Carane Screenshot Ing PC, Windows, Mac, iPhone & Android ing 2022?

ditulis dening

Njupuk gambar ing laptop, desktop, utawa smartphone yaiku a prasaja lan gampang proses. Ing kene aku bakal nuduhake pandhuan langkah-langkah babagan trabasan sing gampang lan kombinasi tombol ing carane njupuk gambar ing Windows, Mac, Android, lan iOS (iPhone lan iPad).

Screenshot, kadhangkala uga diarani screengrab utawa screencap, minangka gambar sing njupuk konten sing ditampilake ing layar sampeyan. Iku mbantu sampeyan nuduhake persis apa sing sampeyan deleng karo wong liya. 

Njupuk, nuduhake, lan nyimpen gambar migunani banget. Padha tumindak minangka artefak umur anyar sing bisa digunakake minangka referensi utawa malah ngawula minangka bukti kanggo nuduhake marang wong liya yen sampeyan bener-bener ndeleng apa sampeyan. 

Gambar uga mbantu sampeyan arsip kepungkur lan ngidini sampeyan njupuk barang sing ora pengin dilalekake, kayata njupuk pesen WhatsApp sadurunge ilang utawa dibusak. 

Gambar-gambar iki ora mung praktis, nanging revolusioner kanggo ningkatake kinerja kerja luwih cepet lan worth sewu tembung!

Windows, Mac, Android, lan iOS saben duwe siji utawa luwih cara kanggo njupuk gambar. Pandhuanku sing prasaja lan langsung nyakup carane njupuk gambar ing kabeh papat piranti kasebut. 

Carane Njupuk Screenshot ing Windows / PC

Potret layar ing Windows mung mbutuhake sawetara ketukan tombol kanggo njupuk tampilan layar. Aku bakal nuduhake pitung cara gampang kanggo mbantu sampeyan. 

Apa sampeyan wis nganyarke Windows 11 utawa isih nganggo Windows 10, sampeyan bakal bisa njupuk gambar saka bagean layar utawa kabeh layar. 

Windows 10 lan Windows 11 loro-lorone duwe fitur sing dibangun lan akeh trabasan keyboard sing bakal mbantu sampeyan njupuk gambar ing sawetara detik.  

Snip & Sketsa 

snip lan sketsa jendhela

The Fitur Snip & Sketch luwih gampang ngakses lan nuduhake gambar tinimbang alat Snipping sadurunge. Malah ngidini sampeyan njupuk gambar saka jendhela ing desktop. 

Cara paling gampang kanggo ngaktifake fitur Snip & Sketch yaiku liwat trabasan keyboard Tombol Windows + Shift + S.

Sampeyan uga bisa ngakses fitur iki ing dhaftar abjad saka app saka Mulai tombol utawa malah ing garis kabar ngendi iku disebut Snip layar

Yen sampeyan ora ngelingi trabasan keyboard, sampeyan bisa tansah nelusuri app banjur semat menyang taskbar.

Trabasan keyboard utawa tombol kabar bakal muncul ing layar lan mbukak menu cilik ing sisih ndhuwur layar.

Menu iki ngidini sampeyan milih jinis gambar sing pengin dijupuk - persegi dowo, gratis, layar wutuh, utawa jendhela. 

Sawise njupuk gambar, gambar kasebut bakal disimpen ing clipboard lan bakal ditampilake minangka kabar ing pojok tengen ngisor layar.

Klik kabar iki kanggo mbukak gambar ing aplikasi Snip & Sketch. Ing kene sampeyan bisa nuduhake utawa nyimpen gambar. 

Yen sampeyan mbukak aplikasi Snip & Sketch saka Mulai menu utawa digoleki, banjur app bakal mbukak jendhela cilik ing sisih ndhuwur layar.

Banjur sampeyan kudu klik ing New tombol ing sisih kiwa ndhuwur kanggo njupuk gambar lan mbukak panel cilik. 

Proses iki rada suwe tinimbang ing ndhuwur, nanging ngidini sampeyan nundha utawa nahan gambar.

Sabanjure kanggo New tombol, klik tombol panah mudhun kanggo wektu tundha snip kanggo 3 kanggo 10 detik. 

Alat Snipping 

snipping tool windows

The Alat Snipping wis watara wiwit 2007. Senajan wis dibusak saka dhaftar app ing Mulai tombol, sampeyan bisa kanthi gampang ngakses liwat garis telusuran. 

