Cara Miwiti Bisnis Busana utawa Merek Online

ditulis dening

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

Yen sampeyan ngimpi babagan ngluncurake bisnis sandhangan dhewe nanging mbayar biaya toko bata-lan-mortir katon ora mungkin, miwiti bisnis sandhangan online bisa dadi alternatif sing nyenengake lan nguntungake.

Saka $29/wulan ($0 kanggo 14 dina)

Gawe toko sandhangan online sampeyan nganggo Shopify!

Kanthi akeh wong sing nindakake mayoritas blanja online, ora ana wektu sing luwih apik miwiti bisnis online

Pendapatan eCommerce ing saindenging jagad samesthine bakal entuk $ 4.15 trilion ing pungkasan taun 2022, lan dodolan sandhangan lan rasukan online ing AS mung wis tekan $180.5 milyar. Statistik eCommerce liyane ing kene.

Dadi, kenapa ora melu tumindak lan miwiti bisnis busana online?

Kanthi pertimbangan lan perencanaan sing ati-ati, ngluncurake merek busana kanthi online bisa dadi pengalaman sing apik banget.

Ayo goleki carane sampeyan bisa miwiti adol sandhangan online ing 2022.

Carane Miwiti Butik Busana Online

Apa impen sampeyan kanggo ngrancang garis busana dhewe utawa nggawe koleksi produk sing sampurna.

Pandhuan iki bakal mbantu sampeyan miwiti nggawe toko sandhangan online dhewe.

1. Temokake Niche lan Target Pemirsa

tren stylecaster

Yen sampeyan wis mikir babagan carane miwiti butik busana online, kemungkinan sampeyan wis mikir babagan apa niche sampeyan lan sapa pelanggan potensial sampeyan. 

Sawise kabeh, pamirsa sing beda bakal nanggapi macem-macem jinis produk lan strategi pemasaran, mula iku worth lungguh mudhun lan nggawe gambaran saka target pamirsa, sing padha, lan carane sampeyan bisa nyambung paling apik karo wong-wong mau.

Yen sampeyan durung yakin babagan niche utawa target pamirsa tartamtu, coba takon dhewe sawetara pitakon:

  1. apa sing sampeyan passion babagan?
  2. Apa jenis estetika mréntahaké kanggo sampeyan minangka konsumen?
  3. Ing ngendi sampeyan rumangsa ana longkangan utawa bolongan ing pasar sing bisa diisi toko sampeyan?

Minangka panulis fiksi sing misuwur, Beverly Cleary menehi saran marang para pamaca, "Yen sampeyan ora ndeleng buku sing pengin diwaca ing rak, tulisen." 

Saran sing padha kanggo ngrancang bisnis: yen sampeyan ora weruh produk sing lagi looking for ing pasar, apa ora desain lan/utawa ngedol dhewe?

Sampeyan uga bisa ndeleng tren kontemporer, mriksa apa sing entuk popularitas, lan nyoba mlebu nalika pasar panas.

Coba perhatikan iklan lan tampilan tren sing sampeyan deleng ing media sosial, utawa priksa publikasi fashion lan ramalan tren populer kaya Stylecaster.

google tren fashion

Kanggo pendekatan sing luwih analitis, sampeyan bisa nggunakake Google Tren kanggo nganalisa arah sing dirasakake estetika wong (lan kanthi mangkono pasar).

Contone, busana jalanan, busana ukuran plus, lan busana lestari sing asale saka organik, kabeh tren sing wis dadi popularitas sajrone pirang-pirang taun lan ora nuduhake tandha-tandha bakal saya suwe saya suwe. 

Yen sampeyan bisa nemokake cara kanggo nggawe spin unik dhewe ing ceruk populer iki utawa liyane, bisnis fashion online sampeyan bakal diwiwiti kanthi apik.

2. Pilih Jeneng lan Ndaftar Bisnis Busana Online 

Jeneng toko sampeyan minangka perkara pisanan sing bakal dingerteni para pamirsa babagan iki, mula sampeyan kudu milih kanthi ati-ati.

