Tawaran Black Friday / Cyber ​​Monday paling apik kanggo 2022 Klik kene 🤑

Apa Autentikasi Loro-Faktor (2FA) lan Otentikasi Multi-Faktor (MFA)?

ditulis dening

Adopsi smartphone, piranti cerdas, lan IoT (Internet of Things) nggawe keamanan online luwih penting tinimbang saiki. Peretas modern minangka profesional sing trampil nggunakake teknik canggih kanggo kompromi data lan nyolong identitas sampeyan.

Kanthi canggih ing cara hacking, ora cukup yen sampeyan duwe sandhi sing kuwat utawa firewall sing kuat ing kabeh sistem. Untunge, saiki kita duwe 2FA lan MFA kanggo njamin keamanan akun sampeyan luwih ketat.

Ing artikel iki, aku bakal nemokake beda antarane otentikasi Two-Factor lan Multi-Factor, lan carane mbantu nambah keamanan data online sampeyan kanthi luwih apik.

Nguatake Data lan Informasi Online liwat Faktor Otentikasi

Katon yen nggawe sandhi kanggo saluran online ora cukup. 

Iki ora kaya sing dialami limang taun kepungkur, lan pembangunan anyar iki minangka perjuangan kanggo kita kabeh.

Biyen duwe dhaptar dawa sandhi kanggo online saluran, lan aku asring ngganti supaya ora ana sing bisa ngakses informasi lan kapercayan akunku.

Iki mbantu banget supaya akun pangguna lan aplikasi saya aman. Nanging dina iki, nduwe dhaptar dawa sandhi lan ganti asring ora cukup. 

Kanthi ana teknologi lan inovasi, sandhi dhewe ora cukup kanggo keamanan supaya akun lan kredensial aplikasi lan informasi aman.

Semono akeh pangguna pungkasan sing nggoleki macem-macem opsi kanggo ngamanake lan nguatake saluran online, kayata solusi otentikasi rong faktor (2FA) lan solusi otentikasi multi-faktor (MFA).

Aku wis nambah lapisan proteksi ekstra iki kanggo mesthekake yen ora ana sing bisa ngakses akun lan app. Lan sejatine, faktor otentikasi sing beda yaiku solusi sing kudune daklamar sadurunge.

Iku a cara bukti lengkap kanggo pangguna pungkasan supaya ora ana scammer lan phisher online saka ngakses data.

MFA: Keamanan Otentikasi Multi-Faktor

Kanggo diskusi dina iki, kita bakal ngomong babagan kepiye pangguna pungkasan bisa nguatake saluran online. Ayo diwiwiti karo Otentikasi Multi-Faktor (MFA).

Otentikasi multi-faktor (MFA) minangka cara anyar kanggo nyedhiyakake keamanan lan kontrol liwat saluran kanggo para pangguna pungkasan. Masukan jeneng pangguna lan sandhi dhewe ora cukup.

Kanggo ngganti, liwat MFA, pangguna saiki kudu menehi informasi tambahan kanggo mbuktekake identitase. 

Iki minangka salah sawijining cara otentikasi paling apik ing njaba, saupama ora ana (sing ora ngerti pangguna) sing bisa ngakses akun kasebut.

Yen sampeyan dudu pangguna akun nyata, sampeyan bakal angel mbuktekake identitas pamilik akun kasebut.

Ilustrasi Facebook

Ayo gunakake ilustrasi MFA klasik kanthi mlebu menyang akun Facebookku. Babagan sing bisa digandhengake kabeh.

Langkah 1: Mlebu menyang Akun Sampeyan

Langkah kapisan ora anyar kanggo kita kabeh. Wis pirang-pirang taun dilakoni, sanajan sadurunge sistem otentikasi.

Cukup lebokake jeneng pangguna lan sandhi, banjur pencet tombol enter. Langkah iki intine padha kanggo kabeh saluran media sosial.

Langkah 2: Otentikasi Multi-Faktor (MFA) lan Kunci Keamanan

Sadurunge, sawise tekan tombol enter, aku langsung menyang homepage akun Facebookku. Nanging samubarang beda karo cara nggunakake Facebook.

