Glosarium Keamanan Online

in Cloud Storage, Keamanan Online, Pangguna Sandi, Sumber & Piranti, VPN

Glosarium keamanan online istilah umum sing digunakake ing VPN, Antivirus, Manager Sandi, lan Cloud Storage 

Ing jagad IT ngemot akeh istilah teknis, jargon, lan singkatan saka teknis. Mangkene glosarium sing nerangake istilah sing paling migunani sing digunakake ing VPN, Antivirus, Manager Sandi, lan Cloud Storage lan definisi kanggo pamula.

antivirus

Antivirus minangka jinis program sing nggoleki, ngalangi, ndeteksi, lan mbusak virus komputer. Sawise diinstal, ing piranti lunak antivirus program mbukak ing mburi kanggo nglindhungi komputer saka virus kanthi otomatis.

Program kasebut penting kanggo komputer amarga nglindhungi file lan perangkat keras saka Trojan, cacing, lan spyware.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Enkripsi Asimetris

Enkripsi asimetris minangka jinis enkripsi sing ndhelik lan decrypts data nggunakake rong tombol sing beda nanging ana matématika. Kunci publik ndhelik data, dene tombol pribadi ndhelikake. Asile, iki uga diarani enkripsi kunci publik, kriptografi kunci publik, lan enkripsi kunci asimetris.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

Autofill

Isi otomatis minangka fitur sing diwenehake dening manager sandi lan browser web kanggo nyuda wektu ngisi kothak ing layar login lan formulir online. Nalika sampeyan sapisanan ngetik kredensial login utawa isi formulir, fitur iki bakal njaluk sampeyan nyimpen informasi ing salah siji saka cache browser utawa sandi manager sandi, supaya program bakal ngenali sampeyan ing wektu sabanjuré ngunjungi kaca sing padha.

Istilah iki ana gandhengane karo Manager Pangguna Sandi.

Proses Latar

Proses latar mburi minangka proses komputer sing operasi tanpa intervensi manungsa lan ing mburine, ing mburi. Log, ngawasi sistem, jadwal, lan tandha pangguna minangka kegiatan umum kanggo operasi kasebut. 

Biasane, proses latar mburi yaiku proses bocah sing diproduksi kanthi proses kontrol kanggo ngolah tugas komputer. Sawise digawe, proses bocah bakal mlaku dhewe, nindakake karya kanthi independen saka proses kontrol, saengga proses kontrol bisa fokus ing prekara liyane.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus

Virus Sektor Boot

Virus sektor boot yaiku malware sing nyerang segmen panyimpenan komputer sing ngemot folder wiwitan. Sektor boot kalebu kabeh file sing dibutuhake kanggo boot sistem operasi lan aplikasi bootable liyane. Virus kasebut mbukak nalika bootup, saengga bisa nggawe kode angkoro sadurunge lapisan perlindungan, kalebu program antivirus, dieksekusi.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

browser

Browser web, uga dikenal minangka browser, minangka piranti lunak aplikasi sing digunakake kanggo ngakses World Wide Web. Nalika pangguna njaluk kaca web saka situs web tartamtu, browser web njupuk konten sing dibutuhake saka server web lan nampilake ing piranti pangguna.

Sawetara conto browser sing apik yaiku Google Chrome, Safari, Firefox, lan sawetara liyane.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

Ekstensi Browser

Ekstensi Browser minangka "program browser" cilik sing bisa diinstal ing browser web saiki Google Chrome lan Mozilla Firefox kanggo nambah kemampuan browser. 

Ana ekstensi kanggo macem-macem tugas, kalebu nuduhake pranala kanthi cepet, nyimpen foto saka kaca web, pangaturan antarmuka pangguna, pamblokiran iklan, manajemen cookie, lan liya-liyane,

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

tutup

Cache minangka lokasi panyimpenan sing diklumpukake sing nglumpukake data sauntara kanggo mbantu ngemot situs web, browser web, lan aplikasi. Cache bisa ditemokake ing komputer, laptop, utawa telpon, uga browser web utawa aplikasi.

