Kepiye Cara Nggawe Dhuwit Kanthi Grup Facebook?

ditulis dening

Yen sampeyan mikir Facebook minangka warta lawas, pikirake maneh: sanajan ing 2022, 18 taun sawise pisanan didegake, Facebook isih dadi platform media sosial sing paling populer ing donya. Carane populer persis? Ya, ana luwih saka 1.62 milyar pangguna aktif: bener, udakara 35% saka kabeh populasi global yaiku pangguna Facebook.

Lan Facebook isih akeh. Saben menit, rata-rata 400 pangguna anyar mlebu Facebook.

carane nggawe dhuwit karo grup facebook

Salah sawijining fitur Facebook sing paling populer yaiku Grup Facebook, kaca sing pangguna utawa klompok pangguna ngatur kanggo tujuan tartamtu.

Saliyane tetep informed lan golek wong sing padha-minded, dadi aktif ing grup Facebook uga kesempatan kanggo hustle sisih lucrative.

Ana ton saka cara kanggo nggawe dhuwit ing media sosial, lan Facebook ora istiméwa. Dadi, kepiye sampeyan bisa nggawe dhuwit karo grup Facebook?

Ayo goleki limang cara sing paling apik.

Ringkesan: Cara Nggawe Dhuwit saka Grup FB

Apa sampeyan minangka pencipta asli grup Facebook utawa mung salah sawijining anggota, ana akeh cara kanggo entuk dhuwit. Sawetara iki kalebu:

  1. Tambah anggota grup sampeyan
  2. Ngiklanake katrampilan lan / utawa produk sampeyan ing kiriman grup
  3. Nggawe grup premium
  4. Adol papan iklan ing grup sampeyan
  5. Ngarahake anggota grup menyang media sosial, blog, utawa situs web liyane.

Carane Entuk Dhuwit Kanthi Grup Facebook: Lima Cara sing Beda

nggawe grup facebook anyar

Ana grup Facebook kanggo kabeh sing bisa sampeyan pikirake, saka grup informatif babagan aktivitas ing lingkungan utawa wilayah tartamtu nganti hobi lan/utawa grup penggemar sing dikhususake kanggo nyambungake wong ing ndonya kanthi kapentingan sing padha.

Ing babagan nggawe dhuwit saka FB, sawetara cara sing bakal dakgambarake ing artikel iki nganggep yen sampeyan dhewe minangka pangadeg grup Facebook tartamtu, dene liyane bisa ditrapake lan efektif yen sampeyan mung salah sawijining anggota grup kasebut.

Ayo goleki carane sampeyan bisa miwiti entuk dhuwit saka grup Facebook sampeyan.

1. Wuwuh = bathi

Yen sampeyan nitahake lan/utawa administrator grup Facebook sampeyan, salah sawijining kunci kanggo monetisasi yaiku terus nambah anggota grup sampeyan. 

Sawise kabeh, jumlah anggota sing luwih gedhe padha karo basis pelanggan sing luwih akeh lan duweni potensi luwih akeh dhuwit ing kanthong sampeyan. Dadi, sadurunge miwiti entuk dhuwit, sampeyan kudu ngerti carane kanggo narik kawigaten anggota kanggo grup.

Kaping pisanan, priksa manawa setelan grup sampeyan ngidini anggota anyar gabung tanpa kudu ngenteni persetujuan (yaiku, kajaba ana sawetara alesan liyane kok sampeyan aran iku wicaksana yen grup disetel kanggo pribadi utawa nyetujoni anggota anyar). 

Ngluwihi langkah dhasar iki, ana sawetara cara kanggo nggedhekake anggota grup sampeyan:

Nggawe Iklan Diangkah kanggo Grup Panjenengan

Amarga Facebook ora ngidini iklan kanggo grup, sampeyan kudu nggawe kaca kanggo ngiringi grup sampeyan.

Akeh wong sing nganggep Kaca lan Grup padha, nanging ana sawetara bedane, kalebu kemampuan kanggo "ngunggahake" kaca sampeyan - sing, ing istilah Facebook, tegese ngiklanake.

Priksa manawa sampeyan nyambungake grup menyang kaca sampeyan (iki bisa ditindakake kanthi navigasi menyang kaca sampeyan, ngeklik "Grup", lan mencet "Link grup sampeyan"), lan sapa wae sing ngunjungi kaca sampeyan utawa ndeleng kiriman sampeyan sing ditambahake bakal langsung disambungake menyang grup sampeyan.

Sawise sampeyan nyambungake grup menyang kaca sampeyan, sampeyan bisa nggawe postingan sing didorong kanthi nulis kiriman, banjur pencet "Boost Post." 

Paling apik, Facebook banjur bakal ngidini sampeyan kanggo ngarahake kiriman sing didorong adhedhasar faktor kaya gender, umur, lan lokasi. Sampeyan uga bisa atur durasi dorongan sampeyan, karo opsi kiro-kiro saka 1-14 dina.