Kanthi sistem otentikasi multi-faktor (MFA), aku dijaluk verifikasi identitas liwat faktor otentikasi. Iki biasane ditindakake liwat jeneng pangguna & sandhi uga salah siji saka ing ngisor iki:

  • Otentikasi rong faktor;
  • Kunci Keamanan
  • Kode konfirmasi SMS; utawa
  • Ngidini / konfirmasi mlebu ing browser liyane sing disimpen.

Langkah iki minangka bagean penting amarga yen sampeyan ora duwe akses menyang salah sawijine, sampeyan ora bakal bisa ngakses akun. Paling ora, yen sampeyan mbaleni sandhi.

Saiki, cathet: Akeh pangguna sing durung duwe MFA nyiyapake. Sawetara tetep nganggo cara tradisional mlebu, sing nggawe dheweke bisa mlebu rentan banget kanggo hacking lan phishing. 

Pangguna bisa ngaktifake kabeh saluran sosial kanthi manual duwe sistem otentikasi yen durung duwe.

Langkah 3: Verifikasi Akun pangguna

Lan yen wis mbuktekake identitas, sampeyan langsung diarahake menyang akun pangguna. Gampang kan?

Perlu sawetara langkah ekstra kanggo ngaktifake otentikasi multi-faktor (MFA). Nanging kanggo keamanan lan perlindungan tambahan, aku kira migunani kanggo saben pangguna.

Pentinge Keamanan Online kanggo Pangguna: Napa Pangguna Perlu otentikasi Multi-Faktor (MFA)

Kaya ora mesthi ketok, otentikasi multi-faktor (MFA) penting banget kanggo keamanan, preduli pangguna!

Ing kasunyatan, kita kabeh duwe hak kanggo ngamanake wong, omah, lan liya-liyane. Sawise kabeh, kita ora pengin melu-melu sing ora penting.

MFA nglindhungi Presensi Online Sampeyan

Ngelingi anane online sampeyan padha. Mesthi, pangguna ora pengin wong nyolong lan nyusup informasi apa wae sing diwenehake ing jagad online.

Lan iki dudu informasi, amarga saiki, akeh pangguna sing nuduhake data rahasia babagan awake dhewe kaya:

  • Kertu bank
  • Alamat omah
  • Alamat email
  • Nomer kontak
  • Diverifikasi informasi
  • Kertu bank

MFA nglindhungi Sampeyan Saka Blanja Online!

Ora dingerteni, saben pangguna wis nuduhake kabeh informasi kasebut kanthi cara liyane. Kaya wektu iku nalika sampeyan tuku barang kanthi online!

Sampeyan kudu input informasi kertu, alamat, lan liya-liyane. Saiki bayangake manawa ana wong sing bisa ngakses kabeh data kasebut. Dheweke bisa nggunakake data kasebut kanggo awake dhewe. Yikes!

Pramila nduwe otentikasi multi-faktor (MFA) iku penting! Lan minangka pangguna, sampeyan ora pengin sinau pelajaran iki kanthi angel.

MFA Luwih Harder Kanggo Peretas Nyolong Data Sampeyan

Sampeyan ora pengin ngenteni nganti kabeh data dicolong sadurunge nguatake akun. 

MFA minangka sistem penting kanggo kabeh pangguna. Heck, kabeh jinis faktor otentikasi penting banget kanggo pangguna.

Apa sampeyan pangguna individu sing nyoba ngamanake data online utawa entitas sing nduweni akses menyang informasi pribadhi pangguna, MFA ngamanake pikiran lan ngatasi rasa kuwatir amarga ana bocor informasi rahasia.

Entitas sing duwe sistem otentikasi faktor sing dikuatake minangka tambah gedhe. 

Pangguna lan pelanggan bakal rumangsa luwih gampang lan duwe kapercayan luwih akeh babagan perusahaan sing duwe sistem keamanan otentikasi multi-faktor (MFA) sing dikuatake.

Solusi Otentikasi Multi-Faktor Beda (MFA) kanggo Nglindhungi Akun Sampeyan

Ana solusi MFA sing beda kanggo nglindhungi akun sampeyan. Thanks kanggo teknologi lan inovasi, sampeyan duwe akeh pilihan.

