Топ алтернативи на Copy.ai за создавање содржина генерирана со вештачка интелигенција

in Споредби, Продуктивноста

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Кога станува збор за софтверот за пишување копии, слободно може да се каже дека Copy.ai е еден од најдобрите на пазарот. Овозможено од вештачката интелигенција GPT-3, произведува постојано задоволителна содржина која, понекогаш, речиси звучи како човек можел да го напише. Сепак, „задоволително“ не е совршено - и иако е тешко навистина да се каже дека постои совршен Алатка за пишување на вештачка интелигенција таму, има некои одлични Копирај.ai алтернативи кои вреди да се разгледаат.

Алтернативите за копирање на вештачката интелигенција на мојата листа сите имаат свои уникатни предности во споредба со Copy.ai, од пониски цени до пософистицирани карактеристики произведена поквалитетна содржина.

TL;DR: Топ 3 најдобри алтернативи на Copy.ai на пазарот во 2024 година?

 1. Јаспис (најдобро за создавање содржина со вештачка интелигенција со долга форма)
 2. ClosersCopy (најдобра комерцијална домашна вештачка интелигенција за создавање содржина)
 3. Копирач (најдобро за масовно создавање содржина со вештачка интелигенција)

Ајде да се нурнеме во мојата листа на најдобри Copy.ai алтернативи на пазарот во 2024 година.

Алатка за пишување копииAI технологијаДоаѓа со генератор на блог?Способност да додадете членови на тимот?Бесплатна проба?Цена
Јаспис 🏆GPT-3; GPT-4ДаДа5 деновиПочнува од $ 24 / месец
ClosersCopy 🏆Комерцијален ВИ ДаДаНикојЗапочнува од 297 долари еднократна исплата
Копирач 🏆GPT-3ДаДа7 деновиЗапочнува од 19 долари/месец или 228 долари/годишно
WritesonicGPT-3.5; GPT-4ДаДаДо 6250 зборовиПочнува од $ 12.67 / месец
РајтрКомерцијален AI изграден на врвот на GPT-3НеДаБесплатен засекогаш планЗапочнува од 9 долари/месец или 90 долари/годишно
Било кој зборGPT-3, T5, CTRLДаДаБесплатен засекогаш планПочнува од $ 24 / месец
Содржина на бибер (порано Тип на пиперка)GPT-3ДаДаДо 100 бесплатни копииПочнува од $ 399 / месец
Фраза.ioКомерцијален софтвер за вештачка интелигенција; GPT 3.5Да (генератор на преглед на блог)ДаНема бесплатен план, туку 5-дневна гаранција за враќање на паритеПочнува од $ 14.99 / месец
GrowthBarGPT-3ДаДа5 деновиПочнува од $ 29 / месец
SurferSEOGPT-3Да (генератор на преглед на блог)ДаЗасекогаш бесплатен планПочнува од $ 49 / месец

Најдобри алтернативи за Copy.ai во 2024 година

Пишувањето на вештачката интелигенција сè уште е релативно ново поле, а секој ден се прават возбудливи технолошки достигнувања. 

Како такви, слободно може да се каже дека ќе продолжиме да гледаме експлозија на нови и возбудливи производи со вештачка интелигенција на пазарот што дополнително ќе го револуционизира начинот на кој се произведува содржината.

Со тоа рече, оваа листа ја претставува најдобрата копија/производство на содржина Производи со вештачка интелигенција на пазарот денес, од кои сите може да бидат остварливи алтернативи на Copy.ai за вашата компанија или бизнис.

На самиот крај од списокот, вклучив и двајца од најлошите писатели на вештачка интелигенција што треба да ги избегнувате по секоја цена.

1. Jasper (Најдобра алатка за пишување содржина со вештачка интелигенција со долга форма)

Почетна страница јаспис

Влегувајќи во врвот на мојата листа е Џаспер, што можам со сигурност да кажам дека е сеопфатниот најдобар конкурент на Copy.ai на пазарот во 2024 година. 

Јаспер.ai
Неограничена содржина од 39 $/месечно

# 1 Алатка за пишување со вештачка интелигенција за побрзо, подобро и поефикасно пишување целосна, оригинална и плагијат содржина. Пријавете се на Jasper.ai денес и искусете ја моќта на оваа врвна технологија за пишување со вештачка интелигенција!

Позитивни:
 • 100% оригинална целосна содржина и без плагијат
 • Поддржува 29 различни јазици
 • 50+ шаблони за пишување содржини
 • Пристап до алатки за автоматизација, AI Chat + AI Art
Конс:
 • Без бесплатен план
Пресуда: Отклучете го целосниот потенцијал на создавање содржина со Jasper.ai! Добијте неограничен пристап до алатката за пишување број 1 со вештачка интелигенција, способна за изработка на оригинална содржина без плагијат на 29 јазици. Над 50 шаблони и дополнителни алатки за вештачка интелигенција се на дофат на раката, подготвени да го насочат вашиот работен тек. Иако нема бесплатен план, вредноста зборува сама по себе. Дознајте повеќе за Џаспер овде.

Главни карактеристики на Џаспер

карактеристики на јаспис

Откако беше основан во почетокот на 2021 година, Џаспер помина низ виорот на еволуции на производи. Прво познат како Conversion.ai, потоа беше сменет во Jarvis.ai, само за да биде ребрендиран повторно како Јаспер.ai.