Coba aja milih jeneng sing catchy, gampang dieling-eling, lan ora kontroversial (kajaba sing sampeyan pengin).

Nalika sampeyan mikir sampeyan wis milih jeneng, sing paling penting yaiku priksa manawa kasedhiya minangka jeneng domain lan minangka jeneng pangguna ing saluran media sosial populer kayata Instagram lan Twitter.

Kanggo mriksa manawa jeneng domain kasedhiya, sampeyan kudu nggunakake registrar domain.

bluehost ndhaftar domain

Pendaftar domain populer kalebu GoDaddy lan Namecheap, lan meh kabeh pendaftar domain bakal bisa ngandhani yen domain sampeyan wis dijupuk.

Catetan: iku umume biaya antarane $10-$20 taun kanggo ndhaftar jeneng domain, supaya sampeyan bakal pengin faktor sing menyang budget sakabèhé.

Yen jeneng bisnis sampeyan wis dijupuk minangka jeneng domain utawa jeneng pangguna media sosial, luwih becik pindhah menyang arah sing beda.

Sawise sampeyan duwe jeneng sing bisa digunakake, wektu kanggo ndhaftar bisnis.

Iku gampang kanggo njaluk kejiret munggah ing kasenengan envisioning bisnis anyar, nanging iku penting kanggo elinga langkah sing kudu njupuk kanggo miwiti butik online sah.

Ana sawetara macem-macem kategori sampeyan bisa ngajukake bisnis sampeyan, kanthi rong kategori sing paling umum LLC (perusahaan tanggung jawab terbatas) lan kepemilikan tunggal

Yen sampeyan pengin nggawa karyawan utawa mitra bisnis ing endi wae, mula sampeyan kudu ndhaptar bisnis sampeyan minangka LLC.

Nanging, yen bisnis sampeyan bakal tetep dadi pertunjukan siji wong, sampeyan kudu ngajukake minangka perusahaan tunggal.

Yen sampeyan manggon ing Amerika Serikat, sampeyan bisa nindakake iki kanthi ngajokake dokumen menyang kantor Sekretaris Negara negara utawa kanthi nyewa perusahaan kanggo nangani dokumen kasebut kanggo sampeyan.

Langkah-langkah sing tepat kanggo nindakake iki beda-beda gumantung ing ngendi sampeyan manggon, dadi sampeyan kudu nggoleki prosedur lan syarat lokal ing wilayah sampeyan.

3. Nggawe Rencana Bisnis

Sanajan inspirasi penting, duwe ide sing apik mung minangka langkah pertama kanggo nggawe bisnis sing sukses.

Sawise sampeyan wis nemtokake niche / basis pelanggan potensial lan milih jeneng, wektune kanggo nggawe rencana bisnis.

Pisanan, sampeyan pengin nimbang model bisnis sampeyan. Tuladhane:

  • Apa sampeyan arep ngrancang lan nggawe produk sampeyan dhewe?
  • Apa sampeyan bakal sumber saka desainer independen, utawa saka supplier grosir sing luwih gedhe? 
  • Apa sampeyan arep adol langsung menyang pelanggan individu, utawa adol produk sampeyan kanthi grosir menyang toko liyane?
  • Apa sampeyan bakal duwe inventaris produk ing saham sawayah-wayah, utawa dropshipping dadi pilihan sing luwih apik kanggo sampeyan?

Kabeh iki pilihan bisnis sregep karo Pros lan cons dhewe, nanging mesthi bakal mbutuhake banget rencana bisnis lan strategi marketing beda kanggo sukses.

Sawise sampeyan ngerti model bisnis dhasar, sampeyan kudu nggawe anggaran sampeyan. Mlaku perusahaan ora gratis, lan industri fashion ora murah kanggo dilanggar. 

Apa sampeyan ngrancang lan / utawa nggawe produk sampeyan dhewe, adol grosir, utawa dropshipping (luwih akeh babagan mengko), sampeyan kudu ngenteni paling ora sawetara ewu dolar kanggo nandur modal sadurunge sampeyan entuk bathi.

Kanthi model bisnis sing beda, ana macem-macem cara sampeyan bisa ngirit dhuwit. 

