Избор на најдобар менаџер за лозинки: Споредено LastPass против Dashlane

in Споредби, Менаџери за лозинки

Нашата содржина е поддржана од читателите. Ако кликнете на нашите врски, може да заработиме провизија. Како прегледуваме.

Управувачи со лозинки се само неверојатни алатки кои ви го олеснуваат животот. Како и да е, можеби имате одредена загриженост помеѓу изборот на менаџери за лозинки што ви се на располагање. Се чини дека има нов менаџер за лозинки околу секој агол.

Но, две имиња кои секогаш влегуваат во листата се LastPass и Dashlane

КарактеристикиLastPass1Password
РезимеНема да бидете разочарани со LastPass или Dashlane - и двајцата се одлични менаџери за лозинки. LastPass е полесен за користење и има подобар за приватност и безбедност. Dashlane од друга страна нуди поевтини премиум планови.
ЦенаОд 3 долари месечноОд 4.99 долари месечно
Слободен планДа (но ограничено споделување датотеки и 2FA)Да (но еден уред и максимум 50 лозинки)
2FA, биометриско најавување и следење на темната мрежаДаДа
КарактеристикиАвтоматско менување на лозинката. Враќање на сметката. Ревизија на јачината на лозинката. Безбедно складирање белешки. Семејни ценовни плановиШифрирано складирање на датотеки со нула знаење. Автоматско менување на лозинката. Неограничен VPN. Набљудување на темната мрежа. Споделување лозинка. Ревизија на јачината на лозинката
Леснотија на користење⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐⭐
Безбедност и приватност⭐⭐⭐⭐ ⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐⭐
Вредност за пари⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ 🥇
Веб-страницаПосетете го LastPass.comПосетете го Dashlane.com

Овие се најпопуларните менаџери за лозинки и за вашата работна површина и за мобилните апликации, и добро, тие се добри. Па, како го избирате вашето? 

Не можете да ги имате и двете, се разбира! Во ова Споредба LastPass против Dashlane, ќе разговарам за нивните функции, карактеристики, дополнителни стимулации, планови за наплата, нивоа на безбедност и се друго што тие ги нудат токму овде.

TL; ДР

LastPass има повеќе функции во својата бесплатна верзија од Dashlane. И двете имаат сигурни безбедносни мерки, но LastPass имаше безбедносно нарушување што ја затапува неговата историја. 

Сепак, фактот дека ниту еден податок не бил загрозен при прекршувањето го откупува LastPass и ја докажува стабилноста на неговиот систем за шифрирање. Па, ајде да видиме што ја подобрува скалата со навлегување во длабочина со овие две апликации.

Клучни карактеристики

Број на корисници

И Dashlane и LastPass дозволуваат само еден корисник да ја користи секоја бесплатна сметка. Но, тоа е друга приказна ако платите, и таа приказна ќе биде раскажана во делот Планови и цени на нашата статија подолу.

Број на уреди

LastPass може да се инсталира на повеќе уреди без плаќање, но не на сите ваши уреди. Треба да изберете само еден тип и потоа да се држите до него. Можете или да изберете помеѓу само мобилни уреди или вашиот десктоп, но не и двете. За мулти-уредот sync функција, ќе мора да добиете LastPass премија.

Dashlane бесплатно не поддржува повеќе уреди од кој било тип. Можете да го добиете строго само на еден уред.  

Ако сакате да го добиете на друг уред, мора да ја прекинете врската со вашата сметка и да ја нахраните врската со уредот што сакате да го продолжите. Во овој случај, вашите податоци автоматски ќе бидат префрлени. Надвор од ова, ако сакате да ја користите услугата на Dashlane на повеќе уреди, тогаш мора да добиете премиум сметка.

Број на лозинки

Бесплатниот план LastPass ќе ви овозможи да складирате неограничени лозинки. Бесплатниот план на Dashlane ќе ви овозможи да зачувате само 50 лозинки. Неограничените лозинки во Dashlane е премиум услуга.

Генератор на лозинка

Нема скржавост кога станува збор за генератор на лозинка. Ова е навистина забавна и корисна карактеристика што ја имаат и двете апликации. Можете да го користите генератор на лозинки за да креирате нови лозинки за сите ваши сметки. 