Но, не дозволувајте целиот овој пресврт да ве загрижи: во текот на целото ребрендирање, неговиот квалитет остана конзистентен, а компанијата работеше напорно за да остане пред пазарот кога станува збор за софистицираноста и опсегот на алатки.

Џаспер моментално нуди повеќе од 50 карактеристични алатки за генерирање содржина, број кој најверојатно ќе расте во иднина. Тоа гарантира дека вашето пишување ќе биде креативно, уникатно и што е најважно, рангирана за оптимизација. 

Благодарение на неговата употреба на софтверот за учење јазик OpenAI GPT-3 вештачката интелигенција, Џаспер генерира некои од најхуманоидните содржини од сите алатки за пишување копии со вештачка интелигенција.

Јаспер поддржани јазици

Најдобро од сè, Џаспер е способен да произведува висококвалитетна, граматички точна содржина на повеќе од 25 јазици, вклучувајќи шпански, кинески, полски, руски, холандски, фински, па дури и латвиски.

Цените на Jasper.ai и бесплатен пробен период

цените на јаспис

Џаспер доаѓа по три цени: Стартер, режим на шеф и бизнис. Додека Бизнис планот бара контактирање со компанијата за да добиете сопствена понуда, на Почетниот план започнува од 24 УСД/месечно.

Цените за почетниот план се на лизгачка скала што се зголемува врз основа на тоа колку зборови сакате да можете да генерирате месечно.

на Режим на Jasper Boss план започнува од 39 долари за 50,000 зборови месечно и ги вклучува сите овие карактеристики плус a Google Уредувач на стилови на документи, функции за составување и командување, максимален преглед на содржината, и многу повеќе.

https://iframe.videodelivery.net/ede6d1de54d63e92c75ba3b17ed23c30?muted=true&loop=true&autoplay=true&controls=false

Иако Џаспер не нуди бесплатен пробен период, тој не дојде со А. 5-дневна, 100% гаранција за враќање на парите на сите нејзини планови, вклучувајќи ги и плановите Boss Mode и Enterprise.

Кој е подобар, Џаспер против Copy.ai?

кој е јаспис.ai

Во споредба со Copy.ai, Јаспер излегува на врвот кога станува збор за софистицираноста, читливоста и релевантноста на текстот што го произведува. 

Ова е можеби изненадувачки бидејќи Копирај.ai и Џаспер обајцата го користат GTP-3, GPT-4 модулот за учење јазик како нивна основна технологија за вештачка интелигенција, но јасно е дека инженерите во Jasper ја дотераа за да создадат супериорен производ.

Џаспер е способен да произведува граматички правилна содржина на повеќе јазици од Copy.ai.

Доаѓа и со навистина уникатен (како во, единствениот во индустријата) Функција Рецепти за содржина што ви овозможува да генерирајте содржина врз основа на „рецепти“ едноставно со внесување основна команда за типот на содржина што сакате да се произведе.

Конечно, Џаспер дува покрај конкуренцијата со својата Алатка за генерирање на блог постови, што може продуцирајте целосни блог постови од почеток до крај кои се тематски, граматички точен, рангира високо со SEO. 

Сè на сè, кога станува збор за алатки за пишување содржини со вештачка интелигенција во 2024 година, Џаспер е прилично невозможно да се победи.

Плус, кога ќе се регистрирате сега ќе добиете 10,000 бесплатни кредити да започнете да пишувате висококвалитетна содржина која е 100% оригинална и оптимизирана за оптимизација!

2. ClosersCopy (најдобра алатка за пишување содржина со вештачка интелигенција)

Почетна страница за поблиска скопија

Доаѓањето на скоро второ место на мојата листа на алтернативи на Copy.ai е ClosersCopy, навистина уникатна алатка за пишување копии со вештачка интелигенција со многу да понуди.

ClosersCopy главни карактеристики

Додека повеќето од најдобрите алатки за ВИ за пишување копии се напојувани од технологијата GTP-3 AI, ClosersCopy избра да оди во друга насока со градење на сопствена сопствена технологија за вештачка интелигенција за да ги напојува своите алатки за пишување копии.

Ова се покажа како одлична одлука за компанијата, како ClosersCopy нуди некои од најдобрите генерации на содржини на пазарот, без филтри или ограничувања.

Неговата комерцијална технологија го направи миленик на многу бизниси и маркетинг тимови, а ClosersCopy го изгради импресивен опсег од повеќе од 300 маркетинг рамки да ги задржи своите клиенти среќни.

Уште еднаш предвидувајќи ги потребите на својата примарна база на клиенти, ClosersCopy исто така нуди напредни функции за управување со тим и соработка, што им овозможува на повеќе луѓе да работат на ист проект истовремено.

ClosersCopy Цени и бесплатен пробен период

поблиска копија на цените

ClosersCopy нуди три ценовни поени:

 • Моќност (49.99 $ месечно): доаѓа со 300 вртења на вештачка интелигенција и 50 ревизии за оптимизација месечно, 2 соработници, ограничени ажурирања, ревизија и планер за оптимизација и повеќе.
 • Sсупермоќ (79.99 $ месечно): доаѓа со неограничено пишување со вештачка интелигенција неограничени ревизии на оптимизација, плус неограничени ажурирања, 3 соработници, и сите одлични карактеристики од планот за напојување.
 • Superpower Squad (99.99 $ месечно): Овој план доаѓа со сите најдобри карактеристики од првите два планови, плус можност за додавање до 5 соработници.

За жал, ClosersCopy не нуди бесплатен пробен период во ова време.

ClosersCopy vs Copy.ai?

