Kepiye Cara Nggawe Jeneng Blog?

ditulis dening

Dadi, sampeyan duwe ide sing apik kanggo blog. Sampeyan wis ngenali niche blog sampeyan lan target pamirsa, sampeyan ngerti persis apa jenis konten sing pengin digawe, lan saiki sampeyan lagi nggarap miwiti blog sampeyan lan nggoleki host web sing paling apik. Mung ana siji masalah sing sampeyan bingung: carane nggawe jeneng blog.

Nggawe jeneng kanggo blog sampeyan bisa dadi tugas sing angel banget. Sawise kabeh, jeneng blog sampeyan minangka kesan pisanan sing bakal ditampa dening pamirsa, mula kudu unik lan ora bisa dilalekake (ing cara sing apik). Sampeyan uga kudu menehi gambaran sing jelas babagan jenis blog lan apa sing bisa ditemokake pengunjung.

Lan, karo luwih saka 600 yuta blog aktif ing internet ing 2022, uga kudu dadi jeneng sing mbantu sampeyan ngadeg metu saka wong akeh (banget, gedhe banget).

Kanthi akeh pangarep-arep mung sawetara tembung, milih jeneng kanggo blog sampeyan bisa uga angel banget.

Nanging aja wedi - artikel iki bakal menehi pandhuan praktis babagan carane nggawe jeneng blog sing apik sing bisa dibanggakake.

Ringkesan: Cara Nggawe Jeneng Apik kanggo Blog Sampeyan

  • Coba tembung kunci sing relevan ing niche sampeyan lan riset blog sukses liyane sing nyakup topik sing padha kanggo inspirasi.
  • Yen sampeyan isih bingung, coba gunakake generator jeneng domain utawa nggawe peta pikiran kanggo nggawe jus kreatif sampeyan mili.
  • Yen kabeh gagal, coba ketik tembung kunci menyang generator jeneng domain.
  • Sawise sampeyan nemokake jeneng, priksa manawa ana jeneng domain sing cocog (utawa cedhak banget) sing kasedhiya kanggo didol.

Carane Milih Jeneng kanggo Blog Panjenengan

Tanpa ado liyane, ayo dideleng carane sampeyan bisa nggawe jeneng sing apik lan apik kanggo blog sampeyan.

Coba Niche Panjenengan

Ora perlu diucapake, nanging judhul blog sampeyan kudu cocog karo niche sampeyan lan menehi pirsawan sing jelas babagan konten apa sing bisa ditemokake ing pojok cilik internet.

Kanggo nggawe judhul sampeyan unik lan metu saka kompetisi ing niche sampeyan, sampeyan ora pengin nggawe jeneng kasebut amba banget. Soko kaya "Lelungan lan Pangan," umpamane, ora duwe orisinalitas lan bakal ngasilake jutaan hit mesin telusur.

Nanging, sampeyan uga ora pengin dadi banget spesifik awit iki ora sengaja bisa Paint sampeyan menyang sudhut. Ngelingi tujuan jangka pendek lan jangka panjang blog sampeyan minangka cara sing apik kanggo nyegah pitfall iki.

Tuladhane, Ayo dadi ngomong sampeyan pengin teka munggah karo blog fashion jeneng. Sampeyan bisa uga mutusake yen blog sampeyan bakal fokus ing sepatu ing wiwitan, nanging ing mangsa ngarep, sampeyan bisa uga pengin cabang menyang wilayah liyane ing industri fashion uga.

Nelpon blog sampeyan "Sepatu Iki Digawe kanggo Blogging" iku judhul sing nyenengake, nanging bisa uga rada sempit.

Deleng Blog Liyane ing Niche Panjenengan

nesu marang minivan

Piye carane nggawe jeneng blog ibu ?? Utawa Mungkin niche sampeyan vegan masak, lan sampeyan pengin ngerti carane teka munggah karo blog panganan jeneng? Apa wae jenis blog sing pengin diwiwiti, kemungkinan wong liya wis nindakake perkara sing padha (kaya sing dikandhakake, ora ana sing anyar ing srengenge).

Nanging aja nganti pikirane depresi: nyatane, sampeyan bisa ndeleng minangka kesempatan. Tinimbang kudu nggawe sing anyar, sampeyan bisa mriksa apa sing bisa digunakake (lan sing ora bisa) kanggo blogger liyane ing lapangan sampeyan lan gunakake minangka inspirasi kanggo nggawe sing luwih apik.

Iki dadi kanggo loro isi lan jeneng blog. Contone, yen sampeyan pengin miwiti blog babagan ups lan downs parenting, sampeyan bisa mriksa judhul blog parenting liyane kanggo inspirasi. Sawetara blog parenting lan "ibu" sing paling populer ing 2022 yaiku:

  • Mbah sing jujur
  • Emak medeni
  • Motherly (sing pinter nggunakake jeneng domain ibu . ly)
  • Ibu rumah tangga sing modis
  • Ibu Alfa
  • Nesu marang Minivan

Sampeyan bakal sok dong mirsani manawa umume nggunakake sawetara versi tembung "ibu," menehi pirsawan sing jelas babagan apa sing bakal dikarepake saka konten kasebut.

