Apa Aliansi Babagan Intelijen 5-Eyes, 9-Eyes, lan 14-Eyes?

ditulis dening

Agensi pengawasan negara paling kuat ing donya nggawe aliansi nuduhake intelijen sing dikenal minangka 5 aliansi mata, 9 mata, lan 14 mata, lan tujuane yaiku ngawasi lan nuduhake kegiatan online para pangguna internet kanggo nglindhungi keamanan nasional.

Nanging sing sampeyan ora ngerti yaiku yen layanan VPN sing sampeyan gunakake, yurisdiksi kasebut bisa uga tundhuk karo Five Eyes, Nine Eyes, lan Fourteen Eyes Alliance pengawasan intrusive, retensi data, utawa hukum nuduhake data. Sinau luwih lengkap babagan apa tegese kabeh privasi online ing pandhuan iki.

Apa sing dimaksud karo Five Eyes Alliance

Diwiwiti karo apa, Five Eyes Alliance (FVEY) lair saka Jaman Perang Dingin pakta intelijen disebut UKUSA Agreement.

  • Amerika Serikat
  • Inggris
  • Canada
  • Australia
  • New Zealand

Sajarah

Menentang apa sing cenderung dipikirake wong saiki, Aliansi Lima Mata sejatine yaiku kesepakatan nuduhake intelijen antarane Amerika Serikat lan Inggris sajrone Perang Dingin.

Napa dheweke kudu duwe perjanjian nuduhake intelijen siji liyane, sampeyan takon?

Dheweke nyoba dekripsi intelijen Rusia ing Uni Soviet, lan iki (bebarengan karo Aliansi Mata liyane) pungkasane DILAHIR.

Ing jeneng telik babagan pamrentah asing, perjanjian kasebut pungkasane tuwuh dadi dhasar stasiun ndelok elektronik sak ndonya.

(Kasunyatan sing ora nyenengake: Iki dadi dhasar kemitraan antarane agensi intelijen! Tuladhane kayata Intelijen Sinyal (SIGINT) perjanjian ing Kulon!)

Ya, iku kalebu perjanjian ing KABEH data liwat telpon, faks, lan komputer.

Kalebu data sampeyan lan duwekku? Mungkin wis wayahe ngerti dhewe…

Anggota

Ing pungkasan 1950s, sawetara negara liyane pungkasanipun gabung. Ing ngisor iki Lima Mripat (FVEY) negara yaiku CanadaAustralia, Lan New Zealand.

Partnered karo asli Amerika Serikat (AS) lan Inggris (Inggris), kita duwe kabeh dhaptar Five Eyes Countries!

Suwe-suwe, obligasi lan perjanjian antarane limang negara kasebut mung saya Kuwat siji liyane.

dokumen

Pangaturan iki ing antarane negara Five Eyes tetep dadi rahasia paling utama ing wektu sing ora ditemtokake!

Nanging, mung sawetara wektu (2003 kudu tepat) sadurunge Badan Keamanan Nasional (NSA) pungkasane nemokake agensi intelijen Five Eyes.

Kasunyatan sing nyenengake: 10 taun mengko, Edward Snowden bocor sawetara DOKUMEN minangka kontraktor NSA.

Jinis informasi apa sing NSA duwe?

Edward Snowden saka NSA dicethakaké data pengawasan pemerintah pangguna internet lan pangguna internet '  kegiatan online.

Lan aja lali babagan informasi NSA babagan carane jaringan sharing intelijen luwih gedhe tinimbang sing dipikirake kabeh.

Apa sing dimaksud karo Nine Eyes Alliance

Banjur, kita duwe Nine Eye Alliance.

Iki minangka klompok bangsa sing nuduhake intelijen siji liyane. Nine Eyes padha karo aliansi sadurunge, amarga saiki bisa dadi sistem pengawasan.

  • 5-Mripat nyatakake +
  • Denmark
  • France
  • Walanda
  • Norway

Anggota

Kaping maneh kasusun saka negara anggota Five Eyes asli, Nine Eyes uga kalebu DenmarkFrance, ing Walanda, Lan Norway minangka pihak katelu.

