Apa Pangatur Sandi, lan Cara Kerjane?

ditulis dening

Kita kabeh ngerti 'Sandhi1234' iku sandi paling awon bisa kanggo login sembarang. Nanging, nalika saben situs web, aplikasi, game, media sosial mbutuhake 'unik lan kuwat' sandi - umume kita isih nggunakake tembung sandhi sing ora aman ing akun kita.

Pangguna Sandi dikembangake kanggo alasan iki. Mikir minangka cara sing luwih aman lan trep kanggo nulis kabeh sandhi ing notebook.

Pangurus sandhi nggawe lan nyimpen sandhi sandhi sing diidinake saben program. 'Password12345' bakal dadi perkara sing kepungkur nalika nggunakake manajer sandhi sing bisa ngasilake tembung sandhi sing acak lan kuwat kanggo saben login sing sampeyan duwe.

sandi banget

Pangurus tembung sandhi uga bisa ngisi otomatis rincian login sing disimpen ing program kasebut, saengga ngisi saben sandhi kanggo Facebook, server kerja, lan aplikasi ora perlu maneh. 

Kepiye Pangurus Sandi Bisa? 

Apa Pangatur Sandi, lan Cara Kerjane?

Pangatur tembung sandhi ndhelik data (sandi) lan ngunci ing mburi sandi master (kunci master) 

Nalika data dienkripsi, diowahi dadi kode supaya mung sing duwe 'kunci' sing bener sing bisa dekripsi lan maca. Iki tegese yen ana wong sing nyoba nyolong tembung sandhi saka manajer sandi, dheweke bakal nyolong informasi sing ora bisa diwaca. 

enkripsi iku salah siji saka fitur safety utama Managers sandi lan kok padha dadi aman kanggo nggunakake.

Nyimpen sandhi ing notebook mbebayani amarga sapa wae sing bisa maca informasi kasebut, nanging manajer sandhi enkripsi wis mesthekake yen mung sampeyan sing bisa maca sandhi lan login. 

Kanthi siji klik, dheweke ngisi rincian login sampeyan kanthi otomatis.

Riset anyar ngira yen saben wong duwe paling ora 70-80 sandhi kanggo kabeh pakaryan lan aktivitas pribadine.

Kasunyatan manawa manajer tembung sandhi bisa ngisi kabeh sandhi unik kasebut kanthi otomatis minangka pangowahan game! 

Saiki, sedina muput, sampeyan bisa mlebu luwih cepet menyang Amazon, email, server kerja, lan kabeh akun 70-80 sing diakses saben dina. 

Sampeyan ora ngerti suwene wektu sing sampeyan gunakake kanggo ngisi sandhi kasebut nganti ora perlu maneh.

Generasi tembung sandhi

Kita kabeh wis ana - ndeleng layar situs web anyar, nyoba nggawe sandhi sing bisa ditindakake elinga iku uga'kuwat' lan wis wolung karakter lan duwe a nomer lan simbol lan… 

sandhi kuwat

Ora gampang! 

Nanging karo manajer sandi sing nggawe tembung sandhi sing dirancang kanggo dadi luar biasa kuwat lan un-hack-bisa, kita ora maneh kudu nglampahi jam nggawe sandhi sing pungkasanipun kita lali tho. 

Antarmuka pangguna-loropaken - nalika aplikasi sing gampang kanggo nggunakake lan penake kanggo dipikir, kita aran luwih aman lan nyaman nggunakake. 

Tujuan saka aplikasi iki kanggo nggawe rincian paling intim aman - supaya sampeyan pengin antarmuka kanggo nggawe sampeyan aran aman uga.

Pangurus tembung sandhi bisa digunakake ing latar mburi - iki tegese dheweke tansah ngenteni supaya bisa digunakake ing situs apa wae sing mbutuhake sandhi.

Banjur nalika sampeyan tekan kaca login ing situs apa wae sing sampeyan gunakake, manajer bakal pop munggah lan nawakake kanggo ngisi sandhi sing dibutuhake. Mlebet mbutuhake wektu luwih sithik amarga sampeyan ora kudu mbukak aplikasi pangatur sandi kanthi manual kanggo ngakses sandhi.

Iki nyimpen kabeh sandhi nganti sampeyan butuh.

Menehi aplikasi saben sandi bisa medeni. Yen sandi dicolong piye??

Nanging risiko nyata sandhi sing ringkih lan digunakake banget. Iki minangka alasan paling akeh informasi sing disusupi lan dicolong. 

Amarga yen peretas duwe login 'Password12345' sing mbukak Facebook sampeyan, dheweke bisa nyoba lan mbukak situs liyane ing ngendi sampeyan nggunakake tembung sandhi iki. Dheweke bisa ngakses saben app, situs, lan server yen sampeyan nggunakake tembung sandhi sing ora aman iki.