Aku bakal ngrembug sawetara solusi MFA sing paling umum dina iki kanggo menehi ide babagan kerjane.

Warisan

Warisan nggunakake sifat fisik / karakteristik tartamtu saka wong. Contone, iki bisa dadi bekas driji, pangenalan swara utawa rai, utawa scan retina.

Salah sawijining MFA sing paling umum digunakake pangguna saiki yaiku liwat scan driji. Umum banget yen mayoritas piranti seluler wis duwe scan sidik jari utawa persiyapan pangenalan wajah ing panggonan!

Ora ana wong liya sing bisa ngakses akun panganggo, nanging sampeyan dhewe. Kanggo kasus kaya penarikan ATM, kayata, warisan minangka salah sawijining faktor otentikasi paling apik.

Faktor Pengetahuan

Cara otentikasi ilmu nggunakake informasi pribadi utawa jawaban kanggo pitakon sing diwenehake pangguna.

Apa sing nggawe faktor otentikasi multi-faktor sing apik yaiku sampeyan bisa dadi spesifik lan kreatif karo tembung sandhi sing digawe.

Secara pribadi, aku yakin manawa sandhi ora mung kalebu kombinasi digit ulang taun sing biasane. Nanging, dadekake kombinasi huruf gedhe lan cilik, simbol, lan tandha wacan. 

Gawe tembung sandhi sampeyan kanthi angel. Kemungkinan sapa wae sing ngira-ngira cedhak karo 0.

Kejabi sandhi sampeyan, ilmu uga bisa awujud takon. Sampeyan bisa nyetel pitakon dhewe, lan takon kaya:

  • Kaos merek apa sing dakenggo nalika nggawe sandhi?
  • Apa warna mripat saka guinea pig?
  • Apa jinis pasta sing dak senengi?

Sampeyan bisa dadi kreatif kaya sing dikarepake. Priksa manawa elinga wangsulan mesthi!

Aku wis nemoni masalah iki sadurunge njaluk pitakon aneh, mung kanggo lali jawaban sing dakkirim. Lan mesthi wae, pungkasane ora bisa ngakses akun panganggo.

Dumunung ing Lokasi

Bentuk otentikasi faktor liyane sing apik yaiku adhedhasar lokasi. Katon ing lokasi geografis, alamat, lan liya-liyane.

Aku sengit marang sampeyan, nanging akeh saluran online sampeyan sing uga duwe lan nglumpukake informasi babagan lokasi sampeyan. Iki pancen bener yen sampeyan wis aktif ing lokasi ing piranti.

Sampeyan ndeleng, kanthi lokasi sampeyan, platform online bisa nggawe pola babagan sampeyan. Nanging yen sampeyan nggunakake VPN, njaga lokasi sampeyan kanthi akurat bisa uga dadi tantangan.

Ing sawijining dina, aku nyoba mlebu menyang akun Facebook nggunakake piranti liyane lan ing kutha liyane.

Malah sadurunge bisa log in, aku nampa kabar ing piranti selulerku, ngandhani yen ana upaya otentikasi saka wong saka papan tartamtu.

Mesthi wae, aku ngaktifake transaksi amarga aku nyoba ngakses akunku. Nanging yen dudu aku, paling ora aku ngerti manawa ana wong saka papan kasebut sing nyoba ngakses lan nyolong identitasku.

Faktor Kepemilikan

Otentikasi faktor gedhe liyane kanggo ngonfirmasi identitas sampeyan yaiku liwat faktor kepemilikan. Kanggo pangguna kertu kredit, conto kepemilikan paling apik sing bisa dakwenehake yaiku OTP.

Kepemilikan ditindakake kanthi sandhi siji-sijine (OTP), tombol keamanan, pin, antara liya.

Contone, saben mlebu menyang Facebook ing piranti anyar, OTP utawa pin bakal dikirim menyang piranti seluler. Browser banjur ngarahake aku menyang kaca sing kudu aku input OTP utawa pin sadurunge bisa mlebu.

Iki minangka cara sing cerdas kanggo konfirmasi identitas sampeyan, lan faktor otentikasi sing bisa dipercaya amarga OTP mung dikirim menyang nomer ponsel sing wis didaftar.