Contone, yen sampeyan ngrancang lan nggawe produk sampeyan dhewe, sampeyan bisa ngenteni kanggo nggawe produk nganti pelanggan nggawe pesenan.

Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngirit dhuwit kanggo persediaan lan ora kudu nyimpen inventaris sing akeh banget.

Nanging, sanajan sampeyan irit lan ngrancang anggaran kanthi ati-ati, sampeyan kudu siyap mbuwang dhuwit kanggo barang kayata bahan lan/utawa pemasok inventaris, ndhaptar bisnis sampeyan, lan, mesthi, mbangun lan njaga situs web sampeyan.

4. Mulai Ngrancang Busana lan/utawa Sumber Produk Panjenengan

fashiongo

Sawise sampeyan wis nggawe rencana bisnis, wektune kanggo miwiti sumber produk.

Yen sampeyan ngrancang produk sing arep didol, kemungkinan sampeyan wis duwe akeh ide sing apik.

Yen sampeyan lagi ngrancang nggawe utawa nggawe dhewe, sampeyan butuh wektu lan bahan kanggo nggawe ide sampeyan dadi kenyataan.

Utawa, sampeyan bisa nemokake pabrikan kanggo ngasilake desain kanggo sampeyan.

Yen sampeyan ndeleng dhewe minangka kurator estetika tinimbang desainer, sampeyan bisa nelusuri pengecer Grosir lan tuku mung produk sing sampeyan rumangsa paling apik nggambarake visi toko sampeyan. 

Salah sawijining grosir online sing populer yaiku Fashiongo, nanging ana ton saka opsi liyane metu ana uga, lan iku worth nindakake riset kanggo nemokake sing paling pas kanggo sampeyan.

Pilihan liyane yaiku dropshipping.

Dropshipping minangka jinis eceran online sing ngirim pesenan sing diselehake ing situs eCommerce langsung menyang pabrikan utawa grosir, sing banjur ngirim produk kasebut langsung menyang pelanggan. 

Kanthi dropshipping, sampeyan isih entuk bathi, nanging sampeyan ora kudu kuwatir babagan nyimpen persediaan utawa kelangan dhuwit yen produk sing sampeyan nandur modal ora adol.

Ora ketompo carane sampeyan milih sumber produk toko sandhangan, sampeyan kudu kasebut kanthi teliti, ngetung rega saben item adhedhasar pinten sampeyan mbayar kanggo sumber lan / utawa Pabrik iku.

Sampeyan mesthi pengin entuk bathi ing saben produk sing sampeyan adol, nanging sampeyan uga ora pengin rega dhewe metu saka pasar.

Tip Pro: priksa manawa sampeyan wis ngerti rincian rencana bisnis sampeyan lan sumber persediaan Panjenengan sadurunge sampeyan miwiti mbangun situs web sampeyan. 

Nalika iku nggodho kanggo langsung menyang nggawe butik fashion online impen, asring bisa njupuk sawetara sasi kanggo nemokake lan menehi hasil karo grosir utawa supplier.

Ora kanggo sebutno wektu sing dibutuhake yen sampeyan nggawe produk kanthi tangan, lan ora ana alesan kanggo mbayar situs web sadurunge sampeyan bisa nampa pesenan.

5. Nggawe Website Panjenengan

shopify mbangun toko sandhangan online sampeyan

Saiki dadi bagian sing nyenengake: carane miwiti situs web sandhangan sampeyan dhewe. 

Yen sampeyan miwiti bisnis busana online, mesthine duwe situs web sing berkualitas penting kanggo sukses bisnis sampeyan. 

DEAL

Gawe toko sandhangan online sampeyan nganggo Shopify!

Saka $29/wulan ($0 kanggo 14 dina)

Kemungkinan sampeyan ora bakal duwe fisik, lokasi bata-lan-mortir (paling durung), supaya situs web sampeyan bakal dadi salah sawijining kesan pisanan lan paling penting sing ditampa pelanggan saka merek sampeyan.

Dadi, ngrancang lan mbangun situs web sing nggambarake gaya lan kualitas merek sampeyan kritis. Yen ing budget sampeyan, sampeyan bisa nyewa pangembang web kanggo mbangun situs web kanggo sampeyan.