Cache nggawe gampang entuk data kanthi cepet, sing mbantu piranti mbukak luwih cepet. Fungsi kasebut minangka bank memori, ngidini sampeyan ngakses data kanthi lokal tinimbang ndownload saben-saben sampeyan mbukak situs web utawa mbukak aplikasi.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Cipher

Cipher minangka enkripsi data lan algoritma dekripsi. Sifon ngowahi format teks, teks sing gampang diwaca, dadi ciphertext, karakter sing ora bisa dingerteni, nggunakake sawetara aturan standar sing diarani algoritma. 

Cipher bisa diatur kanggo ndhelik utawa ndhelik bit ing stream (stream cipher) utawa kanggo ngolah ciphertext ing blok homogen bit sing wis ditemtokake (blok blok).

Tembung kasebut magepokan karo VPN

Cloud Computing

Komputasi awan yaiku pangiriman macem-macem layanan liwat Internet. Piranti lan aplikasi kaya web hosting, panyimpenan data, server, database, jaringan, lan piranti lunak minangka conto sumber daya kasebut.

Aja nyimpen file ing hard drive tertutup utawa piranti panyimpenan lokal, panyimpenan basis maya ngidini dheweke disimpen menyang server remot. Yen piranti duwe akses internet, akses menyang data lan program piranti lunak sing dibutuhake kanggo mbukak.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

Cloud Storage

Cloud storage minangka model layanan sing data ditransfer lan disimpen ing sistem panyimpenan jarak jauh, sing bakal dikelola, dikelola, digawe serep, uga kasedhiya kanggo pangguna liwat jaringan, umume internet. Panyimpenan data awan biasane dikenani biaya saben wulan, saben wulan.

Data sing ditransfer menyang awan dikelola lan dikelola dening panyedhiya layanan awan. Ing méga, layanan panyimpenan kasedhiya on-demand, kanthi kapasitas tambah lan suda yen perlu. Simpenan awan ngilangi kabutuhan bisnis kanggo tuku, ngatur, lan njaga infrastruktur panyimpenan ing omah. Panyimpenan awan wis nyuda biaya panyimpenan saben gigabyte, nanging panyedhiya panyimpenan maya wis nambah biaya operasi sing bisa nggawe teknologi luwih larang, gumantung saka cara nggunakake.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

cookie

Cookie yaiku data sing disimpen situs web ing hard drive supaya bisa ngelingi babagan sampeyan mengko. Biasane, cookie nyimpen preferensi nalika sampeyan ngunjungi situs web tartamtu. Saben panjalukan kanggo kaca web ora gumantung saka kabeh panjaluk liyane nalika nggunakake Protokol Transfer Hypertext Web (HTTP). Asile, server kaca web ora duwe memori apa kaca sing sadurunge dikirim menyang pangguna utawa apa wae babagan kunjungan sadurunge.

Cookie asring digunakake kanggo muter iklan sing dikirim situs supaya sampeyan ora terus ndeleng iklan sing padha nalika sampeyan navigasi liwat kaca sing dijaluk. Padha uga bisa digunakake kanggo nggawe pribadhi kaca kanggo sampeyan gumantung saka informasi login utawa informasi liyane sing wis diwenehi situs web. Pangguna web kudu setuju kanggo ngidini cookie kanggo disimpen kanggo wong-wong mau, nanging umume, iki ngidini situs web luwih apik kanggo nglayani pengunjung.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan antivirus.

Dark Web

The web peteng minangka subset saka apa sing dikenal minangka web jero. Deep web digawe saka situs web sing durung diindeks dening mesin telusur kaya Google, Bing utawa DuckDuckGo. Bagean internet iki biasane digawe saka situs web sing mbutuhake sandhi kanggo ngakses. Temenan, situs web kasebut ngemot informasi sensitif sing ora kasedhiya kanggo masarakat umum. 

Web peteng minangka bagean saka web jero; kalebu situs web sing mbutuhake piranti lunak browser tartamtu, kayata browser Tor. Web peteng misuwur amarga akeh apus-apus lan kaca web ilegal. Conto sing apik kalebu pasar gelap, ijol-ijolan cryptocurrency, lan konten sing dilarang.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan antivirus.