Лозинките се генерираат сосема случајно. Ќе можете да ги изберете параметрите и со тоа да ја одредите нивната должина и колку сложени треба да бидат.

Генераторот на лозинки доаѓа во бесплатни и платени планови на сите верзии на Dashlane и LastPass. 

генератор на лозинки на lastpass

Безбедносна контролна табла и резултати

Двете апликации имаат безбедносна контролна табла каде што се анализира и прикажува јачината на вашите лозинки. Ако некоја од вашите лозинки е слаба или се повторува, тогаш брзо заменете ја така што ќе направите силна и непробивана со помош на генератор на лозинки.

Екстензии на прелистувач

И двете се компатибилни со Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Opera, Firefox и Safari. Но, Dashlane има мала предност овде бидејќи работи и со екстензијата на прелистувачот Brave.

Увезете лозинки

Можете да увезете повеќе лозинки од еден управувач со лозинки во друг. Оваа флексибилност ви овозможува да испробате различни менаџери за лозинки за споредба.

LastPass е многу попријателски во овој случај од Dashlane. Ви овозможува да увезувате лозинки од други менаџери со лозинки, прелистувачи, извоз на извори и така натаму. 

Можете пасивно да увезувате датотеки со други менаџери за лозинки што не поддржуваат такво извоз. LastPass ви овозможува да го направите тоа на кружен начин - со истовремено извршување на двете апликации и потоа копирање на податоците преку автоматско пополнување.

Dashlane, од друга страна, нема да работи на тој кружен тек, но ќе ви овозможи да увезувате и извезувате датотеки помеѓу менаџерите со лозинки што ја споделуваат неговата компатибилност за пренос.

Центар за споделување лозинки

LastPass има споделување лозинка еден на еден, безбедно споделување белешки и споделување корисничко име. Може да споделите ставка со најмногу 30 корисници во бесплатната верзија. Но, споделувањето лозинки еден-на-многу е само по нивниот премиум план. 

Во Dashlane, можете да споделите само 5 ставки со секој корисник во бесплатната верзија. Значи, ако споделите една ставка со корисник и примите 4 ставки од него, тоа ја пополнува вашата квота. 

Не можете да споделите друга ставка со тој корисник. Ако сакате да споделите повеќе, мора да ја добиете нивната премиум услуга. Исто така, можете да одлучите каков вид на пристап сакате да му дадете на корисникот — треба да изберете помеѓу „ограничени права“ и „целосни права“.

Забелешка: Се препорачува да споделувате по случаен избор генерирани силни лозинки на двата менаџери за лозинки заради ваша безбедност. Мудрите велат дека е подобро да се биде безбеден отколку да се извинуваме, затоа бидете особено внимателни кога споделувате чувствителни податоци.

Пристап за итни случаи и одложувања на пристап

И Dashlane и LastPass ќе ви овозможат да дадете итен пристап до вашите доверливи контакти.

Може да му дадете некому еднократен пристап до вашиот трезор и да му поставите време на одложување. Со итен пристап, тие ќе видат сè во вашиот трезор, вклучувајќи ги вашите кориснички лозинки, безбедни белешки, лични информации итн.

Но, тие ќе мора да ви испратат барање секогаш кога ќе сакаат да влезат во вашиот трезор, а вие можете да го одбиете нивното барање во тој рок на одложување. 

На пример, ако го поставите доцнењето на пристапот на 50 минути, тогаш корисникот со итен пристап ќе мора да почека 50 минути пред да може да пристапи до вашата сметка. Ако не сакате да им го дадете тој пристап, тогаш мора да го одбиете нивното барање во тие 50 минути; во спротивно, тие ќе бидат пуштени автоматски.

Откажи пристап до споделени ставки

Ова се најдобрите менаџери за лозинки на пазарот бидејќи ви дозволуваат целосно да ја контролирате вашата приватност. 

Значи, ако веќе сте споделиле ставка со некого и подоцна сте одлучиле дека повеќе не му верувате, тогаш можете да се вратите назад и да му го отповикате пристапот до таа ставка. Тоа е многу лесно, и двете апликации ви дозволуваат да го направите тоа преку нивниот Центар за споделување.

Враќање сметки/лозинки

Иако би сакале да изгледа дека сè не е изгубено кога ќе ја заборавите главната лозинка. Постојат начини на кои просечниот корисник може да се врати на својата сметка. 

