Tawaran Black Friday / Cyber ​​Monday paling apik kanggo 2022 Klik kene 🤑

40+ Statistik Cybersecurity & Fakta Kanggo 2022

ditulis dening

Masalah keamanan siber dadi ancaman saben dina kanggo bisnis. Sampeyan bisa miwiti nyiyapake dhewe kanthi tetep nganyari statistik, tren, lan kasunyatan paling anyar.

Lanskap keamanan siber terus saya ganti, nanging sing jelas ancaman cyber dadi luwih serius, lan kedadeyan kasebut kanthi frekuensi luwih akeh. Iki ringkesan sawetara sing paling menarik, lan nguwatirake, statistik keamanan siber kanggo taun 2022:

  • 85% pelanggaran keamanan siber disebabake kesalahan manungsa. (Verizon)
  • 94% kabeh malware dikirim liwat email. (CSO Online)
  • Serangan Ransomware kedadeyan saben detik 10. (Grup InfoSecurity)
  • 71% kabeh cyberattacks duwe motivasi finansial (diikuti nyolong properti intelektual, banjur spionase). (Verizon)
  • Biaya global kejahatan cyber saiki dikira-kira $ 10.5 triliun ing taun 2025. (Usaha Cybersecurity)

lan apa sampeyan ngerti:

Jet tempur F-35 ngadhepi ancaman serangan cyber luwih gedhe tinimbang rudal mungsuh

Sumber: Teknik Menarik 🔖

Jet tempur siluman F-35 yaiku salah siji saka pesawat paling maju amarga sistem komputasi sing unggul. Nanging fitur paling gedhe dadi tanggung jawab paling gedhe ing jagad digital sing ana ancaman serangan cyber.

2022 Fakta & Statistik Keamanan Siber

Mangkene dhaptar statistik cybersecurity paling anyar kanggo mbantu sampeyan ngerti apa sing kedadeyan ing bidang infosec uga apa sing diarepake ing taun 2022 lan liya-liyane.

Biaya kriminal global saben taun kira-kira dadi $ 10.5 triliun ing taun 2025

Sumber: Majalah Venture Cybersecurity 🔖

Analis ing Cybersecurity Ventures prédhiksi manawa biaya sing ana gandhengane karo kejahatan cyber tuwuh tahunan 15% sajrone limang taun sabanjure. Dheweke nyimpulake iki kanthi mbiji finansial serangan cyber sejarah lan lingkungan ancaman mbesuk. Maling properti intelektual, dhuwit sing dicolong, lan kerusakan data mung sawetara biaya sing kalebu ing proyeksi iki $ 10.5 triliun dolar tokoh.

2021 prediksi biaya kerusakan kriminal global:

  • $ 6 Triliun setaun
  • $ 500 Milyar sewulan
  • $ 115.4 Milyar saben MINGGU
  • $ 16.4 Miliar dina
  • $ 684.9 Yuta sak JAM
  • $ 11.4 Yuta MINIT
  • $ 190 Ewu SECOND

Kejahatan siber dijangka nganti 5 kaping luwih nguntungake tinimbang kriminal transnasional global sing digabung.

Obat-obatan lan perdagangan manungsa kanggo nyolong minyak, penambangan ilegal, lan mancing, kanggo perdagangan senjata, kang kira-kira kanggo ngasilake antara $ 1.6 triliun lan $ 2.2 triliun saben taun.

Industri keamanan siber diramalake regane luwih saka $ 400 milyar ing taun 2027

Sumber: Ce Pro 🔖

Pasar keamanan siber diramalake bisa regane $ 176.5 milyar ing 2020. Ing taun 2027, ramalan bakal nggumunake $ 403 milyar kanthi CAGR 12.5%. Amarga jagad iki luwih gumantung karo teknologi lan aset digital, kebutuhan kanggo nglindhungi platform lan data komputasi dadi luwih penting. Iki minangka warta apik kanggo industri infosec uga kanggo para pencari kerja sing duwe teknologi.

Ing taun 2021 industri keamanan siber dijangka duwe tingkat pengangguran 0%

Sumber: Majalah Cybercrime 🔖

Masa depan keamanan cyber katon cerah. Profesional keamanan siber bisa ngarepake tingkat pengangguran 0% lan gaji sing luwih dhuwur ing taun-taun sabanjure amarga pirang-pirang serangan cyber lagi direncanakake, dieksekusi, lan disebar tanpa resistensi saka tim keamanan amarga ora duwe tenaga kerja sing mumpuni.