Pangurus Sandi ngasilake sandhi sing luwih kuat lan unik, banjur mbantu sampeyan ngisi otomatis menyang akeh platform sing digunakake saben dina. Sing nggawe informasi online sampeyan luwih aman lan ora perlu ngeling-eling. 

Keuntungan saka Managers Sandi

Oke, kita ngerti cara kerja manajer sandhi, nanging kepiye entuk manfaat kanggo sampeyan?

Sandhi sing luwih kuwat

Kaya sing wis kasebut sadurunge, kita kabeh pancen angel banget kanggo nggawe kuwat sandhi amarga kita uga nyoba nggawe kenangan.

Nanging manager sandi ora masalah sing, supaya padha nggawe sandhi Komplek lan Fort Knox-pantes.

Lan kita kasebut sadurungé, sampeyan kudu watara 70-80 sandhi; duwe manajer sandi nggawe tembung sandhi acak kanggo kabeh akun kasebut bakal ngirit tenaga otak lan wektu. 

Ora kudu ngelingi sandhi maneh. 

Sampeyan ora bakal ngerti sepira abote ngeling-eling kabeh nganti ora perlu!

Wektu disimpen! 

Sandhi lan info Isi Otomatis ing formulir utawa login bisa mbutuhake wektu akeh sedina muput. Kabeh iku senyawa, lan sampeyan bisa nglampahi udakara 10 menit saben dina mung ngetik sandhi lan rincian kanggo saben platform.

Saiki sampeyan bisa nglampahi 10 menit kasebut kanggo nindakake perkara sing luwih nyenengake utawa luwih produktif!

Tandha menyang situs phishing lan risiko keamanan liyane

Kita kabeh wis ana. Sampeyan nampa email aneh sing ngandhani supaya mriksa akun kanthi cepet amarga ana kedadeyan ing pangguna liyane. Sampeyan klik link email, lan peduli iku! Iku situs palsu.

Pangurus sandhi nyambungake sandhi sampeyan karo situs sing bener, mula nalika situs phishing dadi situs nyata kanggo nyoba nyolong kredensial sampeyan - manajer sandhi ora bakal ngisi rincian sampeyan kanthi otomatis amarga ora nyambungake sandhi asli sampeyan menyang situs palsu. 

Maneh, manajer sandhi mbantu nggawe urip luwih aman lan luwih gampang.

Warisan digital 

Sawise tiwas, manajer sandhi ngidini wong sing ditresnani ngakses kredensial lan informasi sing disimpen ing aplikasi kasebut. 

Nalika iku pikirane sedhih, iku fitur migunani kanggo anggota kulawarga. Menehi wong sing ditresnani akses iki ngidini wong nutup akun media sosial lan cenderung ngurusi urusan maya liyane kanggo wong sing ditresnani. 

Warisan digital penting kanggo wong-wong sing duwe kehadiran online sing akeh, utamane karo cryptocurrency lan aset basis online liyane. 

Warisan sandhi bisa ditindakake tanpa ngilangi pita merah utawa tundha amarga kabijakan perusahaan liyane. Anggota kulawarga bisa duwe akses langsung menyang sandhi lan akun saka manajer sandi.

Iki artikel Forbes menehi informasi luwih lengkap babagan pentinge njaga lan ngrancang kanggo pewaris digital sampeyan.

Syncing macem-macem piranti lan sistem operasi

Pangurus sandhi kompatibel karo macem-macem piranti lan sistem operasi = aktivitas lancar ing kabeh platform. 

Sampeyan bisa pindhah saka nggarap Adobe Procreate Ipad menyang laptop Windows sing kudu ngimpor lan proyek photoshop, kanthi manajer sandhi sampeyan menehi akses cepet menyang kabeh aplikasi Adobe ing kabeh piranti.

Fitur iki ngidini akses simultan menyang kabeh informasi sampeyan. Sawise maneh, iki ngirit wektu lan nggawe urip luwih gampang.

Iku nglindhungi identitas sampeyan

Kaya sing wis kasebut sadurunge, hacks paling sukses kedadeyan nalika sandhi sing padha ngidini peretas menyang pirang-pirang situs lan nglanggar keamanan.

Nanging manajer sandhi mbantu nggawe macem-macem sandhi unik sing misahake kabeh data sampeyan, dadi siji akun sing disusupi ora ateges peretas bisa nyolong kabeh identitas digital sampeyan. 