Најмалку ефективен од овие начини е навестувањето за лозинка. Секогаш сметам дека навестувањата за лозинка се прилично парадоксални во сила, но за среќа има уште неколку.

Можете да направите враќање на сметката на мобилниот телефон и еднократно враќање на лозинката преку СМС или дури и да му кажете на вашиот контакт за итни случаи да дојде. Но, најнепопуларниот начин да ја вратите вашата сметка е да ја активирате таа биометрија! 

Користете ги системите за отпечаток од прст или препознавање лице во самостојната апликација во мобилните верзии на LastPass и Dashlane за да поминете. 

Но, ако сте го изгубиле телефонот заедно со главната лозинка и ниту еден од небиометриските методи не работи, тогаш сета надеж за вашата сметка сигурно е изгубена. Ќе мора да направите нова сметка бидејќи ниту Lastpass ниту Dashlane не ја знаат вашата главна лозинка, така што не можат да ви помогнат повеќе.  

Автоматско пополнување на формулари

Двете апликации можат автоматски да ги пополнуваат вашите веб-обрасци. Просечниот број на часови што просечниот корисник ги поминува за пополнување формулари е 50 часа. Но, можете да ги зачувате сите тие часови ако користите автоматско пополнување за пренос на безбедни лозинки и ставање лични информации на веб-формуларите.

Сепак, бидете внимателни со автоматското пополнување бидејќи не пишува во обичен текст. Значи, секој што гледа во вашиот телефон додека вашето автоматско пополнување ќе може да го види она што не треба да го види. 

LastPass Autofill ќе ви овозможи да додадете лични податоци и банкарски податоци. Dashlane ја проширува функцијата за додавање кориснички имиња, адреси, детали за компанијата, телефонски броеви и така натаму.

Користењето на функцијата за автоматско пополнување на екстензии на прелистувачот е најлесно за двете апликации. Сепак, LastPass е построг за безбедност со оваа функција, но Dashlane е пофлексибилен и малку помалку безбеден.

Јазична поддршка

Јазикот не влијае баш на безбедноста на вашите лозинки, но дефинитивно ја одредува пристапноста на овие апликации. И LastPass и Dashlane се американски, така што и двајцата работат англиски, но поддржуваат други јазици.

LastPass се истакнува во овој поглед. Поддржува германски, француски, холандски, италијански, шпански и португалски, заедно со англискиот јазик. Додека Dashlane поддржува само француски, германски и англиски јазик.

складирање на податоци

Не само што ги добивате ужасните ефекти на лесно безбедните лозинки, туку го добивате и слаткото олеснување на складирањето во облак со управувач со лозинки. И во овој случај, Dashlane сигурно ја надминува бесплатната верзија на играта. 

Ви дава 1 GB за складирање податоци, додека LastPass ви дава само 50 MB. Не можете да зачувувате видеа на ниту една од апликациите бидејќи поединечните датотеки на Dashlane се ограничени на 50 MB, а за LastPass, тие се ограничени на 10 MB. 

Таквата разлика помеѓу апликациите беше забележана само во случај на складирање лозинки, каде што LastPass даваше многу повеќе од Dashlane. Па, претпоставувам дека вака Дашлејн ја балансира лентата. Брзо го компензира ниското складирање на лозинка со давање толку големо складирање податоци.

Но, сепак мислиме дека дополнителните 50 MB не го намалуваат тоа во однос на неограниченото складирање на лозинки обезбедено од LastPass.

Темно следење на веб

Темната мрежа има корист од слабите лозинки и неефикасните менаџери за лозинки на пазарот. Вашите лични податоци може да се продаваат за милиони без ваше знаење. 

Но, не ако користите доверлив менаџер за лозинки што ќе ви даде заштита од кражба на идентитет и известувања кога вашите акредитиви за најава се користат без ваше учество.

За среќа, управувањето со лозинките не е единствената должност на овие менаџери со лозинки - тие исто така ќе ги заштитат сите ваши чувствителни информации. И LastPass и Dashlane ќе ја следат темната мрежа и ќе ви испраќаат известувања во случај на прекршување.