Amarga kabeh kesepakatan lan perjanjian Alles Eyes, apa iki tegese kabeh duwe akses menyang data? Mesthi ora.

maksud

Nalika tujuane saiki kayane durung ngalami bocor media, kayane aliansi pengawasan massal iki luwih katon minangka klub SSEUR EKSKLUSIF.

Iku ora mundur karo perjanjian apa wae lan saiki mung dikenal minangka pengaturan antarane agensi intelijen SIGINT.

Apa Aliansi Empat Belas Mata

Ana ing macem-macem bentuk aliansi informasi wiwit 1982, aliansi Fourteen Eyes minangka klompok intelijen sing kasusun saka 5 negara Eyes lan sawetara anggota anyar.

Kanggo informasi, aliansi Fourteen Eyes pancen dudu jenenge. Judhul resmi yaiku Senior SIGINT (Intelijen Sinyal) ing Eropa (SSEUR)!

  • 9-Mripat nyatakake +
  • Belgium
  • Jerman
  • Italia
  • Spanyol
  • Swedia

Anggota

Negara anggota patbelas mripat ing ngisor iki: ing Lima Mata (5 mata) negara, BelgiumDenmarkFranceJermanItalia, ing WalandaNorwegia, Spanyol, Lan Swedia.

Bebarengan, kabeh negara melu SIGN nuduhake minangka pihak katelu.

maksud

Kaya Five Eyes, misi wiwitane yaiku njupuk data babagan USSR ing Uni Soviet. Nanging siji bab sing kudu digatekake babagan aliansi Fourteen Eyes yaiku iki sejatine dudu perjanjian resmi.

Pikirake minangka AGREEMENT sing digawe ing antarane agensi SIGINT.

Rapat Senior SIGINT dianakaké ing antarane kepala agensi nuduhake Intelijen Sinyal, sing kalebu NSAGCHQBND, ing Prancis DGSE, lan liyane!

Kaya sing sampeyan ngarepake, ing kene bisa nuduhake data intelijen lan pengawasan.

Apa luwih apik kanggo ngawasi informasi babagan kegiatan internet?

Maneh, sampeyan ngomong.

Kontributor Pihak katelu

Kajaba negara-negara sing nduwe dhaptar ing ndhuwur, uga ana kontributor pihak katelu yaiku negara sing kalebu Organisasi Prajanjian Atlantik Lor (NATO) 

Negara kalebu Yunani, Portugal, Hongaria, Rumania, Islandia, Negara-negara Baltik, Lan akeh liyane European negara), uga sekutu enggo bareng intelijen "strategis" liyane sing kalebu Israel, Singapura, Korea Selatan, lan Japan.

Aku mikir bisa uga dicathet manawa ana pihak liya Suspect ngganti informasi karo sistem pengawasan data sing gedhe.

Kaya sing sampeyan ngerteni, dheweke uga wis misuwur donya minangka pamilik saka MULTITUDES data!

Kepiye Sekutu Iki Nganggo Panganggo VPN

Aku yakin sampeyan ngerti babagan sistem pengawasan massal data kasebut. Dadi apa sing bakal dakkarepake karo negara kasebut?

Tujuan artikel iki kanggo mulang babagan implikasi agensi intelijen kasebut, mesthine!

Hukum lan Peraturan Online

Sapa wae sing duwe yurisdiksi data pangguna pangguna, apamaneh nalika pangguna internet ana ing layanan VPN, gumantung karo akeh faktor.

Bisa uga ing lokasi fisik wargalokasi server, utawa dununge ing panyedhiya VPN.

Kabeh mau.

Yen warga negara pengin aman, mula bakal kepengin ngerti babagan hukum KABEH TIGA FAKTOR pengawasan massa data pangguna.

Hukum Privasi Negara sing Sampeyan Warga

Salah sawijining perkara pertama sing kudu sampeyan ngerteni babagan peraturan ing negara sampeyan, yaiku VPN malah diidini.

Umume wektu, negara ngidini panggunaan kasebut akses internet pribadi layanan. Nanging, iki ora mesthi kedadeyan!

