LastPass vs Dashlane (Perbandingan Manajer Sandi)

ditulis dening

Konten kita didhukung maca. Yen sampeyan ngeklik tautan, kita bisa entuk komisi. Carane kita review.

Pangatur tembung sandhi mung alat sing luar biasa sing nggawe urip sampeyan luwih gampang. Nanging, sampeyan bisa uga bakal nemoni sawetara kuatir ing antarane pilihan saka manajer sandhi sing sampeyan pengin. Kayane ana manajer tembung sandhi anyar ing saben pojokan.

Nanging rong jeneng sing mesthi nggawe dhaptar yaiku LastPass lan Dashlane

fiturLastPass1Password
logo pungkasanlogo dashlane
SummarySampeyan ora bakal kuciwa karo LastPass utawa Dashlane - loro-lorone minangka manajer tembung sandhi sing apik banget. LastPass luwih gampang digunakake lan duwe privasi luwih apik. Dashlane ing sisih liyane nawakake rencana premium sing luwih murah.
priceSaka $ 3 saben wulanSaka $ 1.99 saben wulan
Rencana gratisYa (nanging nuduhake file winates lan 2FA)Ya (nanging siji piranti lan maksimal 50 sandhi)
2FA, Login Biometrik & ngawasi Web PetengYaYa
fiturGanti sandhi otomatis. Pamulihan akun. Audit kekiyatan tembung sandhi. Panyimpenan cathetan sing aman. Rencana rega kulawargaPanyimpenan file enkripsi pengetahuan enol. Ganti sandhi otomatis. VPN Unlimited. Pemantauan web peteng. Nuduhake sandhi. Audit kekiyatan tembung sandhi
Ease🥇⭐⭐⭐⭐⭐
Keamanan & privasi⭐ 🥇⭐⭐⭐⭐⭐
Value for Money⭐⭐⭐⭐⭐🥇
situsDolan maring LastPass.comDolan maring Dashlane.com

Iki minangka manajer kata kunci sing paling populer kanggo aplikasi desktop lan aplikasi seluler sampeyan, lan uga apik. Dadi, kepiye sampeyan milih sampeyan? 

Sampeyan ora bisa duwe kalorone, mesthi! Ing iki Perbandingan LastPass vs Dashlane, Aku bakal ngrembug babagan fungsi, fitur, insentif ekstra, rencana tagihan, level keamanan, lan kabeh sing ditawakake ing kene.

TL; DR

LastPass nduweni luwih akeh fitur ing versi gratis tinimbang Dashlane. Loro-lorone duwe langkah keamanan sing bisa dipercaya, nanging LastPass duwe pelanggaran keamanan sing nyebabake sejarahe. 

Nanging, kasunyatan manawa ora ana data sing kompromi ing pelanggaran kasebut ngluwari LastPass lan mbuktekake stabilitas sistem enkripsi kasebut. Dadi, ayo ndeleng skala tips apa sing kudu dicoba karo rong aplikasi kasebut.

Fitur Utama LastPass vs Dashlane

Jumlah Pangguna

Loro-lorone Dashlane lan LastPass ngidini mung siji pangguna kanggo nggunakake saben akun gratis. Nanging crita liyane yen sampeyan mbayar, lan crita kasebut bakal diceritakake ing bagean Rencana lan Reregan artikel ing ngisor iki.

Jumlah Piranti

LastPass bisa diinstal ing macem-macem piranti tanpa mbayar, nanging ora ing kabeh piranti. Sampeyan kudu milih mung siji jinis banjur tetep. Sampeyan bisa milih mung antarane piranti seluler utawa desktop, nanging ora loro-lorone. Kanggo multi-piranti sync fitur, sampeyan kudu njaluk premium LastPass.

Dashlane gratis ora ndhukung macem-macem piranti apa wae. Sampeyan bisa entuk kanthi ketat ing siji piranti.  

Yen sampeyan pengin njaluk ing piranti liyane, sampeyan kudu mbusak akun lan menehi feed link kasebut menyang piranti sing pengin sampeyan terusake. Ing kasus iki, data sampeyan bakal ditransfer kanthi otomatis. Ngluwihi iki, yen sampeyan pengin nggunakake layanan Dashlane ing macem-macem piranti, sampeyan kudu entuk akun premium.