За жал, оваа функција не е бесплатна. Тоа е премиум функција на двете апликации. LastPass ќе заштити до 100 адреси на е-пошта, додека Dashlane ќе заштити само до 5 адреси на е-пошта.

dashlane темна веб-скенирање

поддршка на корисниците на

Основната поддршка за LastPass е бесплатна. Може да добиете пристап до библиотека со ресурси што има решенија за сите видови прашања, а исто така можете да бидете дел од огромната заедница на корисни корисници на LastPass. 

Но, постои уште еден вид помош што ја нуди LastPass и е резервирана само за нивните премиум клиенти - Лична поддршка. Личната поддршка ја додава удобноста за добивање инстантна помош преку е-пошта директно од единицата за грижа за корисници на LastPass.

Поддршката Dashlane е неверојатно удобна. Треба само да отидете на нивната веб-страница за да најдете многу ресурси за секоја категорија за која можеби ќе ви треба помош. 

Сè е добро преградено, а навигацијата низ него е прилично едноставна. Дополнително, секогаш можете да се обратите до нивната единица за грижа за корисници за да добиете конкретна помош.

🏆 Победник: LastPass

Сите карактеристики ги ставаат на исто ниво, но LastPass нуди поголема флексибилност во однос на Центарот за споделување. И во платената верзија, LastPass заштитува повеќе адреси за е-пошта од Dashlane. И да не заборавиме, LastPass ви дава неограничено складирање на лозинка во неговата бесплатна верзија додека Dashlane е скржав.

Безбедност и приватност

За менаџерот со лозинки, безбедноста е светиот грал. Еднаш паднете од безбедносниот вагон; ќе има толку многу штета што нема да се врати назад. Но, еј, не знаеме за други менаџери за лозинки, но овие двајца за кои зборуваме денес дефинитивно ги имаат откриено нивните системи за шифрирање и безбедносните нивоа. 

Па, LastPass неодамна сфати малку подобро од Dashlane. Уште од пробивањето на безбедноста на LastPass во 2015 година, тој добро ја продолжи својата работа со построг безбедносен модел. Ништо не е изгубено до сега. 

Ќе истакнеме дека не се украдени обични текстови од записите на Lastpass. Беа украдени само шифрирани датотеки, но за среќа, ништо не беше загрозено поради робусното шифрирање на нив.

Сепак, не беа пријавени такви прекршувања на податоците со Dashlane во историјата на неговото работење.

Значи, да продолжиме понатаму и да ги разгледаме нивните безбедносни модели.

Безбедност со нула знаење

И двете апликации имаат безбедносен модел со нула знаење, што значи дека дури и серверите што ги складираат податоците не можат да ги читаат. Значи, дури и ако записите некако се украдени, тие нема да бидат читливи без единствениот клуч што сте го избрале како главна лозинка.

Енкрипција до крај

И LastPass и Dashlane користат ENEE за да ги направат сите кориснички податоци целосно непробивани. И не само основниот ENEE; тие користат AES 256 за шифрирање на сите ваши податоци, што е метод за шифрирање од воена класа што го користат банките ширум светот. 

PBKDF2 SHA-256, механизам за хаширање лозинка, се користи и заедно со него. Секој управувач со лозинки ги користи овие системи за да ги меша вашите податоци и на тој начин да ги направи целосно нечитливи и непробивани со брутална сила.

Се вели дека сегашните пресметковни стандарди сè уште не се опремени да го пробијат овој систем. 

Ова е главната причина поради која LastPass и Dashlane се појавуваат во секоја листа што зборува за најдобриот менаџер за лозинки. Тоа е и причината зошто им веруваат организациите и големите корпорации ширум светот.

Значи, бидете сигурни дека вашите податоци се целосно безбедни со овие два системи.

Проверка

Автентикацијата е заедничка за двете апликации. Додава дополнителен слој на безбедност за да се осигура дека вашата сметка има цврсто запечатување против основното хакирање.

Во Dashlane, постои двофакторна автентикација што се поврзува со U2F YubiKeys за да ја засили вашата безбедност. Треба да овозможите 2FA со користење на вашата десктоп апликација Dashlane, а кога е овозможено, ќе работи и на мобилните апликации за Android и iOS.

