Nyegah Serangan Ransomware: Apa Perlindhungan Ransomware, lan Kepiye Cara Kerja?

ditulis dening

Ransomware urip maneh, lan yen ana serangan ransomware, file sing paling penting dadi diseret sing dienkripsi lan sampeyan diperes kanggo mbayar supaya file kasebut bali dadi siji-sijine pilihan, mula sampeyan bakal nemoni masalah gedhe.

Perlindhungan piranti lunak liya wis dadi luwih penting kanggo njaga data sensitif saka cybercriminals.

Info liyane babagan apa ransomware, macem-macem jinis serangan ransomware, lan perlindungan ransomware sing efektif tumrap kriminal cyber mlebu komputer utawa sistem operasi sampeyan.

Apa Ransomware?

Ransomware minangka jinis piranti lunak angkoro (utawa malware) sing ndhelik file komputer, dadi sampeyan ora duwe akses menyang data maneh.

Kanggo entuk tombol dekripsi, sampeyan kudu mbayar jumlah dhuwit kanggo panyerang- mula, istilah 'ransomware.'

Para kriminal biasane nggunakake ransomware kanggo nyusupake jaringan komputer sing gegandhengan ing organisasi utawa perusahaan.

Ngopo Amarga dheweke biasane menehi hasil karo data sensitif LAN duwe cara kanggo mbayar tebus.

Ayo Nerangake

Saiki, rata-rata panjaluk tebusan biaya ana sekitar $ 170,000, nanging sawetara perusahaan gedhe wis mbayar mayuta-yuta dolar kanggo entuk maneh akses menyang data kasebut.

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan serangan ransomware pungkasan JBS lan Pipa Kolonial. Kaloro perusahaan terkenal kudu mbayar tebusan ing Bitcoin kanggo mbalekake sistem operasi.

Sanajan pungkasane entuk data maneh, dheweke kudu ngasilake akeh dhuwit sajrone proses kasebut.

Sing paling elek yaiku, karo sawetara panyerang, sampeyan bisa uga ora entuk maneh akses menyang file sawise mbayar tebus!

Kepiye Cara Ransomware Ketik Sistem Sampeyan?

Apa sampeyan wis nampa email aneh sing ngemot link eksternal utawa lampiran? Kemungkinan, iku a phishing email sing duwe kemampuan nyebarake ransomware ing kabeh jaringan.

Elinga, malware bisa didownload kanthi otomatis ing piranti tanpa sampeyan ngerti nalika sampeyan ora sengaja ngunjungi situs web sing curiga utawa ndownload konten sing mbebayani.

Sayange, serangan ransomware bisa uga disamar minangka email sing polos (lan uga migunani)!

Para kriminal biasane nggunakake taktik teknik sosial kanggo entuk akses menyang data, mula sampeyan ora kudu ngandelake tautan utawa lampiran sing sampeyan tampa kanthi online, sanajan saka kanca utawa anggota kulawarga.

Yen wis dikandhani, sampeyan mesthi kudu awas prilaku online sing aneh saka wong sing sampeyan komunikasi.

Yen akun kasebut kompromi, dheweke bisa kanthi ora sengaja nyebar piranti lunak angkoro marang sampeyan lan wong liya ing jaringan liwat pesen sederhana.

Tansah waspada online !!

Ransomware vs. Malware

Sadurunge, aku nyebutake piranti lunak angkoro utawa 'malware' sing cekak. Ransomware yaiku jinis malware, nanging kaloro istilah kasebut ora bisa digunakake kanthi ijol-ijolan.

Nalika ransomware khusus nuduhake piranti lunak sing ngunci data nganti sampeyan mbayar tebusan, malware yaiku kategori sing luwih jembar sing kalebu virus, spyware, lan piranti lunak sing ngrusak data liyane.

Nanging, sampeyan kudu ngerti yen ana macem-macem jinis serangan ransomware, kabeh duwe tingkat keruwetan sing beda-beda. Aku bakal ngrembug babagan sabanjure supaya sampeyan ngerti carane mbedakake!

