10 Saluran YouTube Paling Apik kanggo Sinau Keamanan Siber (Kanggo Pamula)

ditulis dening

Yen sampeyan pamula lan pengin sinau babagan cybersecurity nanging ora duwe dhuwit kanggo mbayar kursus sing dibayar, mula YouTube minangka papan sing apik kanggo miwiti. Mangkene sawetara saluran YouTube paling apik kanggo sinau babagan keamanan siber saiki!

TL; DR
Ora ana wektu sing luwih apik kanggo miwiti ngembangake kawruh, utawa karir ing cybersecurity. 10 saluran YouTube paling apik kanggo sinau babagan keamanan siber saiki yaiku:

  1. John Hammond
  2. LiveOverflow
  3. 13 kubus
  4. Computerphile
  5. Ippsec
  6. Hackersploit
  7. Infosec
  8. The Cyber ​​Mentor
  9. Keamanan Saiki
  10. Saluran Keamanan PC

Cybersecurity iku salah siji saka iku sing kita kabeh ngerti kita ngirim ngerti liyane babagan, nanging supaya dadi nyata: paling kita ora duwe idea apa piranti lunak antivirus ing komputer kita mengkono, carane malware dianggo, utawa apa mburu bug (lan ora, iku ora ndherek jaring kupu utawa ngumpulake lodhong).

Senadyan kurang kawruh umum, cybersecurity bisa dibantah minangka salah sawijining perkara sing paling penting sing bisa kita sinau kanggo nglindhungi awake dhewe lan komputer saka ancaman virus lan malware sing saya tambah akeh.

Penjahat siber dadi luwih canggih saben dina, lan meh kabeh sektor duweni risiko. 

Saka pendhidhikan lan perawatan kesehatan nganti layanan finansial lan eCommerce, luwih akeh urip lan informasi kita disimpen kanthi online. 

Ing kana, mesthi ana risiko dikompromi utawa dicolong dening peretas lan penjahat cyber liyane.

Iki minangka ancaman sing mengaruhi kita kabeh, lan mbangun basis pengetahuan sing kuat babagan keamanan siber ndadekake sampeyan ndhisiki game nalika kudu nglindhungi dhewe. 

Salah sawijining cara sing paling apik kanggo para pamula kanggo sinau babagan cybersecurity ing taun 2022 yaiku nonton tutorial YouTube lan video informasi babagan topik kasebut.

Ing artikel iki, aku bakal njelajah saluran YouTube sing paling apik kanggo sinau babagan keamanan siber lan apa sing bisa diarepake saka saben-saben.

Ndhuwur 10 Saluran YouTube Paling Apik kanggo Sinau Keamanan Siber

Tanpa ado maneh, ayo mriksa sawetara saluran YouTube sing paling apik kanggo sinau babagan keamanan siber ing taun 2022.

1. John Hammond

John Hammond (Saluran YouTube Paling Apik kanggo Sinau Keamanan Siber)

Topik sing kerep: analisis malware, web peteng, program, karir cybersecurity, kamar TryHackMe.

Nalika nerangake kabeh babagan cybersecurity, angel golek wong sing luwih ngerti John Hammond

Dheweke pisanan miwiti saluran kasebut ing taun 2011, lan banjur dadi gumunggung 390K pelanggan lan luwih saka 19 yuta tampilan

Dheweke lucu lan bisa digandhengake, lan video tutoriale asring nglibatake dheweke mikir babagan nalika ngrekam, supaya pamirsa bisa ndeleng lan sinau saka proses pamikirane.

Dheweke nyakup macem-macem topik sing ana gandhengane karo keamanan siber, saka Techniques hacking dhasar lan kudu duwe informasi babagan web peteng kanggo wawancara karo pakar cybersecurity lan recruiters karir.

Akeh video sing digunakake kamar latihan saka alat sinau cybersecurity TryHackMe (liyane mengko) kanggo nduduhake teknik hacking. 

Iki utamané mbiyantu kanggo sapa waé sing nggunakake TryHackMe kanggo sinau cybersecurity, amarga sampeyan bisa nonton video John Hammond kanggo nambah pendhidhikan lan sinau bareng karo dheweke.