Nanging, pilihan iki rada larang kanggo umume bisnis sing lagi miwiti.

Begjanipun, ana ton pembangun situs web eCommerce DIY sing bisa digunakake kanggo nggawe situs web sing apik lan serbaguna (ya, malah yen sampeyan ora duwe pengalaman coding utawa ngembangake web apa wae).

Sawetara pembangun situs eCommerce DIY sing paling populer yaiku Shopify lan Wix, sing ngidini sampeyan milih cithakan kanggo ngatur nganggo logo, skema warna, lan produk sampeyan dhewe.

Sawetara iki, kayata Alun-alun Online lan Ecwid, malah nawarake free plans mbangun situs eCommerce sing ngijini sampeyan kanggo mbangun toko online tanpa mbuwang repes.

Yen sampeyan nyaman nggunakake WordPress, sampeyan bisa milih kanggo WooCommerce kanggo kontrol sing luwih gedhe babagan kustomisasi situs sampeyan.

Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, biaya mbangun situs web eCommerce bisa beda-beda gumantung saka cara sampeyan mbangun lan fitur apa sing sampeyan butuhake.

Dadi, iku penting kanggo ngitung budget sampeyan kanthi teliti lan realistis babagan jenis situs web sing bisa sampeyan tuku. 

Pancen sampeyan kudu mbuwang dhuwit kanggo entuk dhuwit, nanging sampeyan uga kudu ngindhari bangkrut sadurunge sampeyan duwe kesempatan kanggo miwiti bisnis!

6. Mbangun Brand lan Strategi Pemasaran

iklan instagram

Sampeyan duwe produk sampeyan, sampeyan duwe situs web anyar sing mengkilat: saiki wektune supaya jagad ngerti babagan bisnis sampeyan.

Pemasaran minangka bagean penting saka usaha bisnis apa wae, lan kanthi akeh merek busana sing saingan kanggo entuk perhatian, meh ora bisa ditemokake saka wong akeh.

Nanging aja kuwatir: ana akeh cara kanggo nyambungake karo pelanggan, tuwuh pamirsa, lan nggawe bisnis sandhangan online sampeyan ora bisa dilalekake.

Kanggo miwiti, ing ngisor iki sawetara tips lan trik sing migunani kanggo marketing lan nambah kesadaran merek:

  • SEO iku kabeh. SEO, utawa optimisasi mesin telusur, minangka teknik pemasaran sing mbantu nemtokake cara situs sampeyan bakal ditingkat Google. Ditemtokake dening sawetara faktor, kalebu tembung kunci, relevansi konten, lan kacepetan loading situs web. Kanggo nambah kinerja SEO situs eCommerce, sampeyan bisa nggunakake salah siji saka akeh alat riset tembung kunci populer. Akeh panyedhiya hosting web uga nawakake Alat optimasi SEO (salah siji gratis utawa minangka mbayar tambahan) lan iki mesthi dadi investasi sing bermanfaat.
  • Gunakake media sosial. Google Ads, Iklan Instagram, lan Iklan Facebook iku kabeh cara sing apik kanggo nyambungake lan ngembangake basis pelanggan, dadi priksa manawa sampeyan nemtokake biaya iklan media sosial sing dibayar menyang rencana bisnis sampeyan. Sampeyan uga kudu duwe kaca media sosial dhewe ing kabeh platform populer sing sampeyan nganyari kanthi rutin kanthi konten topikal sing seger.
  • Gunakake alat marketing email. Dina iki, kampanye marketing email kudu kanggo njupuk pamirsa lan mesthekake yen pelanggan bali. Sendinblue lan Kontak Konstan minangka loro sing paling apik ing pasar saiki, nanging sampeyan bisa mriksa dhaptar lengkap alat marketing email kanggo pilihan liyane.
  • Nawakake ganjaran pelanggan. Minangka bagéan saka kampanye marketing email, iku apike kanggo nawakake ganjaran kasetyan pelanggan, kayata 20% saka tuku kapindho utawa tuku siji, njaluk siji 50% saka kesepakatan.
  • Kolaborasi karo pengaruh. Saiki, akeh wong sing tuku produk khusus amarga wis ndeleng influencer nggunakake lan menehi rekomendasi, lan 93% pemasar profesional ujar manawa wis kerja bareng karo influencer minangka bagean saka strategi pemasaran. Yen sampeyan bisa nemokake influencer ing niche sampeyan kanggo kolaborasi, sampeyan duwe kesempatan gedhe kanggo ningkatake dodolan sampeyan.
  • Menehi tas hadiah. Mung amarga toko sandhangan sampeyan online ora ateges jagad offline ora penting. Goleki pop-up, pesta, lan acara umum liyane sing bisa narik kawigaten para pamirsa target lan (yen ana ing anggaran sampeyan) nawakake tas hadiah gratis kanthi conto produk sampeyan. Kabeh wong seneng barang gratis, lan iki minangka cara sing apik kanggo menehi merek sampeyan pasuryan sing luwih pribadi lan nggawe kesan sing ora bisa dilalekake ing pelanggan.