Laporan Pekerjaan Cyberecurity Tahunan Resmi 2019/2020 prédhiksi kasebut bakal ana 3.5 yuta lapangan kerja sing durung rampung sacara global ing taun 2021 tegese profesi kena a 0% tingkat pengangguran taun iki kanggo wong-wong sing wis nyedhiyakake profesional.

Luwih saka 80% acara keamanan siber kalebu serangan phishing

Sumber: CSO Online 🔖

Phishing minangka serangan cyber sing nggunakake email sing nyamar dadi gaman. Tujuan saka panyerang yaiku ngapusi wong sing percaya yen dheweke nampa pesen penting, kayata saka bank utawa perusahaan; panjaluk iki bisa supaya dheweke ngeklik link utawa ndownload apa-apa. Sawise nglumpukake data, peretas nggunakake informasi kasebut kanggo nginstal malware ing sistem kritis.

Google nemokake luwih saka 2.1 yuta situs phishing ing Januari 2021

Sumber: Tessian 🔖

Amarga phishing minangka salah sawijining taktik hacker sing paling populer, para ahli keamanan siber nglacak paningkatan panggunaan phishing ing saindenging jagad. Google nemokake 27% luwih akeh situs web phishing ing Januari 2021 tinimbang sing ana ing wulan Januari 2020. Situs web kasebut khusus kanggo nyolong data pribadi, kredensial mlebu, lan data medis.

Ana serangan ransomware saben 10 detik ing taun 2020

Sumber: Grup InfoSecurity 🔖

ransomware minangka jinis malware sing nginfeksi komputer pangguna lan matesi akses menyang piranti utawa datane, nuntut dhuwit kanggo ngganti dheweke (nggunakake cryptocurrency amarga angel dilacak). Ransomware minangka salah sawijining jinis hacking sing paling mbebayani amarga para cybercriminal nduweni kemampuan kanggo nolak akses menyang file komputer nganti mbayar tebusan.

Sajrone dasawarsa sabanjure, biaya serangan ransomware bakal ngluwihi $ 265 milyar

Sumber: Usaha Cybersecurity 🔖

Masa depan kriminalitas cyber durung pernah surem. Riset saka Cybersecurity Ventures nuduhake manawa kerusakan sing disebabake dening ransomware saben taun bisa bisnis biaya $ 265 milyar ing saindenging jagad, lan kanthi laju siji serangan saben 10 detik kanggo perusahaan lan konsumen. Ransomware ora anyar ing jaman digital kita, nanging kayane kegiyatan cybercriminal jinis iki bisa uga puncak amarga ana kerugian global sing diprakirake nalika saya suwe- utawa nganti penegak ukum rampung!

Taun 2020 nemoni pati sing pisanan dingerteni saka cyberattack sing ana gandhengane karo ransomware

Sumber: Majalah Keamanan 🔖

Ing wulan September 2020, Klinik Universitas Duesseldorf ing Jerman kena serangan ransomware sing meksa para staf ngarahake pasien darurat ing panggon liya. Serangan cyber kasebut ngeculake kabeh jaringan TI ing rumah sakit, sing nyebabake dokter lan perawat sing ora bisa komunikasi karo siji liyane utawa ngakses data data pasien. Asile, wong wadon sing golek perawatan darurat amarga bisa ngancam nyawa, tiwas sawise dheweke kudu digawa lunga luwih saka sejam adoh saka kutha asale amarga ora cukup staf ing daerah kasebut rumah sakit.

Ransomware lan phishing tetep dadi risiko utama ing taun 2021

Sumber: Maos Peteng 🔖

Nalika skema phishing mesthi disenengi para peretas, kayane ransomware minangka bintang kriminal sing saya anyar. Teknologi anyar ngidini peretas ngatasi mekanisme pertahanan komputer lan data ndhelik kanthi cara sing luwih canggih. Penjahat cyber kasebut bisa nggayuh target kanthi cepet lan cepet lan nuntut pambayaran tebusan sing saya akeh.

Ing taun 2020, rata-rata mbutuhake 207 dina kanggo ngenali pelanggaran keamanan komputer

Sumber: Pamaréntah 🔖

Biasane piranti lunak antivirus organisasi bakal ndeteksi ancaman lan mblokir file sing curiga supaya ora bisa ngrusak. Dina iki, profesional TI kudu kuwatir karo ancaman terus-terusan sing ngidini para peretas bisa mbukak lawang lan tetep ing jaringan sing ora dideteksi pirang-pirang wulan.