Apa Jinis Serangan Ransomware sing Beda?

Ransomware Crypto

Ransomware Crypto ndhelik data penting kayata folder, foto, lan video, nanging ora bakal mblokir fungsi komputer sampeyan.

Sampeyan isih bisa ndeleng file, nanging ora bisa mbukak, ngakses, utawa ngowahi.

paling serangan crypto-ransomware uga bakal kalebu wektu mundur mundur kanggo meksa para korban.

Amarga para panyerang ngancam bakal mbusak kabeh data komputer yen deadline wis kliwat, umume wong - utamane sing ora duwe file cadangan - milih mbayar dhuwit kanthi cepet.

Ransomware Loker

Beda karo crypto-ransomware, locker ransomware secara harfiah ngunci pangguna ing PC.

Fungsi komputer dhasar diblokir, mula sampeyan ora bisa ndeleng layar kanthi bener utawa ngakses desktop — luwih becik mbukak file sampeyan!

Sampeyan mung bakal weruh pesen saka panyerang, nuduhake pinten dhuwit sing kudu sampeyan bayar supaya bisa ngontrol komputer maneh.

Untunge, kanthi ransomware loker, data sampeyan arang kena pengaruh.

Jenis malware iki target sistem operasi sampeyan tinimbang file individu, dadi ora mungkin data sampeyan bakal musnah utawa mbusak kabeh.

Doxware

Penyerang sing nggunakake doxware utawa bocor ngancam bakal ngeculake data komputer kanthi online yen sampeyan nolak mbayar tebus.

Organisasi sing bisa digunakake akeh informasi sensitif biasane TARGET serangan ransomware iki amarga akeh sing kudu ilang.

Nanging, sanajan ana wong sing duwe data pribadi lan pribadi bisa dadi korban malware jinis iki.

Dheweke bisa ngadhepi akeh reaksi (lan uga masalah hukum!) Yen konten iki dikirim ing publik kanthi online.

Ransomware minangka Layanan (RaaS)

Ransomware minangka Layanan, uga dikenal minangka RaaS, minangka varian ransomware sing mbebayani ngidini peretas sing malah kurang pengalaman ngakses data pangguna!

Kepiye cara kerusakan malware iki?

RaaS yaiku model adhedhasar afiliasi, tegese iku panyerang bisa nggunakake malware sing wis dikembangake kanggo mlebu jaringan sampeyan.

Panjenengan saged mbiyantu Wikipedia ngembangaken biasane mbayar komisi dhuwur kanggo saben pembayaran tebusan sing sukses, dadi luwih akeh kriminal sing menehi insentif kanggo ndhaptar lan nyebarake malware.

Kaya jinis ransomware liyane, bisa uga angel ndeteksi upaya serangan RaaS langsung, luwih-luwih yen didhelikake ing email phishing sing meyakinkan.

Sayange, sawise sampeyan ngeklik link, kabeh sistem komputer sampeyan bakal kompromi kanthi otomatis.

Varian Ransomware Liyane

Saliyane papat varian kasebut ing ndhuwur, ana akeh jinis ransomware liyane sing wis dikembangake target pangguna, jaringan, utawa sistem operasi tartamtu.

Contone, program ransomware bisa nyusup ing piranti seluler sampeyan sanalika sampeyan ndownload aplikasi sing mbebayani utawa mbukak pesen teks sing aneh.

Malah komputer Mac, sing mesthine menehi perlindungan antivirus luwih akeh tinimbang Microsoft, wis dadi mangsa kena infeksi ransomware.

Amarga penjahat cyber terus nggawe, ngembangake, lan nyebarake malware kanthi online, mula penting banget alat anti-ransomware sing tepat ing papan kanggo nglindhungi data sing optimal.

Apa Sawetara Tuladha Serangan Ransomware?