ClosersCopy навистина се издвојува од толпата благодарение на својата комерцијална ВИ технологија, што ја става една нога пред Copy.ai.

Неговото користење на сопствен уникатен софтвер за вештачка интелигенција значи дека е пофлексибилен и им овозможува на клиентите да избираат помеѓу три специјализирани модели за производство на копии: копија од реклами, копија за продажба, целна страница, приказни и објави на блогови.

ClosersCopy исто така може да се пофали подобра, посилна алатка за уредувач на текст отколку Копирај.ai и – како Џаспер – вклучува способност за производство на целосни блог постови и написи од само неколку почетни реченици.

Сепак, ако барате бесплатен план и/или можност да ја испробате алатката за пишување на вештачка интелигенција пред да започнете, тогаш Copy.ai веројатно подобро одговара за вас бидејќи ClosersCopy не нуди никакви бесплатни опции.

3. Copysmith (најдобра алатка за генерирање содржини со вештачка интелигенција)

почетната страница на copysmith

Ако водите бизнис за е-трговија или маркетинг агенција, има добри шанси за тоа Копирач е алтернативата Copy.ai што ја баравте.

Главни карактеристики на Copysmith

Лансиран во 2020 година со доживотен договор на AppSumo, Copysmith веќе остави свој белег во индустријата со елегантен, интуитивен дизајн и кориснички интерфејс. Како Copy.AI и повеќето негови алтернативи, Copysmith се напојува со GTP-3 AI софтвер за пишување копии. 

Онаму каде што Copysmith навистина блеска е во него импресивни карактеристики за е-трговија и маркетинг.

Поточно, Copysmith, исто така, има две карактеристики што се издвојуваат од речиси целата конкуренција (вклучено Copy.ai): 

 1. Тоа им овозможува на корисниците да извезете ја содржината што ја генерирате со избор на повеќе опции за датотеки од, вклучувајќи TXT, DOCX и PDF.
 2. Тој нуди импресивен опсег на интеграции, вклучувајќи Google Огласи Фраза, за навистина рационализирана содржина-создавање искуство.

Покрај овие уникатни карактеристики, Copysmith им овозможува на корисниците да произведуваат содржина на големо.

Тоа може да генерира стотици верзии за копирање на содржина одеднаш од една датотека CSV, што го прави идеална опција за маркетинг тимови кои треба брзо да произведат големи количини на содржина рангирана според оптимизација.

Доаѓа и со способност да генерира висок квалитет содржина на повеќе од 60 јазици, иако неговата примарна стандардна поставка е англискиот.

Цените на Copysmith и бесплатен пробен период

копирање цени

Како и многу од производите на мојата листа, Copysmith нуди три различни нивоа на цени, со можност за плаќање или месечно или годишно.

започнал: Најевтиниот план на Copysmith е насочен кон поединци и freelancers и доаѓа со до 20,000 зборови и 20 проверки на плагијати месечно, целосен пакет интеграции, поддршка во апликација.

професионални: Дизајниран специјално за тимови и „моќни корисници“, овој план доаѓа со до 100 проверки за плагијат месечно, Плус поддршка во апликација интеграции.

Претпријатие: Ова е нарачан план на Copysmith, кој бара од вас директно да контактирате со компанијата за да разговарате за потребите на вашиот бизнис и да добиете понуда за цена.

За да им се даде шанса на новите клиенти да го испробаат својот производ и да видат дали е соодветно, Copysmith сега нуди дарежлив 7-дневен бесплатен пробен период, по кој момент можете да изберете кој од неговите планови најдобро ќе одговара на вашите потреби.

Copysmith vs Copy.ai?

карактеристики на копирницата

Copysmith нуди голем број функции што му недостасуваат на Copy.ai, Вклучувајќи ги и целосна алатка за генерирање на блог постови со вградена проверка на плагијат голем број на функции за соработка и споделување во апликацијата што го прави идеален за тимови.

Има и Copysmith импресивна низа на интеграции што му недостасува на Copy.ai, вклучувајќи Shopify, Google Хром и Google Документи

Долга приказна кратка, благодарение на неговата софистицирана соработка и карактеристиките за создавање на големо содржина, Copysmith е сеопфатно подобар производ за е-трговија и/или маркетинг тимови од CopyAI.

4. Writesonic

Почетна страница за пишување на звукот

Како Копирсмит, Writesonic првпат беше лансиран со доживотен договор на AppSumo во 2021 година, потег што помогна неговата популарност вртоглаво да се зголеми. 

Во рок од само една година, Writesonic изгради репутација во индустријата како солидна, сигурна алатка за пишување копии со импресивен опсег на функции кои постојано се подобруваат.

Главни карактеристики на Writesonic

звучни карактеристики

Како Copy.ai (и повеќето од најдобрите алатки за пишување содржини), Writesonic се напојува со GTP-3 или GPT-4 AI. 

Иако Writesonic сè уште нема толку многу интеграции како некои од другите на мојата листа, компанијата најави дека наскоро ќе објави нова верзија на софтверот интегриран со Google Chrome и Shopify.

Writesonic исто така доаѓа со можноста да се генерира целосни блог постови за само секунди, управувајте со неограничен број проекти (голема придобивка за агенции со повеќе клиенти), и произведуваат содржини на повеќе од 25 јазици.

Најдобро од сè, Writesonic доаѓа со повеќе од 40 корисни алатки и функции за пишување копии, што го прави една од најсеопфатните алатки за пишување содржини со вештачка интелигенција на пазарот.

