Sing Paling Apik Kanthi VPN

ditulis dening
in VPN

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

VPN (jaringan pribadi virtual) minangka alat serbaguna sing bisa digunakake kanthi cara sing luar biasa. Bisa uga paling dikenal minangka cara kanggo nglindhungi privasi nalika browsing online, nanging iki mung pucuk gunung es.

3000+ server ing 94 negara

Entuk OFF 49% + GRATIS 3 Wulan

Saka ngubengi throttling bandwidth lan entuk tawaran apik babagan rega kanggo streaming konten saka negara liya ing saindenging jagad, waca terus kanggo ngerteni babagan keuntungan sing ora dikarepake sing bisa sampeyan entuk saka VPN sampeyan.

10 Panggunaan VPN Paling Apik

  1. Nyamarake lokasi sampeyan
  2. Ngindhari throttling bandwidth sing ditargetake
  3. Ngakses jaringan asal saka luar negeri
  4. Aja nargetake rega adhedhasar lokasi
  5. Simpen dhuwit kanggo tiket pesawat, hotel, lan rental mobil
  6. Nonton olahraga langsung online
  7. Ngakses konten sing diblokir geo
  8. Aja nglacak lan tetep anonim online
  9. Nyingkiri censorship
  10. Nggawe WiFi umum luwih aman

Apa Sampeyan Bisa Nggawe Kanthi VPN?

Tanpa ado liyane, ayo dipriksa sawetara bab apik tenan sampeyan bisa nindakake karo VPN.

1. Nyamar Lokasi Panjenengan

nyamarake lokasi sampeyan

Nyamar lokasi iku salah siji saka fungsi paling dhasar saka VPN, lan sampeyan bakal weruh, iku tombol kanggo akeh liyane kelangan sampeyan bisa nindakake karo VPN.

Nalika sampeyan ndhaptar karo panyedhiya VPN lan ndownload aplikasi kasebut, sampeyan bakal weruh manawa sampeyan bisa milih saka dhaptar server sing akeh ing macem-macem negara. 

Yen sampeyan milih salah siji, sambungan internet sampeyan bakal dialihake liwat negara kasebut sajrone sawetara detik.

Iki ora mung nyambungake sampeyan menyang akses internet negara utawa lokasi kasebut, nanging uga katon ing situs web utawa pangguna internet manawa piranti sampeyan ana ing lokasi kasebut.

Iki duwe akeh aplikasi sing keren, sing bakal dakkarepake ing dhaptar iki.

2. Aja Diangkah Bandwidth Throttling

Kadhangkala, ISP (panyedhiya layanan internet) kanthi sengaja bakal nyuda lalu lintas internet menyang situs tartamtu. 

Iki diarani bandwidth throttling, lan digunakake minangka cara kanggo mesthekake yen sumber daya dienggo bareng kanthi adil ing antarane kabeh pangguna. Senadyan niat apik, nanging bisa uga banget ngganggu ngerti yen internet sampeyan sengaja kalem.

Kabar apik yaiku, VPN bisa mbantu sampeyan ngatasi masalah sing nggegirisi iki. Carane?

Kanthi nggawe trowongan sing dienkripsi kanggo lalu lintas internet sampeyan, VPN nglindhungi aktivitas online sampeyan saka prying eyes - lan iki kalebu ISP sampeyan. 

Amarga throttling bandwidth biasane nargetake situs tartamtu (lan VPN ngalangi ISP sampeyan ndeleng situs sing sampeyan akses), ISP sampeyan ora bakal bisa nargetake sampeyan kanggo throttling bandwidth.

Iki minangka salah sawijining kahanan tartamtu ing ngendi VPN bisa nggawe internet luwih cepet, kabeh nalika njaga aktivitas internet kanthi aman lan aman.

3. Ngakses Jaringan Omah, Karya, utawa Universitas Saka Endi wae

Kanthi akeh informasi penting sing disimpen ing komputer omah kita, akeh wong sing milih nyetel alat akses remot sing bisa digunakake kanggo ngakses file lan dokumen saka ngendi wae. 

Nanging, yen sambungan sampeyan ora aman nalika sampeyan ngakses file saka adoh, informasi sampeyan bisa gampang dicegat utawa dicolong.

Kanggo nyuda ancaman iki, gunakake VPN saben sampeyan ngakses komputer ing omah saka adoh. Iku bakal encrypt sambungan, supaya informasi aman nalika lelungan antarane komputer ngarep lan piranti remot.

Iki uga bisa digunakake kanggo ngakses jaringan kerja utawa universitas saka luar negeri.

Luwih akeh wong sing kerja lan sinau saka jarak adoh, lan nalika shift iki mesthi duwe pro lan kontra, mula bisa kerja lan sinau saka ngendi wae, tanpa diikat menyang kantor utawa kampus sekolah.