Trojan AIDS

Apa sampeyan ngerti manawa salah sawijining serangan ransomware pisanan sing kedadeyan wiwit taun 1989?

Peneliti AIDS ndhelikake program malware ing disket, mengklaim bakal nganalisa risiko wong kena HIV.

Nanging, yen pangguna wis urip maneh komputer kanthi tepat kaping 90, malware bakal aktif kanthi otomatisndhelik file-filee lan ngunci kabeh data.

Mung nalika pangguna nggunakake pembayaran tebusan, dheweke bakal entuk akses maneh.

Sanajan masalah Trojan AIDS wis bisa diatasi sawise sawetara wektu, iki tetep dadi salah sawijining serangan ransomware sing paling pengaruh ing sejarah.

CryptoLocker

CryptoLocker, minangka sisih liya, minangka ransomware sing nyebar utamane lampiran email.

Jenis malware iki rada canggih, amarga bisa nyaring data, milih file penting, lan ndhelik.

Swara wong 500,000 kena pengaruh ransomware iki ing 2007. Untunge, lembaga pamrentah bisa mlebu lan mbukak kunci data tanpa mbayar dhuwit.

Petya

Petya ransomware, sing muncul ing 2016, Piranti keras sing dienkripsi 'kabeh hard disk lan pangguna dikunci saka kabeh data.

Amarga ransomware iki didhelikake liwat a Dropbox link ing aplikasi sing dikirim menyang departemen SDM perusahaan, nyebar kanthi cepet ing macem-macem jaringan lan duwe efek sing gedhe banget.

Iki uga minangka salah sawijining varian ransomware pisanan sing dikembangake dadi operasi RaaS.

Locky

Kaya CryptoLocker, Locky minangka jinis ransomware sing didhelikake ing lampiran email sing mbebayani.

Sayange, akeh wong sing entuk scam phishing iki, lan Locky bisa ndhelik 160 jinis data ing macem-macem jaringan.

Ransomware iki khusus nargetake file sing digunakake para pangembang, perancang, insinyur, lan profesional teknis liyane.

WannaCry

WannaCry minangka salah sawijining serangan ransomware paling gedhe lan paling lumpuh ing saindenging jagad, sing kena pengaruh luwih saka 150 negara ing 2017.

Iku njupuk kauntungan saka kerentanan ing piranti lunak Windows sing ketinggalan jaman, menehi kemampuan kanggo nyusup ing atusan ewu piranti, kalebu sing digunakake ing perusahaan gedhe lan rumah sakit.

Asile, saben pangguna dikunci saka jaringane.

Kanggo mulihake data, para panyerang nuntut tebusan gedhe, sing kudu dibayar ing Bitcoin

Nanging, aparat penegak ukum ora bisa ngrampungake kasus iki kanthi cepet, sing nyebabake finansial ing saindenging jagad karusakan saka ngendi wae $ 4 milyar.

KeRanger

Ransomware ora mung target piranti Microsoft. Uga nyerang Apple.

KeRanger sejatine salah sawijining jinis ransomware pisanan sing nyusup ing piranti iOS, utamane liwat Aplikasi transmisi.

Sanajan iki ditangani kanthi cepet dening tim keamanan sajrone sedina, udakara 6,500 piranti wis kena pengaruh nalika aplikasi kasebut dijupuk.

Ransomware ing taun 2022

Do DarkSide lan REvil muni lonceng?

Mungkin sampeyan wis nate krungu kabar kasebut — sawise kabeh, kelompok kejahatan cyber iki tanggung jawab kanggo nyerang perusahaan anyar kaya saiki Pipa Kolonial, Panganan JBS, Brenntag, lan Acer.

Amarga sawetara perusahaan kasebut menehi hasil karo sumber daya alam, utilitas, lan barang-barang penting, serangan ransomware sing target sing uga duwe pengaruh gedhe ing ekonomi.

