Tawaran Black Friday / Cyber ​​Monday paling apik kanggo 2022 Klik kene 🤑

Ndhuwur 6 Paling Umum WordPress Vulnerabilitas (Lan Cara Ndandani Dheweke)

ditulis dening

WordPress wiwitane diluncurake minangka platform blogging sing saiki dadi solusi web lengkap saiki, kanggo toko e-dagang, blog, berita, lan aplikasi tingkat perusahaan. Évolusi iki WordPress nggawa akeh perubahan ing inti lan nggawe luwih stabil lan aman tinimbang versi sadurunge.

amarga WordPress minangka platform open-source sing tegese sapa wae bisa menehi kontribusi kanggo fungsi inti. Fleksibilitas iki mupangate loro pangembang sing ngembangake tema lan plugin lan pangguna pungkasan sing nggunakake kanggo nambah fungsi WordPress Camping.

Keterbukaan iki, nanging, nuwuhake sawetara pitakonan serius babagan keamanan platform sing ora bisa diabaikan.

Iki dudu cacat ing sistem kasebut, nanging struktur sing dibangun lan nimbang sepira pentinge, WordPress tim keamanan kerja awan lan wengi supaya platform kasebut aman kanggo pangguna pungkasan.

Yen wis ujar manawa pangguna pungkasan, kita ora bisa mung gumantung karo mekanisme keamanan default kaya sing nggawe akeh pangowahan kanthi nginstal macem-macem plugin lan tema kanggo kita WordPress situs sing bisa nggawe bolong kanggo dieksploitasi para peretas.

Ing artikel iki, kita bakal njelajah macem-macem WordPress kerentanan keamanan lan bakal sinau cara nyingkiri, lan ndandani, supaya tetep aman!

WordPress Masalah Kerentanan & Keamanan

Kita bakal weruh saben masalah lan solusi masing-masing.

  1. Serangan Angkatan Brute
  2. SQL Injection
  3. malware
  4. Scripting Cross-Site
  5. Serangan DDoS
  6. Old WordPress lan versi PHP

1. Serangan Pasukan Brute

Ing istilah Layman, Serangan Angkatan Brute melu pirang-pirang pendekatan nyoba lan kesalahan nggunakake atusan kombinasi kanggo guess jeneng panganggo utawa sandhi sing bener. Iki ditindakake kanthi nggunakake algoritma lan kamus sing kuat sing ngira sandhi nggunakake sawetara konteks.

Serangan kaya iki angel ditindakake nanging isih dadi salah sawijining serangan populer sing ditindakake WordPress situs. Kanthi gawan, WordPress ora ngalangi pangguna kanggo nyoba pirang-pirang usaha gagal sing ngidini manungsa utawa bot nyoba ewu kombinasi sawetara detik.

Cara nyegah, lan ndandani Serangan Pasukan Brute

Nyingkiri Kekuwatan Brute cukup gampang. Sampeyan mung kudu nggawe a password sing kuat sing kalebu huruf gedhe, huruf cilik, angka lan karakter khusus amarga saben karakter nduweni nilai ASCII sing beda-beda lan bakal angel kanggo guess sandi dawa lan Komplek. Aja nggunakake tembung sandhi kaya Johnny123 or tembung kunci.

Uga integrasi Two Factor Authentication kanggo keasliane pangguna pangguna menyang situs kaping pindho. Loro Factor Authentication iku plugin sing apik kanggo digunakake.

2. Injeksi SQL

Salah sawijining hacking paling tuwa ing buku hacking web yaiku nyuntik pitakon SQL kanggo ngetrapake utawa ngrusak database kanthi nggunakake formulir web utawa kolom input.

Sawise mlebu intruksional, peretas bisa ngapusi database MySQL lan bisa entuk akses menyang WordPress admin utawa mung ngganti kapercayan kanggo karusakan luwih.

Serangan iki biasane ditindakake dening peretas amatir nganti biasa-biasa wae sing biasane nyoba kemampuan peretasan.

Cara nyegah, lan ndandani Injeksi SQL

Kanthi nggunakake plugin, sampeyan bisa ngerteni apa situs sampeyan wis dadi korban SQL Injection apa ora. Sampeyan bisa uga nggunakake WPScan or Sucuri SiteCheck mriksa iku.

Uga nganyari nganyari WordPress uga tema apa wae utawa plugin sing sampeyan pikirake bisa nyebabake masalah. Priksa dokumentasi lan bukak forum dhukungan kanggo nglaporake masalah kasebut supaya bisa ngembangake tembelan.