Writesonic цени и бесплатен пробен период

WRITESONIC ЦЕНИ

Writesonic нуди бесплатен пробен период и два платени планови: Долг и прилагоден план:

 • Долга форма (започнува од 19 $ / месец): наменета за бизниси и freelancers, овој план доаѓа со сите можности за масовно процесирање, пишувач на статии со вештачка интелигенција (способност за отклучување GPT-4, GPT-4+) и премиум поддршка.
 • Прилагодениот план е дизајниран за тимови и бизниси. Има се што е вклучено во План со долга форма и други понапредни карактеристики на клиентите.

Плановите на Writesonic се малку збунувачки, бидејќи секој план нуди разновидни различни точки за плаќање од кои можете да изберете кои доаѓаат со мали варијации, вклучувајќи различно ограничување на зборовите.

Како таков, важно е да бидете сигурни дека планот за кој се регистрирате е навистина оној што е најдобар за вашите потреби.

За среќа, Writesonic нуди еден од најдобрите бесплатни проби таму, овозможувајќи ви да генерирате до 6250 зборови и да пробате целосен пакет алатки, вклучувајќи над 70 шаблони, пред да одлучите дали да се пријавите.

Writesonic против Copy.ai?

Writesonic доаѓа со алатка за генерирање на блог постови со долга форма (една од карактеристиките што во Copy.ai забележливо недостасува) и може да генерира содржина побрзо од Copy.ai.

Writesonic е исто така подобро погоден за агенции и тимови отколку Копирај.ai, и поради неговите напредни карактеристики за соработка и можност за производство на повеќе копии истовремено и на големо.

тоа е интегриран со Запиер и WordPress и доаѓа во практична екстензија на прелистувачот за лесна пристапност. Доаѓа и со Sonic Editor, a Google Алатка за уредување во форма на документи што овозможува лесно заедничко уредување.

Долга приказна кратка, Writesonic има солидна предност над Copy.ai кога станува збор за производство на висококвалитетна копија со долга форма на големо, што го прави многу подобро погоден за агенции, блогери и бизниси.

5. Рајтр

почетната страница на rytr

Како што е типично за многу од алатките за пишување содржини на мојата листа, Рајтр беше објавен во светот со доживотен договор за AppSumo, сигурен начин да се генерира зуи и популарност за нов производ.

И иако можеби не е најблескавата опција, Rytr е робусна алатка за пишување копии со многу да понуди.

Главни карактеристики на Rytr

rytr карактеристики

Исто како Copy.ai, Rytr се напојува со индустриски омилен GTP-3.

Сепак, тој исто така ја подобрува неговата содржина со користење на сопствена, комерцијална технологија за вештачка интелигенција како додаток на GTP-3, давајќи му на Rytr дополнителна предност во однос на конкуренцијата кога станува збор за производство на читлив текст сличен на човекот.

Со Рајтр, можете да произведувате содржина на повеќе од 30 јазици. 

Rytr доаѓа со корисна Хром продолжување, и иако донекаде недостасува во однос на интеграциите во споредба со другите на мојата листа, има голем опсег на алатки за соработка и тимски менаџмент.

Цените на Rytr и бесплатен пробен период

RYTR ЦЕНИ ПЛАНОВИ

Кога станува збор за плановите и цените, Rytr ги одржува работите едноставни. Нуди два платени планови: Сејвер неограничен.

 • Заштеда (9$/месец или 90$/година): Овој план доаѓа со ограничување од 100 K карактери месечно, 40+ случаи на употреба, 20+ тонови, вградена проверка на плагијати, пристап до премиум заедницата на Rytr и можност да креирате сопствена приспособена употреба.
 • Неограничено (29$/месец или 290$/година): Овој план ги вклучува сите функции на Saver, плус можност за генерирање на неограничен број знаци месечно, посветен менаџер на сметки и пристап до приоритетна поддршка за е-пошта и разговор.

Иако двата од овие планови се со прилично разумни цени, каде што Rytr навистина блеска е во неговиот бесплатен план, една од најдарежливите понуди на мојата листа.

Со бесплатниот план, можете да генерирате 10,000 знаци месечно, да пристапите до повеќе од 40 случаи на употреба и 20 уникатни тонови и да го користите вградениот Rytr проверувач на плагијати.

Секако, 100,000 карактери месечно се прилично ограничени, но можете да замислите дека бесплатниот план на Rytr е во суштина неограничен бесплатен пробен период, што ви овозможува да го пробате Rytr и да произведете ограничена количина на содржина бесплатно пред да платите за да се зголеми.

Rytr vs Copy.ai?

Генерално, Rytr произведува поквалитетна, пософистицирана содржина од Copy.ai.

Им овозможува на корисниците да избираат помеѓу 30 различни случаи на употреба (содржина на блог, објави на социјалните мрежи итн.) па дури и нуди избор на 20 карактеристични тонови на гласот да ви помогне да му дадете на вашиот текст човечки квалитет што е тешко да се реплицира.

Rytr дури и ви овозможува генерира свој приспособен случај за употреба, уникатна и многу корисна карактеристика што му недостасува на Copy.ai.

Дополнително, алатките за управување со тимот на Rytr ја вклучуваат способноста за додадете соработници на вашата сметка приспособете го индивидуалниот пристап за различни членови на тимот, две карактеристики кои на Copy.ai значително му недостигаат.

Најдобро од сè, Вечно бесплатниот план на Rytr го прави многу поекономичен избор од Copy.ai ако работите со мал буџет или штотуку започнувате на терен.