Saiki, sanajan lembaga penegak ukum makarya karo entitas kasebut kanggo ngrampungake masalah ransomware, nanging akeh sing kudu mbayar tebusan kanggo nyegah kahanan bisa tambah akeh. Cetha, ransomware tetep dadi ancaman gedhe ing taun 2022.

Apa Aku Target Potensi kanggo Serangan Ransomware?

Ngerti kabeh informasi medeni babagan ransomware iki, sampeyan bisa uga pengin ngerti manawa sampeyan ana target potensial ransomware.

Biasane, kriminal fokus ing entitas sing luwih gedhe

  • Sekolah lan universitas
  • Agensi pemerintah
  • Hospitals lan fasilitas medis
  • Penggabungan

Organisasi kasebut nggunakake jaringan kanggo nuduhake lan nyimpen data penting.

Carane supaya? Pelanggaran keamanan bisa menehi panyerang akses menyang macem-macem informasi sensitif, pribadi, lan pribadi.

Luwih asring, klompok iki gelem mbayar jumlah tebusan kanggo nutup masalah kasebut kanthi cepet.

Nanging, ngelingi sing sapa wae bisa dadi korban ransomware.

Bentuk malware iki bisa ndhelik email, kaca web, lan malah aplikasi olahpesen. SATU KLIK SALAH bisa mbukak data sampeyan menyang panyerang kasebut.

Kanggo ngindhari panjaluk tebusan, priksa manawa sampeyan duwe perlindungan ransomware sing cukup.

Tips Perlindhungan lan Pencegahan Ransomware

Ngomong babagan perlindungan lan pencegahan ransomware, apa cara paling apik kanggo nindakake?

# 1 - Tansah Gawe Serep Eksternal File sing Dianyari

Langkah pisanan yaiku serep data menyang hard drive eksternal.

Sapa wae sing nggunakake komputer kanthi rutin, kudu nggawe kabiasaan iki — sawise kabeh, cadangan data ora mung nglindhungi sampeyan yen ana pelanggaran ransomware; iku ngirit saka ilang data!

Saiki, rungokake amarga iki tips penting: Teknologi modern ngidini sampeyan nggunakake panyimpenan maya kanggo layanan serep tanpa repot, nanging sampeyan ora mung kudu ngandelake supaya file sampeyan aman.

CATHETAN: Peretas ora bisa ngakses dokumen, foto, lan video saka jarak jauh ing piranti panyimpenan fisik, nanging kanthi online maya panyimpenan mesthi bisa nyusup.

Yen sampeyan luwih seneng gawe serep saben awan, aja bebas, nanging mesthine isih backup menyang hard drive saka wektu kanggo wektu. Luwih aman tinimbang nuwun sewu!

# 2 - Instal Teknologi Anti-Virus lan Anti-Ransomware

Langkah sabanjure yaiku nggunakake anti-ransomware lan antivirus solusi kanggo ngiyatake level proteksi komputer.

Biasane, suite keamanan sing dipercaya minangka taruhan paling sampeyan, amarga dilengkapi macem-macem piranti lunak kanggo nyegah virus lan ransomware saka sistem kasebut.

Sawetara fungsi sing migunani kalebu:

  • Scanner virus lan perlindungan ransomware kanggo mbusak ancaman saka komputer kanthi otomatis
  • Filter spam email internal kanggo pangalihan pesen sing katon aneh menyang folder sing kapisah
  • Otentikasi situs web kanggo ngevaluasi keamanan kaca web lan ngalangi sampeyan ngakses sing mbebayani, yen prelu
  • Firewall kanggo nyegah akses jaringan sing ora cocog lan kegiatan jaringan sing curiga
  • Simpenan lan proteksi sandhi supaya rincian login, informasi pribadi, lan rincian sensitif liyane aman lan aman saka peretas

Paket premium bisa uga kalebu fitur sing luwih canggih kaya VPN, manajemen terpusat kanggo jaringan gedhe, keamanan multi-piranti, penyaringan DNS, lan kemampuan cadangan.