Link menyang saluran YouTube John Hammond: https://www.youtube.com/c/JohnHammond010

2. LiveOverflow

LiveOverflow

Topik sing kerep: Hacking, Minecraft, mburu bug keamanan lan ngatasi masalah kerentanan, review hardware keamanan.

LiveOverflow nawakake sawetara tutorial cybersecurity paling jero ing YouTube. 

Diadegake dening Fabian Faessler, sing nyebut awake dhewe minangka "peretas wannabe", saluran kasebut dadi jero babagan macem-macem topik sing ana gandhengane karo keamanan siber.

kanthi emphasis tartamtu ing hacking, CFT ("capture the flag", jinis kompetisi keamanan informasi) video nulis, keamanan seluler, lan nemokake kewan omo ing sistem keamanan.

Ana uga kumpulan video sing lengkap lan populer babagan hacking ing Minecraft lan video game liyane, sing saben wis puluhan ewu views.

Link menyang LiveOverflow: https://www.youtube.com/c/LiveOverflow

3. 13 Kubus

13 Kubus

Topik sing kerep: DFIR (forensik digital lan respon kedadeyan), tutorial babagan piranti web sing beda-beda, analisis malware, lan forensik memori.

Kanthi luwih saka 33,000 pelanggan, 13 kubus dudu saluran YouTube cybersecurity sing paling kondhang. Nanging, iki minangka permata sing didhelikake sing nawakake akeh konten lan informasi sing migunani.

Yen sampeyan kasengsem ing niche liyane, aspèk unik saka cybersecurity, 13cubed minangka saluran kanggo sampeyan. 13kubed nawakake review lan tutorial sawetara pribadi cantik mboten umum, kalebu YARA, Redline, lan iLEAPP.

Yen sampeyan nggoleki keamanan siber sing luwih gedhe, 13cubed uga nawakake seri video sing diarani "kathok cendhak," sing (minangka jeneng kasebut). 7-9 menit perkenalan cepet menyang topik wiwit saka Forensik Linux nganti produk kaya EventFinder2.

Link menyang 13cubed: https://www.youtube.com/c/13cubed

4. Computerphile

Computerphile

Topik sing kerep: intelijen buatan, grafis komputer, teori matematika, algoritma, analisis data.

Didegaké ing 2009, Computerphile minangka saluran YouTube liyane sing apik kanggo ngajari masarakat babagan keamanan siber.

Salah sawijining perkara sing paling apik babagan Computerphile yaiku ana sing kanggo saben wong, saka pamula nganti ahli ilmu komputer. 

Sawetara kiriman paling anyar kalebu video ngrusak cara kerja WiFi lan carane kanggo nyimpen aman sandhi, uga topik sing luwih rumit kaya mlaku serangan injeksi SQL.

Pencipta Computerphile, Brady Haran, uga nerbitake saluran YouTube sing diarani Numberphile khusus kanggo njelajah konsep lan teori matematika sing luwih maju. 

Topik iki bisa uga ora kanggo kabeh wong, nanging video populer ing saluran kanthi judhul "Cara Ilmiah kanggo Cut a Cake” minangka papan sing migunani kanggo miwiti pendidikan matematika!

Link menyang Computerphile: https://www.youtube.com/user/Computerphile

5. IppSec

IppSec

Topik sing kerep: operasi CTF, hacking lan HackTheBox tutorial, analisis data.

Didegaké ing 2016, IppSec minangka salah sawijining saluran YouTube cybersecurity sing luwih anyar ing dhaptarku, lan popularitase saya tambah cepet.

kanthi warni, tutorial gampang dimangerteni lan prasaja, struktur isi sing disusun kanthi apik, IppSec iku panggonan kang gedhe kanggo nggoleki informasi bab HackTheBox, UHC, lan CTF.

Durung duwe macem-macem video sing paling maneka warna, nanging minangka saluran YouTube sing tuwuh kanthi cepet kanthi akeh potensi.

Link menyang IppSec: https://www.youtube.com/c/ippsec

6. Hackersploit

hacker

Topik sing kerep: hacking etika, testing seng nembus, kursus cybersecurity lan tutorial.