Kanggo miwiti proses gambar, klik tombol New tombol. Potongan persegi dowo minangka jinis snip standar, nanging sampeyan uga bisa milih antarane wangun gratis, jendhela, lan potongan layar wutuh. 

Kelemahane yaiku aplikasi iki ora nyimpen gambar kanthi otomatis.

Sampeyan kudu nyimpen kanthi manual ing app sadurunge metu. Alat Snipping, Nanging, nyalin gambar sampeyan kanthi otomatis menyang clipboard. 

Print Screen

jendhela print screen

Klik ing Print Screen (kadang PrtSc) tombol kanggo njupuk layar wutuh. Gambar sampeyan ora bakal disimpen minangka file, nanging gambar kasebut bakal disalin menyang clipboard. 

Sampeyan kudu mbukak a alat editing gambar kaya Microsoft Paint, paste gambar ing editor banjur simpen file. 

The PrtSc tombol uga bisa digunakake minangka trabasan kanggo mbukak Alat Snip & Sketch.

Sampeyan bisa nyiyapake kanthi pindhah menyang Setelan> Gampang Akses> Papan tombol.

Aktifake trabasan kanthi nggunakake PrtSc tombol kanggo mbukak snipping layar ing Print Screen Shortcut. 

Tombol Windows + Layar Cetak 

Cara iki njupuk layar wutuh lan kanthi otomatis nyimpen gambar. 

Kanggo miwiti, klik ing Tombol Windows + Tombol Print Screen.

Layar bakal surem sedhela kanggo nuduhake yen sampeyan wis njupuk gambar. Sampeyan bisa nemokake gambar sing disimpen ing Gambar> Gambar folder. 

Alt + Print Screen 

Yen sampeyan pengin njupuk gambar cepet saka jendhela aktif, gunakake trabasan keyboard Alt + PrtSc.

Cara iki njupuk jendhela aktif saiki lan nyalin gambar menyang clipboard. 

Kanggo nyimpen gambar, sampeyan kudu mbukak ing editor gambar banjur simpen file kasebut. 

Game bar

windows game bar

The Game bar bisa njupuk gambar apa sampeyan lagi main game utawa ora. 

Pisanan sampeyan kudu ngaktifake Game Bar saka kaca setelan.

Priksa manawa sampeyan wis ngaktifake Rekam klip game, gambar, lan siaran nggunakake Game Bar. 

Kanggo ngaktifake Game Bar, klik ing Tombol Windows + Tombol G.

Banjur, sampeyan bisa ngeklik tombol gambar ing Bar Game utawa nggunakake trabasan keyboard standar Tombol Windows + Alt + PrtSc kanggo njupuk layar wutuh. 

Sampeyan bisa nyetel trabasan keyboard gambar Game Bar dhewe kanthi pindhah menyang Setelan> Game> Bar Game. 

Logo Windows + Volume Down

Cara iki kalebu nggunakake tombol fisik ing piranti kanggo njupuk gambar layar wutuh - padha karo njupuk gambar ing telpon utawa tablet. 

Kanggo njupuk gambar, terus tombol tutul Logo Windows ing sisih ngisor layar lumahing lan penet fisik tombol volume mudhun ing sisih pinggir piranti sampeyan. 

Layar bakal surem sedhela, lan gambar bakal disimpen kanthi otomatis ing Gambar> Gambar folder. 

Ekstensi Chrome / Firefox - Addons

Yen luwih seneng nggunakake a Google Ekstensi Chrome utawa addon Firefox, banjur iki pilihan sing paling apik.

Gambar Awesome extension njupuk layar paling apik utawa tambahan kasedhiya kanggo loro Google Chrome lan Mozilla Firefox. Ora preduli apa sampeyan pengin njupuk bagean saka kaca web utawa kabeh kaca web, sampeyan bisa nindakake kabeh kanthi bantuan Screenshot Awesome.

Ngundhuh ing kene kanggo Chrome or kanggo Firefox

Lightshot minangka alat njupuk gambar sing kasedhiya kanggo loro-lorone Google Chrome lan Mozilla Firefox. Iki minangka alat motret layar sing apik banget sing ngidini sampeyan njupuk kabeh ing layar kanthi gampang.