Накратко, ако барате алтернатива за пишување копии со вештачка интелигенција која го прави најголемиот дел од работата за вас, Rytr е одлична опција.

6. Било кој збор

ПОЧЕТНА СТРАНИЦА ЗА БИЛО ЗБОР

Било кој збор е на многу начини мрачниот коњ на алатките за пишување на вештачка интелигенција, без дел од возбудата и популарноста на неговите конкуренти, но сепак го заслужува своето место на мојата листа.

Anyword Главни карактеристики

кој било збор карактеристики

Anyword е одлична опција за агенции и маркетинг тимови кои сакаат разновидна, робусна алатка за пишување копии за производство на содржина за повеќе платформи и канали за социјални медиуми.

Една од најдобрите карактеристики на Anyword е алатка за прилагодување тон што му овозможува на Anyword да продуцирајте содржина која постојано го содржи уникатниот тон на вашиот бренд.

Друг одличен бонус е Anyword's алатка за предвидливи перформанси, кој го анализира текстот откако ќе го напишете и му дава оценка за изведба врз основа на оптимизација и други показатели. Потоа му дава на вашиот текст нумеричка оценка, како и предлози за тоа што може да се подобри.

Цени во кој било збор и бесплатен пробен период

какви било планови

Anyword се продава првенствено на средни/големи бизниси, стратегија која е јасно појасна со фактот дека три од нивните деловни планови бараат од вас да контактирате со нив за да добиете понуда за цена.

Сепак, тие исто така нудат два платени планови за сите и еден бесплатен план за „многу мали бизниси“.

 • Слободен: Засекогаш бесплатниот план на Anyword доаѓа со ограничување од 1000 зборови месечно, пристап до основни алатки за пишување копии, „волшебник“ за генерирање на блог постови и пристап за 1 член на тимот.
 • Стартер (24$/месец, наплаќана годишно): Основниот план доаѓа со сите овие карактеристики, плус ограничување од 20,000 зборови.
 • Водени од податоци (83 $/месец, наплаќаат годишно): Овој план доаѓа со сите карактеристики на Основниот план, плус генерирање содржини на повеќе од 25 јазици и алатката за предвидување на перформансите на Anyword.

Едно нешто што е важно да се забележи е тоа само планот заснован на податоци доаѓа со можност за производство на содржина на други јазици освен англискиот.

Покрај тоа, Многу популарната алатка за предвидливи перформанси на Anyword е исто така вклучена само со планот заснован на податоци или повисок.

Секој збор наспроти Copy.ai?

Иако Anyword и Copy.ai се споредливи на многу начини, видот на софистицирани аналитички повратни информации што може да ги обезбеди алатката за предвидување на перформансите на Anyword може да го стави Anyword пред Copy.ai, особено за маркетинг агенциите и тимовите.

Anyword исто така нуди генератор на СМС текст, забавна дополнителна функција што му недостасува на Copy.ai.

Користете го купонскиот код Anyword20 и добијте 20% попуст кога сте регистрирајте се за Anyword.

7. Peppercontent.io (порано Peppertype.ai)

почетна страница со содржина на пипер

Покрај тоа што има изненадувачки слатко име, Peppercontent.io е солиден конкурент на Copy.ai и сеопфатна силна алатка за пишување копии со вештачка интелигенција.

Главни карактеристики на Peppercontent.io

Првично лансиран како продолжение на Pepper, Peppertype.ai е напојувано од GTP-3 AI и се прошири за да може да произведува тематски содржини за речиси секоја пригода.

Peppertype.ai доаѓа со одлична соработка и менаџмент карактеристики за тимови, вклучувајќи ја и способноста за додадете до 20 членови на тимот на една сметка, што го прави идеален за агенции.

Со тоа рече, тоа е исто така одлично решение за поединец freelancers, бидејќи може да направи значителен дел од работата за вас.

Некои од неговите значајни карактеристики вклучуваат повеќе од 20 шаблони и неколку модули да креирате различни типови на објави на блогови, како и некои основни алатки за креативност за подобрување што ви дозволува да земете веќе постоечка содржина и целосно да ја реинформирате.

Цените на Peppercontent.io и бесплатен пробен период

цените на содржината на бибер

Како и многу од опциите на мојата листа, Peppercontenr.io вклучува две планови со цени, Premium и приспособен Enterprise план кој бара од вас да добиете понуда прилагодена на вашите специфични потреби.

 • Бесплатен 7-дневен пробен период (0$): Добијте ги сите функции на Premium план.
 • Премиум план: Наменет за поединци, freelancerи мали тимови, овој план доаѓа со 250,000 зборови за создавање содржина со вештачка интелигенција, до 10,000 клучни зборови за истражување на клучни зборови, карактеристики за оптимизација и повеќе.
 • План на претпријатие: Овој план ги вклучува сите функции на планот Premium, плус можност за контакт со продажбата за приспособливи функции.

Иако е малку тешко да се најде (мора да се движите до дното на страницата за цени на Peppercontent.io).

Peppercontent.io наспроти Copy.ai?

Генерално, Peppercontent.io и Copy.ai се споредливи на многу начини. 

Сепак, Peppercontent.io's карактеристики за тимска соработка, алатки за генерирање на блог постови и релативно пониска почетна цена може да ја направи поатрактивна опција од Copy.ai, особено за агенции или бизниси со повеќе членови на тимот.