Sampeyan uga kudu ngerti babagan nglindhungi data hukum privasi saiki ing negara sampeyan. Apa data sampeyan dilindhungi miturut penegakan hukum negara sampeyan?

Nalika aku yakin aliansi ora bakal negesake manawa dheweke njupuk data, isih luwih becik ngerti !!

Hukum Privasi Negara-Negara Provider VPN

Wawasan penting liyane sing sampeyan kudu ngerti yaiku Hukum pelaksanaane ukum pengawasan ing negara bisnis.

Gumantung saka negara kasebut, panyedhiya bisa dijaluk ngirim informasi lan data pangguna warga sing dikelola.

Utamane amarga perjanjian antara agensi intelijen lan aliansi Eyes ora diidini gampang nglanggar informasi babagan privasi warga.

Yen ana apa-apa, aku menehi saran supaya sampeyan ora milih panyedhiya VPN adhedhasar negara sing ana gandhengane karo Sekawan Welas Eyes!

Hukum Privasi Server Negara VPN

Loro saka lokasi panyedhiya VPN, aku menehi saran supaya luwih ngerti babagan undang-undang privasi negara-negara sing dununge server dununge!

Sampeyan bisa uga mbutuhake iki amarga macem-macem papan ing donya duwe macem-macem cara supaya data tetep aman. Utawa ora.

Ora Ana Kebijakan Log

Aku ngerti manawa VPN iku gampang dikuwasani negara Eyes, lan mulane aku ngandhani manawa VPN paling apik yaiku sing duwe kabijakan no-log!

Iki tegese VPN ora bakal nggawe informasi apa wae sing bisa digunakake kanggo ngawasi massal apa wae.

Mula, sampeyan minangka pangguna lan kegiatan online ora bakal entuk kesepakatan nuduhake intelijen negara Eyes.

Bener! Milih VPN sing bener nglindhungi privasi sampeyan lan kanca-kanca!

Ora Ana Kebijakan Log: Lambang Privasi

Saiki aku duwe crita kanggo sampeyan!

Sedhela maneh, a Penyelidikan polisi Turki partai kasebut melu kasus pengawasan massal sing spesifik.

Pangguna VPN Express ing antarane panguwasa nyoba takon panyedhiya VPN kanggo menehi DATA PENGGUNA lan informasi warga nggunakake layanan kasebut.

Nanging amarga saka ora ana kabijakan log saka Express VPN, panguwasa yaiku ora bisa nemokake data sing relevan lan informasi!

Aku yakin iki pancen nyenengake. Nanging warga uga kudu nyathet ora cukup kanggo panyedhiya VPN kanggo pratelan dheweke ora duwe kabijakan log.

Aliansi 5 Mata, 9 Mripat, lan 14 Mata luwih cerdas tinimbang iku, mula priksa manawa mata tetep mbukak amarga perjanjian privasi kasebut!

VPN paling apik kanggo negara ing njaba aliansi limang mata

Aku ngerti aku wis nyoba nyoba ngerti babagan lingkungan sampeyan minangka pangguna VPN, nanging ora cukup kanggo menehi katrangan babagan apa sing ORA KUDU lan ORA KENE.

Dadi iki dhaptar ing VPN paling apik kanggo negara ing njaba aliansi 5 mata!

ExpressVPN

Kaping pisanan, Express VPN! Tanpa mangu-mangu, iku misuwur amarga Kacepetan banget dianggep lan kemampuane kanggo ngatasi sumbatan ekstrim sajrone ngakses konten populer.

Nanging luwih saka iku, sawijining privasi uga salah sawijining jinis! Iki nduweni level kompetitif kanggo njaga perjanjian privasi lan keamanan antarane pangguna lan panyedhiya, sanajan ana tekanan.

Iku adhedhasar kabeh ramah lingkungan Kepulauan Virgin Britania lan wis mbuktekake yen ora nduwe informasi apa wae kanggo para pangguna.

Privasi dijaga aman dening militèr enkripsi lan akeh protokol proteksi bocor!

Keuntungan kasebut kudu mbantu sampeyan napas.