Sawetara panyedhiya suite keamanan populer kalebu Norton360, Bitdefender, Kaspersky, McAfee, lan Trend Micro. Bebas bae kanggo mriksa manawa sampeyan butuh!

Dheweke duwe macem-macem paket sing kasedhiya ing situs web, dadi sampeyan bisa milih pilihan sing paling cocog kanggo sampeyan.

# 3 - Apa Sampeyan Masih ing Windows 7? Golek Sing Paling Anyar!

Yen sampeyan wis nundha nganyari piranti lunak, sampeyan kudu ngerti iki penting supaya komputer sampeyan aman saka ransomware!

Perusahaan nerbitake pembaruan kasebut menyang ningkatake kinerja piranti sampeyan lan nglindhungi sampeyan saka ancaman lan kerentanan keamanan sing muncul.

Peretas mesthi nyoba golek cara anyar kanggo nggunakake piranti lunak sing wis ana.

Merek gedhe kaya Apple lan Microsoft kudu nanggapi kanthi tepat lan nyedhiyakake pangguna kanthi langkah keamanan sing luwih aman lan luwih anyar!

Piranti lunak sing luwih lawas kaya Windows 7 mesthi bakal luwih rentan kanggo infeksi ransomware amarga penjahat cyber duwe wektu cekap kanggo sinau, nganalisa, lan ngrembug bab-bab sing ringkih ing sisteme.

Saiki sampeyan mesthi nganyari komputer ASAP!

# 4 - Gunakake VPN kanggo Proteksi Ditambah Nalika Browsing Online

Sanajan jaringan WiFi saka panyedhiya layanan umum gampang lan gampang, mesthine dudu sing paling aman, amarga sampeyan kanthi ora sengaja bakal ngambah jejak kegiatan online.

Nanging, gunakake a Jaringan pribadi maya (VPN) kanggo mbantu data tetep aman. VPN ngidini sampeyan ndhelik data sing dituduhake lan / utawa diwenehake kanthi online.

Yen informasi iki dicegat, bakal dadi luwih angel - meh ora bisa dibahas.

Tanpa VPN, sampeyan intine percaya kabeh aplikasi internet lan situs sing dikunjungi kanthi informasi pribadi, sanajan sampeyan ora ngerti sejatine keamanan kasebut.

Yen sampeyan nggawe pembayaran kanthi online, kudu luwih ati-ati! Peretas bisa uga entuk akses menyang rincian kertu kredit, informasi perbankan, lan data finansial rahasia liyane.

Nanging, ora kabeh panyedhiya VPN sah. Nalika milih salah siji, priksa manawa iku merek dipercaya karo layanan kualitas lan akeh ulasan apik.

Luwih becik, luwih becik yen kanca lan kulawarga wis nyoba

# 5 - Tetep Waspada: Aja Percaya Tautan utawa Lampiran Aneh!

Tip pungkasanku ora kalah penting tinimbang papat liyane: Ati-ati terus! Aja dipercaya kabeh sing dideleng, diwaca, utawa ditampa kanthi online.

Ransomware pancen ora guyon, lan bisa nyamar nganggo bentuk utawa wujud sing ora murni, kayata pesen sederhana saka kanca.

Elinga: Link utawa lampiran aneh sing kudu sampeyan unduh biasane umbul abang, dadi priksa maneh kaping pindho karo pangirim yen ngono.

Minangka aturan umum, iku aman kanggo download langsung saka Google Play Store utawa Apple App Store, nanging situs web tanpa alamat sing aman mesthine kudu dihindari.

Biasane, iklan pop-up sing pangalihan menyang tautan njaba ora aman, mula aja ngeklik foto kasebut nalika browsing web.

