Apa aku kudu nggunakake SiteGround Plugin Optimizer? (Apa Worth Geting utawa Ora?)

ditulis dening

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

Yen situs web sampeyan alon, umume wong sing ngunjungi ora bakal tuku apa-apa saka sampeyan. Situs web sing alon ora mung ngrusak reputasi sampeyan nanging uga ngrusak tingkat konversi sampeyan. Situs web sing cepet nggawe pengalaman pangguna sing luwih apik sing ngasilake konversi sing luwih dhuwur. Ora mung kuwi, mesin telusuran sengit karo situs web sing alon.

Saka $ 2.99 saben wulan

Tekan 80% OFF SiteGroundrencanane

Siteground nindakake kabeh sing bisa kanggo ngoptimalake server kanggo kacepetan.

Padha nyoba kanggo nggawe kabeh minangka pamula-loropaken sabisa. Mulane aku nyaranake Siteground kanggo pamula.

Sawetara taun kepungkur, Siteground dibukak free WordPress plugin disebut Siteground Pangoptimal. Nerangake wis diinstal karo Panjenengan WordPress situs nalika sampeyan miwiti siji karo Siteground.

Iku ngoptimalake Panjenengan WordPress situs supaya luwih cepet…

… Nanging sampeyan kudu nggunakake? Apa ana sing luwih apik? lan ... Bisa uga gratis nanging bener-bener migunani?

Ing artikel iki, pisanan aku bakal nerangake apa Siteground Plugin Optimizer lan apa sing ditindakake. Banjur, aku bakal ngomong babagan sampeyan kudu nggunakake utawa ora…

apa Siteground Pangoptimal?

Siteground Optimizer gratis WordPress plugin sing wis diinstal nalika sampeyan miwiti anyar WordPress situs karo Siteground.

Ngoptimalake situs web sampeyan kanthi cepet supaya bisa mbukak luwih cepet.

siteground plugin optimizer worth njupuk

WordPress kanthi gawan cepet banget, nanging yen sampeyan ora nggunakake tema standar utawa yen sampeyan duwe plugin sing diinstal ing situs web sampeyan, mula bisa dadi alon banget. 

lan situs web sing alon nyebabake tingkat konversi sing luwih murah lan peringkat mesin telusur sing luwih murah.

kok kacepetan situs prakara

Ing kene ana plugin optimasi kacepetan ...

Dheweke ngoptimalake konten lan kode situs sampeyan supaya luwih cepet. Iki kalebu kompres file gambar lan kode. Uga kalebu nggabungake pirang-pirang file CSS lan JS dadi siji.

Iki mung sawetara sing ditindakake plugin optimasi kacepetan. Ing ngisor iki aku bakal ngomong babagan apa Siteground Optimizer nindakake kanggo situs web sampeyan.

Yen sampeyan mikir Siteground lan isih ing pager, maca sandi rinci review saka Siteground hosting ngendi kita ngomong bab apik, ala, lan ala saka Siteground. 

Aja mlebu karo Siteground sadurunge maca babagan kanggo sapa lan dudu kanggo sapa…

Apa Apa The Siteground Optimizer Apa?

Caching

Salah sawijining fitur kunci kabeh plugin optimasi kacepetan kalebu pangoptimal Sitegorund yaiku caching.

Kanthi gawan, WordPress mbukak ewonan baris kode saben-saben kaca dijaluk. Iki bisa nambah yen sampeyan entuk akeh pengunjung.

Plugin optimasi kacepetan kayata Siteground Pangoptimal caches (nyimpen salinan) saben kaca banjur ngladeni salinan sing wis digawe kanggo nyimpen sumber daya. Iki bisa nyuda wektu mbukak situs web sampeyan dadi setengah.

siteground pangoptimal cache

Keuntungan paling gedhe saka caching yaiku perbaikan ing Time To First Byte (TTFB). TTFB minangka ukuran sepira cepet bait pisanan situs ditampa saka server. 

Luwih suwe situs web sampeyan bisa ngasilake bait pertama, luwih elek bakal ditindakake ing mesin telusuran.