Kanthi mung kurang saka 680K pengikut, Hackersploit minangka salah sawijining saluran YouTube sing fokus ing cybersecurity paling populer ing dhaptarku, lan gampang dingerteni kenapa. 

sing grafis tingkat dhuwur lan manungsa waé kanggo estetika rinci menehi video Hackersploit kang kualitas profesional sing cantik akeh unmatched. 

Dheweke ngatur video dadi kursus lengkap, kalebu Penetration Testing Bootcamp, Tutorial Tim Abang, Hacking Etika lan Testing Penetrasi, Lan Tutorial Tes Penetrasi Aplikasi Web.

Hackersploit kabeh babagan apa sing diarani minangka "peretasan etis," yaiku peretasan tanpa niat jahat. 

Lab virtual lan kursus kasebut ngidini pangguna sinau serangan lan sistem pertahanan ing kacepetan dhewe, lan padha malah kurban skenario hacking urip nyata kanggo tujuan pendidikan.

Yen sampeyan kasengsem ing cybersecurity minangka karir, sampeyan bisa mriksa Hackersploit's mbiyantu "Roadmap Karir Cybersecurity"video kab.

Link menyang Hackersploit: https://www.youtube.com/c/HackerSploit

7. Infosec

infosek

Topik sing kerep: pertahanan marang serangan cyber, karir cybersecurity, skills lan latihan kanggo amatir.

Infosec minangka salah sawijining saluran YouTube sing fokus ing cybersecurity paling lengkap, kalebu topik sing mbukak gamut saka saran karir cybersecurity kanggo riwayat tes penetrasi lan pelatihan kesadharan keamanan

Yen sampeyan nggoleki tampilan sing luwih jero babagan jagad cybersecurity kepungkur lan saiki, Infosec minangka saluran kanggo sampeyan.

Infosec uga nerbitake podcast saben minggu disebut Cyber ​​Work Podcast babagan topik sing gegandhengan karo cybersecurity, biasane nampilake wawancara karo profesional cybersecurity lan ahli ing lapangan. Konten iki uga kasedhiya ing saluran YouTube.

Link menyang Infosec: https://www.youtube.com/c/InfoSecInstitute

8. Cyber ​​Mentor

The Cyber ​​Mentor

Topik sing kerep: peretasan etika, tes penetrasi aplikasi web, Linux, review mburu bug, lan piranti liyane.

At The Cyber ​​Mentor, hacking sopan iku jeneng saka game. Pangripta saluran kasebut nyebut awake dhewe minangka "peretas kanthi perdagangan," nanging negesake manawa dheweke nggunakake katrampilan kanggo kabecikan tinimbang ala. 

Saliyane kursus hacking etika lengkap, dheweke nawakake konten babagan macem-macem produk lan alat web, tes pena aplikasi web, lan saran kanggo mbangun karir ing cybersecurity

Gayane langsung, gampang dicedhaki, lan asring lucu, lan karo liwat 320K pelanggan lan mayuta-yuta views, iku cetha yen pendekatan kanggo cybersecurity resonates karo pamirso. 

Sampeyan bisa langganan kanggo a lengkap, free mesthi ing hacking etika utawa mung miwiti dening mriksa metu kang review produk luwih cendhek lan video tutorial siji-mati.

Link menyang Mentor Cyber: https://www.youtube.com/c/TheCyberMentor/featured

9. Keamanan Saiki

Keamanan Saiki

Topik sing kerep: privasi, keamanan aplikasi, hacking, warta cybercrime, saran profesional.

Dikelola dening rong ahli cybersecurity profesional, Steve Gibson lan Leo Laporte.

Keamanan Saiki minangka saluran sing apik kanggo nemokake informasi babagan topik sing beda-beda nganyari keamanan lan cybercrime paling anyar kanggo program komputer majeng lan review produk.

Umume video kasebut disusun kaya podcast, kanthi loro host kasebut ngobrol kanthi bebas babagan topik sing beda-beda.

Siji-sijine kekurangan Keamanan Saiki yaiku videone ora diatur miturut kategori – mung dening tanggal upload lan/utawa popularitas. 

Iki ora mesthi dadi masalah, nanging bisa dadi rada ngganggu yen sampeyan nggoleki konten video babagan topik tartamtu.