Tetep data sampeyan kapisah minangka lapisan tambahan keamanan lan katentreman atine lan njamin pangayoman nyolong identitas

Jinis Pangurus Sandi 

Saiki kita ngerti apa manajer sandi ora, ayo padha ndeleng kang jinis ana

Basis desktop

  • Kabeh sandhi disimpen ing piranti siji. 
  • Sampeyan ora bisa ngakses sandhi saka piranti liyane - apa sandhi ing laptop ora bisa diakses ing ponsel. 
  • Yen piranti dicolong utawa rusak, sampeyan bakal kelangan kabeh sandhi.
  • Iki apik kanggo wong sing ora pengin kabeh informasi disimpen ing méga utawa jaringan sing bisa diakses wong liya.
  • Pangatur sandi jinis iki uga nimbang penak lan keamanan kanggo sawetara pangguna - amarga mung ana siji kubah ing piranti.
  • Secara teoritis, sampeyan bisa duwe macem-macem kubah ing piranti sing beda-beda lan nyebar informasi sampeyan ing piranti sing cocog sing mbutuhake sandhi kasebut. 

Contone, tablet sampeyan bisa duwe sandhi Kindle, Procreate, lan blanja online, nanging laptop sampeyan duwe login lan rincian perbankan.

  • Conto manajer Desktop Based - Versi gratis Keeper lan RoboForm

Berbasis Awan

  • Pangatur sandhi iki nyimpen sandhi ing jaringan panyedhiya layanan. 
  • Iki tegese panyedhiya layanan sampeyan tanggung jawab kanggo keamanan kabeh informasi sampeyan.
  • Sampeyan bisa ngakses sandhi apa wae ing piranti apa wae yen sampeyan duwe sambungan internet.
  • Pangatur sandhi iki kasedhiya ing macem-macem formulir - ekstensi browser, aplikasi desktop, utawa aplikasi seluler.

Single Sign-On (SSO)

  • Ora kaya manajer tembung sandhi liyane, SSO ngidini sampeyan duwe siji sandhi kanggo saben aplikasi utawa akun.
  • Tembung sandhi iki dadi 'paspor' digital sampeyan - kanthi cara sing padha, negara-negara njamin supaya warga bisa lelungan kanthi gampang lan wewenang, SSO duwe keamanan lan wewenang ngliwati wates digital.
  • Pangatur sandi iki umum ing papan kerja amarga nyilikake wektu karyawan kanggo mlebu menyang akun lan platform sing beda-beda.
  • Sandi SSO uga nyuda wektu departemen IT kanggo ngatasi masalah teknologi lan ngreset sandhi sing lali saben karyawan.
  • Conto manajer sandi SSO - Keeper

Pangurus Sandi Pros lan Cons

Sampeyan bisa entuk sandhi sanajan ana enkripsi lan firewall.

Iki kedadeyan amarga sawetara alasan, nanging umume manajer sandhi nggunakake sandhi master utawa frasa sandhi sing nggawe kunci kanggo nggawe enkripsi pangguna.

Yen peretas nerjemahake tembung kunci iki, dheweke bisa dekripsi kabeh tembung sandhi pangguna. 

Kunci master utawa sandhi master uga duwe risiko hacking saka key-loggers.

 Yen malware keylogging lagi nonton keystrokes pangguna lan padha nglacak kunci master kanggo pangatur sandi, kabeh sandhi ing vault ana ing resiko. 

Nanging akeh manajer sandhi duwe bukti asli loro-faktor (OTP lan verifikasi email ing piranti sing kapisah), sing nyuda resiko.

Tembung sandhi sing digawe bisa diprediksi.

Iki kedadeyan nalika manajer sandi duwe generator sing nggawe tembung sandhi sing luwih lemah liwat a generasi nomer acak

Peretas duwe cara kanggo prédhiksi tembung sandhi sing digawe nomer, mula luwih becik yen manajer tembung sandhi digunakake sandhi digawe cryptographically tinimbang angka. Iki nggawe luwih angel 'tebak' sandhi.

Resiko adhedhasar browser 

Sawetara manajer sandi basis browser bisa ngidini pangguna nuduhake kredensial karo wong liya liwat internet, sing nyebabake risiko keamanan sing signifikan.

Amarga internet ora tau dadi lokasi sing aman kanggo nuduhake informasi pribadi, iki minangka fitur sing dikritik dening manajer sandi.

Sawise dipikir, luwih gampang kanggo nuduhake login kanggo sawetara akun lan platform kerja kaya Netflix - amarga kabeh wong butuh / pengin nggunakake akun kasebut. Nanging iki bebaya kanggo nimbang. 