Caching bisa nambah Time To First Byte situs web kanthi nyuda wektu sing dibutuhake server kanggo ngasilake respon.

Gambar Kompresi

Yen situs web sampeyan alon, salah sijine panyebabe yaiku ukuran gambar.

Kaca ing situs web sampeyan sing ngemot akeh gambar bakal mbukak alon-alon amarga browser kudu ndownload kabeh gambar.

Kompresi Gambar nyuda ukuran gambar kanthi kualitas minimal. Mundhut kualitas meh ora katon ing mripat manungsa. 

Iki tegese gambar sampeyan bakal katon padha nanging bakal dimuat kaping pindho luwih cepet…

SitegroundPlugin Optimizer nggawe kompresi gambar gampang banget. Sampeyan milih tingkat kompresi sing dikarepake lan nuduhake apa gambar sampeyan bakal katon kaya kompresi pasca lan ukurane bakal suda:

komprèsi gambar

Sampeyan uga ngidini sampeyan ngowahi gambar menyang WebP lan nggunakake format kasebut tinimbang standar:

gambar webp

WebP minangka format sing luwih apik tinimbang jpeg lan PNG kanggo web. Iki nyuda ukuran gambar kanthi kualitas sing sithik banget.

Optimasi Frontend

Bagean situs web sampeyan sing dikirim menyang browser pengunjung yaiku kode (file JS, HTML, lan CSS) diarani Frontend situs web sampeyan.

Siteground Optimizer ngoptimalake file frontend situs web sampeyan kanggo menehi situs web sampeyan nambah kacepetan. 

Iku mengkono kanthi ngompres (nyilikake) CSS, JavaScript, lan HTML situs web sampeyan:

siteground optimizer minify css

Kode frontend situs web sampeyan ngemot akeh karakter sing mung kasedhiya kanggo maca manungsa.

Yen sampeyan mbusak karakter kasebut kayata spasi, jeda baris, lan lekukan, sampeyan bisa nyuda ukuran kode dadi kurang saka seprapat.

Nyilikake file CSS lan JS situs web sampeyan bisa nyuda ukuran kode situs web sampeyan luwih saka 80%.

Iki mung bagean saka carane plugin iki ngoptimalake Frontend kanggo kacepetan ...

Sampeyan uga ngidini sampeyan nggabungake pirang-pirang file CSS lan JS dadi siji:

gabungke file css

Kanthi cara iki, browser pengunjung sampeyan mung kudu mbukak siji file JS lan siji file CSS. Nduwe akeh file CSS lan JS ing situs web sampeyan bisa nambah wektu mbukak.

Siteground Optimizer uga nawakake akeh dandan cilik ing Frontend kayata:

  • Font Preloading: Fitur iki preloads fonts sing pancen perlu lan paling digunakake ing website. Preloading font ing tag kepala kode situs web sampeyan nyuda wektu sing dibutuhake browser kanggo mbukak.
  • Optimisasi Font Web: Fitur iki dimuat Google Font lan font liyane sing sampeyan gunakake ing situs web sampeyan kanthi cara sing rada beda kanggo nyuda wektu mbukak situs web sampeyan.
  • Pateni Emojis: Sanajan kita kabeh seneng Emojis, WordPress skrip emoji lan file CSS bisa nyuda situs web sampeyan. Opsi iki ngidini sampeyan mateni emojis ing situs web kanthi apik.

Nundha Render-Blocking JavaScript

Yen sampeyan wis nyoba situs web sampeyan nganggo alat tes kacepetan kayata Google Wawasan Kaca, sampeyan mbokmenawa wis weruh iki:

nundha render blocking javascript

Yen ana akeh kode JavaScript ing situs web sampeyan, browser nyoba mbukak sadurunge nampilake konten kasebut. Iki bisa ngrusak pengalaman pangguna.

Nundha render-blocking JavaScript nggawe manawa browser pisanan nampilake konten penting banjur mbukak kode JavaScript. 

Iki nggawe manawa pengunjung sampeyan ora kudu ndeleng kaca kosong nalika ngenteni situs web sampeyan dimuat.

nundha js

Google ora seneng situs web sing alon nampilake konten menyang pangguna amarga iki ora apik kanggo pengalaman pangguna. Dadi, disaranake sampeyan ngaktifake pilihan iki.