Iki ora gratis, mesthi, nanging menehi kaca sampeyan - lan kanthi mangkono grup sampeyan - kesempatan sing luwih dhuwur kanggo nggayuh target pamirsa.

Takon Pitakonan Kualifikasi kanggo Keanggotaan Grup

Aku wis kasebut sadurunge iku umume apike kanggo grup sampeyan mbukak lan bisa diakses sabisa, lan umume ngandika, iku bener.

Nanging, kelompok sing banget mbukak asring bisa ditutupi ing spammy, kiriman topikal ora ana hubungane, nggawe anggota sah adoh kurang kamungkinan kanggo tetep watara lan kanthi mangkono nyuda kasempatan kanggo entuk MediaWiki.

Contone, contone, sampeyan wis miwiti grup Facebook khusus kanggo desain grafis. Yen ana wong sing njaluk gabung, sampeyan bisa milih nambah pitakonan kualifikasi kayata "Apa sampeyan desainer grafis?" lan "Yen ora, sampeyan pengin nyewa desainer grafis?"

Nyetel pitakonan kaya iki ngidini sampeyan ngilangi wong sing nyoba gabung amarga alasan sing ora ana hubungane lan ngidini sampeyan mriksa lan nyetujoni anggota anyar sadurunge duwe kesempatan kanggo melu konten grup sampeyan. 

Iki mbantu njaga kualitas grup, lan kanthi mangkono nggawe pengalaman sing luwih apik kanggo kabeh anggota sing ana kanggo tengen alesan

Gabung Grup Kanthi Keanggotaan lan Keterlibatan Dhuwur

Yen sampeyan dudu nggawe grup Facebook nanging isih pengin entuk dhuwit ing Facebook, coba gabung karo klompok-klompok sing gegandhengan topikal kanthi tingkat aktivitas anggota sing dhuwur.

Nalika sampeyan nggoleki topik ing garis telusuran Facebook, sampeyan bisa mbatesi telusuran menyang "Grup", lan Facebook bakal ngasilake sawetara asil. 

Ing judhul saben grup, sampeyan kudu bisa ndeleng jumlah anggota grup kasebut, uga jumlah kiriman rata-rata saben dina.

Coba gabung karo grup sing duwe anggota akeh lan nomer dhuwur saka kiriman saben dina rata-rata. Sawise kabeh, ngiklanake produk utawa layanan sampeyan ing grup sing ora aktif ora bakal nggawa sampeyan adoh banget.

2. Panggenan Produk lan Layanan Panjenengan

freelancer needed

Salah sawijining cara utama wong entuk dhuwit ing grup Facebook yaiku kanthi iklan skills lan layanan minangka freelancer Lan / utawa masang iklan kanggo produk / dagangan sing didol.

Iki minangka cara sing apik kanggo entuk dhuwit ing grup Facebook, ora preduli manawa sampeyan nggawe grup kasebut utawa mung salah sawijining anggota.

Nalika nggoleki grup sing cocog kanggo gabung, sampeyan uga kudu golek grup sing ngidini anggota ngirim konten sing ngiklanake produk utawa layanan. 

Akeh grup sing mbutuhake admin supaya mriksa lan nyetujoni kiriman sadurunge ditayangake, nanging iki ora mesthi ala, anggere kiriman sampeyan manut pedoman komunitas.

Sampeyan bisa nggawe kiriman dhewe sing nerangake apa sing sampeyan tawarake lan / utawa goleki klien potensial lan pelanggan sing ngirim babagan apa sing digoleki.

Akeh klien potensial looking kanggo ngrekrut a freelancer bakal nelusuri ing platform media sosial kayata Facebook, lan iki bisa dadi cara sing apik kanggo ngembangake portofolio lan reputasi sampeyan ing lapangan sampeyan.

Kanggo bali menyang conto desain grafis, gabung karo grup Facebook populer kanggo desainer grafis minangka cara sing apik kanggo nyambungake karo wong liya ing lapangan. lan ngiklanake layanan sampeyan dhewe. 

Paling apik, ora kaya platform freelancing kaya Fiverr, sampeyan njaluk supaya 100% saka bathi sing entuk nalika sampeyan nyambungake karo klien utawa customer liwat Facebook – ora ngganggu biaya transaksi utawa ngethok persentasi kuwatir.

3. Nggawe Grup Premium Mbayar

cah wadon Inggris panggang

Ternyata, ora kabeh grup Facebook digawe padha. Salah siji cara kanggo nggawe dhuwit mbukak grup Facebook iku kanggo nguripake menyang grup premium lan ngisi ragad anggota.

Kanggo njupuk grup Facebook sampeyan menyang tingkat sing luwih eksklusif, pisanan ngganti setelan kanggo "pribadi."