Web jero

Deep Web minangka pecahan saka web donya sing ora diakses dening mesin telusur tradisional lan mulane ora bisa ditemokake liwat telusuran. Iki tegese data kasebut, kanggo macem-macem alasan, didhelikake. Email lan pribadi Video YouTube minangka conto kaca sing didhelikake - samubarang sing ora bakal sampeyan pengin kasedhiya kanthi akeh liwat a Google golèk. 

Nanging, ora butuh katrampilan kanggo ngakses (kajaba bagean Web Gelap), lan sapa sing ngerti URL (lan sandhi, yen ditrapake) bisa ngunjungi.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

Kebocoran DNS (Sistem Jeneng Bocor)

Kapan ana sing nggunakake VPN, dheweke nyoba tetep rahasia. Dheweke ngrampungake kanthi mung nyambung menyang server VPN. Kapan pangguna VPN ndeleng situs web langsung liwat server DNS, iki dikenal minangka bocor DNS. Asile, alamat IP tartamtu sampeyan bisa nyambung karo situs web sing sampeyan tingali.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

enkripsi

Enkripsi minangka proses ngowahi informasi dadi kode rahasia sing ndhelikake makna sejatine informasi kasebut. Data sing ora dienkripsi diarani plaintext ing komputasi, dene data sing dienkripsi diarani minangka ciphertext. 

Algoritma enkripsi, uga dikenal minangka cipher, yaiku rumus sing digunakake kanggo enkripsi utawa dekripsi pesen, nanging uga ing cryptocurrency lan NFT.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus lan VPN.

Enkripsi End-to-end (E2EE)

Enkripsi end-to-end (E2EE) minangka cara olahpesen aman sing ngalangi pihak katelu ora ngakses informasi nalika pindhah saka siji piranti utawa jaringan liyane. Iki digunakake dening iMessage lan WhatsApp.

Ing E2EE, informasi kasebut dienkripsi ing piranti pangirim lan mung bisa didekripsi dening panampa. Pesen ora bisa diwaca utawa diowahi nalika lelungan menyang tujuane dening panyedhiya internet, panyedhiya aplikasi, peretas, utawa individu utawa layanan liyane.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan antivirus.

Positif Palsu

Iki kedadeyan yen program antivirus salah ujar manawa file aman utawa program asli kena infeksi virus. Bisa uga amarga conto kode saka piranti lunak angkoro cukup umum ing program ora resmi.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

firewall

A firewall minangka alat keamanan jaringan kanggo ngawasi lalu lintas jaringan lan milih salah siji mblokir utawa ngidini lalu lintas adhedhasar pesawat ditetepake saka aturan safety.

In cybersecurity, firewall minangka lapisan proteksi pertama. Dheweke tumindak minangka alangi antarane sistem pribadi sing aman lan diatur sing bisa ditampa lan jaringan eksternal sing ora dipercaya kaya Internet. Firewall bisa uga hardware utawa piranti lunak.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Panyimpenan Awan HIPAA

Undhang-undhang Portabilitas lan Akuntabilitas Asuransi Kesehatan taun 1996, utawa HIPAA, minangka seri standar peraturan federal sing negesake panggunaan lan pambocoran informasi kesehatan sing dilindhungi kanthi sah ing Amerika Serikat. Panyimpenan maya sing cocog karo HIPAA njaga informasi kesehatan (PHI) aman lan pribadi lan nglindhungi karyawan kesehatan, subkontraktor, klien, lan pasien.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

HTTP (Protokol Transfer Hypertext)

HTTP minangka sarana nyebarake file liwat internet, kalebu teks, gambar, audio, rekaman, lan jinis file liyane. HTTP digunakake kanthi ora langsung yen ana sing mbukak browser internet.