LastPass има повеќефакторска автентикација, која користи опсег на биометриска интелигенција со цел да ја потврди вашата автентичност за да можете да добиете пристап до вашите сметки дури и без потреба да ја напишете главната лозинка. Исто така, користи мобилни известувања со еден допир и СМС кодови.

🏆 Победник: LastPass

И двете имаат робусни безбедносни карактеристики, но LastPass има подобра игра за автентикација.

Леснотија на користење

Многу е потешко да се заобиколи менаџерот за лозинки со отворен код. Но, ниту едно од овие не е со отворен код, така што е прилично лесно да се работи со нив. И двајцата се многу интуитивни на сите платформи и навистина немаме за што да се жалиме.

Десктоп апликација

И LastPass и Dashlane се компатибилни со Windows, macOS и Linux. Десктоп апликациите се многу слични на веб-прелистувачи, но мислиме дека веб-верзијата е малку подобра во однос на корисничкиот интерфејс.

Мобилен стан

Само преземете ги апликациите од Apple Store или PlayStore и започнете. Упатствата за инсталација се прилично јасни. 

Ќе бидете водени низ корисничкиот интерфејс на LastPass без напор, а Dashlane е исто така подеднакво лесна апликација за ракување со сите средства. Корисниците на Apple можат sync апликацијата преку екосистемот на Apple за беспрекорно искуство.

Погодност за биометриско најавување

И двете апликации користат биометриски информации за да не мора да ја пишувате главната лозинка кога сте во јавна поставка. Ова е супер погодно затоа што ви дава незабележителен начин за пристап до вашиот свод за лозинка.

🏆 Добитник: Извлекување

Dashlane немаше биометриски систем за најавување некое време, но сега се е фатено. Значи, во случај на леснотија на користење, гледаме дека и двете се на исто ниво еден со друг.

цртичка

Планови и цени

Бесплатни проби

Во бесплатната пробна верзија, LastPass не става никакво ограничување на бројот на лозинки или уреди. Dashlane, од друга страна, го ограничува бесплатниот пробен период на еден корисник и 50 лозинки.

Бесплатните проби траат 30 дена на двете апликации. 

Проверете ги цените за платената верзија на различните видови планови што ги имаат подолу.

плановиПретплата на LastPass Претплата на Dashlane
слободен $0  $0 
Премиум $ 3 / месец$ 4.99 / месец
Семејство $ 4 / месец$ 4.99 / месец
тимовите $4/месец/корисник5 $/корисник 
Бизнис$7/месец/корисник $7.49/месец/корисник 

Во однос на вкупната цена, Dashlane е поевтин од Dashlane.

🏆 Победник: Дашлејн

Има дефинитивни поевтини планови.

Дополнителни карактеристики и бесплатни услуги

A VPN ви помага да го задржите вашето онлајн присуство уште повеќе незабележливо. Кога сте надвор и треба да се поврзете на јавна мрежа, тогаш вашите податоци се во најранлива состојба. 

И покрај тоа што никој од нас не излегува сега, сепак е многу корисно да се задржи услугата VPN бидејќи со неа можете поефикасно да ја скриете вашата трага.

Ова е причината зошто Dashlane вгради VPN во својата услуга од самиот почеток. LastPass, сепак, не чекаше премногу долго за да го достигне. Наскоро соработуваше со ExpressVPN да го прошири опсегот на безбедност што може да го обезбеди.

VPN не се нудат во ниту една од бесплатните верзии. Тие се карактеристики на премиум планот за двете овие апликации.

Одговорени вообичаени прашања

Нашата пресуда ⭐

Јас би го кажал тоа LastPass е победник. Има поголема флексибилност од Dashlane, особено во платената верзија. Има некои функции што недостасуваат во LastPass, но тие брзо се надополнуваат. 

LastPass - Заштитете ги вашите лозинки и најавувања

LastPass е најпопуларната алатка за управување со лозинка во моментов, која им нуди на корисниците безбеден и удобен начин за складирање и пристап до приватни лозинки, белешки и детали за кредитни картички на повеќе уреди.

Исто така, ќе кажеме дека постојат две причини поради кои LastPass изгледа како подобра вредност за парите. Прво, сите негови планови се малку поевтини од Dashlane. Второ и уште поважно, LastPass може да заштити 50 адреси на е-пошта во темна веб-мониторинг, додека Dashlane може да заштити само пет. Сепак, ако претпочитате интегриран VPN, тогаш Dashlane е за вас!