Untung lan rugine

nalika SitegroundPlugin Optimizer dudu sing disaranake, luwih becik tinimbang nggunakake apa-apa.

Sadurunge sampeyan miwiti nggunakake Siteground Optimizer mbudidaya sing sawetara fitur mung kasedhiya kanggo Siteground pelanggan. 

Fitur kasebut kasedhiya ing plugin liyane lan bisa digunakake sanajan panyedhiya hosting web sing sampeyan gunakake. 

Dadi, yen sampeyan ngalih host web situs web, sampeyan uga kudu ngganti plugin optimasi kacepetan.

Elinga pro lan kontra iki sadurunge sampeyan miwiti nggunakake Sitegorund Optimizer…

… Lan aja lali maca putusan kita lan alternatif sing disaranake kanggo plugin iki ing bagean sabanjure.

Pros

  • Kompresi gambar nyuda ukuran gambar sampeyan: Fitur kompresi gambar bisa ngilangi akeh megabyte saka ukuran situs web sampeyan tanpa mundhut kualitas.
  • Fitur cache bisa nambah wektu dadi bait pertama: TTFB minangka metrik kacepetan situs web penting sing digunakake mesin telusur kanggo nemtokake manawa situs web sampeyan cepet utawa ora. Wektu sing luwih murah bisa ndadekake sampeyan luwih dhisik tinimbang kompetisi ing asil panelusuran.
  • Fitur optimasi frontend sing kuat: Plugin iki ngidini sampeyan nggabungake lan ngompres file JS lan CSS situs web sampeyan. Iki nggawe nyuda wektu sing dibutuhake kanggo browser ndownload kode situs web sampeyan.

cons

  • Kurang sawetara fitur penting: Ora ana sawetara fitur canggih sing kasedhiya ing plugin optimasi kacepetan liyane kayata WP Rocket.
  • Kompresi gambar lan konversi WebP diwatesi Siteground mung pangguna: Yen sampeyan ngalih host web, sampeyan kudu nginstal sawetara plugin optimasi kacepetan liyane yen sampeyan pengin terus ngompres gambar anyar. Bakal mbuwang puluhan jam yen sampeyan ngalih menyang plugin optimasi kacepetan anyar.
  • Sawetara fitur sing Siteground eksklusif: Ana sawetara fitur sing ditawakake plugin iki sing eksklusif Siteground, tegese yen sampeyan ngalih panyedhiya hosting web, sampeyan bakal kelangan akses menyang fitur kasebut. Plugin liyane ora duwe eksklusif kasebut.

Apa Sampeyan Gunakake Siteground Pangoptimal?

Siteground Optimizer minangka plugin gratis sing wis diinstal kabeh Siteground WordPress Rencana. 

Sanajan bisa nambah kacepetan situs web sampeyan, iki dudu plugin sing paling apik. Ana puluhan liyane WordPress plugins sing nindakake iki luwih apik lan duwe Welasan fitur liyane.

Yen sampeyan pengin nambah kacepetan situs web, luwih becik sampeyan nggunakake WP Rocket. Nerangake karo luwih akeh fitur lan luwih apik optimized saka Siteground Pangoptimal. 

WP Rocket duwe puluhan fitur canggih sing bisa ngilangi sawetara detik saka wektu mbukak situs web sampeyan.

Yen sampeyan siyap kanggo ndhaptar Siteground, maca pandhuan kita ing carane mlebu karo Siteground. Lan yen sampeyan kasengsem ing miwiti a WordPress situs karo Siteground, maca pandhuan kita ing Carane nginstal WordPress on Siteground.

Alternatif kanggo WP Rocket yaiku host situs web sampeyan ing server web LiteSpeed lan gunakake plugin LiteSpeed ​​​​LSCache gratis. 

Litespeed hosting luwih cepet tinimbang piranti lunak server liyane ing kana kalebu Apache lan Nginx.

Home » web Hosting » Apa aku kudu nggunakake SiteGround Plugin Optimizer? (Apa Worth Geting utawa Ora?)

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.