Nanging, sawetara universitas lan papan kerja duwe sistem keamanan sing disiyapake kanggo nyegah wong ngakses jaringan saka njaba negara.

Kanggo ngatasi watesan kasebut, gunakake VPN supaya katon yen piranti sampeyan isih ana ing negara asal.

Ora mung sampeyan bakal bisa entuk akses menyang jaringan sekolah utawa papan kerja, nanging sambungan sampeyan uga bakal aman lan aman.

4. Ngindhari Penargetan Harga Berbasis Lokasi

Iki minangka salah sawijining rahasia sing mbukak ing internet: gumantung saka lokasi sampeyan, sampeyan bisa uga ditargetake rega sing luwih dhuwur kanggo barang sing regane luwih murah ing lokasi liyane.

VPN bisa mbantu sampeyan ngubengi penargetan rega adhedhasar lokasi lan malah ngakses rega sing paling murah, nanging ana sawetara langkah tambahan.

First, mbusak cookie Panjenengan. Cookie digunakake kanggo mbantu situs nglacak aktivitas sampeyan, lan sampeyan butuh situs web sing adol produk sing sampeyan coba tuku kanggo mikir yen sampeyan durung tau ngunjungi situs kasebut.

Kapindho, aktifake VPN lan pilih negara sing sampeyan ngerti bakal menehi rega murah kanggo tuku sing dikarepake. 

Apa iki bisa? Ya, salah sawijining fungsi utama VPN yaiku nyamar alamat IP piranti sampeyan. An

Alamat IP dianggo rada kaya alamat fisik, amarga menehi informasi babagan lokasi piranti sampeyan. 

Nanging, ora kaya alamat fisik, sampeyan bisa nggunakake VPN kanggo ngganti alamat IP supaya katon piranti sampeyan ana ing papan liya ing donya.

Saben panyedhiya VPN bakal menehi pilihan kanggo milih negara sing pengin disambungake piranti sampeyan. 

Dadi, yen sampeyan ana ing Jerman, nanging sampeyan ngerti yen sampeyan bisa entuk rega sing luwih murah kanggo t-shirt sing keren yen sampeyan blanja saka Prancis, VPN bisa nggawe komputer sampeyan ana ing Prancis lan ngidini sampeyan entuk sing paling apik. menehi hasil ing tuku.

5. Ngirit Dhuwit ing Tiket Pesawat, Hotel, lan Nyewa Mobil

Trik ngirit dhuwit iki uga bisa digunakake kanggo tuku sing luwih gedhe, kayata tiket pesawat, kamar hotel, lan mobil rental.

Priksa manawa sampeyan wis mbusak cookie browser, banjur sambungake VPN liwat negara sing sampeyan ngerti regane luwih murah (sampeyan kudu nindakake riset sethithik kanggo ngerteni iki, amarga asring ana hubungane karo nilai mata uang, sing bisa uga owah-owahan) .

Sawise sampeyan nindakake riset, VPN sampeyan bakal nindakake liyane kanthi nyamarake alamat IP sampeyan lan katon yen sampeyan browsing saka negara liya.

Kanthi tembung liyane, liburan sing sampeyan impi-impi bakal luwih murah, mung kanthi nggunakake VPN sampeyan.

6. Watch Live Olahraga Online

stream urip olahraga

Akeh wong sing nggunakake VPN kanggo ngakses olahraga live streaming sing ilegal, nanging ana uga alasan legal sing sah kanggo nggunakake VPN kanggo nonton tim favorit.

Akeh layanan langganan olahraga kaya ESPN utawa fuboTV mung kasedhiya ing negara tartamtu. Iki tegese sanajan sampeyan duwe langganan, sampeyan ora bakal bisa streaming konten yen sampeyan lelungan ing njaba negara layanan.

Nanging nggunakake VPN bisa nulungi sampeyan ngucapake pamit amarga ora ana game gedhe amarga sampeyan lagi lelungan.

Uripake VPN sampeyan, pilih negara asal sampeyan (utawa negara sing langganan streaming sampeyan sah), lan jupuk cemilan favorit ing dina game.

Sanajan sampeyan ora duwe langganan, ana akeh acara olahraga sing bisa ditonton kanthi online mung saka negara tartamtu. Nggunakake VPN kanggo nyambung menyang negara liya minangka cara sing apik kanggo ngakses konten olahraga favorit kanthi gratis.

7. Akses Konten sing Diblokir Geo

Ngakses konten sing diblokir geo yaiku nomer siji alesan paling wong ing saindhenging donya menehi kanggo nggunakake VPN. Nanging, akeh pangguna VPN ing AS ora ngupayakake panggunaan VPN sing apik iki.