8. Фраза.io

frase почетна страница

Рангиран број 1 софтвер за вештачка интелигенција на Capterra, Фраза.io е уште една одлична алатка со AI за пишување копии, генерирање содржина и рангирање на оптимизација.

Главни карактеристики на Frase.io

фразе карактеристики

За разлика од многу други алтернативи на мојата листа, Frase.io се напојува со сопствена сопствена технологија за вештачка интелигенција, давајќи и на компанијата поголема флексибилност и приспособливост кога станува збор за алатките што може да ги понуди.

Frase.io доаѓа со робустен опсег на алатки, вклучувајќи:

 • a блог вовед и генератор на преглед на блог
 • генератор на листикули
 • уредник за бодување и содржина 
 • генератор на кратки содржини
 • автоматизирани кратки содржини

…и уште повеќе.

Frase.io исто така нуди опција за „отклучување поголема моќност“ со него додатоци за збогатување на SERP податоци, обем на пребарување на клучни зборови и неограничен пристап до алатката AI Writer на Frase.

Цени на Frase.io и бесплатен пробен период

фразени цени и планови

Frase.io нуди три планови: Соло, Основно и Тимско.

 • соло: изградена за нови проекти на кои им треба до 1 статија неделно, 4,000 зборови/месец.
 • Основни: Создаден за поединци и/или многу мали тимови. Вклучува 1 корисничко место, можност за генерирање 4,000 карактери месечно и можност за пишување/оптимизирање за +30 статии месечно.
 • Тим: Дизајниран за поголеми тимови и агенции. Вклучува 3 кориснички седишта (со можност за плаќање повеќе за дополнителни места), неограничено пишување и оптимизација на написи и 4,000 знаци со вештачка интелигенција/месец.

Додека Frase.io нудеше бесплатен план, ова за жал беше прекинато. Сепак, тие нудат а 5-дневна гаранција за враќање на парите.

Frase.io наспроти Copy.ai?

Frase.io и Copy.ai генерално добија прилично споредливи оценки од клиентите, а многумина би рекле дека не можете да погрешите ниту со тоа.

Сепак, Функциите за соработка и споделување на Frase.io за тимови, алатки за генерирање блогови и опционални додатоци за напредна анализа базирана на податоци се сите работи што му недостигаат на Copy.ai.

9. GrowthBar

Почетна страница на лентата за раст

Прво лансиран како екстензија на Chrome во 2020 година, GrowthBar е уште една одлична алтернатива на Copy.ai ако сакате да произведувате висококвалитетна содржина генерирана од вештачка интелигенција.

Главни карактеристики на GrowthBar

карактеристики на лентата за раст

Веб-страницата на GrowthBar може да се пофали дека е „#1 (AI) алатка за оптимизација за содржина“, и иако тоа тврдење може да биде дискутабилно, не доаѓаат со пристојно импресивен пакет карактеристики за генерирање содржини, вклучувајќи:

 • истражување и следење на клучни зборови
 • генератор на теми за блог со вештачка интелигенција и прегледи на блог за вештачка интелигенција рангирана со оптимизација
 • карактеристика за анализа на написите на конкурентите
 • анализа на метрика, вклучувајќи линкови и информации за конкурентските сајтови

GrowthBar има и практична, потполно бесплатна Google Хром продолжување за лесен пристап до сознанија за оптимизација додека сурфате на интернет.

Цените на GrowthBar и бесплатен пробен период

цените на лентата за раст

GrowthBar нуди три планови богати со функции: Стандард, про и агенција.

 • Стандард: Доаѓа со 25 контури за вештачка интелигенција, неограничени идеи за блогови со вештачка интелигенција и мета описи, 500 генерации на параграфи со вештачка интелигенција, неограничено истражување на клучни зборови, поддршка за е-пошта и многу повеќе.
 • Про: Доаѓа со сите карактеристики на стандардниот план, плус 100 контури на вештачка интелигенција, 2,000 генерации на параграфи со вештачка интелигенција, неограничен разговор со вештачка интелигенција и повеќе.
 • агенција: Доаѓа со сите овие карактеристики плус 300 контури на содржина со вештачка интелигенција, 5,000 генерации на параграфи со вештачка интелигенција месечно, поддршка во живо и можност за додавање до 5 корисници.

Ако сте агенција или работите со тим, важно е да го забележите тоа само планот на Агенцијата ви дозволува да додадете повеќе од 1 корисник. 

Најдобро од сè, GrowthBar нуди дарежлива 7-дневна 100% гаранција за враќање на парите.

GrowthBar наспроти Copy.ai?

Уште еднаш, Примарната разлика се сведува на опсегот на функции - особено, способноста да се произведуваат долги објави на блог и да се соработува со повеќе членови на тимот.

По двете од овие точки, GrowthBar има повеќе да понуди од Copy.ai.  

10. SurferSEO

почетната страница на surferseo

Првпат основана како странична гужва во 2017 година, SurferSEO е една од најстарите алатки за пишување вештачка интелигенција на мојата листа и прерасна во профитабилна компанија со многу да им понуди на своите клиенти.

Главни карактеристики на SurferSEO

Ако сакате да ја оптимизирате вашата содржина за максимално влијание и рангирање на оптимизација, SurferSEO е одлична алатка за вас.

SurferSEO користи повеќе од 500 точки за податоци за да изврши напредна аналитика на вашата содржина и нуди совети засновани на податоци за тоа како да ја оптимизирате.

Доаѓа со робустен пакет на функции, вклучувајќи одлична алатка за Планер на содржина која го олеснува производството на содржина рангирана според оптимизација за која било тема.