Ngundhuh ing kene kanggo Chrome or kanggo Firefox

Cara njupuk gambar ing Mac

Sampeyan bisa njupuk layar wutuh, bagean layar, utawa jendhela nganggo Mac. Aku bakal nuduhake sawetara cara kanggo njupuk gambar nganggo Mac lan ing ngendi sampeyan bisa nemokake gambar sing wis disimpen.

Cara njupuk gambar layar kabeh

Pencet mung kanggo njupuk bagean saka layar bebarengan kanggo njupuk gambar, Shift + Command + 3

Gambar cilik bisa muncul ing pojok layar. Sampeyan bisa ngeklik kanggo ngowahi gambar utawa ngenteni gambar sampeyan disimpen ing desktop. 

Cara njupuk gambar saka bagean layar

carane njupuk screenshot mac

Yen sampeyan mung pengin njupuk bagean saka layar, banjur penet terus tombol ing ngisor iki bebarengan, Shift + Command + 4

Banjur seret crosshair kanggo milih area layar sing pengin dijupuk. Pencet terus tombol Bar ruang nalika nyeret kanggo mindhah pilihan sampeyan. 

Yen sampeyan ora pengin njupuk gambar maneh, penet tombol Esc (uwal) tombol kanggo mbatalake. 

Kanggo njupuk gambar sampeyan, ngeculake tombol mouse utawa trackpad

Yen gambar cilik muncul ing layar, klik kanggo ngowahi gambar. Utawa sampeyan bisa ngenteni nganti gambar wis disimpen ing desktop. 

Carane njupuk gambar saka jendhela utawa menu

njupuk screenshot saka jendhela menu mac

Bukak jendhela utawa menu sing pengin dijupuk. 

Banjur pencet terus tombol ing ngisor iki bebarengan, Shift + Command + 4 + Spasi bar.

Penunjuk bakal ganti dadi lambang kamera. Yen sampeyan pengin mbatalake gambar, penet tombol Esc tombol. 

Kanggo njupuk gambar, klik menu utawa jendhela. Kanggo mbusak bayangan jendhela saka gambar, penet terus pilihan tombol nalika sampeyan ngeklik.  

Yen gambar cilik katon ing pojok layar, sampeyan bisa ngeklik gambar kasebut kanggo ngowahi gambar utawa ngenteni nganti gambar wis disimpen ing piranti. 

Utawa, sampeyan bisa mencet bebarengan CMD + Shift + 5 kanggo alat gambar paling anyar kanggo pop munggah. 

Ing endi nemokake gambar sing wis disimpen

Gambar sampeyan disimpen kanthi gawan ing desktop kanthi jeneng "Screen Shot [tanggal] ing [wektu].png."

Ing macOS Mojave utawa piranti sing luwih anyar, sampeyan bisa nyetel lokasi gawan gambar sing disimpen kanthi pindhah menyang Pilihan menu ing aplikasi Screenshots.

Sampeyan uga bisa nyeret gambar cilik menyang folder utawa dokumen sing beda. 

Cara njupuk gambar ing Android

carane njupuk screenshot ing android

Yen sampeyan duwe Android 9 utawa 10, sampeyan bisa njupuk rong trabasan gampang kanggo njupuk gambar ing telpon. Aku uga bakal nuduhake loro alternatif liyane lan nutupi ngendi kanggo nemokake gambar sing disimpen. 

Tombol Daya

Kanggo njupuk gambar, penet terus sampeyan tombol daya

Jendhela bakal muncul ing sisih tengen layar kanthi pilihan lambang sing ngidini sampeyan mateni, miwiti maneh, nelpon nomer darurat, utawa njupuk gambar. 

Sawise gambar dijupuk, gambar kasebut bakal cepet katon ing versi sing luwih cilik ing layar banjur bakal ilang. Sampeyan bakal nemokake kabar paling dhuwur sing ngidini sampeyan nuduhake, ngowahi, utawa mbusak gambar. 

Daya + Volume mudhun

Kanggo njupuk gambar, tahan terus banjur pencet tombol tombol daya lan volume bebarengan. 

Yen sampeyan njupuk gambar, layar bakal kerlip lan kanthi otomatis nyimpen gambar. Sampeyan bakal entuk kabar ing panel ndhuwur. 

alternatif

Yen ora ana cara ing ndhuwur bisa digunakake, sampeyan bisa nyoba gerakan geser sing umum karo telpon Samsung. Sampeyan bisa nyoba ngusap telapak tangan ing lumahing layar saka kiwa menyang tengen. 