Protokol HTTP digunakake kanggo ngganti sumber daya antarane piranti pangguna lan server liwat web. Piranti klien ngirim pitakon menyang server kanggo sumber daya sing dibutuhake kanggo ngakses situs web; server nanggapi klien kanthi reaksi sing nyukupi panjaluk pangguna. Pitakonan lan reaksi nuduhake sub-dokumen, kayata informasi babagan gambar, teks, format teks, lan liya-liyane, sing digabungake dening browser internet pangguna kanggo nampilake file situs web kanthi lengkap.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

infrastructure

Infrastruktur minangka struktur utawa basis sing nggabungake platform utawa organisasi. Ing komputasi, infrastruktur TI arupi sumber daya fisik lan digital sing ngidini informasi mili, disimpen, diproses, lan dianalisis. Infrastruktur bisa dipusatake ing pusat data utawa pecahan lan disebarake ing sawetara pusat data sing dipantau dening lembaga utawa entitas asing, kayata fasilitas pusat data utawa layanan cloud.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

Infrastruktur minangka Layanan (IaaS)

IaaS minangka layanan komputasi awan sing bisnis nyewa utawa nyewa server ing cloud kanggo komputasi lan panyimpenan. Pangguna bisa mbukak sistem operasi utawa aplikasi ing pusat data sing disewa tanpa kudu mbayar layanan utawa biaya operasional. Keuntungan liyane saka Iaas yaiku nyedhiyakake akses menyang server ing wilayah geografis sing cedhak karo pangguna. 

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

Internet Protocol (IP)

Cara utawa protokol informasi dikirim saka komputer menyang komputer liyane ing internet yaiku Internet Protocol (IP). Saben komputer ing internet, sing dikenal minangka host, paling ora duwe siji alamat IP sing ngenali kanthi unik saka kabeh komputer liyane ing saindenging jagad.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan antivirus.

Alamat Protokol Internet (Alamat IP)

Alamat IP minangka klasifikasi nomer sing ana gandhengane karo sistem komputer sing komunikasi nggunakake Internet Protocol. Alamat IP nyedhiyakake rong fungsi utama: ngenali host utawa antarmuka jaringan lan ngatasi lokasi tartamtu.

Alamat IP minangka nomer 32-bit sing ngenali saben pangirim utawa panrima informasi sing dikirim ing data cilik ing Internet minangka level IP sing paling akeh diinstal saiki.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan antivirus.

Key

Tombol yaiku nilai sing bisa diowahi ing enkripsi sing diwenehake menyang string utawa blok konten sing cetha nggunakake algoritma kanggo ngasilake teks sing dienkripsi utawa kanggo ndhelik teks sing dienkripsi. Nalika nemtokake tantangan kanggo ndhelik teks ing pesen tartamtu, dawa kunci minangka faktor.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

malware

Malware, uga dikenal minangka piranti lunak angkoro, yaiku program utawa file sing bisa ngrusak pangguna piranti. Malware bisa awujud virus komputer, worm, Trojan, lan spyware. Program-program jahat iki bisa nyolong, ngenkripsi, utawa mbusak informasi rahasia, uga ngowahi utawa nyabotase proses komputasi inti lan nglacak tumindak piranti pangguna.

Piranti lunak angkoro nggunakake macem-macem cara fisik lan virtual kanggo nyerang piranti lan sistem. Malware, contone, bisa dikirim menyang piranti liwat USB drive utawa ditularaké liwat web liwat download, kang kanthi otomatis ndownload malware menyang piranti tanpa idin utawa kawruh saka pangguna.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Tembung Sandi Master

Sandi utama minangka tugas utama kanggo ngakses kabeh kredensial sing disimpen, kalebu sandhi, ing manajer sandi kubah. Amarga iku mung siji-sijine tembung sandhi sing sampeyan butuhake, ora mung kudu kuwat nanging uga kudu didhelikake saka pangembang pangembang sandhi. Iki amarga nyoba mbalekake sandhi master yen sampeyan kelangan meh ora bisa lan mesthi ndadékaké nggawe sandhi master anyar.

Tembung kasebut magepokan karo Manager Pangguna Sandi.

Network

Jaringan minangka klompok komputer, server, mainframe, peralatan jaringan, periferal, utawa piranti liyane sing ana gandhengane kanggo nuduhake informasi. Web ing saindenging jagad, sing nyambung jutaan wong ing saindenging jagad, minangka conto jaringan.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

Tembung Sandi Sepisan (OTP)

Tembung sandhi siji-wektu (OTP) yaiku tembung sandhi sing digawe dening algoritma komputer sing valid mung kanggo siji sesi login lan kanggo wektu winates. Kanthi cara iki, peretas ora bisa ngakses akun utawa akun sampeyan yen rincian login sampeyan dicolong. Tembung sandhi sepisan uga bisa digunakake minangka bagéan saka otentikasi rong langkah utawa otentikasi rong faktor, utawa mung kanggo nambah piranti menyang dhaptar piranti sing aman saka layanan.