Ова е особено одлична алатка за секој кој работи во онлајн маркетинг или се обидува да ја подигне свеста за брендот, бидејќи може да ви помогне идентификуваат и вклучуваат нови кластери за теми.

Други одлични карактеристики на SurferSEO вклучуваат:

 • флексибилна алатка за уредување содржина
 • алатка за оптимизација за ревизија која ќе ви помогне да ги организирате резултатите од пребарувањето 
 • Алатка за управување со раст напојувана со вештачка интелигенција, дизајнирана да ги презентира неделните задачи и да ја зголеми продуктивноста
 • Неколку бесплатни додатоци, вклучително и бесплатен генератор на прегледи на вештачка интелигенција и бесплатна екстензија за Chrome

SurferSEO исто така нуди единствена можност за додавање и следење на вашите веб-локации, овозможувајќи ви да добиете врвна анализа на целата содржина што ја објавувате на вашата страница во реално време.

План за цени на SurfSEO и бесплатен пробен период

сурферсео цени

Во споредба со другите на мојата листа, SurferSEO нуди a прилично широк спектар на планови.

 • Бесплатно (0$): Вечно бесплатниот план на SurferSEO доаѓа со можност за додавање и следење на 1 (многу мала, во рана фаза) веб-локација, плус Grow Flow, предлози за теми и содржина оптимизирана за вештачка интелигенција.
 • Основно (49 $/месец): Основниот план ги вклучува сите карактеристики на бесплатниот план плус можност за следење неограничени веб-локации во рана фаза, 1 член на тимот, нови сознанија за оптимизација на секои 7 дена, уредник на содржина (до 120 статии/година) и 240 страници/година ревизија.
 • Про (99 долари/месец): Планот Pro ги вклучува сите овие функции, плус можност за додавање и следење 5 веб-локации (плус неограничени веб-локации во рана фаза), 3 членови на тимот, можност за пишување и уредување на 360 статии годишно со Уредувач на содржина и 720 страници/годишно на ревизија.
 • Бизнис (199$/месец): Доаѓа со сите овие карактеристики плус можност за додавање и следење на 10 веб-локации (плус неограничени веб-локации во рана фаза), 10 членови на тимот, можност за пишување и уредување на 840 статии/годишно со Уредувач на содржина и 1680 страници/година на ревизија.

Покрај вечно бесплатниот план на SurferSEO, компанијата нуди и a 7-дневна гаранција за враќање на парите.

SurferSEO или Copy.ai?

Кога станува збор за споредба, Copy.ai е повеќе традиционална алатка за пишување копии со вештачка интелигенција. 

Ова може да биде добра работа, но ако барате алатка која може да направи понапредно истражување на пазарот, анализа на оптимизација заснована на податоци, ревизија на содржината и управување со раст, тогаш SurferSEO веројатно подобро одговара за вас.

Најлошите писатели со вештачка интелигенција

Еве две од најлошите софтверски програми за пишување со вештачка интелигенција што треба да избегнувате да ги користите. Останете подалеку од нив ако сакате да произведувате квалитетна содржина.

1. Креаит

Креаит тврди дека е софтвер за пишување написи напојуван со вештачка интелигенција, кој пишува 100% уникатни, читливи написи за луѓе на речиси секоја тема за само неколку минути.

Верувај ми не е. Creaite е најлошиот писател на вештачка интелигенција на пазарот. Тоа е гранична измама!

Тоа е целосно губење време и пари. Не би препорачал да користите Creaite освен ако не сте апсолутно очајни за содржина и немате друга опција.

Содржината што ја произведува е нечитлива, надвор од темата и едноставно лоша. Ако сакате да видите пример, проверете го резултатот од овој напис од нивното официјално демо на производот на Youtube.

Уште повеќе, е тоа што користи систем за еднократно плаќање кредити, што го прави многу поскап за користење од пореномираните писатели на вештачка интелигенција каде што плаќате фиксна месечна претплата.

Креаит е целосно губење време и пари, според мене.

2. WordAI

WordAI е еден од најлошите пишувачи на вештачка интелигенција на пазарот затоа што произведува неквалитетна содржина.

Софтверот се потпира на вртење на постоечка содржина, па затоа често произведува статии кои се полни со граматички грешки и имаат малку смисла.

Покрај тоа, WordAI е исклучително бавен, така што најверојатно ќе треба да чекате долго време за да биде готова вашата статија. Па дури и тогаш, нема гаранција дека ќе биде добро.

Генерално, има многу подобри опции на располагање ако барате писател за вештачка интелигенција.

Потрошете го вашето време и пари на друго место; WordAI не вреди 57 долари месечно.

Што е Copy.ai?

копирајте ја почетната страница на ai

Copy.ai е една од најпопуларните алатки за пишување копии со вештачка интелигенција на пазарот. Поддржано од GTP-3 AI технологија, тоа е солидна алатка за производство на содржина рангирана според оптимизација за социјални медиуми, маркетинг кампањи, маркетинг копии, написи од блог и многу повеќе.

Copy.ai доаѓа со пакет шаблони за генерирање на импресивно широк опсег на содржини, вклучувајќи (но не ограничувајќи се на):

 • деловни пораки
 • огласи за недвижности
 • благодарам белешки
 • планови за маркетинг
 • описи на работата
 • насловни букви
 •  писма за оставка

…и уште повеќе.

Copy.ai изгради добра репутација во индустријата и останува одличен избор за генерирање висококвалитетна содржина со вештачка интелигенција.