Marriott ngakoni manawa ana pelanggaran keamanan taun 2020 nyedhiyakake data paling ora ana 5.2 yuta tamu

Sumber: Marriott 🔖

Ing wiwitan taun 2020, peretas nglanggar Marriott's keamanan komputer lan entuk akses menyang kredensial mlebu saka rong karyawane. Dheweke terus ngakses informasi tamu nganti kegiatan sing curiga ditandhani. Data tamu sing mbukak kalebu informasi kontak, ulang taun, lan nomer program penghargaan kesetiaan

Sawise dikabari babagan pelanggaran data, 64% wong Amerika ora ngerti langkah-langkah sabanjure

Sumber: Varonis 🔖

Bisnis AS wis asring dadi target peretas sajrone wulan pungkasan. Aturan pamrentah kepeksa supaya ngumumake pelanggaran keamanan marang pelanggan. Nanging, panelitian anyar sing diterbitake Varonis nuduhake manawa wong Amerika ora ngerti apa sing kudu ditindakake sawise bisnis nggawe pengumuman kaya ngono. Sawetara ora ngerti cara verifikasi ekspos, nglindhungi data kanthi ngganti tembung sandhi lan mbatalake kertu kredit, lan ngawasi laporan kredit lan laporan bank amarga ana kegiatan sing curiga.

Luwih saka 90% malware teka liwat email

Sumber: CSO Online 🔖

Nalika ana serangan malware, email tetep dadi saluran distribusi favorit para peretas. 94% malware dikirim liwat email. Peretas nggunakake pendekatan iki kanggo ngapusi phishing supaya wong nginstal malware menyang jaringan. Saklawasé setengah server sing digunakake kanggo phishing manggon ing Amerika Serikat.

1 saka 36 smartphone Android wis nginstal aplikasi beboyo

Sumber: Varonis 🔖

Kita seneng nginstal aplikasi anyar ing ponsel supaya bisa luwih gampang, produktif, lan nyenengake. Nanging, akeh app sing katon ing Google Play Store ora aman. Nggunakake aplikasi kasebut bisa nyebabake kerusakan finansial lan identitas, lan pencurian data.

Jumlah malware (piranti lunak angkoro) diinstal ing platform Android wis tambah persen 400. Bagéyan saka masalah yaiku kasunyatane individu luwih anteng nalika golek ing smartphone tinimbang komputer. Dene 72 persen pangguna duwe gratis piranti lunak antivirus ing komputer laptop, mung 50 persen duwe jinis pangayoman ing ponsel.

Elingi, iki mbebayani amarga piranti seluler saiki dadi asisten pribadi sing ditahan. Iki digunakake kanggo nglacak kabeh saka informasi sing gegandhengan karo kulawarga lan kulawarga kanggo informasi kesehatan menyang keuangan. Dheweke minangka gadget siji-ukuran-kabeh lan yen ana telpon sing dadi korban cybercrime, kabeh data kasebut bisa diakses peretas.

Ana 2,244 serangan cyber saben dina, lan 164 tindak pidana cyber saben dina dilaporake

Sumber: University of Maryland & ACSC 🔖

Sinau Clark School ing Universitas Maryland wiwit taun 2003 minangka salah sawijining sing pertama ngitung tingkat serangan hacking sing saya konstan. Panliten kasebut nemokake 2,244 serangan kedadeyan saben dina sing meh kabeh serangan cyber saben 1 detik, lan "kekuwatan" minangka taktik sing paling umum.

Nanging panliten iki wis kadaluwarsa, lan kanggo taun 2020 angka kasebut diarepake bakal luwih akeh.

Panaliten sing luwih anyar saka agensi Pusat Keamanan Cyber ​​Australia (ACSC) pamrentah Australia nemokake manawa ing antarane wulan Juli 2019 nganti Juni 2020 ana 59,806 laporan kejahatan cyber (kejahatan dilaporake, dudu peretasan), yaiku rata-rata 164 kejahatan cyber saben dina utawa udakara siji saben 10 menit.

Saklawasé setengah saka kabeh cyberattacks target bisnis cilik

Sumber: Solusi Cybint 🔖

Nalika kita cenderung fokus ing serangan cyber ing perusahaan Fortune 500 lan agensi pamrentah sing dhuwur, Solusi Cybint nemokake bisnis cilik dadi target 43% serangan cyber anyar. Peretas nemokake manawa akeh bisnis cilik durung cukup nandur modal ing keamanan cyber lan pengin ngeksploitasi kerentanan kanggo entuk finansial utawa kanggo nggawe pernyataan politik ..