3. Malware

Kode jahat nyuntikaken menyang WordPress liwat tema sing kena infeksi, plugin utawa skrip sing ketinggalan jaman. Kode iki bisa ngekstrak data saka situs sampeyan uga masang konten sing mbebayani sing bisa uga ora dingerteni amarga sifat sing wicaksana.

Malware bisa nyebabake kerusakan serius amarga ora dikendhaleni. Kadhangkala WordPress situs kudu diinstal maneh amarga wis kena pengaruh inti. Iki uga bisa nambah biaya hosting biaya amarga jumlah data ditransfer utawa di-host nggunakake situs sampeyan.

Cara nyegah, lan ndandani Malware

Biasane, pelacakan kasebut ngliwati plugins sing wis kena infeksi lan tema sing ora apik. Apike kanggo ngundhuh tema mung saka sumber sing dipercaya sing bebas saka konten sing ala.

Plugin keamanan kaya Succuri utawa WordFence bisa digunakake kanggo mbukak scan lengkap lan ndandani malware. Ing skenario kasus paling ala, konsultasi karo a WordPress pakar.

4. Skrip Salib-Situs

Salah serangan paling umum is Skrip Cross-Site uga dikenal minangka serangan XSS. Ing jinis serangan iki, panyerang ngemot kode JavaScript sing mbebayani sing nalika dimuat ing sisih klien wiwit nglumpukake data lan bisa uga pangalihan menyang situs liyane sing mbebayani sing nyebabake pengalaman pangguna.

Cara nyegah, lan ndandani Skrip Cross-Site

Kanggo ngindhari jinis serangan iki nggunakake validasi data sing tepat ing saindenging WordPress situs. Gunakake sanitisasi output kanggo njamin jinis data sing bener dilebokake. Plugin kayata Nyegah Ketentuan XSS uga bisa digunakake.

5. Serangan DDoS

Sapa wae sing wis browsing net utawa ngatur situs web bisa uga nyerang serangan DDoS sing salah.

Distribusi Penolakan Layanan (DDoS) yaiku versi Penolakan Layanan (ditingkatake) sing ditambahake menyang pirang-pirang server web sing nggawe alon lan pungkasane nabrak.

DDoS dileksanakake kanthi nggunakake sumber siji, dene DDoS minangka serangan sing diatur dileksanakake liwat macem-macem mesin ing ndonya. Saben taun mayuta-yuta dolar amarga dibuwang serangan keamanan web.

Cara nyegah, lan ndandani Serangan DDoS

Serangan DDoS angel kanggo nyegah nggunakake teknik konvensional. Host web dadi bagean penting ing tameng WordPress situs saka serangan kuwi.

Contone, panyedhiya hosting awan sing dikelola Cloudways ngatur keamanan server lan menehi tandha apa wae sing curiga sadurunge bisa nyebabake karusakan ing situs web pelanggan.

outdated WordPress & Versi PHP

outdated WordPress versi luwih cenderung kena pengaruh ancaman keamanan. Liwat wektu hacker nemokake cara kanggo ngupayakake inti lan pungkasane nglancarake serangan ing situs sing isih nggunakake versi kuna.

Kanggo alasan sing padha, ing WordPress tim ngeculake patch lan versi anyar kanthi mekanisme keamanan sing wis dianyari. Mlaku versi PHP lawas bisa nyebabake masalah sing ora cocog. Minangka WordPress mlaku ing PHP, mbutuhake versi sing dianyari supaya bisa digunakake kanthi bener.

Minangka saben WordPressstatistik resmi, 42.6% pangguna isih nggunakake macem-macem versi lawas saka WordPress.

wordpress statistik versi

Padahal mung 2.3% of WordPress situs mlaku ing versi PHP paling anyar 7.2.

statistik php

Cara nyegah, lan ndandani kuna WordPress & Versi PHP

Iki siji gampang. Sampeyan kudu tansah nganyari WordPress instalasi menyang versi paling anyar.

Priksa manawa sampeyan tansah nggunakake versi paling anyar (elinga supaya tansah nggawe serep sadurunge nganyarke). Kanggo nganyarke PHP, yen sampeyan wis nyoba sampeyan WordPress situs kanggo kompatibilitas, sampeyan bisa ngganti versi PHP.

Pikiran Pungkasan!

Kita kudu ngerti karo macem-macem WordPress kerentanan lan solusi sing bisa. Wigati dimangerteni manawa nganyari nduweni peran penting kanggo njaga WordPress keamanan utuh.

Lan yen sampeyan ngelingi ana kegiatan sing ora biasa, bukak driji sikil lan wiwiti ngeduk nganti sampeyan nemokake masalah amarga risiko keamanan kasebut bisa nyebabake kerusakan ing ewonan $$.

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.