и потребно е време да се научи. Не очекувајте кандидатот да знае се за Џанго.

Сè на сè, ангажирање на Django Developer од Топтал е одличен избор. Особено, ако барате високо квалификувани, искусни и достапни програмери на Django. Па, што чекате? Започнете со вработување од Топтал уште денес!

Како оценуваме Freelancer Пазари: нашата методологија

Ние ја разбираме критичката улога што freelancer пазарите за вработување играат во дигиталната и конфигурациската економија. За да се осигураме дека нашите прегледи се темелни, правични и корисни за нашите читатели, развивме методологија за оценување на овие платформи. Еве како го правиме тоа:

 • Процес на пријавување и кориснички интерфејс
  • Леснотија на регистрација: Проценуваме колку е лесен за користење процесот на пријавување. Дали е тоа брзо и јасно? Дали има непотребни пречки или верификации?
  • Навигација на платформа: Ние го оценуваме распоредот и дизајнот за интуитивност. Колку е лесно да се најдат основни карактеристики? Дали функционалноста за пребарување е ефикасна?
 • Разновидноста и квалитетот на Freelancerс/проекти
  • Freelancer Проценка: Го разгледуваме опсегот на достапни вештини и експертиза. Дали freelancerдали е проверен за квалитетот? Како платформата обезбедува разновидност на вештини?
  • Разновидност на проектот: Ние го анализираме опсегот на проекти. Дали има можности за freelancerна сите нивоа на вештини? Колку се разновидни категориите на проектот?
 • Цени и такси
  • Транспарентност: Испитуваме колку отворено платформата комуницира за нејзините такси. Дали има скриени обвиненија? Дали структурата на цените е лесна за разбирање?
  • Вредност за пари: Проценуваме дали надоместоците што се наплаќаат се разумни во споредба со понудените услуги. Дали клиентите и freelancerДали добивате добра вредност?
 • Поддршка и ресурси
  • Поддршка за корисници: Го тестираме системот за поддршка. Колку брзо реагираат? Дали дадените решенија се ефективни?
  • Ресурси за учење: Ја проверуваме достапноста и квалитетот на образовните ресурси. Дали има алатки или материјали за развој на вештини?
 • Безбедност и доверливост
  • Безбедност на плаќање: Ги испитуваме преземените мерки за да ги обезбедиме трансакциите. Дали начините на плаќање се сигурни и безбедни?
  • Решавање на спорови: Разгледуваме како платформата се справува со конфликтите. Дали постои фер и ефикасен процес за решавање спорови?
 • Заедница и вмрежување
  • Ангажман во заедницата: Го истражуваме присуството и квалитетот на форумите во заедницата или можностите за мрежно поврзување. Дали има активно учество?
  • Систем за повратни информации: Ние го проценуваме системот за преглед и повратни информации. Дали е тоа транспарентно и фер? Може freelancerС и клиентите веруваат во дадени повратни информации?
 • Специфични карактеристики на платформата
  • Уникатни понуди: Ги идентификуваме и истакнуваме уникатните карактеристики или услуги што ја разликуваат платформата. Што ја прави оваа платформа различна или подобра од другите?
 • Вистински кориснички препораки
  • Кориснички искуства: Ние собираме и анализираме препораки од вистинските корисници на платформата. Кои се вообичаените пофалби или поплаки? Како вистинските искуства се усогласуваат со ветувањата на платформата?
 • Континуирано следење и ажурирања
  • Редовна реевалуација: Се обврзуваме дека ќе ги преиспитаме нашите рецензии за да ги одржуваме актуелни и ажурирани. Како се развиле платформите? Воведивте нови функции? Дали се прават подобрувања или промени?

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

Референци

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...