Kanggo nampa pembayaran saka calon anggota, sampeyan kudu nyiyapake cara pembayaran. Sampeyan bisa nindakake iki liwat platform pembayaran populer kaya PayPal, Stripe, utawa Square.

Banjur sampeyan bisa milih apa sampeyan pengin ngisi ragad siji-wektu kanggo gabung utawa ragad anggota saben wulan sing luwih cilik. 

Facebook durung duwe fitur pembayaran ing situs kanggo Grup, dadi sampeyan kudu nyakup link menyang PayPal utawa akun pembayaran liyane ing info grup, kanthi instruksi sing jelas babagan carane anggota bisa mlebu.

Mesthi, yen sampeyan ngisi daya kanggo anggota, anggota sampeyan bakal ngarep-arep sawetara konten ndhuwur rata-rata kanggo nggawe regane regane, dadi priksa manawa sampeyan wis siyap kanggo terus-terusan ngirim apa sing dikarepake.

4. Adol Spasi Iklan ing Grup Sampeyan

Iki liyane sing mbutuhake sampeyan dadi pangadeg (utawa paling ora salah siji saka admin) grup.

Yen sing ditrapake kanggo sampeyan, banjur adol papan pariwara ing homepage grup sampeyan minangka cara sing apik kanggo entuk penghasilan pasif kanthi mbukak grup FB.

Cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku nyedhiyakake wektu kanggo nggoleki influencer lan/utawa micro-influencers (influencer ing niche spesifik sampeyan) sing wis kerja sama karo merek lan sponsor, lan menehi kesempatan kanggo nyelehake konten ing FB sampeyan. klompok.

Wiwit adol papan iklan ing situs sampeyan minangka wujud pemasaran afiliasi, sampeyan kudu dadi banget jelas lan ngarep babagan kasunyatan manawa iki minangka pariwara sing dibayar. 

Saliyane ngindhari masalah hukum, tetep transparan lan etika mbangun kapercayan karo anggota grup sampeyan lan luwih cenderung ngusir wong-wong mau, sing paling apik kanggo sampeyan ing jangka panjang.

5. Pengalihan Klasik: Kirim Anggota Grup menyang Situs Web utawa Akun Liyane

Nalika mesthi ana cara kanggo entuk dhuwit ing grup Facebook (kaya sing dakkandhakake ing kene), penting kanggo dicathet yen Grup Facebook bisa uga ora dadi cara sing paling efisien utawa nguntungake kanggo entuk dhuwit ing internet kanggo sampeyan.

Kahanan kaya ngono mbok menawa sing paling apik nggunakake grup Facebook (utawa anggota grup) kanggo pangalihan pamirsa menyang website lan / utawa Panjenengan toko online, awakmu blog monetized, utawa liyane sampeyan akun media sosial sing dimonetisasi ngendi sampeyan ngedol katrampilan, layanan, lan/utawa produk.

Ayo dadi ngomong sing master pickle-maker. Sampeyan adol acar ing situs web sampeyan, lan sampeyan pengin narik luwih akeh pelanggan.

pecinta acar nyawiji

Nggawe grup Facebook sing darmabakti kanggo seni pickling, utawa gabung karo grup kanggo penyayang pickle (ya, iki wis ana) minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo sampeyan. nyambung karo basis pelanggan sing luwih jembar, nambah kesadaran merek, lan mung seneng-seneng karo wong kaya-minded saka sak donya.

Yen sampeyan dudu admin grup, priksa manawa ngirim konten utawa pariwara bermerek kanggo produk utawa situs sampeyan ora nglanggar pedoman grup.

Mesthi wae, kabeh iki tegese sampeyan kudu nggawe situs web lan duwe akun aktif ing platform media sosial liyane yen sampeyan pengin entuk dhuwit online.

Yen sampeyan isih ing tahap awal ngembangake kehadiran online, sampeyan bisa mriksa pandhuanku nggawe situs web kanthi gampang (ora coding dibutuhake) lan nemokake niche sing tepat kanggo blog sampeyan.

Ringkesan: Cara Entuk Dhuwit Kanthi Grup Facebook

Sanajan Grup Facebook bisa uga dudu perkara pertama sing dipikirake nalika sampeyan mikir golek dhuwit ing media sosial, kesempatan kasebut ora kudu dilalekake.

Facebook isih dadi platform media sosial sing paling populer ing saindenging jagad, dadi papan sing unik kanggo nyambungake karo basis pelanggan sing sejatine global. 

Apa sampeyan nggawe grup sampeyan dhewe, gabung karo grup liyane minangka anggota, utawa loro-lorone, cara sing dakkandhakake ing kene kudu nggawe sampeyan apik. entuk dhuwit ekstra sethithik, mbangun kesadaran merek, lan nyambungake karo pelanggan anyar.

Sugeng posting!

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.