Jumlah Sandhi

Rencana gratis LastPass bakal ngidini sampeyan nyimpen sandhi tanpa wates. Rencana gratis Dashlane mung bakal ngidini sampeyan nyimpen 50 sandhi. Sandi tanpa wates ing Dashlane minangka layanan premium.

Pangguna Sandi

Ora stinginess nalika nerangake generator tembung sandhi. Iki minangka fitur sing nyenengake lan migunani sing diduweni kaloro aplikasi kasebut. Sampeyan bisa nggunakake generator sandhi kanggo nggawe sandhi anyar kanggo kabeh akun. 

Sandhi digawe kanthi acak. Sampeyan bakal bisa milih paramèter lan saéngga nemtokake dawa lan kepiye kompleksise.

Generator sandhi kasedhiya ing rencana gratis lan mbayar ing kabeh versi Dashlane lan LastPass. 

generator sandi pungkasan

Dashboard & Skor Keamanan

Kaloro aplikasi duwe dashboard keamanan sing dianalisis lan ditampilake kekuwatan sandhi. Yen sandhi sampeyan ringkih utawa bola-bali, banjur ganti kanthi cepet nganggo sandhi sing kuwat lan ora bisa dibatalake kanthi nggunakake generator sandhi.

Ekstensi Browser

Loro-lorone kompatibel karo Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Opera, Firefox, lan Safari. Nanging Dashlane duwe tangan ndhuwur sing rada dhuwur amarga bisa digunakake karo ekstensi browser Brave uga.

Impor Sandi

Sampeyan bisa ngimpor pirang-pirang sandhi saka siji sandhi menyang liyane. Keluwesan iki ngidini sampeyan nyoba macem-macem manajer tembung sandhi kanggo mbandhingake.

LastPass luwih grapyak ing kasus iki tinimbang Dashlane. Sampeyan ngidini sampeyan ngimpor sandhi saka manajer sandhi, browser, ekspor sumber liyane, lan liya-liyane. 

Sampeyan bisa ngimpor file kanthi pasif karo manajer sandi liyane sing ora ndhukung ekspor kaya ngono. LastPass ngidini sampeyan nindakake kanthi cara muter - kanthi mbukak rong aplikasi kasebut kanthi bebarengan lan banjur nyalin data kanthi otomatis.

Dashlane, ing tangan liyane, ora bakal bisa nggunakake cara bundaran kasebut, nanging bakal ngidini sampeyan ngimpor lan ngekspor file ing antarane manajer tembung sandhi sing nuduhake kompatibilitas transfer.

Pusat Nuduhake Sandhi

LastPass duwe bareng tembung sandhi siji-siji, nuduhake cathetan aman, lan nuduhake jeneng pangguna. Sampeyan bisa nuduhake item nganti 30 pangguna ing versi gratis. Nanging nuduhake tembung sandhi siji-akeh mung adhedhasar rencana premium. 

Ing Dashlane, sampeyan mung bisa nuduhake 5 item karo saben pangguna ing versi gratis. Dadi, yen sampeyan nuduhake siji barang karo pangguna lan nampa 4 barang, mula bakal isi kuota. 

Sampeyan ora bisa nuduhake barang liyane karo pangguna kasebut. Yen sampeyan pengin nuduhake luwih akeh, sampeyan kudu entuk layanan premium. Sampeyan uga bisa mutusake jinis akses sing pengin diwenehake marang pangguna - sampeyan kudu milih 'hak winates' lan 'hak lengkap.'

Catetan: Disaranake sampeyan nuduhake sandhi sing digawe kanthi acak ing loro manajer sandhi kanggo keamanan sampeyan dhewe. Wong wicaksana ujar manawa luwih aman tinimbang njaluk ngapura, mula luwih ati-ati nalika nuduhake data sensitif.

Akses Darurat & Penundaan Akses

Dashlane lan LastPass bakal ngidini sampeyan menehi akses darurat menyang kontak sing dipercaya.

Sampeyan bisa menehi wong akses siji-siji menyang kubah sampeyan lan nyetel wektu tundha. Kanthi akses darurat, dheweke bakal ndeleng kabeh sing ana ing kubah sampeyan, kalebu sandhi pangguna, cathetan aman, informasi pribadi, lsp.