Link menyang Keamanan Saiki: https://www.youtube.com/c/securitynow

10. Saluran Keamanan PC

Saluran Keamanan PC

Topik sing kerep: Review produk antivirus, keamanan Windows, warta lan nganyari malware, pendidikan keamanan siber dhasar, lan tutorial.

Saluran Keamanan PC didegaké ing kapercayan that saben wong kudu bisa kanggo lengen piyambak karo kawruh sing perlu kanggo nglindhungi identitas lan sistem komputer saka ancaman online.

Video kasebut kalebu demonstrasi sing gampang ditindakake lan ringkesan informatif babagan topik sing rumit kaya "hardening" keamanan Windows lan ngenali macem-macem jinis malware.

Dheweke nindakake pakaryan sing apik supaya keamanan siber bisa diakses para pamirsa kanthi macem-macem tingkat pengetahuan sadurunge.

Yen sampeyan nggoleki saluran YouTube sing fokus ing pendhidhikan kanggo kabeh tingkat katrampilan, Saluran Keamanan PC minangka papan sing apik kanggo miwiti.

Link menyang Saluran Keamanan PC: https://www.youtube.com/c/thepcsecuritychannel

Napa Sinau Keamanan Siber?

Amarga ancaman serangan cyber mundhak saben dina, ora ana wektu sing luwih apik kanggo nglengkapi kawruh sing dibutuhake kanggo nglindhungi sistem komputer lan identitas online. 

Sampeyan bisa mikir cybersecurity minangka balapan senjata: kanthi saben langkah kanggo nambah keamanan, peretas lan aktor ala liyane ing internet uga nambah kecanggihan serangane.

Saliyane risiko kanggo informasi pribadhi lan OS, cybercrime uga dadi ancaman serius kanggo bisnis: kira-kira ing taun 2024 kejahatan cyber bakal biaya bisnis e-commerce luwih saka $25 milyar saben taun.

Sampeyan bisa uga mikir sing keamanan online wis luwih apa karo sistem keamanan dibangun ing komputer, nanging ngelingi nganti 85% pelanggaran keamanan online disebabake kesalahane individu (tinimbang gagal sistem), ngerti apa nalika nerangake cybersecurity bisa nggawe prabédan wigati.

Kawruh iku kekuwatan, lan cara paling apik kanggo nglindhungi dhewe lan sistem komputer yaiku sinau.

Kepiye Sinau Cybersecurity Gratis?

Dadi, umpamane sampeyan pengin miwiti sinau babagan seluk beluk cybersecurity, nanging sampeyan ora duwe dhuwit kanggo mbayar kursus utawa gelar sing larang. Kepiye carane sampeyan bisa miwiti sinau babagan keamanan siber kanthi gratis?

Tonton Video YouTube

Saiki, ana akeh informasi babagan keamanan siber sing kasedhiya online gratis. Ing YouTube, utamane, sampeyan bisa nemokake akeh tips, trik, lan kawruh latar mburi sing migunani babagan cybersecurity.

Sanadyan sampeyan ora bakal dadi ahli ing sewengi mung saka nonton video YouTube, sampeyan bisa ngembangake basis kawruh sing padhet saka kabeh saluran YouTube cybersecurity sing dakkandhakake ing ndhuwur.

Njupuk Kursus Cybersecurity Gratis utawa Berbayar

kursus cybersecurity tryhackme

Yen sampeyan pengin njupuk kawruh cybersecurity menyang tingkat sabanjure, sampeyan bisa njupuk kursus. Kursus gratis lan sing dibayar kasedhiya online, lan ana pilihan sing meh akeh.

Salah sawijining kursus gratis sing paling apik yaiku CobaHackMe.

TryHackMe nawakake akeh pelajaran individu babagan topik tartamtu, uga telung kursus lengkap sing diarahake menyang tingkat pengalaman sing beda-beda, saka total pamula nganti penengah / majeng. 

Sampeyan bisa sinau macem-macem saka TryHackMe, saka keamanan jaringan lan peretasan web nganti dhasar lan kriptografi Windows lan Linux.

Iku worth kang lagi nyimak, Nanging, sing TryHackMe ora rampung free: rodo, nawakake campuran free lan mbayar piwulang.