  • TANPA log data
  • TANPA informasi sing bakal digunakake kanggo ngawasi 5 mata,
  • Konten ora bakal dikirim menyang pamrentah.

Uga ora migunani kanggo perjanjian data sing mbebayani kaya 5 Mata.

Cukup amarga ora ana pengawasan sing bisa dituduhake!

… Waca Pendhaftaran rinci review ExpressVPN

CyberGhost

Operasi ing njaba yuridiksi aliansi 14 mata, CyberGhost makarya ing negara liya sing ramah privasi, Romania!

Aku ora yakin, aku yakin manawa CyberGhost uga wis mbuktekake pengabdiane kanggo privasi pengawasan pangguna lan sikap sing serius tumrap kabijakan no-log.

Ngadeg kanthi nyengsemake Enkripsi AES-256 lan paling dhuwur keamanan protokol, sing siji iki pilihan VPN kanggo sapa wae sing seneng antarmuka pangguna-loropaken!

… Waca Pendhaftaran rinci review CyberGhost

VyprVPN

Adhedhasar ing Swiss (kanthi cara, minangka salah sawijining negara sing nganggep privasi internet kanthi serius) lan ing sanjabane aliansi 14 mata, VyprVPN uga pilihan sing cocog kanggo sapa wae sing golek VPN sing aman!

Kasunyatane, dheweke uga wis negesake komitmen kanggo Transparan nalika nerangake masalah privasi pangguna.

Dheweke ngadeg karo Enkripsi 256-bit, a Firewall NAT minangka perlindungan saka malware, lan kepemilikan Teknologi bunglon kanggo lulus sensor. Sejatine, aku ora mikir apa-apa sing kudu kuatirake ing kene!

Merek VPN negesake manawa transparan lan jujur ​​kanggo warga sing nggunakake layanane. Nanging, transparansi kasebut tetep dikunci saka 5 mata.

Intine, aku uga percaya karo transparansi. Lan sampeyan kudu ngerti manawa VyprVPN duwe ngakoni kanggo njaga Sawetara data pangguna nganti dina 30, nanging mung kanggo tagihan lan ngatasi masalah tujuan!

Sawise iku, metu saka mripat sistem.

Pandhuan Negara-Negara

Aku wis nemoni spesifikasi VPN nyata lan bisnis 5 mata saiki, lan aku yakin sampeyan siap sinau luwih lengkap babagan spesifikasi saben negara sing bisa ditindakake!

Luwih akeh ilmu sing sampeyan duwe, privasi sampeyan bakal luwih aman.

Australia

Diwiwiti karo bintang artikel, sejatine Australia ora duwe watesan panggunaan internet lan akses. Lan VPN uga sah ing kene!

Nanging prekara sing arep dakkirim saka bagean iki yaiku Australia minangka anggota saka limang mata, ing sangang mripat, Lan patbelas mripat negara. Ya, iku salah sawijining negara inti saka 5 Eyes Alliance.

Australia uga njaluk perusahaan telekomunikasi kanggo nyimpen data pangguna suwene 2 taun. Nyatane, ana kasus Australia Hukum pelaksanaane ngakses informasi kaya ngono!

Aku ora bisa ujar manawa privasi sampeyan bakal bisa dipesthekake yen Australia wis entuk perhatian amarga melu perjanjian nuduhake intelijen.

Kapuloan Virgin Inggris

Malah yen Kepulauan Virgin Britania tiba ing wilayah Inggris (Inggris), yaiku diatur dhewe lan duwe ukum lan legislatif dhewe.

Hukum kasebut kalebu ora melu-melu ing kesepakatan nuduhake intelijen, senadyan ing UK dadi anggota inti saka 5 Mripat.

Kasunyatane, Kepulauan Virgin Inggris minangka omah saka Express VPN, sing minangka salah sawijining VPN pribadi sing bisa dipikolehi!

Panyedhiya telekomunikasi ing Kepulauan Virgin Inggris uga ora tundhuk hukum retensi data lan pengawasan pemerintah saka Inggris.

5 mripat? Aja ngetung Kepulauan Virgin Inggris!