Tembung kasebut magepokan karo Manager Pangguna Sandi.

Pangguna Sandi

Generator sandhi minangka program sing ngidini pangguna nggawe sandhi gedhe lan rumit sajrone sawetara detik. Nalika nggunakake generator tembung sandhi, sampeyan bisa nemtokake suwene sandhi kudu ana lan kudune ngemot huruf kapital, angka, utawa karakter ambigu. 

Sawetara generator tembung sandhi bisa nggawe tembung sandhi sing rumit sing ora mung seri nomer sing beda-beda lan bisa diwaca, dimangerteni, lan diapalake. Generator sandhi digabungake karo manajer sandi, nanging ana uga macem-macem generator sandi online.

Tembung kasebut magepokan karo Pangatur Sandi.

Peer to peer (P2P)

Layanan P2P minangka platform sing didesentralisasi ing endi loro wong bisa langsung sesambungan tanpa nggunakake perantara pihak katelu. Nanging, pihak sing tuku lan adol saling transaksi langsung liwat layanan P2P. Panelusuran, skrining, rating, pamrosesan pembayaran, lan escrow minangka sawetara layanan sing ditawakake platform P2P.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan antivirus.

maneh Abu

Penipuan minangka jinis penipuan ing ngendi agresor ngaku minangka wong sing sah kanthi cara komunikasi sing beda kayata email. Email phishing asring digunakake dening panyerang kanggo ngirim konten utawa file sing mbebayani sing bisa nindakake macem-macem tugas. Sawetara file bakal entuk informasi login utawa informasi akun korban.

Peretas luwih seneng phishing amarga luwih gampang gawe uwong yakin wong ngeklik link sing mbebayani ing email phishing sing katon sah tinimbang nembus proteksi komputer.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

platform

Platform yaiku piranti lunak utawa hardware sing digunakake kanggo ndhukung aplikasi utawa layanan ing jagad IT. Platform aplikasi, contone, digawe saka piranti, sistem operasi, lan aplikasi sing gegandhengan karo prosesor utawa mikroprosesor tartamtu saka instruksi. Ing kahanan iki, platform nggawe dhasar kanggo ngrampungake coding kanthi sukses.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage lan VPN.

Platform minangka layanan (PaaS)

PaaS minangka layanan komputasi awan ing ngendi panyedhiya pihak katelu nyedhiyakake piranti hardware lan piranti lunak liwat internet. Piranti kasebut biasane dibutuhake kanggo pangembangan aplikasi. Perangkat keras lan piranti lunak di-host ing infrastruktur panyedhiya PaaS dhewe. Akibaté, PaaS nyuda pangembang saka perlu kanggo nginstal hardware lan piranti lunak ing panggonan kanggo nggawe utawa mbukak app anyar.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

Private Cloud

A maya pribadi minangka ekosistem siji-tenant, tegese perusahaan sing nggunakake ora nuduhake sumber daya karo pangguna liyane. Sumber daya kasebut bisa dikontrol lan dioperasikake kanthi macem-macem cara. Awan pribadi bisa dibangun ing sumber daya lan infrastruktur sing wis ana ing server maya ing panggonan perusahaan, utawa bisa uga dibangun ing infrastruktur anyar sing khas sing diwenehake dening organisasi pihak katelu. 

Ing kasus tartamtu, lingkungan siji-sijine entuk mung nggunakake piranti lunak virtualisasi. Apa wae, maya pribadi lan data mung kasedhiya kanggo siji pangguna.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

Protokol

Protokol minangka seperangkat aturan sing ditemtokake sing nemtokake cara informasi diformat, dikirim, lan dipikolehi supaya piranti jaringan wiwit server lan router nganti endpoint bisa komunikasi sanajan beda-beda konstruksi, gaya, utawa sarat.