Kanthi ndhelikake alamat IP lan nuntun sambungan internet liwat server ing negara liya, VPN sampeyan ngidini sampeyan ngakses platform streaming sing kasedhiya ing endi wae ing saindenging jagad.

Dadi, yen sampeyan ana ing AS, nanging sampeyan kepengin weruh kaya apa Netflix Thai, sampeyan bisa ngarahake sambungan internet liwat server ing Thailand lan browsing kanthi gampang.

Sawetara platform streaming wis berkembang supaya bisa ndeteksi lan mblokir sawetara VPN, dadi sampeyan kudu nindakake riset lan ndeleng VPN sing paling apik kanggo mbukak kunci jinis konten utawa platform streaming tartamtu sing pengin diakses.

Iki uga dianggo ing arah ngelawan. Ayo dadi ngomong sampeyan asli Inggris ing vacation ing Australia, lan sampeyan pengin banget bisa ngakses Britbox (utawa situs liyane sing khusus kanggo UK).

Nggunakake VPN bisa nggawe katon yen sampeyan isih browsing saka negara asal.

8. Ngindhari Pelacak lan Tetep Anonim Online

pelacak situs web sing paling umum

Salah sawijining alasan sing paling umum sing diarani wong nggunakake VPN yaiku privasi. Ora ana sing seneng karo kegiatane ing internet dilacak utawa ditonton, lan VPN bisa mbantu sampeyan ngatasi masalah kasebut.

Anggere sampeyan nggunakake VPN saben-saben sampeyan browsing internet, situs sing nggunakake pelacak kanggo ngetutake aktivitas sampeyan bakal ndeleng alamat IP palsu tinimbang alamat IP asli sampeyan. Iki tegese dheweke uga ora bakal bisa ngakses informasi pribadi liyane, kayata ISP utawa lokasi sampeyan.

Nanging, yen sampeyan pengin tetep anonim kanthi online, sampeyan kudu nemokake panyedhiya VPN sing ora ana log. Umume panyedhiya VPN nyimpen rekaman (dikenal minangka log) paling ora sawetara informasi babagan klien.

Nanging, ana sawetara, kayata NordVPN lan ExpressVPN, sing tenan tegese iku nalika padha ngomong padha ora nyimpen log.

Priksa metu review kanggo a dhaptar lengkap panyedhiya VPN tanpa log paling apik ing taun 2022.

9. Ngindhari Censorship

Kanggo macem-macem alasan politik lan budaya, nyatane sedhih yen pamrentah ing saindenging jagad nyensor informasi sing kasedhiya kanggo umum ing internet.

Nggunakake VPN minangka salah sawijining cara sing paling dipercaya kanggo ngatasi sensor pamrentah, mung kanthi ngapusi GPS lan ngganti lokasi alamat IP piranti menyang negara kanthi internet sing luwih mbukak.

Iku uga nggawe luwih angel (nanging ora mokal) kanggo pamaréntah (kalebu ing limang mripat) kanggo ndeleng lan nglacak aktivitas sampeyan ing internet, sing bisa dadi keuntungan gedhe kanggo wartawan lan liya-liyane sing kerja ing kahanan repressive ing saindenging jagad.

Negara sing beda-beda duwe undang-undang sing beda-beda babagan panggunaan VPN, mula sampeyan kudu nindakake riset babagan aturan negara sampeyan lan ngerti legalitas (lan risiko potensial) nggunakake VPN sadurunge ndhaptar.

10. Nggawe WiFi Umum Luwih Aman

Sanajan ana akeh dandan ing teknologi keamanan sing ditindakake ing taun-taun pungkasan, nggunakake WiFi umum isih dadi salah sawijining perkara sing paling mbebayani babagan keamanan siber.

Iki amarga jaringan umum bisa gampang ditarget dening aktor jahat sing pengin nyolong informasi saka pangguna sing nyambung menyang jaringan.

Malah bisa uga kanggo peretas nyiyapake jaringan "kembar jahat" sing duwe jeneng sing padha karo jaringan sing sah nanging sejatine jebakan sing dimaksudake kanggo entuk akses menyang informasi pribadi sampeyan.

Nanging, VPN bisa nglindhungi sampeyan sanajan sampeyan mlebu jaringan WiFi palsu. Ora mung alamat IP asli sampeyan bakal ditutupi, nanging kabeh aktivitas internet sampeyan bakal dialihake liwat trowongan sing dienkripsi, saengga peretas ora bisa ndeleng apa sing sampeyan lakoni sanajan sampeyan nggunakake jaringan WiFi.

…Lan Sawetara Prekara Keren sing Bisa Sampeyan Gawe Kanthi VPN

Nglindhungi Piranti Seluler Panjenengan

Umume wong ngerti yen sampeyan bisa nggunakake VPN karo PC utawa laptop, nanging Apa sampeyan ngerti manawa umume panyedhiya VPN saiki nggawe aplikasi sing kompatibel karo seluler kanggo telpon utawa tablet sampeyan?

