10 Tips Kanggo Nglindhungi Situs Web Saka Peretas

ditulis dening

Nalika internet saya sambungake, semono uga ancaman kanggo keamanan online kita. Peretas terus-terusan nemokake cara anyar kanggo ngeksploitasi kelemahan ing situs web, lan bisa dadi angel kanggo tetep maju ing kurva. Ing postingan blog iki, aku bakal nuduhake 10 tips kanggo nglindhungi situs web saka peretas.

1. Gunakake plugin keamanan situs web

Yen sampeyan duwe situs web, penting kanggo njupuk langkah kanggo nglindhungi saka ancaman keamanan potensial.

Salah sawijining cara kanggo nindakake iki yaiku nggunakake plugin keamanan situs web, sing dirancang kanggo mbantu ngamanake situs sampeyan lan nglindhungi saka macem-macem jinis serangan.

Ana macem-macem plugin keamanan situs web kasedhiya, lan penting kanggo milih salah siji sing cocok kanggo situs sampeyan.

Yen sampeyan ora yakin plugin apa sing kudu dipilih, aku nyaranake hubungi pakar keamanan web kanggo menehi saran.

Ing sawetoro wektu, ana sawetara perkara sing kudu digoleki ing plugin keamanan situs web:

  • Sampeyan kudu kompatibel karo platform situs web sampeyan
  • Sampeyan kudu menehi perlindungan saka serangan umum, kayata injeksi SQL lan skrip lintas situs
  • Iku kudu duwe reputasi apik lan ajeg dianyari
  • Sampeyan kudu gampang kanggo nginstal lan nggunakake

Kanthi nimbang faktor kasebut, sampeyan bakal njamin manawa sampeyan duwe produk kualitas sing nglindhungi situs web sampeyan.

2. Nduwe sandhi sing kuwat lan otentikasi multi-faktor

Penting duwe sandhi kuwat lan bukti asli multi-faktor kanggo akun online sampeyan.

Iki sebabe:

Tembung sandhi sing kuwat angel kanggo wong kanggo guess. Dawane paling sethithik 8 karakter lan kalebu campuran huruf gedhe lan cilik, angka, lan simbol.

Cara paling gampang kanggo nggunakake sandhi sing kuat yaiku nggunakake aplikasi pangatur tembung sandhi sing aman. Punika dhaptar sawetara pangatur sandi paling apik saiki.

Multi-factor authentication (MFA) minangka lapisan keamanan tambahan sing bisa ditambahake menyang akun online sampeyan. MFA mbutuhake sampeyan nggunakake loro utawa luwih faktor kanggo verifikasi identitas nalika mlebu.

Contone, sampeyan bisa nggunakake sandhi lan kode siji-wektu sing dikirim menyang telpon.

Tambah MFA menyang akun sampeyan bisa mbantu nglindhungi sampeyan saka peretas sing duwe sandhi. Sanajan duwe sandhi, dheweke ora bakal bisa mlebu yen ora duwe telpon.

3. Nduwe serep data sing apik

Penting duwe serep data sing apik kanggo komputer. Serep data minangka salinan data sing bisa digunakake kanggo mulihake file yen ilang utawa rusak.

Ana macem-macem cara kanggo serep data, lan sampeyan kudu milih cara sing paling apik kanggo sampeyan.

Sawetara platform situs web duwe fitur sing nindakake iki kanthi otomatis, sawetara mbutuhake konfigurasi lan liyane mbutuhake sampeyan ndownload plugin sing bakal nggawe serep kanggo sampeyan.

Apa wae cara sing sampeyan pilih, penting kanggo duwe macem-macem serep yen salah sijine gagal. Sampeyan uga kudu nyimpen serep ing panggonan kang aman, kayata brankas geni utawa kothak simpenan safety.

4. Gunakake enkripsi ing ngendi wae

Enkripsi yaiku proses ngowahi data sing bisa diwaca dadi format sing ora bisa diwaca. Iki bisa ditindakake kanthi nggunakake algoritma matematika, sing banjur ditrapake ing data nggunakake kunci.

Data enkripsi sing diasilake diarani ciphertext, dene data asli sing ora dienkripsi diarani plainteks.

Enkripsi digunakake ing macem-macem kahanan kanggo nglindhungi informasi supaya ora diakses dening wong sing ora sah.

Contone, enkripsi pesen email mesthekake yen mung panampa sing dituju sing bisa maca nalika ndhelik file ing komputer mesthekake yen mung wong sing duwe kunci dekripsi sing bisa ngakses.

Nalika enkripsi dudu solusi sing sampurna, iki minangka alat penting sing bisa mbantu nglindhungi informasi sampeyan supaya ora diakses dening wong sing ora sah.

Yen bisa, sampeyan kudu ngenkripsi data supaya tetep aman.

5. Wis tes seng nembus rampung

Salah sawijining cara kanggo njamin keamanan data perusahaan sampeyan yaiku wis rampung tes penetrasi.