Kasedhiya Kabeh babagan Otentikasi Multi-Faktor (MFA)

Ana macem-macem otentikasi / MFA multi-faktor sing bisa ditemokake, lan aku yakin sampeyan bakal nemokake sing luwih trep lan gampang diakses sampeyan.

Kasedhiya macem-macem solusi MFA, Aku nyaranake nggunakake MFA kanggo data sensitif kaya akun bank, tuku kertu kredit, lan login situs web sing sensitif kaya PayPal, Transferwise, Payoneer, lsp.

Kajaba iku, gampang nyiyapake MFA ing piranti seluler sampeyan.

Contone, umume situs web perbankan duwe bagean sing sampeyan bisa nambah MFA minangka bagean saka keamanan sampeyan. Sampeyan uga bisa menyang bank lan njaluk MFA ing akun sampeyan.

2FA: Keamanan Otentikasi Dua Faktor

Saiki waca diskusi sabanjure: Otentikasi Faktor Loro (2FA). Otentikasi rong faktor / 2FA lan otentikasi multi-faktor / MFA ora adoh saka siji liyane.

Nyatane, 2FA minangka jinis MFA!

Otentikasi rong faktor nggawe langkah penting kanggo nguatake data online. Apa akun pribadi utawa organisasi gedhe, 2FA nindakake tugas kanthi apik.

Aku rumangsa luwih aman ngerti manawa aku duwe lapisan proteksi lan rencana otentikasi ekstra kanggo saluran online.

Kepiye Otentikasi 2FA Muter Peran Vital ing Otentikasi Pangguna

Sanajan ana akeh kedadeyan hacking cyber lan phishing, isih ana sawetara pangguna sing yakin manawa 2FA lan MFA ora prelu.

Sayange, kanthi cyberhacking dadi saya rame, entuk informasi pribadhi angel banget kanggo kita dina iki.

Lan aku yakin sampeyan ora asing karo hacking cyber. Sampeyan, utawa wong sing sampeyan kenal, bisa uga wis dadi korban kedadeyan sing ora dikarepake kasebut. Yikes!

Kaendahan 2FA yaiku ana mekanisme eksternal kanggo sampeyan kanggo ngonfirmasi identitas sampeyan. Sawetara conto 2FA kalebu:

  • OTP dikirim liwat nomer seluler utawa email
  • Notifikasi push
  • Sistem verifikasi identitas; scan driji
  • Aplikasi otentik

Apa iki penting? Ya, ya mesthi! Tinimbang bisa ngakses informasi sampeyan dhisik, ana bukti asli liyane sing kudu ditindakake hacker potensial.

Tantangan manawa peretas nggawe akun sampeyan kanthi pasti.

Risiko & Ancaman Sing Loro Otentikasi Faktor Ngilangi

Aku ora bisa negesake kepiye 2FA bisa nggawe langkah penting kanggo nglindhungi akun sampeyan.

Apa sampeyan organisasi cilik, individu, utawa saka pamrentah, duwe lapisan keamanan ekstra penting.

Yen sampeyan ora yakin manawa 2FA perlu, coba dakyakini sampeyan.

Aku wis ngidentifikasi sawetara risiko lan ancaman umum sing diadhepi pangguna manawa otentikasi rong faktor bisa ngilangi.

Serangan Kekuatan Brute

Sanajan tanpa peretas ngerti tembung sandhi sampeyan bisa ngira-ira. Serangan pasukan kasar iku gampang banget, nggawe akeh upaya kanggo mbedhek sandhi sampeyan.

Serangan brute force ngasilake jumlah uji coba lan kesalahan tanpa wates kanggo ngramal tembung sandhi sampeyan. Lan aja salah mikir yen iki bakal mbutuhake pirang-pirang dina utawa minggu.

Kanthi ana teknologi lan inovasi, serangan brute bisa kedadeyan kanthi cepet sawetara menit. Yen sampeyan duwe kode sandhi sing ringkih, serangan brute bisa gampang mlebu ing sistem sampeyan.

Contone, nggunakake informasi pribadhi kaya ulang taun minangka ngira umum manawa peretas bakal langsung nggawe.