Kanthi akeh wong sing nggunakake telpon lan piranti seluler liyane minangka titik akses utama menyang internet, mula penting banget kanggo mesthekake yen telpon sampeyan uga dilindhungi kaya komputer.

VPN sing kompatibel karo seluler dianggo meh padha karo komputer sampeyan: cukup download aplikasi kasebut lan gunakake kanggo nguripake lan mateni VPN lan ngontrol setelane.

Sing paling apik, mayoritas panyedhiya VPN ngidini sampeyan nggunakake langganan sing padha ing pirang-pirang piranti, tegese sampeyan ora kudu mbuwang dhuwit ekstra kanggo langganan tambahan.

Ngundhuh lan Ngunggah File kanthi Aman

Kanggo kesalahan ing sisih ati-ati, iku apike nggunakake VPN saben sampeyan ngunggah utawa ngundhuh file.

Iki pancen bener yen sampeyan lagi nindakake enggo bareng file P2P (peer-to-peer). Apa sampeyan nuduhake piranti lunak open-source, set data, utawa jinis file liyane, kabeh anggota ing jaringan P2P bisa ndeleng alamat IP saben liyane.

Iki nggawe risiko utama hacking, minangka salah siji saka jinis paling umum saka hacking melu nggunakake alamat IP minangka "backdoor" kanggo njaluk akses menyang komputer utawa piranti wong.

Alasan liyane sampeyan pengin nggunakake VPN nalika sampeyan lagi enggo bareng file P2P yaiku ISP sampeyan. Umume ora seneng nalika para pelanggan nindakake enggo bareng P2P lan asring alon-alon utawa nyuda kacepetan internet sampeyan.

Kanggo ngindhari risiko keamanan lan kalem buatan, sampeyan bisa ndhelikake identitas lan aktivitas online ing mburi VPN.

Gunakake VoIP ing Negara sing Watesan

Iki mung ditrapake kanggo wong sing manggon ing negara sing pamrentah mbatesi layanan VoIP (voice over internet protocol). Iki minangka layanan sing ngidini sampeyan nindakake olahpesen utawa obrolan swara nggunakake internet, kayata WhatsApp, Messenger, lan Skype. 

Negara sing mbatesi aplikasi VoIP kalebu UAE lan Dubai. Kawicaksanan sing dimaksudake kanggo nyelehake dhuwit luwih akeh menyang kanthong panyedhiya layanan seluler sing pengin monopoli pasar, lan bisa uga ngganggu pangguna sing kepeksa mbayar ekstra kanggo layanan.

Nanging, nggunakake VPN kanggo nuntun sambungan internet liwat negara liya minangka cara sing gampang (lan luwih murah) kanggo nggunakake aplikasi VoIP yen sampeyan manggon utawa lelungan ing negara sing mbatesi.

Survei Web Trik

Iki mesthi nggunakake VPN sing kurang populer (lan ora jujur ​​​​lan kudu ditindakake), nanging iku teknis bisa nggunakake VPN kanggo ngapusi survey web.

kepriye? Elinga yen salah sawijining fungsi paling dhasar saka VPN yaiku menehi alamat IP palsu menyang piranti.

wiwit situs web survey online lan jajak pendapat web biasane nggunakake cathetan alamat IP kanggo nemtokake manawa wong wis ngrampungake survey, sampeyan bisa nggunakake VPN kanggo circumvent iki lan ngisi survey padha utawa polling kaping pirang-pirang.

Nanging, mung amarga ana sing bisa ditindakake, ora ateges pancen bener. Ing kene Website Rating, kita pracaya ing muter padha, lan nggunakake VPN kanggo skew asil survey web ethically pitakonan paling apik.

Kajaba iku, perlu dicathet yen situs web hosting survey sing luwih canggih dirancang supaya bisa ndeteksi yen VPN digunakake, saengga cara iki bisa uga ora bisa digunakake saben wektu.

Summary

Sanajan umume wong ing saindenging jagad nggunakake VPN kanggo rong alasan paling standar - kanggo stream konten sing diblokir geo lan nglindhungi privasi nalika browsing - ana akeh cara liyane sing bisa digunakake VPN kanggo sampeyan. 

Yen maca iki wis nggawe percoyo sampeyan mlebu VPN kanggo pisanan, banjur iku penting kanggo nindakake riset lan priksa layanan VPN sing paling apik lan paling dipercaya ing pasar ing taun 2022.

Sampeyan duwe akeh pilihan, lan njelajah jagad VPN sing terus owah-owahan bisa dadi pengalaman sing nyenengake lan nyenengake.

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.