Tanpa protokol, komputer lan piranti liyane ora bakal bisa komunikasi karo siji liyane. Akibate, sawetara jaringan bakal operate, kajaba sing khusus dibangun ing sekitar arsitektur tartamtu, lan internet kaya sing kita ngerti ora bakal ana. Kanggo komunikasi, meh kabeh pangguna pungkasan jaringan gumantung karo protokol.

Tembung kasebut magepokan karo VPN.

Tantangan Keamanan

Evaluator tembung sandhi, uga dikenal minangka tantangan keamanan, minangka fungsi integrasi manajer tembung sandhi sing nganalisa kekuwatane kabeh tembung sandhi lan dhaptar sing dianggep gampang dibahas. Evaluator paling asring nuduhake kekuwatan tembung sandhi kanthi warna (wiwit abang lan oranye nganti kuning lan ijo) utawa persentase, lan yen tembung sandhi ditemokake ora kuwat, kanthi otomatis sampeyan njaluk sampeyan adaptasi karo sing luwih kuat.

Tembung kasebut magepokan karo Manager Pangguna Sandi.

Keamanan Token

Token keamanan minangka barang nyata utawa virtual sing ngidini wong bisa ngonfirmasi identitase ing login pangguna nggunakake otentikasi rong faktor (2FA). Biasane digunakake minangka jinis otentikasi kanggo akses fisik utawa minangka cara kanggo entuk akses menyang sistem komputer. Token bisa dadi obyek utawa kertu sing nuduhake utawa kalebu informasi otentikasi babagan wong.

Tembung sandhi standar bisa diganti karo token keamanan, utawa bisa digunakake saliyane. Biasane digunakake kanggo entuk akses menyang jaringan komputer, nanging bisa digunakake kanggo nglindhungi akses fisik menyang fasilitas lan dadi tandha digital.

Tembung kasebut magepokan karo Manager Pangguna Sandi.

server

Server minangka program utawa hardware sing nyedhiyakake fungsi kanggo program liyane lan pangguna, umume diidentifikasi minangka klien. Perangkat keras sing ditindakake program server umume diarani minangka server ing pusat data. Piranti kasebut bisa dadi server khusus utawa bisa digunakake kanggo liyane

Program server ing model pemrograman pangguna / server antisipasi lan kepenak pesenan saka program klien, sing bisa uga digunakake ing piranti sing padha utawa beda. Aplikasi komputer bisa tumindak minangka pangguna lan server, nampa pesenan kanggo layanan saka aplikasi liyane.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan Cloud Storage.

Software

Set aturan, informasi, utawa program sing digunakake kanggo ngoperasikake komputer lan nindakake proses tartamtu diarani piranti lunak. Piranti lunak minangka istilah sing cocog kanggo aplikasi, file, lan program sing mbukak ing piranti. Iki analog karo bagean variabel piranti.

Tembung kasebut magepokan karo VPN lan Cloud Storage.

Piranti lunak minangka Service (SaaS)

SaaS (Piranti Lunak minangka Layanan) minangka cara distribusi piranti lunak ing ngendi panyedhiya cloud dadi tuan rumah aplikasi lan bisa diakses dening pangguna pungkasan liwat internet. Panyedhiya piranti lunak independen bisa nggawe perjanjian karo panyedhiya layanan cloud pihak katelu kanggo dadi tuan rumah aplikasi ing metode iki. Ing kasus perusahaan sing luwih gedhe, kayata Microsoft, panyedhiya maya bisa uga panyedhiya piranti lunak.

SaaS minangka salah sawijining telung jinis komputasi awan utama, uga IaaS lan PaaS. Produk SaaS, beda karo IaaS lan PaaS, akeh dipasarake kanggo klien B2B lan B2C.

Tembung kasebut magepokan karo Cloud Storage.

Trojan

Jaran Trojan minangka program sing diunduh lan diinstal ing komputer sing kayane ora bahaya nanging sejatine mbebayani. Pangowahan potensial menyang setelan komputer lan kegiatan sing curiga, sanajan komputer mesthine ora bisa digunakake, minangka pratandha cetha yen ana Trojan.