Logging Keystroke

Ana macem-macem program lan malware ing kana sing nggunakake ngangkut tombol. Lan cara kerjane yaiku njupuk apa sing sampeyan ketik ing keyboard.

Sawise malware nyusup menyang komputer, bisa dicathet sandhi sing wis dilebokake ing saluran sampeyan. Yikes!

Sandi sing Ilang utawa Lali

Mesthine, aku duwe memori sing cukup ala. Lan sejatine, salah sawijining perjuangan paling gedhe sing dakalami yaiku nyoba ngelingi sandhi sing beda kanggo saluran sing beda.

Bayangake, aku duwe luwih saka limang saluran media sosial, lan masing-masing kalebu macem-macem angka alpha.

Lan kanggo ngelingi sandhi, aku asring disimpen ing cathetan ing piranti. Sing luwih elek, aku nulis sawetara ing selembar kertas.

Mesthi wae, sapa wae sing duwe akses menyang cathetan ing piranti utawa selembar kertas bakal ngerti apa sandhi kasebut. Lan saka kana, aku bakal pinasthi.

Dheweke bisa mlebu ing akunku kaya ngono. Tanpa perjuangan utawa lapisan proteksi ekstra.

Nanging kanthi bukti asli rong faktor, ora ana kasempatan kanggo sapa wae sing ngakses akunku. Dheweke kudu validasi log-in liwat piranti liya utawa kabar sing mung aku akses.

maneh Abu

Sayange, peretas biasane padha karo perampok standar sampeyan ing dalan. Sampeyan meh ora bisa ngerti sapa peretas, saka ngendi, lan kepiye carane bisa entuk informasi.

Peretas ora nggawe langkah gedhe. Nanging, iki langkah-langkah cilik sing diitung kanggo nyoba banyu.

Aku dhewe wis dadi korban peretasan, amarga upaya phishing sing durung dingerteni nalika semana.

Sadurunge, aku nampa pesen kasebut ing email sing katon sah. Asale saka perusahaan sing misuwur, lan ora ana sing aneh.

Tanpa panji abang, aku mbukak link ing email, lan kabeh mudhun.

Ternyata, tautan kasebut ngemot sawetara malware, token keamanan, utawa virus sing bisa nyolong sandhi. Piye carane Dadi, umpamane kepiye canggih para peretas.

Lan kanthi ngerti sandhi, sandhi bisa mlebu ing akunku. Nanging maneh, otentikasi faktor menehi lapisan proteksi ekstra supaya para peretas ora bisa entuk informasi.

Solusi Otentikasi Rong Faktor sing Beda Kanggo Nglindhungi Akun Sampeyan

Kaya MFA, ana sawetara 2FA sing bisa digunakake kanggo nglindhungi akun lan ngonfirmasi identitas sampeyan.

Aku wis nyathet sawetara jinis sing paling umum, sing aku seneng nggunakake. Iki menehi update nyata, manawa ora ana sing entuk akses menyang akun kajaba aku.

Otentikasi Push

Otentikasi push 2FA bisa digunakake kaya sampeyan nampa kabar ing piranti. Iki minangka lapisan proteksi ekstra kanggo akun sampeyan, lan sampeyan bakal nganyari yen sampeyan ana curiga.

Keindahan otentikasi push yaiku sampeyan entuk dhaptar informasi lengkap babagan sapa sing nyoba entuk akses menyang akun sampeyan. Iki kalebu informasi kaya:

  • Jumlah upaya mlebu
  • Wektu lan lokasi
  • alamat IP
  • Piranti sing digunakake

Lan yen wis nampa kabar babagan tumindak sing curiga, sampeyan bakal bisa nindakake kanthi cepet.

Otentikasi SMS

Otentikasi SMS minangka salah sawijining jinis sing paling umum. Secara pribadi, iki sing paling asring digunakake, ngelingi kepiye mesthi duwe piranti seluler karo aku.

Liwat metode iki, aku nampa kode keamanan utawa OTP liwat teks. Aku banjur lebokake kode ing platform, sadurunge bisa mlebu.

Keindahan saka Otentikasi SMS gampang digunakake lan gampang digunakake. Kabeh proses butuh secepat detik, meh ora repot!