Saiki sampeyan ngerti kabeh babagan pangatur sandhi, ayo njelajah fitur sing luwih canggih sing bisa diwenehake manajer sandi:

  • Pemulihan akun - Yen sampeyan ana ing piranti liyane utawa ora dikunci saka akun sampeyan, manajer sandhi bisa mbalekake rincian sampeyan lan mlebu log
  • Otentikasi rong faktor - Umume manajer mbutuhake otentikasi rong faktor nalika mlebu rincian, iki tegese sampeyan bakal nggunakake email lan OTP sing dikirim menyang piranti liyane kanggo mlebu.
  • Audit sandhi - Pangurus sandhi mriksa sandhi kanggo kelemahan lan kerentanan, nggawe saben login sampeyan luwih aman saka peretas
  • Login biometrik - Pangatur tembung sandhi sing luwih maju bakal nggunakake bekas driji piranti utawa teknologi FaceID kanggo nglindhungi akun lan sandhi sampeyan.
  • Syncing macem-macem piranti – Fitur iki ngidini sampeyan nyimpen sandhi menyang brankas manager lan ngakses kabeh informasi login ing kabeh piranti. Saka perbankan online ing laptop menyang blanja ing telpon menyang game ing PC - sampeyan mesthi bisa nyambung menyang sandhi lan fungsi ngisi otomatis.
  • Piranti lunak sing kompatibel karo IOS, Android, Windows, MacOS - Amarga manajer sandhi asring sync antarane piranti padha kudu kompatibel karo sistem operasi beda kanggo mesthekake sampeyan duwe akses pancet lan konsisten kanggo kabeh informasi
  • VPN Unlimited - Bonus tambahan sing apik kanggo manajer sandhi, bantuan VPN kanggo nyamar lan nglindhungi kehadiran online sampeyan, tegese pangayoman luwih akeh kanggo kabeh akun lan kredensial sampeyan
  • Sandhi isi otomatis - Kaya sing wis kita rembugan, kamulyan makutha manger yaiku fungsi ngisi otomatis sing bakal ngirit wektu sampeyan.
  • Nuduhake tembung sandhi sing dilindhungi - Kanggo rekan kerja lan kulawarga sing nuduhake akun sing padha kanggo aplikasi bisnis utawa profil rekreasi kaya Netflix. Nuduhake tembung sandhi saiki luwih aman nggunakake manajer sandhi sing ndhelik informasi nalika nuduhake
  • Panyimpenan file sing dienkripsi - Kanggo akeh, karyane rahasia lan kudu disimpen kaya ngono. Pangurus tembung sandhi duwe kemampuan kanggo ndhelik kabeh karya sampeyan dadi mung sampeyan sing bisa maca yen wis dibukak dening wong liya.
  • Pemantauan web peteng - Pangurus sandhi nggoleki informasi sampeyan ing web peteng lan priksa manawa ora didol utawa didekripsi dening peretas lan aktor ala. Norton nerangake fungsi iki kanthi apik klik kene kanggo sinau liyane
  • 'Mode lelungan' ngidini akses menyang piranti liyane - Sawetara manajer sandhi diinstal sacara lokal ing siji utawa rong piranti, nanging 'mode lelungan' ngidini akses menyang piranti sah sing bisa diakses nalika lelungan.
  • Folder lan panyimpenan tim sing aman - Kaya nuduhake rincian login karo sawetara sing dipercaya, enggo bareng file karo manajer sandhi nglindhungi karya nalika nuduhake.
  • Data sync karo akun panyimpenan maya lan ing macem-macem piranti - Kaya syncing Panjenengan Google docs utawa panyimpenan Apple, manajer sandhi nggunakake panyimpenan maya kanggo nggawe login lan informasi luwih gampang diakses saka macem-macem piranti
  • Pindai data bocor - Kaya ngawasi Web Gelap, manajer sandhi terus-terusan nggoleki bocor ing keamanane. Yen data sampeyan bocor menyang web, data kasebut bakal dienkripsi lan manajer sandhi sampeyan bisa menehi tandha yen bocor kasebut.

Pangurus sandhi ngisi biaya langganan sing beda-beda, mung $1 sasi utawa nganti $35 sasi. Umume manajer duwe biaya langganan saben taun, mula sampeyan kudu mbayar sadurunge layanan setaun. 

Apa sawetara pangatur sandhi sing paling apik? Rekomendasiku kalebu LastPass1PasswordDashlane, Lan Bitwarden. Paling browser web utama kaya Google uga duwe manajer sandhi sing dibangun (nanging aku ora nyaranake).

Link referensi

https://www.malwarebytes.com/what-is-password-manager

https://en.wikipedia.org/wiki/Password_manager

https://www.wired.com/story/best-password-managers/

https://authy.com/what-is-2fa/

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.