Jaran Trojan biasane ditutupi ing lampiran email sing ora mbebayani utawa download gratis. Yen pangguna ngeklik lampiran email utawa ngundhuh program gratis, malware sing ana ing njero bakal diterusake menyang piranti pangguna. Sawise ana, malware bisa nindakake tugas apa wae sing wis diprogram dening peretas.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Otentikasi Faktor Loro (2FA)

Two Factor Authentication minangka prosedur keamanan sing pangguna kudu nampilake rong faktor otentikasi sing beda supaya bisa diotentikasi.

Loro Factor Authentication nambah level proteksi ekstra tinimbang metode otentikasi faktor siji, yen pangguna kudu nampilake siji faktor sing biasane dadi tembung sandhi. Model otentikasi rong faktor gumantung saka pangguna sing ngetik sandhi minangka faktor pertama lan faktor liyane sing nomer loro, biasane token keamanan utawa faktor biometrik.

Tembung kasebut magepokan karo Manager Pangguna Sandi.

URL (Locator Sumber Seragam)

URL minangka pengenal unik sing bisa digunakake kanggo golek sumber ing Internet. Iki uga dikenal minangka alamat web. URL digawe sawetara bagean, kayata protokol lan jeneng domain, sing ngandhani browser babagan cara lan cara golek sumber.

Bagean pisanan URL nemtokake protokol sing bakal digunakake minangka sawetara akses utama. Bagean kapindho nemtokake alamat IP utawa domain lan bisa uga subdomain sumber.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus lan VPN.

virus

Virus komputer minangka kode angkoro sing nggawe ulang dhewe kanthi nduplikasi program liyane, sektor boot komputer, utawa file lan ngowahi cara komputer bisa digunakake. Lan sawise sawetara jinis keterlibatan manungsa, virus nyebar ing antarane sistem. Virus nyebar kanthi nggawe dokumen dhewe ing piranti sing kena infeksi, nambah program sing sah, nyerang boot piranti, utawa nggawe kontaminasi file pangguna.

Virus bisa ditularake kapan pangguna ngakses lampiran email, mbukak file sing bisa dieksekusi, ngunjungi situs web internet, utawa ndeleng iklan situs web sing kontaminasi. Uga bisa ditularake liwat piranti panyimpenan sing bisa dicopot, kayata USB drive.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

VPN (Jaringan pribadi pribadi)

A jaringan pribadi virtual (VPN) minangka layanan sing nggawe sambungan online sing aman lan dienkode. Pangguna internet bisa nggunakake VPN kanggo nambah privasi online lan anonimitas, uga kanggo ngliwati watesan lan censoring adhedhasar geografis. VPN, ing intine, ndawakake jaringan pribadi ing jaringan umum, ngidini pangguna bisa ngganti informasi kanthi aman liwat web.

VPN bisa digunakake kanggo ndhelikake riwayat browser, alamat IP, lan lokasi, aktivitas internet, utawa piranti sing digunakake. Sapa wae ing jaringan sing padha ora bisa ndeleng apa sing ditindakake pangguna VPN. Akibaté, VPN wis dadi alat sing kudu diduweni kanggo privasi online.

Tembung kasebut ana gandhengane karo VPN.

Cacing

Cacing minangka piranti lunak angkoro sing mbukak minangka aplikasi mandiri lan bisa mindhah lan nurun saka piranti. 

Cacing dibedakake karo jinis piranti lunak angkoro liyane kanthi kemampuan nindakake kanthi mandhiri, tanpa nggunakake file host ing komputer host.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Serangan Dina Nol

Kekirangan dina nol yaiku kelemahane piranti lunak, perangkat keras, utawa firmware sing ora dingerteni partai utawa pihak sing bisa ndandani utawa mbenerake cacat kasebut. 

Konsep nol dina bisa nuduhake kelemahane dhewe, utawa serangan sing nol dina antara wektu ditemokake kelemahane lan serangan kaping pisanan. Sawise ana kelemahane dina-nul sing dituduhake menyang publik, diarani kelemahane dina utawa sedina wae.

Tembung kasebut magepokan karo antivirus.

Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Nuduhake ...