Pelanggaran data nyedhiyakake 36 milyar rekor ing pungkasan kuartal kaping telu taun 2020

Sumber: Keamanan Berbasis Risiko 🔖

Sampeyan bisa uga ngerti manawa peretas ora bakal istirahat saka kejahatane amarga mung pandemi global. Nanging, sawetara sing ngarepake taun 2020 dadi taun paling ala nalika nglanggar data. Para kriminal nggunakake kauntungan saka panik pandemi global kanggo kothak mlebu banjir kanthi penipuan phishing sing ana gandhengane karo COVID sawise dana bantuan pemerintah lan panjaluk topeng, pembersih tangan, obat antivirus. Sawetara aktor negara uga target perusahaan farmasi lan universitas kanggo nyolong data riset ing COVID.

Retas Twitter Historis 2020 ngumumake akun "Siji Persen"

Sumber: CNBC 🔖

Peretas kompromi 130 akun sing kalebu akun Elon Musk. Dheweke terus ngirim pesen menyang pengikut akun sing njaluk ngirim Bitcoin. Kaget, dheweke nampa udakara $ 120,000 ing Bitcoin sadurunge nolak scam kasebut. Twitter ngajak konsultan blockchain ing Elliptic kanggo neliti transaksi kasebut. Raksasa media sosial kasebut nyimpulake yen hack kasebut diwiwiti dening wong njero.

Pelanggaran keamanan siber nyuda regane perusahaan publik udakara 8.6%

Sumber: Comparitech 🔖

Bisnis gedhe sing ngalami pelanggaran keamanan kudu nglampahi dhuwit kanggo upgrade latihan, ndandani kerentanan jaringan, lan nindakake kontrol karusakan karo masarakat. Saliyane biaya sing ana gandhengane, katon yen Wall Street uga ngukum perusahaan kasebut kanthi rega saham sing suda.

Salah sawijining perusahaan keamanan paling gedhe ing dunya ngakoni manawa ana korban hack hack canggih ing taun 2020

Sumber: ZDNet 🔖

Peretasan firma keamanan IT FireEye pancen kaget banget. FireEye konsultasi karo instansi pamrentah kanggo ningkatake keamanan jaringan sing nyimpen lan ngirim data sing ana gandhengane karo kepentingan nasional AS. Ing taun 2020, peretas kurang ajar nglanggar sistem keamanan perusahaan lan nyolong alat sing digunakake FireEye kanggo nyoba jaringan agensi pamrentah.

66% bisnis kena phishing ing taun 2020

Sumber: Cobalt 🔖

Phishing minangka taktik nomer siji sing digunakake para peretas kanggo njupuk data sing dibutuhake kanggo serangan skala sing luwih gedhe. Nalika phishing disesuaikan kanggo wong utawa perusahaan sing ditarget, cara kasebut diarani phishing tombak. Jinis cyberattacks saiki saya rame.

43% bisnis cilik nganti menengah (SMB) durung nggunakake rencana penilaian lan mitigasi keamanan siber

Sumber: Bull Guard (liwat Cision PRweb) 🔖

Ahli keamanan muni lonceng weker kanggo SMB supaya langkah keamanan data dicukur. Nalika statistik nuduhake kerentanan keamanan jaringan SMB, peringatan kasebut katon kaya kupinge. Panaliten pungkasan nuduhake manawa sepertiga SMB nggunakake sawetara alat cybersecurity kelas konsumen gratis kanggo njaga sisteme. Siji saka limang ora nggunakake alat apa-apa. Meh setengah saka SMB ora duwe rencana pertahanan.

20% bisnis cilik ngidini kerja jarak jauh tanpa duwe rencana keamanan siber

Sumber: Alliant 🔖

Nggawe adoh ndadekke akeh keuntungan kanggo perusahaan lan buruh. Nanging, iki dikenal nambah risiko keamanan siber nalika protokol lan kabijakan sing tepat ora ditetepake lan dingerteni kanggo para pekerja jarak jauh. Kanthi tekanan mandat jarak sosial, akeh bisnis cilik ngirim karyawan menyang omah tanpa rencana kasebut.