Tes penetrasi minangka jinis tes keamanan sing digunakake kanggo nemokake kerentanan ing sistem.

Kanthi nemokake lan ngeksploitasi kerentanan kasebut, panyerang bisa entuk akses menyang data utawa sistem sing sensitif. Tes jinis iki mbantu sampeyan nemokake sadurunge peretas bisa.

Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nyewa tim tes penetrasi khusus utawa sampeyan bisa outsource nggunakake program hadiah bug.

6. Aja nulis kode khusus

Salah sawijining kesalahan sing paling umum ditindakake dening pangembang piranti lunak yaiku nulis kode adat nalika wis ana solusi sing bisa digunakake.

Iki bisa nyebabake sawetara masalah, kalebu wektu boroske, kode buggy, lan piranti lunak berkualitas rendah.

Kode iki bisa ngenalake kerentanan keamanan menyang situs web sampeyan sing bisa dimanfaatake dening peretas.

7. Priksa manawa sampeyan duwe validasi input

Salah sawijining langkah paling penting ing coding aman minangka validasi input. Iki minangka proses verifikasi manawa data sing dilebokake menyang sistem bener lan format sing bener.

Data sing ora bener bisa nyebabake macem-macem masalah keamanan, mula penting kanggo mesthekake yen sampeyan validasi kabeh input pangguna.

Ana sing sawetara cara kanggo nindakake validasi input. Sing paling umum yaiku nggunakake mriksa jinis data, sing mesthekake yen data kasebut saka jinis sing bener (contone, integer) sadurunge dilebokake ing sistem.

Cara umum liyane yaiku nggunakake dhaptar putih, sing tegese mung karakter tartamtu sing diijini ing data.

Validasi input minangka bagean penting saka coding aman, mula priksa manawa sampeyan nindakake kanthi bener.

8. Matesi akses sampeyan menehi kanggo kontributor

Nalika situs sampeyan tuwuh lan sampeyan wiwit nambah luwih akeh kontributor kayata penulis tamu utawa pangembang web lepas.

Iku penting kanggo matesi akses sampeyan menehi kanggo saben kontributor.

Iki bakal mbantu supaya situs sampeyan diatur lan nyegah kontributor supaya ora sengaja mbusak utawa ngganti file kritis.

Umume platform ngidini sampeyan milih peran sing beda-beda gumantung saka fungsi sing dikarepake pangguna.

Gunakake iki kanggo mesthekake yen pangguna mung duwe akses sing dibutuhake kanggo nindakake fungsi proyek lan ora ana tambahan.

9. Gunakake platform situs web sing biso dipercoyo

Yen sampeyan miwiti situs web kanggo bisnis sampeyan, penting kanggo nggunakake platform situs web sing biso dipercoyo. Ana akeh platform situs web sing beda-beda, lan ora kabeh digawe padha.

Sawetara platform luwih aman tinimbang liyane, lan sawetara platform luwih gampang digunakake tinimbang liyane. Penting kanggo nindakake riset lan milih platform sing paling apik kanggo bisnis sampeyan.

Ana akeh faktor sing kudu ditimbang nalika milih platform situs web, nanging keamanan lan gampang digunakake minangka loro sing paling penting.

Priksa manawa sampeyan njupuk wektu kanggo nemokake platform sing bisa digunakake kanthi apik kanggo bisnis sampeyan lan sampeyan seneng nggunakake.

Sawetara conto apik saka platform bangunan situs web sing duwe reputasi apik yaiku WordPress, Wik, Lan Squarespace.

10. Aja ngirim informasi sensitif

Kita kabeh ngerti yen kita kudu ora tau ngirim informasi sensitif online. Nanging apa persis sing cocog minangka informasi sensitif?

Umumé, apa wae sing bisa nyebabake nyolong identitas utawa penipuan kudu nyingkiri. Iki kalebu nomer jaminan sosial, informasi kertu kredit, nomer rekening bank, lan sandhi.

Ing konteks situs web sampeyan, sampeyan kudu ndhelikake informasi apa wae sing bisa digunakake wong kanggo nyamar sampeyan lan njupuk akun sampeyan.

Prekara kaya email/jeneng panganggo, alamat fisik, nomer telpon, lsp. Yen ana wong sing bisa ngumpulake kabeh informasi kasebut, dheweke bisa nelpon panyedhiya layanan lan niru sampeyan supaya entuk akses menyang situs web sampeyan.

Ringkesan - Nglindhungi Situs Web Saka Peretas

Kesimpulane, ana sawetara langkah sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi situs web saka peretas.

Iki kalebu supaya piranti lunak sampeyan tetep anyar, nggunakake sandhi sing kuwat, lan matesi akses menyang situs web sampeyan.

Kanthi tindakake tips iki, sampeyan bisa mbantu njaga situs web sampeyan aman saka serangan. Kanggo tips liyane babagan keamanan cyber, langganan buletin kita.

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.