Mesthine, iki dudu dhaptar lengkap kabeh strategi pemasaran potensial sing bisa dicoba. Saiki, pariwara ana ing endi wae, mula sampeyan kudu kreatif supaya toko sandhangan sampeyan katon beda saka liyane. 

Elinga yen marketing iku maraton, dudu sprint, supaya sampeyan ora pengin ngetokake anggaran pariwara sampeyan banget.

7. Goleki Kemitraan lan Investor (Opsional)

Tembung "ora ana wong sing dadi pulo" bisa uga ditrapake kanggo bisnis.

Ing jagad eCommerce sing ana gandhengane, duwe kemitraan strategis karo merek liya minangka cara sing apik kanggo nggayuh pamirsa anyar lan nambah basis pelanggan.

Sampeyan bisa nyedhaki bisnis cilik liyane ing niche sampeyan (utawa sing narik kawigaten para pamirsa target) lan ngusulake kolaborasi sing bisa migunani kanggo sampeyan.

Utawa, yen sampeyan ngrancang merek sandhangan sampeyan dhewe, sampeyan bisa tekan toko eCommerce sing wis mapan lan njaluk supaya adol merek sampeyan ing situs kasebut.

Sadurunge nindakake iki, priksa manawa sampeyan duwe portofolio karya sing apik lan kemampuan kanggo nyukupi panjaluk pelanggan - sawise kabeh, sampeyan ora pengin nggawe janji sing ora bisa ditindakake.

Semono uga kanggo nggoleki investor ing bisnis sampeyan.

Priksa manawa sampeyan duwe proposal bisnis sing digawe kanthi ati-ati sing kalebu proyeksi laba ing mangsa ngarep sing nyata kanggo disedhiyakake menyang investor potensial lan menehi katrangan sing jelas babagan carane dhuwit bakal ditindakake yen dheweke nandur modal ing usaha sampeyan.

Kajaba iku, priksa manawa nandur modal ing bisnis sampeyan katon kaya kesepakatan sing manis banget kanggo dilewati.

Nawakake insentif finansial kayata kepemilikan parsial utawa persentase atraktif saka revenue dodolan nalika bisnis sampeyan mandheg.

8. Bukak Bisnis Busana ing Internet

Sampeyan wis kerja keras, lan saiki sampeyan wis siyap ngeculake toko eCommerce menyang jagad iki!

Priksa manawa sampeyan miwiti kampanye pemasaran email lan media sosial bebarengan karo situs web sampeyan, lan nyiapake konten luwih dhisik kanggo dituduhake ing saluran lan akun sampeyan dhewe.

Sampeyan uga kudu nggawe manawa sampeyan bisa ngetutake panjaluk pelanggan, utamané ing wiwitan: mesthi nggawe kesan sing ala yen sampeyan kudu ngandhani pelanggan sing sepisanan yen dheweke kudu ngenteni pirang-pirang minggu supaya pesenan bisa ditindakake.

Dadi mbukak kanggo sinau nalika sampeyan mlaku lan ngganti apa wae sing katon ora bisa digunakake.