Pilihan gratis liyane sing apik kanggo sinau cybersecurity yaiku HackTheBox. Kaya TryHackMe, HackTheBox nawakake loro undakan gratis lan mbayar

HackTheBox fokus ing keamanan nyerang (ing tembung liyane, hacking) lan mulang pangguna carane hack nggunakake area latihan latihan langsung ing ngendi sampeyan bisa sinau lan nyoba katrampilan hacking tanpa ngrusak sistem komputer nyata..

Kursus cybersecurity gratis liyane yaiku SANS Cyber ​​Aces, iki ngarahake individu ngembangake katrampilan lan karir ing cybersecurity.

Salah sawijining kursus cybersecurity mbayar sing unggul lan paling dikenal yaiku Keamanan CompTIA +. Iki minangka kursus pelatihan sertifikasi keamanan kanthi pangenalan global, ngarahake para pamula menehi katrampilan dasar sing dibutuhake kanggo nindakake fungsi keamanan inti lan ngupayakake karir ing keamanan IT.

FAQs

Apa Cybersecurity?

Uga diarani keamanan komputer utawa keamanan teknologi informasi, cybersecurity minangka pangayoman jaringan lan sistem komputer saka kabeh ancaman, kalebu nyolong, karusakan, utawa gawe piala liyane kanggo hardware utawa piranti lunak.

Cukup, yen nglindhungi komputer utawa piranti digital saka gawe piala, bisa uga ana ing kategori payung cybersecurity.

Napa aku kudu peduli babagan Cybersecurity?

Cybersecurity minangka lapangan gedhe sing tuwuh saben menit. Minangka liyane lan liyane gesang kita lan masyarakat kita dadi gumantung ing teknologi komputerisasi - lan minangka nambah jumlah data pribadi lan informasi disimpen ing komputer - balapan senjata antarane panyedhiya keamanan lan peretas terus.

Kanthi akeh ancaman ing kana, cybersecurity minangka industri wutah kanthi akeh potensi tenaga kerja. Nanging sanajan sampeyan ora pengin dadi karir, ngerti seluk beluk cybersecurity bisa mbantu nglindhungi sistem komputer lan data saka ancaman

Kawruh iku kekuwatan, lan luwih akeh sampeyan ngerti, luwih akeh sampeyan bisa ngindhari sawetara serangan malware sing paling aneh ing kana. Go kene kanggo kabeh statistik lan tren cybersecurity paling anyar kanggo 2022.

Apa cara paling apik kanggo sinau Cybersecurity ing 2022?

Kanggo pamula, cara paling apik kanggo nyelehake driji sikil menyang cybersecurity yaiku liwat saluran YouTube sing nawakake video pendidikan lan tutorial saka spesialis ing lapangan. 

Yen sampeyan pengin melu luwih akeh, sampeyan bisa ndhaptar kelas online gratis utawa mbayar lan njupuk kawruh cybersecurity menyang tingkat sabanjure.

Apa pancene bisa sinau Cybersecurity saka video YouTube?

Pancen bisa sinau akeh babagan keamanan siber saka ahli YouTube.

Nanging, yen sampeyan arep mbangun karir minangka spesialis cybersecurity, sampeyan kudu latihan profesional amarga, sayangé, umume perusahaan ora bakal nampa "YouTube" minangka kredensial pendidikan ing CV.

Ringkesan - Saluran YouTube Paling Apik kanggo Sinau Keamanan Siber ing 2022

Bab-bab ing internet owah-owahan kanthi cepet, lan yen sampeyan nyoba nyemplungake jempol menyang jagad cybersecurity, mula ora mungkin ngerti arep miwiti.

Nanging ora perlu ngrasa kewalahan: kabeh saluran YouTube ing dhaptarku minangka sumber daya sing apik kanggo informasi lan tutorial babagan kabeh aspek keamanan siber.

Saben uwong sinau kanthi beda: sawetara wong luwih seneng obrolan podcast sing santai lan alami, dene liyane mbutuhake akeh unsur grafis lan tutorial visual.

Apa wae sing cocog kanggo sampeyan, sampeyan mesthi bisa nemokake saluran YouTube sing mbantu sampeyan miwiti kawruh babagan cybersecurity - lan bisa uga miwiti mbangun dhasar kanggo karir utawa kesibukan ing lapangan sing berkembang cepet iki. 

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.