Nanging dheweke kudu ngirim panjaluk saben sampeyan pengin mlebu ing kubah sampeyan, lan sampeyan bisa nolak panjaluk kasebut sajrone wektu tundha kasebut. 

Contone, yen sampeyan nyetel wektu tundha akses dadi 50 menit, pangguna sing nggunakake akses darurat kudu ngenteni 50 menit sadurunge bisa ngakses akun sampeyan. Yen sampeyan ora pengin menehi akses kasebut, sampeyan kudu nolak panjaluk kasebut sajrone 50 menit; yen ora, dheweke bakal dilalekake kanthi otomatis.

Mbatalake Akses menyang Item sing Dituduhake

Iki minangka manajer tembung sandhi paling apik ing pasar amarga ngidini sampeyan ngontrol privasi sampeyan kanthi lengkap. 

Dadi, yen sampeyan wis nuduhake barang karo wong lan banjur mutusake ora dipercaya maneh, mula sampeyan bisa bali lan mbatalake akses menyang item kasebut. Gampang banget, lan kaloro app ngidini sampeyan nindakake liwat Sharing Center.

Waras Akun / Sandhi

Sanajan kita pengin nggawe katon kaya kabeh ora ilang nalika sampeyan lali sandhi master sampeyan. Ana cara supaya rata-rata pangguna bisa bali menyang akun. 

Cara sing paling ora efektif yaiku diwenehi sandhi. Aku mesthi nemokake pitunjuk sandhi minangka efek sing paradoks, nanging kudune ana sawetara liyane.

Sampeyan bisa nindakake pamulihan akun seluler lan mbalekake tembung sandhi siji-sijine liwat SMS utawa malah ngandhani kontak darurat sampeyan rampung. Nanging cara sing paling gedhe kanggo mbalekake akun sampeyan yaiku supaya biometrik bisa digunakake! 

Gunakake sistem bekas driji utawa rai ing aplikasi mandiri ing versi seluler LastPass lan Dashlane kanggo ngatasi. 

Nanging yen sampeyan kelangan telpon uga sandhi utama, lan ora ana cara sing ora biometrik sing bisa digunakake, mula kabeh pangarep-arep akun sampeyan bakal ilang. Sampeyan kudu nggawe akun anyar amarga Lastpass utawa Dashlane ora ngerti sandhi utama sampeyan, mula ora bisa ngewangi sampeyan maneh.  

Formulir IsiOtomatis

Loro-lorone app bisa ngisi otomatis formulir web sampeyan. Jumlah rata-rata jam sing digunakake rata-rata pangguna kanggo ngisi formulir yaiku 50 jam. Nanging sampeyan bisa ngirit kabeh jam kasebut yen nggunakake isi otomatis kanggo mindhah sandhi sing aman lan nyelehake informasi pribadi ing formulir web.

Nanging, ati-ati nganggo isi otomatis amarga ora nulis ing teks biasa. Dadi, sapa wae sing ndeleng telpon nalika ngisi otomatis bakal bisa ndeleng apa sing ora katon. 

LastPass Autofill bakal ngidini sampeyan nambah informasi pribadi lan rincian bank. Dashlane ngluwihi fitur kanggo nambah jeneng pangguna, alamat, rincian perusahaan, nomer telpon, lan liya-liyane.

Nggunakake fitur otomatis ing ekstensi browser sing paling gampang kanggo kaloro aplikasi kasebut. Nanging, LastPass luwih keamanan karo fitur iki, nanging Dashlane luwih fleksibel lan kurang aman.

Dhukungan Basa

Basa ora mengaruhi keamanan tembung sandhi sampeyan, nanging mesthi bisa diakses app iki. Loro-lorone LastPass lan Dashlane iku wong Amerika, mula kalorone nganggo basa Inggris nanging ndhukung basa liyane.

LastPass unggul ing babagan iki. Ndhukung basa Jerman, Prancis, Walanda, Italia, Spanyol, lan Portugis, uga basa Inggris. Nalika Dashlane mung ndhukung basa Prancis, Jerman, lan Inggris.