Carane Miwiti Bisnis Busana Online Cilik: Saran Tambahan

Mangkene sawetara tips liyane babagan carane miwiti toko sandhangan online sing sukses. 

Setel Realistic Goals

Ayo dadi nyata: sampeyan ora bakal mbukak toko lan dadi Zara utawa Shein sewengi.

Miwiti bisnis busana online saka omah mbutuhake wektu, dhuwit, pengalaman, lan kerja keras, lan sampeyan kudu siyap (secara finansial lan psikologis) kanggo operasi kanthi rugi sawetara wektu.

Nyetel gol sing realistis bisa mbantu sampeyan ora mung ngatasi masalah nalika miwiti bisnis anyar, nanging uga nuntun sampeyan nggawe keputusan sing luwih cerdas.

Tuladhane, tujuan taun pisanan sing nyata kanggo toko sandhangan eCommerce sampeyan bisa nambah bathi kanthi 20% saben kuartal. 

Iki minangka tujuan sing berorientasi pertumbuhan sing bakal terus ngupayakake, nanging uga ora bakal nemtokake pangarepan sing dhuwur banget kanggo bathi sing bakal nguciwani sampeyan nalika gagal.

Coba Dropshipping

Yen sampeyan mikir babagan carane miwiti bisnis butik online lan sampeyan ora ngrancang ngrancang lan / utawa nggawe garis busana dhewe, banjur dropshipping bisa dadi rencana bisnis sing cocog kanggo toko eCommerce sampeyan.

Dropshipping minangka salah sawijining cara paling gampang kanggo miwiti butik online sampeyan dhewe, amarga sampeyan ora kudu mbuwang dhuwit (utawa papan panyimpenan) kanggo inventaris produk.

Nanging, toko sampeyan fungsine minangka perantara.

Nalika pesenan teka, sampeyan ngirim menyang grosir, sing ngatur pemenuhan lan pangiriman.

Dropshipping kanthi cepet dadi populer lan bisa dibantah salah sawijining cara sing paling apik lan paling terjangkau kanggo mlebu ing game eCommerce amarga biaya wiwitan sampeyan bakal diwatesi kanggo biaya ndhaptar bisnis lan mbangun lan njaga situs web sampeyan.

Ing Bottom Line: Cara Miwiti Toko Busana Online

Yen miwiti bisnis sandhangan online cilik isih katon akeh banget, aja kuwatir! Roma ora dibangun ing sedina, lan toko sandhangan online sampeyan uga ora.

Mulai saka inspirasi lan mbangun saka ing kono. Coba niche sampeyan, lan target pamirsa, banjur gawe rencana bisnis sing rinci sing kalebu anggaran sing realistis.

Saka ing kono, sampeyan bisa uga miwiti ngrancang busana dhewe or sumber saka grosir utawa pabrikan.

Maneh, sampeyan pengin mesthekake yen sampeyan duwe persediaan sing cukup nanging uga sampeyan ora ngetokake anggaran sampeyan banget.

Utawa, dropshipping minangka cara kanggo ngatasi masalah persediaan kabeh lan bisa dadi pilihan sing menarik yen sampeyan ora pengin ngrancang produk sampeyan dhewe.

Sawise sampeyan ngerti apa sing arep sampeyan adol, wektune kanggo mbangun situs web lan miwiti nggawe kampanye marketing multi-faceted. 

Sanajan sampeyan bisa nyewa pangembang web kanggo mbangun situs web, jumlah sing terjangkau, banget alat gawe situs web eCommerce tanpa kode DIY sing bisa disesuaikan ing pasar tegese mbangun situs web sampeyan bisa uga dadi taruhan sing paling apik.

Ing tahap iki, sampeyan uga bisa miwiti nyedhaki investor potensial lan miwiti mikir babagan kemitraan karo merek utawa bisnis liyane.

Pungkasan, wektune ngeculake bisnis busana menyang jagad iki! Sampeyan wis rampung bagean paling angel, lan saiki sampeyan wis siyap kanggo miwiti reaping ganjaran saka pegawe.

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.