Copy.ai Цените

копирајте ги плановите и цените на ai

Copy.ai ги одржува работите едноставни со тоа што нуди само два планови, засекогаш бесплатен план и план за професија:

 • Бесплатно (0$): Бесплатниот план на Copy.ai доаѓа со 1 корисничко седиште, над 90 алатки за пишување копии, можност за генерирање на 2,000 зборови месечно, неограничени проекти и 7-дневна бесплатна проба на Про планот.
 • Про: Планот Pro доаѓа со сите карактеристики на бесплатен план плус 5 кориснички места, можност за генерирање 40K зборови, приоритетна поддршка за е-пошта, 29+ јазици, алатка за блог волшебник и моментален пристап до најновата содржина.
 • Претпријатие: Овој план доаѓа со сите функции вклучени во претходните планови плус други напредни функции, како што се пристап до API, приватна компанија Infobase итн.

Конечно, Copy.ai нуди 7-дневна гаранција за враќање на парите, за да можете да го тестирате Pro-планот и слободно да се премислите без ризик (т.е. во првите 7 дена).

Copy.ai Добрите и лошите страни

Како и сите алтернативи на мојата листа, Copy.ai има и добри и лоши страни.

Добрите:

 • Доаѓа со импресивен пакет шаблони за генерирање на широк спектар на содржини, од ладни е-пошта и маркетинг планови до белешки за благодарност.
 • Многу дарежлив бесплатен план
 • Разумна цена, со едноставни, јасни планови
 • Нуди 3 демо во живо неделно за потенцијални клиенти

Конс:

 • Немајќи одредени карактеристики, како што е способноста да се произведат долги објави генерирани од вештачка интелигенција
 • Содржината генерирана од вештачка интелигенција не е секогаш тематски поврзана
 • Малку бавно; може да заостане при генерирање на содржина
 • Потребно е време и напор за да се создаде содржина со долга форма

Прашања и Одговори

Нашата пресуда

Кога станува збор за содржината генерирана со вештачка интелигенција, еве неверојатен опсег што е веќе постигнат. Генераторите на содржина со вештачка интелигенција ги усовршуваат своите способности и произведуваат сè повеќе содржини слични на луѓето секој ден.

И, со сета конкуренција во индустријата, речиси дефинитивно ќе видиме уште поимпресивни алатки за пишување копии со вештачка интелигенција во иднина. 

Copy.ai е еден од О.Г на Алатки за пишување со вештачка интелигенција, и несомнено е одличен производ. 

Со тоа, алтернативите што ги вклучив на мојата листа се исто така одлични производи кои го земаат олабавувањето онаму каде што Copy.ai паѓа, како и вклучуваат карактеристики што му недостасуваат на Copy.ai.

Иако само вие можете да одлучите која алатка е соодветна за вашите потреби, сите опции на мојата листа вреди да се разгледаат кога сте на пазарот за генератор на содржина со вештачка интелигенција.

Како ги разгледуваме алатките за пишување со вештачка интелигенција: нашата методологија

Навигајќи низ светот на алатките за пишување со вештачка интелигенција, ние земаме практичен пристап. Нашите рецензии копаат по нивната леснотија на користење, практичност и безбедност, нудејќи ви приземна перспектива. Тука сме да ви помогнеме да го пронајдете помошникот за пишување со вештачка интелигенција што одговара на вашата секојдневна рутина за пишување.

Започнуваме со тестирање колку добро алатката генерира оригинална содржина. Дали може да ја трансформира основната идеја во полноправна статија или привлечна реклама копија? Ние сме особено заинтересирани за неговата креативност, оригиналност и колку добро ги разбира и извршува конкретните кориснички барања.

Следно, испитуваме како алатката се справува со пораките на брендот. Од клучно значење е алатката да може да одржува постојан глас на брендот и да се придржува до специфичните јазични преференции на компанијата, без разлика дали се работи за маркетинг материјал, официјални извештаи или интерни комуникации.

Потоа ја истражуваме карактеристиката на фрагментот на алатката. Сè е поврзано со ефикасноста - колку брзо корисникот може да пристапи до претходно напишана содржина како описи на компании или законски одрекувања? Проверуваме дали овие фрагменти лесно се приспособуваат и непречено се интегрираат во работниот тек.

Клучен дел од нашиот преглед е испитување како алатката се усогласува со вашиот водич за стил. Дали спроведува конкретни правила за пишување? Колку е ефикасен во идентификувањето и исправувањето на грешките? Бараме алатка која не само што ги открива грешките, туку и ја усогласува содржината со уникатниот стил на брендот.

Еве, ние оценуваме колку добро алатката за вештачка интелигенција се интегрира со други API и софтвер. Дали е лесен за употреба во Google Документи, Microsoft Word или дури и во клиенти за е-пошта? Ја тестираме и способноста на корисникот да ги контролира предлозите на алатката, овозможувајќи флексибилност во зависност од контекстот на пишување.

На крајот, се фокусираме на безбедноста. Ги проверуваме политиките за приватност на податоците на алатката, нејзината усогласеност со стандардите како GDPR и целокупната транспарентност во користењето податоци. Ова е за да се осигура дека податоците и содржината на корисниците се постапува со најголема безбедност и доверливост.

Дознај повеќе за нашето прегледајте ја методологијата овде.

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Почетна » Продуктивноста » Топ алтернативи на Copy.ai за создавање содржина генерирана со вештачка интелигенција

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...