Peretas nyolong luwih saka 9 yuta cathetan medis ing wulan September 2020

Sumber: Jurnal HIPAA 🔖

Nalika mikir babagan data sing bebaya yen dicolong, biasane data finansial. Nanging, cathetan medis paling penting kanggo peretas. Cathetan finansial bisa dibatalake lan diterbitake maneh nalika cyberattacks ditemokake. Cathetan medis tetep tetep urip ing wong. Cybercriminals nemu pasar sing nguntungake kanggo jinis data kasebut. Akibate, pelanggaran keamanan siber kesehatan lan pencurian data medis bisa uga nambah.

Udakara 30% tenaga pendhidhikan gagal tes phishing

Sumber: KnowBe4 🔖

The Phishing 2020 dening Laporan Industri sing diterbitake dening KnowBe4 nyatakake manawa wong-wong sing makarya ing industri pendhidhikan ora cukup dilatih kanggo ngenali lan nangani skema phishing nalika nemoni. Miturut laporan kasebut, karyawan ing bidang pendhidhikan paling cenderung taktik phishing lan teknik sosial saka para pekerja ing industri liyane, kajaba kanggo kesehatan. Warta sing apik yaiku latihan sing cocog kanggo dheweke. Sawise karyawan nampa pelatihan sing cukup, jumlah kegagalan tes phishing mudhun saka 30% dadi 5%.

Luwih saka 40% kedadeyan cybersecurity ing pendhidhikan disebabake dening taktik teknik sosial

Sumber: Pengaruh 🔖

Kunci sing paling kuat ora bakal migunani yen wong njero mbukak kunci lan mlebu mungsuh. Yaiku kedadeyan ing institusi pendhidhikan sing luwih dhuwur. Sekolah ora nyedhiyakake pelatihan sing cukup kanggo nggawe siswa, fakultas, lan staf ngerti bebaya nyata phishing lan teknik teknik sosial. Asile, dheweke ora ngerti ancaman lan mlebu ing mungsuh. Sawise peretas ana ing jaringan, bisa nglumpukake data pribadi lan finansial sing terkenal. Dheweke uga bisa nginfeksi sistem komputer kanthi malware; umume serangan malware ing jaringan universitas kalebu ransomware.

32% bisnis mbayar tebusan kanggo mbalekake data

Sumber: Sophos 🔖

37% bisnis, luwih saka sepertiga saka 5,400 sing disurvei ing laporan Sophos "The State of Ransomware 2021", kena ransomware ing taun 2020. 32% bisnis mbayar tebusan kanggo mbalekake data, yaiku mundhak 26% dibandhingake taun 2020. Rata-rata bisnis tebusan yaiku US $ 170,404.

Serangan Ransomware umume lan pelajaran ing kene yaiku sampeyan kudu ngarepake target serangan ransomware, ora masalah yen, nanging kapan! Elinga nggawe serep. Nggawe serep data minangka cara nomer siji sing bisa digunakake kanggo ngasilake data sawise serangan.

Udakara 60 yuta wong Amerika wis kena pengaruh amarga nyolong identitas

Sumber: Norton.com 🔖

Data pribadi bisa dituku ing kisaran $ 0.20 nganti $ 15.

Apa jinis tarif sing bakal sampeyan gunakake data pribadhi? Nanging, wong liya uga ora menehi nilai. Wiwit data pribadi adol sithik, sampeyan bakal kudu waspada. Individu sing ana ing pasar sade, luwih nyoba nyoba nglumpukake akeh data sing bisa adol.

Informasi kertu kredit didol ing pungkasan sing luwih dhuwur tinimbang jinis data pribadi liyane. Nggawe informasi sampeyan angel uga bisa didol maneh, bakal nggawe regane mudhun kanggo sapa wae sing nyoba nggawe identitas sampeyan utawa loro.

Saben wong duwe akses menyang data pribadi, sampeyan bakal duwe risiko nyolong identitas. Dadi, sampeyan pengin nggawe manawa sampeyan kudu dadi data sing cerdas lan nglindhungi saka peretas potensial ing njaba. Sampeyan pengin nyuda kahanan apa wae sing nyebabake sampeyan lan data pribadi ora kapacak.

Amerika Serikat ngalami pelanggaran data paling akeh miturut lokasi

Sumber: Keamanan Berbasis Risiko 🔖

Amerika Serikat duwe undang-undang pemberitahuan pelanggaran sing komprehensif, sing nyebabake jumlah kasus sing dilaporake. Organisasi sing kena pelanggaran kudu menehi informasi marang para pelanggan lan pihak katelu sing terlibat, mula Amerika Serikat gampang dadi dhaptar paling dhuwur.