Panyimpenan data

Sampeyan ora mung entuk efek sing ora apik kanggo sandhi sing gampang dilindhungi, nanging uga bakal entuk relief sing apik saka panyimpenan maya karo manajer tembung sandhi. Lan ing kasus iki, Dashlane mesthi unggul ing game versi gratis. 

Sampeyan menehi 1 GB kanggo nyimpen data, dene LastPass mung menehi 50 MB. Sampeyan ora bisa nyimpen video ing salah sawijining aplikasi amarga file individu ing Dashlane diwatesi nganti 50 MB, lan kanggo LastPass, winates dadi 10MB. 

Disparitas kaya ing antarane app mung katon ing kasus panyimpenan tembung sandhi, ing endi LastPass menehi luwih saka Dashlane. Aku ngira, iki carane Dashlane ngimbangi garis kasebut. Cepet menehi ganti rugi panyimpenan sandhi sing sithik kanthi menehi panyimpenan data dhuwur.

Nanging kita isih mikir manawa 50 MB ekstra ora bisa nyuda babagan panyimpenan sandhi tanpa wates sing diwenehake dening LastPass.

Ngawasi Web peteng

Web gelap entuk keuntungan saka tembung sandhi sing ringkih lan manajer tembung sandhi sing ora efisien ing pasar. Data pribadi sampeyan bisa didol nganti jutaan nganti ora ngerti. 

Nanging ora yen sampeyan nggunakake manajer tembung sandhi sing dipercaya sing bakal menehi perlindungan lan kabar babagan pencurian identitas nalika kredensial login digunakake tanpa keterlibatan sampeyan.

Untunge, ngatur sandhi ora mung tugas manajer sandhi iki - uga bakal nglindhungi kabeh informasi sensitif sampeyan. Loro-lorone LastPass lan Dashlane bakal ngawasi situs web peteng lan ngirim kabar yen ana pelanggaran.

Sayange, fitur iki dudu sing gratis. Iki fitur premium ing aplikasi loro kasebut. LastPass bakal nglindhungi nganti 100 alamat email, dene Dashlane mung bakal nglindhungi nganti 5 alamat email.

dashlane scan web peteng

Dhukungan pelanggan

Dhukungan LastPass dhasar gratis. Sampeyan bisa entuk akses menyang perpustakaan sumber sing duwe solusi kanggo kabeh jinis pitakon, lan sampeyan uga bisa dadi bagean saka komunitas LastPass sing akeh pangguna sing migunani. 

Nanging ana pitulung liyane sing ditawakake LastPass, lan khusus kanggo pelanggan premium - Dhukungan Pribadi. Dhukungan Pribadi nambah penake kanggo njaluk pitulung cepet liwat email langsung saka unit perawatan pelanggan LastPass.

Dhukungan Dashlane pancen trep. Sampeyan mung kudu mlebu situs web kanggo golek sumber sing akeh ing saben kategori sing sampeyan butuhake pitulung. 

Kabeh wis kompartalisasi, lan pandhu arah bisa langsung. Kajaba iku, sampeyan bisa uga terus ngubungi unit Perawatan Pelanggan kanggo njaluk pitulung tartamtu.

Ner Pemenang: LastPass

Kabeh fitur nyelehake ing level sing padha, nanging LastPass nawakake luwih fleksibel babagan Pusat Sharing. Ing versi mbayar uga, LastPass nglindhungi alamat email luwih akeh tinimbang Dashlane. Lan aja lali, LastPass menehi panyimpenan sandhi tanpa wates ing versi gratis, dene Dashlane pelit.

LastPass vs Dashlane - Keamanan & Privasi

Kanggo pangatur tembung sandhi, keamanan minangka grail suci. Tiba saka kreta keamanan sapisan; bakal ana akeh karusakan sing ora bisa ditindakake maneh. Nanging hei, kita ora ngerti babagan manajer tembung sandhi liyane, nanging loro sing dibahas dina iki mesthi nduwe sistem enkripsi lan level keamanan. 

Dadi, LastPass ngerti sing luwih anyar tinimbang Dashlane. Wiwit ana pelanggaran keamanan ing LastPass ing 2015, operasi kasebut uga diwiwiti kanthi model keamanan sing luwih kenceng. Ora ana sing ilang nganti saiki. 

Kita bakal nuduhake manawa ora ana teks kosong sing dicolong saka cathetan Lastpass. Mung file sing dienkripsi sing dicolong, nanging kudune, ora ana kompromi amarga enkripsi sing kuat.