Sampeyan uga perlu dingerteni manawa otentikasi SMS uga bisa digunakake kanthi ngirim SMS yen ana kegiatan sing curiga karo akun sampeyan.

Saiki, otentikasi SMS minangka salah sawijining metode otentikasi faktor sing paling umum. Umum banget yen mayoritas platform online wis siyap.

Ngaktifake otentikasi SMS minangka praktik standar, sanajan sampeyan ora milih ngaktifake.

Kanggo Ngatasi Kabeh Babagan Rong Otentikasi Faktor (2FA)

2FA minangka salah sawijining cara sing paling umum kanggo njaga data online aman lan dilindhungi. Sampeyan bisa entuk nganyari langsung kanthi SMS utawa kabar push.

Secara pribadi, pembaruan langsung sing dipikolehi saka 2FA mbantu aku akeh. Aku bisa ngrampungake masalah kanthi cepet!

Otentikasi Rong Faktor & Otentikasi Multi-Faktor: Apa Ana Beda?

Sacara sederhana, ya. Ana sawetara bedane antarane (2FA) otentikasi rong faktor lan (MFA) otentikasi multi-faktor.

Otentikasi rong faktor / 2FA, kaya jenenge, nggunakake rong cara kanggo ngenali identitas sampeyan. Iki bisa dadi gabungan saka notifikasi sandhi & SMS, kayata.

Otentikasi multi-faktor / MFA, tegese nggunakake rong utawa telung faktor sing beda kanggo ngenali identitas sampeyan. Bisa uga gabungan saka sandhi, notifikasi SMS, lan OTP.

Pungkasane, sampeyan nemtokake cara kanggo nglindhungi akun.

Kalorone umume bisa diganti amarga otentikasi rong faktor (2FA) minangka salah sawijining wujud otentikasi multifaktor (MFA) liyane.

Sing Luwih Apik: MFA utawa 2FA?

Takon pitakon babagan antarane solusi otentikasi multi-faktor / MFA utawa solusi otentikasi rong faktor / 2FA sing paling apik, ora ana sing anyar kanggo aku.

Aku takon babagan kabeh wektu, lan sing aneh, akeh pangguna mikir yen ana jawaban sing bener lan salah.

Duwe lapisan perlindungan utawa keamanan ekstra loro utawa luwih minangka tambahan sing gedhe. Nanging apa ora bisa diapusi? Ya, aku pengin menehi mupangate keraguan lan matur ya.

Dadi MFA luwih apik tinimbang 2FA?

Ing tembung, ya. MFA nyedhiyakake standar kanggo nglindhungi data dhuwur utamane kanggo informasi sensitif kaya rincian kertu kredit, dokumen akuntansi, laporan keuangan, lsp.

Nganti saiki, otentikasi faktor durung kabukten salah. Aku durung dadi korban phishing utawa cyberattack wiwit saiki saya ngati-ati.

Lan kita yakin sampeyan pengin uga kasebut.

Yen aku jujur, solusi keamanan 2FA lan MFA duwe pro lan kontra, gumantung karo pangguna.

Masalah babagan proteksi lan keamanan apa sampeyan pengin. Kanggo aku, otentikasi rong faktor cukup.

Nanging yen aku ati-ati banget, aku milih (MFA) otentikasi multi-faktor minangka langkah keamanan. Luwih aman tinimbang nuwun sewu ya?

Pungkasan, bayangake manawa angel banget kanggo peretas kanggo hack otentikasi bekas driji.

Tembung Final kanggo Pangguna Online

Nyimpen data lan informasi online iku penting banget, lan aku ora bisa negesake manawa faktor otentikasi ing keamanan lan keamanan sampeyan. Penting banget kanggo pangguna saiki.

Preduli yen sampeyan minangka individu utawa organisasi bisnis cilik, sampeyan kudu mbayar ngerti ana lapisan ekstra keamanan sampeyan bisa makaryakke kanggo akun online.

Coba faktor otentikasi kasebut saiki. Papan sing paling apik kanggo miwiti yaiku nganggo akun media sosial. Pangguna Instagram malah wis bisa nggabungake 2FA menyang akun!

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.