Како ги тестираме менаџерите со лозинки: нашата методологија

Кога ги тестираме менаџерите за лозинки, започнуваме од самиот почеток, исто како и секој корисник.

Првиот чекор е купување на план. Овој процес е од клучно значење бидејќи ни дава прв поглед на опциите за плаќање, леснотијата на трансакцијата и какви било скриени трошоци или неочекувани продажби што може да демнат.

Следно, го преземаме менаџерот за лозинки. Овде, обрнуваме внимание на практични детали како што се големината на датотеката за преземање и просторот за складирање што го бара на нашите системи. Овие аспекти можат да бидат прилично значајни за ефикасноста на софтверот и корисникот.

Следува фазата на инсталација и поставување. Го инсталираме менаџерот за лозинки на различни системи и прелистувачи за темелно да ја процениме неговата компатибилност и леснотија на користење. Критичен дел од овој процес е оценувањето на креирањето на главната лозинка - тоа е од суштинско значење за безбедноста на податоците на корисникот.

Безбедноста и шифрирањето се во срцето на нашата методологија за тестирање. Ги испитуваме стандардите за шифрирање што ги користи менаџерот за лозинки, неговите протоколи за шифрирање, архитектурата со нула знаење и робусноста на неговите опции за автентикација со два или повеќе фактори. Исто така, ја проценуваме достапноста и ефективноста на опциите за враќање на сметката.

Ние ригорозно тестирајте ги основните карактеристики како складирање лозинка, можности за автоматско пополнување и автоматско зачувување, генерирање лозинка и функција за споделувањес. Овие се фундаментални за секојдневната употреба на менаџерот за лозинки и треба да работат беспрекорно.

Дополнителни функции се исто така ставени на тест. Гледаме работи како темна веб-мониторинг, безбедносни ревизии, шифрирано складирање датотеки, автоматски менувачи на лозинки и интегрирани VPN. Нашата цел е да утврдиме дали овие карактеристики навистина додаваат вредност и ја подобруваат безбедноста или продуктивноста.

Цените се клучен фактор во нашите прегледи. Ги анализираме трошоците за секој пакет, мерејќи ги со понудените карактеристики и споредувајќи ги со конкурентите. Ги разгледуваме и сите достапни попусти или специјални зделки.

Конечно, ги оценуваме политиките за поддршка на клиентите и враќање на средствата. Го тестираме секој достапен канал за поддршка и бараме рефундирање за да видиме колку компаниите реагираат и помагаат. Ова ни дава увид во целокупната доверливост и квалитетот на услугите на клиентите на менаџерот за лозинки.

Преку овој сеопфатен пристап, имаме за цел да обезбедиме јасна и темелна евалуација на секој управувач со лозинки, нудејќи сознанија кои им помагаат на корисниците како вас да донесат информирана одлука.

За повеќе информации за нашиот процес на преглед, Кликни тука.

Референци

За авторот

Мет Алгрен

Матијас Алгрен е извршен директор и основач на Website Rating, управувајќи со глобален тим уредници и писатели. Тој е магистер по информатички науки и менаџмент. Неговата кариера беше насочена кон оптимизација по раните искуства за развој на веб за време на универзитетот. Со повеќе од 15 години во SEO, дигитален маркетинг и веб-развивачи. Неговиот фокус ја вклучува и безбедноста на веб-страниците, потврдена со сертификат за сајбер безбедност. Оваа разновидна експертиза го поткрепува неговото лидерство во Website Rating.

Тимот на WSR

„Тимот WSR“ е колективна група на стручни уредници и писатели специјализирани за технологија, безбедност на интернет, дигитален маркетинг и развој на веб. Страсни за дигиталното царство, тие произведуваат добро истражена, прониклива и достапна содржина. Нивната посветеност на точноста и јасноста прави Website Rating доверлив извор за да останете информирани во динамичниот дигитален свет.

Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Останете информирани! Придружете се на нашиот билтен
Претплатете се сега и добијте бесплатен пристап до водичи, алатки и ресурси само за претплатници.
Можете да се откажете во секое време. Вашите податоци се безбедни.
Споделете на...