Nanging, ora ana data pelanggaran sing dilaporake karo Dashlane ing sejarah operasine.

Dadi, ayo pindhah menyang model keamanane.

Keamanan Nol-Pengetahuan

Kaloro aplikasi kasebut duwe model keamanan tanpa pengetahuan, tegese uga server sing nyimpen data ora bisa maca. Dadi, sanajan rekaman dicolong, cathetan kasebut ora bakal bisa diwaca tanpa tombol unik sing sampeyan pilih minangka sandhi utama.

Mungkasi kanggo Mungkasi enkripsi

LastPass lan Dashlane nggunakake ENEE supaya kabeh data pangguna ora bisa dirampungake. Lan ora mung ENEE dhasar; dheweke nggunakake AES 256 kanggo ndhelik kabeh data, yaiku metode enkripsi kelas militer sing digunakake dening bank ing saindenging jagad. 

PBKDF2 SHA-256, mekanisme hashing sandhi, uga digunakake magepokan karo. Saben pangatur tembung sandhi nggunakake sistem kasebut kanggo nambah data lan kanthi cara kasebut, nggawe kabeh bisa diwaca lan ora bisa diacak kanthi kekuwatan.

Ditulisake manawa standar komputasi saiki durung dilengkapi kanggo ngrampungake sistem iki. 

Iki minangka alasan utama LastPass lan Dashlane ditampilake ing saben dhaptar sing ngomong babagan manajer tembung sandhi sing paling apik. Semono uga dheweke dipercaya karo organisasi lan perusahaan gedhe ing saindenging jagad.

Dadi, yakin data sampeyan pancen aman nganggo rong sistem iki.

bukti asli

Otentikasi umum digunakake kanggo aplikasi loro kasebut. Iki nambah lapisan keamanan ekstra kanggo mesthekake yen akun sampeyan duwe segel sing ketat tumrap peretasan dhasar.

Ing Dashlane, ana otentikasi rong faktor sing ana gandhengane karo U2F YubiKeys kanggo ngencengi keamanan sampeyan. Sampeyan kudu ngaktifake 2FA kanthi nggunakake aplikasi desktop Dashlane, lan yen diaktifake, aplikasi kasebut bisa digunakake ing aplikasi seluler Android lan iOS.

LastPass nduwe otentikasi multi-faktor, sing nggunakake macem-macem intelijen biometrik kanggo verifikasi keaslian sampeyan supaya sampeyan bisa entuk akses menyang akun sampeyan tanpa kudu ngetik sandhi utama sampeyan. Iki uga nggunakake notifikasi seluler tunyuk lan kode SMS.

Ner Pemenang: LastPass

Loro-lorone duwe fitur keamanan sing kuat, nanging LastPass duwe game sing luwih apik ing otentikasi.

Dashlane vs LastPass - Kemudahan Panggunaan

Luwih angel banget ngubengi manajer tembung sandhi sumber terbuka. Nanging ora ana siji-sijine sumber terbuka, dadi luwih gampang digarap. Kalorone intuisi banget ing kabeh platform, lan pancen ora ana sing kudu sambat.

App Desktop

Loro-lorone LastPass lan Dashlane kompatibel karo Windows, macOS, lan Linux. Aplikasi desktop mirip banget karo browser web, nanging kita ngira versi web rada luwih apik babagan antarmuka pangguna.

App Mobile

Cukup miwiti app saka Apple Store utawa PlayStore, lan wiwiti. Petunjuk instalasi gampang banget. 

Sampeyan bakal dipandu liwat antarmuka pangguna LastPass kanthi gampang, lan Dashlane uga minangka aplikasi sing gampang ditindakake kanthi kabeh cara. Pangguna Apple bisa sync app liwat ekosistem Apple kanggo pengalaman rapi.

Penak Login Biometrik

Loro-lorone aplikasi nggunakake informasi biometrik, malah ora kudu ngetik sandhi utama nalika ana ing setelan umum. Iki paling trep amarga menehi cara sing ora gampang kanggo ngakses kamar sandhi sampeyan.