Canada

Nalika aku pengin, kita ora bisa ngindhari anggota inti saka 5 mata ing dhaptar iki!

VPN sah ing Kanada, nanging negara iki uga dadi salah sawijining negara inti ing 5 Aliansi Mripat, ing 9 Mripat, Lan 14 Mripat.

Dheweke duwe hukum perlindungan sing kuwat kebebasan ngomong lan pers, lan pamrentahane uga kuwat ndhukung netralitas jaringan. Antarane kabeh, Kanada uga nyedhiyakake inisiatif kanggo akses internet universal kanggo kabeh warga, lan dheweke tetep KABEH ora diwatesi.

Nalika aku kudu ngakoni kabeh iki apik banget, wong ora bisa nglirwakake partisipasi ing 5 Mata. Apa data sing mbukak utawa disimpen ing Kanada? Aman, sampeyan duwe risiko dadi bagean saka kesepakatan nuduhake intelijen.

VPN populer sing adhedhasar ing Kanada kalebu BetternetBTGuard VPN, SurfEasyWindScribe, Lan TunnelBear!

China

Dikenal minangka penyalahgunaan paling ala ing donya kebebasan internet, larangan China kanggo kegiyatan internet terus saya kuwat amarga ketatute ukum keamanan cyber.

Nanging luwih saka sawijining sensor sing abot, China uga nuntut wargane digunakake lokalisasi data lan registrasi jeneng nyata kanggo panyedhiya internet.

Yen pamrentah njaluk dokumen, perusahaan telekomunikasi kudu ngatasi dheweke.

Preduli saka prinsip privasi.

VPN? Siji-sijine sing diidini yaiku disetujoni pemerintah.

Apa aku nyebutake manawa pangguna internet sing nyoba ngakses jaringan internet internasional tanpa persetujuan pemerintah kena denda?

Hong Kong

Sawise diskusi babagan China, Hong Kong bener ora tindakake pandhuan sing diwatesi iki. Sawise kabeh, dheweke bisa ngatur dhewe.

Godhong iki meh Hong Kong akses internet tanpa wates, kanthi mung a sawetara watesan ing konten ilegal (kayata bajakan lan pornografi)!

nanging VPN ORA sah maneh!.

Sawetara VPN paling populer ing Hong Kong yaiku DotVPN, IrengVPN, Lan PureVPN!

Israel

Pindhah bali menyang negara sing ana gandhengane karo Allies Eyes, ana Israel!

Kanggo miwiti, Israel kalebu kuwat kabijakan pangayoman ukum on kebebasan ujaran, kalebu hak kasebut ing internet. Nyaring konten onlineIsrael durung ngerti bab sing kaya ngono.

Nanging Israel IS dikenal minangka salah sawijining kontributor pihak katelu saka Aliansi Eyes (sanajan dudu anggota resmi).

Wis sawetara kasus Israel sing kerja bareng karo Amerika Serikat (AS) kanggo inisiatif pengawasan, kayata. Aku yakin sampeyan isih kudu nyathet.

Amarga Israel duwe kekuwatan sing luwih gedhe tinimbang NSA, iki mupangat sing gedhe kanggo Amerika Serikat (salah sawijining negara inti saka 5 Eyes Alliance).

Lan sadurunge aku lali, ya, VPN sing legal ing Israel!

Italia

Minangka anggota saka 14 Aliansi Mripat, wis ana sawetara kasus Italia sing terlibat ing stok data.

Yen ana, perusahaan telekomunikasi ing Italia sejatine DIPERLUKAN supaya data online nganti 6 taun!

Nanging, Italia nglindhungi kebebasan ekspresi masarakat, lan warga bisa ngrasakake meh kabeh akses ora diwatesi (kajaba sawetara nyaring konten ilegal).

Aku ngerti dheweke dadi lumayan alon nalika ngembangake ketentuan internet, lan sawetara warga duwe masalah akses internet sing tetep.

Nanging padha ngidini panggunaan VPN, sing paling populer yaiku VPN Udhara!

New Zealand

Kanggo nerusake, kita uga duwe salah siji liyane negara inti saka 5 Eyes Alliance, New Zealand!