Ing ngisor iki sawetara pratandha liyane sing ngatasi konten sing mbebayani:

  • Penawaran moneter lan janji barang gratis
  • Panjaluk acak kanggo informasi pribadi lan finansial
  • Kaca web sing klumpuk kanthi macem-macem pariwara lan windows pop-out
  • Tawaran lan penawaran produk sing katon apik banget kanggo ditrapake
  • Email sing ora dijaluk saka wong sing durung nate dingerteni
  • Pesen tegese nyebabake panik lan menehi reaksi cepet

Apa sing kudu Aku Laku Yen Komputer Nggawe Serangan Ransomware?

Kepiye yen sampeyan diserang ransomware malah sadurunge nindakake langkah-langkah keamanan iki? Sampeyan duwe telung opsi:

  • Mbayar tebus njupuk data maneh.
  • Reset menyang setelan pabrik lan wiwiti saka awal. (Iki minangka cadangan eksternal sing migunani.)
  • Nyoba kanggo mbusak ransomware kanthi alat dekripsi.

Pilihan telu ora mesthi bisa digunakake, nanging Varian ransomware sing luwih lawas bisa uga wis kasedhiya tombol dekripsi kanthi online, mula prelu dipriksa manawa ora ana gunane!

Saliyane, opsi loro bakal sukses mbusak malware, nanging sampeyan bakal ilang kabeh data yen ora duwe serep sing gampang.

Saiki, iki bisa uga ora apik yen komputer biasane digunakake dhewe, nanging pilihan iki mesthi bakal dadi ngipi elek kanggo perusahaan sing bisa nemoni masalah hukum babagan bocor data.

Kontrol Karusakan

Yen komputer sing kena infeksi minangka bagean saka jaringan sing luwih gedhe, luwih becik ngisolasi masalah kanggo ngindhari nyebar menyang piranti liyane.

Sampeyan bisa salah siji mateni sementara jaringan utawa nyopot komputer sing kena infeksi langsung.

Sawise, sampeyan kudu hubungi lokal sampeyan panguwasa kanggo mbantu sampeyan investigasi lan ngrampungake masalah kasebut. Hubungi sampeyan rencana tanggapan kedadeyan cyber perusahaan kanggo langkah sabanjure!

Iki bakal mbantu sampeyan ngrampungake masalah lan fokus ing pemulihan data, yen prelu.

Apa Aku Mbayar Tumbas?

Iku kabeh teka mudhun iki: Apa sampeyan kudu mbayar tebusan? Wangsulane ora ireng lan putih kaya sing dipikirake wong.

Siji tangan, minangka praktik paling ala yen nyerahake panjaluk para penjahat cyber kasebut. Ora mung legitimize tumindak sing nanging uga ngajak supaya terus entuk bathi kanthi cara kasebut.

Saliyane, mung amarga sampeyan mbayar tebus ora ateges sampeyan bakal entuk data lengkap.

Kadhangkala, sampeyan isih bakal nemoni masalah teknis sawise dekripsi, lan ing skenario paling ala, peretas bakal nggantungake sampeyan sanajan wis nggunakake dhuwit!

Nanging, sampeyan bisa nemokake yen mung pilihan sampeyan yaiku mbayar yen sampeyan mbayar ora bisa nemokake solusi utawa tekanan banget.

Nanging, becik sampeyan ora bakal njupuk keputusan iki amarga sampeyan wis ngetutake kabeh cara pancegahan lan pencegahan ing ndhuwur.

kesimpulan

Sanajan serangan ransomware nyebar, utamane ing jaman saiki, mung butuh sawetara langkah ekstra kanggo nglindhungi dhewe saka efek sing bisa ngrusak.

Kanthi tips lan trik kanggo nyegah ransomware, sampeyan bakal bisa nambah keamanan ing komputer lan / utawa jaringan, nggawe sampeyan ora dadi korban serangan iki.

Priksa manawa ngetrapake pedoman kasebut kanthi cepet supaya ora ana masalah ing mbesuk!

Semoga sukses, lan elinga, tetep waspada kanthi online!

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.