Ner Pemenang: Gambar

Dashlane ora duwe sistem mlebu biometrik sawetara wektu, nanging saiki wis bisa dicekel. Dadi, yen gampang digunakake, kita bisa ndeleng kabeh padha sejajar.

mlengkung

Dashlane vs LastPass - Rencana lan Reregan

Nyoba gratis

Ing versi nyoba gratis, LastPass ora menehi watesan babagan jumlah sandhi utawa piranti. Dashlane, ing tangan liyane, mbatesi nyoba gratis kanggo siji pangguna lan 50 sandhi.

Uji coba gratis ditindakake sajrone 30 dina ing aplikasi kasebut. 

Priksa rega kanggo versi mbayar saka macem-macem jinis rencana sing ana ing ngisor iki.

plansLangganan LastPassLengganan Dashlane
free $0  $0 
Premium Saka $ 3 saben wulanSaka $ 1.99 saben wulan
Family $4$ 5.99
tim $ 4 / pangguna$ 5 / pangguna 
Bisnis$ 6 / pangguna $ 8 / suer 

Ing babagan rega umum, Dashlane luwih murah tinimbang Dashlane.

Ner Pemenang: Dashlane

Nduwe rencana sing luwih murah.

Dashlane vs LastPass - Fitur Ekstra

A VPN mbantu sampeyan supaya online tetep ora bisa dilacak. Nalika sampeyan ana ing njaba lan kudu nyambung menyang jaringan umum, mula data sampeyan dadi negara paling rentan. 

Sanajan ora ana sing metu saiki, isih migunani banget kanggo njaga layanan VPN amarga sampeyan bisa ndhelikake jejak kanthi luwih efektif.

Iki kok Dashlane nggawe VPN menyang layanan saka wiwitan. LastPass, Nanging, ora ngenteni suwe banget kanggo golek. Ora suwe bareng karo ExpressVPN kanggo nggedhekake jangkoan keamanan sing bisa diwenehake.

VPN ora ditawakake ing versi gratis. Iki minangka fitur rencana premium kanggo kaloro aplikasi kasebut.

Pitakonan Paling Sering

Apa Dashland lan LastPass bisa digunakake ing mode offline?

Ya, kalorone bisa digunakake ing mode offline, nanging mung yen sampeyan wis verifikasi akun liwat email.

Apa ana pelanggaran keamanan ing LastPass lan Dashlane?

Ya, LastPass wis salah sawijine pelanggaran keamanan, nanging Dashlane ora nate nindakake.

Apa informasi saya bebaya yen ana masalah keamanan ing manajer tembung sandhi kasebut?

Data sing dienkripsi ora kompromi yen ana pelanggaran keamanan umum. Amarga Dashlane lan LastPass nggunakake sistem enkripsi sing kuat, yen data sampeyan mlebu menyang server, dheweke malah ora bisa retak tanpa sandhi master sampeyan.

Apa Dashlane utawa LastPass duwe dhukungan telpon?

Ora, sampeyan kudu ngubungi wong liwat email.

Apa manajer tembung sandhi iki bisa digunakake ing web lan seluler?

LastPass lan Dashlane duwe versi Mac lan Windows kanggo desktop lan iOS, plus versi Android kanggo aplikasi seluler.

Apa manajer tembung sandhi iki nyimpen data ing server dhewe?

Data sampeyan mbukak enkripsi total sawise mlebu menyang kode enkripsi, lan banjur formulir jumbled-up disimpen kaping pindho. Gulung kasebut disimpen ing lokal kanthi lokal banjur disalin menyang server.

LastPass vs Dashlane 2022: Ringkesan

Aku bakal ujar ngono LastPass minangka pemenang. Nduweni keluwesan luwih akeh tinimbang Dashlane, utamane ing versi mbayar. Ana sawetara fitur sing kurang ing LastPass, nanging bisa cepet. 

Kita uga bakal ujar manawa ana rong alasan sing LastPass katon kaya regane dhuwit sing luwih apik. Kaping pisanan, kabeh rencana rada murah tinimbang Dashlane. Kapindho lan sing penting, LastPass bisa nglindhungi 50 alamat email ing ngawasi web peteng, dene Dashlane mung bisa nglindhungi lima. Nanging, yen sampeyan seneng VPN sing terintegrasi, mula Dashlane kanggo sampeyan!

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.