Dheweke dadi anggota kabeh 3 perjanjian nuduhake intelijen lan duwe ora ana sensor sing dipimpin pamaréntah online Partnered karo dhukungan kanggo kebebasan ujaran, pamrentah uga nawakake suporter sukarelakanggo panyedhiya internet sing pengin sensor sawetara konten kanthi online.

Lan kanggo cathetan cilik, aku yakin Selandia Anyar entuk bathi banget amarga dadi bagean saka 5 Eyes Alliance (sanajan sawetara faktor durung diwartakake marang masarakat).

Korea Kidul

Saiki, Korea Selatan wis misuwur sawetara akses winates kanggo konten web. Iki amarga ing watesan ing kebebasan ujaran kanggo fitnah lan kasus politik.

Mangkene: Korea Selatan duwe masalah sistem jeneng nyata kanggo pangguna sanajan duwe hukum konstitusi sing nglindhungi sing privasiKaya sing wis dingerteni, iki kudune ora bener duwe kanggo diwanti-wanti.

Iki nambah cidera amarga S.Korea jebule a kontributor pihak katelu kanggo 5 Eyes Alliance,

Ora nggumunake yen sistem iki wis dadi kasus warga negara mundhak sawetara uneg-uneg!

Swedia

Swediakemitraan karo 14 Aliansi Mripat bingung akeh wong, kadang klebu aku.

Iki amarga Swedia nglindhungi kebebasan ucapnglarang jinis paling saka censorship, Lan malah nglarang gangguan sewenang-wenang karo privasi.

Nyatane, agensi intelijen DIPERLUKAN supaya bisa entuk ijin pengadilan kanggo ngawasi lalu lintas online lan keamanan nasional!

Biasane, iki bakal dadi ciri khas negara sing ora melu perjanjian bareng intelijen, nanging ing Swedia isih ana.

Sawise kabeh, isih ora ana ujar manawa data kasebut pindhah yen negara ana hubungane karo aliansi kasebut.

Inggris (UK)

Minangka salah sawijining anggota pendiri saka 5 Mripat, Inggris wis duwe AKSES WIDE menyang jaringan pengawasan internasional.

Dheweke njamin kebebasan ngomong lan pers, lan pangayoman saka privasi warga ' pancen dilindhungi kanthi sah kanthi pitulung saka Kantor Pusat Komunikasi Pemerintah (GCHQ).

Nanging maneh, aku ora lali nyebutake manawa wis ana nambah tren pengawasan pemerintah lan polisi.

Nanging, miturut UK, tren kasebut nyebabake upaya nglindhungi negara kasebut penyalahgunaan anak lan gelut terorisme.

Kaya umume negara ing dhaptar iki, VPN sah ing Inggris!

Amerika Serikat (AS)

Saiki kepiye wae wong sing lali nyebutake US?

Sanajan dadi mitra saka anggota pendiri saka 5 Mripat, ing US wis nyebutake komitmen kanggo nglindhungi privasi pangguna internet, kebebasan ngomong, lan media!

Bisa uga ana sing ujar manawa AS isih bisa dipertanyakan.

Yaiku, AS duwe akses menyang teknologi pengawasan paling maju ing donya, lan dheweke lagi

PASTI luwih bisa nggunakake kabeh data sing disimpen minangka anggota pendiri 5 Eyes!

Kaya ing Inggris, warga AS mbela tren pengawasan sing saya tambah tujuan kontraterorisme.

Apa sampeyan mikir?

kesimpulan

Ora preduli kaping pirang-pirang katon, pengawasan jinis iki bisa sithik medeni.

Ancaman invasi data padha. Iki sejatine sifate yaiku babagan Australia lan Selandia Baru utawa pendiri AS lan Inggris;

Lan wis nyata kaya taun-taun kepungkur.

Aku percaya tenan yen kanthi ilmu sing cukup, kita kudu bisa nglengkapi awake dhewe kanthi cukup pangayoman. Ing cathetan kasebut, ndeleng kabeh nganggo CARE! Lan priksa manawa sampeyan ana ing tangan sing aman!

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.