Miturut laporan Keamanan Berbasis Risiko, 2,630 pelanggaran sing diungkapake publik ing Amerika Serikat.

Pitakonan Paling Sering

Kepiye akeh serangan keamanan cyber saben dina?

Sinau Clark School ing Universitas Maryland nemokake manawa 2,244 serangan kedadeyan saben dina sing meh 1 cyberattack saben 39 detik.

Panaliten saka agensi Pusat Keamanan Cyber ​​Australia (ACSC) pamrentah Australia nemokake rata-rata 164 kriminal kedadeyan saben dina utawa udakara siji saben 10 menit.

Apa masalah keamanan sing paling nguwatirake ing Internet saiki?

ransomware minangka ancaman keamanan nomer siji ing taun 2021. Ransomware minangka salah sawijining jinis hacking sing paling mbebayani amarga gampang ditindakake lan murah, lan amarga kriminal duwe kemampuan nolak akses menyang file komputer nganti mbayar tebusan.

Pira serangan cyber kedadeyan ing taun 2020?

Sinau saka Arkose Labs ngramal yen ing wulan Agustus 2020 wis ana sekitar 445 yuta serangan cyber kedadeyan ing taun 2020 global, tikel kaping pindho ing kabeh taun 2019. Cybercrime saiki saya dhuwur lan diprakirake ing taun iki bakal ana meh XNUMX milyar serangan ing skala global.

Saka ngendi akehe serangan cyber?

Rusia, Brasil, lan China minangka telung negara paling dhuwur sing diwiwiti saka serangan cyber.

Peretas Rusia cenderung target bank ing AS lan Eropa. Wiwit abad kaping 20, sistem pendhidhikan Rusia nyengkuyung ngupayakake ilmu ilmiah lan penasaran marang para siswa, sing duwe efek samping kanggo nuwuhake kriminal.

Peretas Brasil biasane nggunakake taktik sing inspirasi saka Rusia sing ora duwe risiko kena pajanan. Peretas ing China ngirim pesen SMS kanthi massal kanggo upaya meksa para korban menyang transfer apus-apus.

Suwene wektu serangan cyber kanggo dideteksi?

Rata-rata, udakara 280 dina kanggo dideteksi lan mungkasi serangan cyber. Sampeyan mbutuhake udakara 197 dina kanggo organisasi khas kanggo ngenali ancaman, nanging sawetara pelanggaran bisa uga ora bisa dideteksi nganti suwe. Suwene wektu supaya perusahaan sampeyan mbusak ancaman gumantung saka kekuwatane sistem keamanan sampeyan.

Sawise dideteksi, serangan asring ditindakake kanthi rata-rata 69 dina maneh. Perusahaan sing bisa ngatasi serangan kanthi luwih cepet bisa ngirit biaya atusan ewu dolar.

Apa teknik pencegahan cybersecurity paling apik?

Saiki, teknik keamanan paling apik yaiku enkripsi, Antivirus, firewall, tetandan digital, lan bukti asli loro-faktor.

Organisasi tanggung jawab kanggo nglindhungi data pelanggan lan njaga saka akses sing ora sah. Minangka statistik cybersecurity iki bisa uga ora nyenengake, bagean saka tugas perusahaan yaiku kanggo mesthekake yen sistem pertahanan cybersecurity nduweni kabeh sing dibutuhake kanggo sukses.

Statistik Keamanan Cybers: Ringkesan

Keamanan siber minangka masalah gedhe lan saya gedhe. Minangka upaya phishing, malware, nyolong identitas, lan pelanggaran data gedhe mundhak saben dina, jagad iki ndeleng epidemi sing mung bakal ditanggulangi kanthi tumindak ing saindenging jagad.

Lanskap keamanan siber wis ganti, lan jelas manawa ancaman cyber dadi luwih serius, lan kedadeyan kasebut kanthi frekuensi luwih akeh.

Serangan cyber ing database Administrasi Keamanan Nuklir Nasional pamrentah AS narik kawigatene aku, lan serangan ransomware ing sistem Pipa Kolonial sing ndadekake akeh pengendara tanpa bahan bakar ing Mei 2020 narik perhatian wong liya.

Kabeh wong kudu nindakake tugas kanggo nyiapake lan nglawan kriminal. Iki tegese nggawe praktik paling apik INFOSEC kanthi rutin lan ngerti cara ngatasi lan nglaporake ancaman cyber.

Aja kantun dhaftar sandi saka saluran YouTube paling apik kanggo sinau babagan Cybersecurity.

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.