Yen iki ora bisa, sampeyan bisa takon Panjenengan Google Asisten kanggo njupuk gambar. 

Cathetan cilik: Telpon Samsung lan Huawei tartamtu ngidini sampeyan njupuk gambar sing dawa. Njupuk gambar dawa bakal ngidini sampeyan nggulung mudhun layar lan njupuk kabeh kaca.

Ing endi nemokake gambar sing disimpen 

  • Kanggo nemokake gambar sadurunge, bukak galeri utawa aplikasi Foto. 
  • Klik ing telung garis podo ing sudhut kiwa ndhuwur.
  • pilih Folder piranti> Screenshot

Cara njupuk gambar ing iPhone lan iPad

carane njupuk screenshot ing iphone ipad

Njupuk gambar ing iPhone iku prasaja, cepet, lan gampang. Sampeyan mung kudu mencet rong tombol.

Aku bakal nuduhake carane njupuk gambar ing model iPhone beda. 

Cara njupuk gambar ing iPhone 13 lan model liyane nganggo Face ID

iPhone karo Face ID ora duwe a Home tombol, dadi sampeyan kudu nggunakake sisih tombol kanggo njupuk gambar. Ayo goleki carane nindakake. 

Pindhah menyang layar utawa aplikasi sing pengin dijupuk layar. Banjur pencet terus sisih tombol dumunung ing sisih tengen ndhuwur iPhone. 

Nalika nahan ing sisih tombol, cepet pencet ing Volume Up tombol lan langsung ngeculake tombol loro. 

Gambar cilik gambar layar bakal muncul ing pojok kiwa ngisor telpon. 

Sampeyan bisa ngeklik gambar cilik supaya luwih gedhe. Bakal mbukak gambar ing aplikasi Foto. 

Ana alat panyuntingan ing ngisor gambar lan lambang ing pojok tengen ndhuwur sing ngidini sampeyan mbusak utawa nuduhake gambar. 

Yen wis rampung, klik Done ing pojok kiwa ndhuwur. 

Banjur sampeyan bisa nyimpen gambar ing layar Photos, File, utawa mbusak mau. 

Cara njupuk gambar ing model iPhone nganggo ID Tutul lan tombol Sisih

Kanggo njupuk potret layar, pencet tombol kasebut bebarengan Home tombol + sisih tombol.

Banjur cepet ngeculake tombol loro kasebut.

Sawise njupuk gambar, gambar cilik bakal cepet katon ing pojok kiwa ngisor layar.

Yen sampeyan pengin ngowahi utawa nuduhake gambar, klik gambar cilik kanggo mbukak.

Yen ora, sampeyan bisa geser ngiwa kanggo nglirwakake. 

Cara njupuk gambar ing model iPhone nganggo ID Tutul lan tombol Ndhuwur 

Kanggo njupuk layar, penet tombol Home tombol + Top tombol bebarengan ing wektu sing padha. 

Banjur cepet ngeculake tombol loro kasebut.

Sawise njupuk gambar, gambar cilik bakal muncul ing pojok kiwa ngisor layar. 

Kanggo ngowahi utawa nuduhake gambar, klik gambar cilik. 

Yen sampeyan pengin ngilangi gambar cilik, geser ngiwa. 

Cara njupuk gambar ing iPhone 8 utawa sadurunge

Kanggo gambar, pindhah menyang layar sing arep dijupuk ing iPhone. 

Banjur pencet terus Turu / Tangi tombol lan Home tombol. 

Lampu kilat putih bakal katon sedhela ing layar, lan sampeyan bakal krungu swara klik saka kamera kajaba iku ing mode bisu. 

Iki tegese gambar sampeyan wis sukses. 

Sampeyan bisa nemokake gambar ing folder kamera.  

Summary

Potret layar dianggep minangka salah sawijining perkara sing paling penting ing internet amarga padha nyekel barang-barang sing ana. Dheweke minangka conto visual babagan apa sing sampeyan deleng. 

Potret layar uga bisa migunani kanggo kolaborasi karo wong liya kanthi gampang lan efisien. 

Muga-muga pandhuanku sing gampang lan gampang babagan njupuk gambar ing Windows, Mac, Android, lan iOS bisa mbantu lan mangsuli pitakon apa wae sing sampeyan duwe. 

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.