Pilihan liyane iku apa Kristen Howerton saka Rage Against Minivan lan pindhah menyang arah lucu nanging isih topikal-related (amarga minivan minangka mobil "ibu" sing paling stereotip).

Brainstorm Around Keywords

Yen sampeyan wis ngerti niche lan duwe gagasan dhasar isi apa sing arep sampeyan blog babagan, banjur sampeyan duwe kabeh inspirasi sing perlu kanggo teka munggah karo jeneng gedhe.

Coba tembung kunci utawa istilah sing muncul bola-bali nalika nindakake riset menyang blog liyane ing niche sampeyan. Ana alat online kanggo mbantu sampeyan ngumpulake dhaptar tembung kunci sing relevan, nanging sampeyan uga bisa ngumpulake dhaptar dhewe adhedhasar pengamatan sampeyan.

Elinga kelas nulis SMA sampeyan? Guru sampeyan bisa uga njaluk sampeyan nggawe "peta pikiran" utawa istilah lan tembung sing ana ing pikiran nalika diwenehi tembung kunci tartamtu minangka pituduh. Iki minangka teknik liyane sing apik kanggo nggawe jeneng blog sampeyan. 

Tulis topik tengah sampeyan ing tengah-tengah kertas, banjur tulisake apa wae sing ana ing pikiran sampeyan. 

Contone, ayo ngomong sampeyan pengin ngerti carane nggawe jeneng blog travel. Secara logis, peta pikiran sampeyan bakal diwiwiti kanthi tembung "lelungan".

Mungkin sampeyan pengin fokus babagan carane lelungan kanthi gaya kanthi anggaran, supaya sampeyan bisa nambah tembung "gaya" lan "anggaran," utawa bisa uga "elegan."

Salah sawijining alat sing apik kanggo pemetaan pikiran babagan tembung kunci yaiku thesaurus.com. Cukup ketik tembung, lan sampeyan bakal entuk dhaptar kabeh sinonim lan istilah sing gegandhengan.

Contone, panelusuran kanggo tembung "enak" ngasilake asil sing apik kaya "enak," "nyenengake," lan "narik".

tesaurus

Pasinaon wis bener nuduhake yen njupuk pulpen lan kertas lan nulis kanthi fisik bisa nambah fungsi otak lan kreativitas.

Ing tembung liyane, yen sampeyan njupuk wektu kanggo nggawe peta pikiran, ing pungkasan, sampeyan bakal duwe dhaptar tembung, kriya, lan adjectives sing bisa sampeyan gabungke kanggo nggawe judhul sing nyenengake lan menarik kanggo blog sampeyan.

Dolanan Kanthi Basa

Kaya sawetara lagu sing macet ing sirah lan ora gelem ninggalake, judhul tartamtu luwih apik tinimbang liyane. 

Nggawe judhul paweling bisa katon kaya tugas angel, nanging ana sawetara konvènsi basa nyoba-lan-bener sing bisa digunakake kanggo mesthekake yen jeneng blog minangka catchy minangka ndhuwur 50 ing radio.

Aliterasi, utawa pengulangan swara konsonan lan vokal sing padha, minangka salah sawijining cara kanggo nindakake iki. Contone, blog latihan Pilates for the People ora bisa dilalekake amarga swara "p" aliteratif.

Conto aliterasi liyane yaiku blog parenting lan gaya urip Foster the Family.

blogilates

Sampeyan uga bisa nimbang nggawe portmanteau. Iki nalika sampeyan gabungke rong tembung kanggo nggawe tembung anyar.

Salah sawijining conto sing apik yaiku guru olahraga lan gaya urip Cassey Ho, sing nggawe jeneng blog sing populer banget "Blogilates" kanthi nggabungake tembung "blog" lan "pilates." 

Jeneng kasebut nyenengake, nyenengake, lan langsung menehi ide babagan konten apa sing bakal sampeyan temokake ing blog dheweke.

Minangka sembarang song populer nggawe cetha, manungsa tresna tembung sajak. Dadi, muter nganggo skema sajak minangka cara sing apik kanggo mesthekake yen judhul blog sampeyan ora bisa dilalekake. 

Malah slant sajak - tembung sing meh sajak nanging ora cukup – bisa dadi super efektif. Blog masak "Smitten Kitchen" minangka conto sing apik kanggo nggawe sajak miring kanggo judhul sing ora bisa dilalekake.

Akhire, sampeyan bisa nyoba nggunakake tembung utawa frasa umum ing judhul. Conto apik babagan iki yaiku blog masak sing populer "Two Peas & Their Pod," yaiku dolanan ing basa Inggris "loro kacang polong ing polong."

Ana akeh ruang kanggo kreatifitas ing basa Inggris, dadi seneng-seneng!

Gunakake Generator Jeneng Domain

generator jeneng domain godaddy

Yen sampeyan rumangsa macet lan mbutuhake sawetara brainstorming sing digawe komputer, coba gunakake generator jeneng domain. Minangka bonus tambahan, iki uga njawab pitakonan babagan carane nggawe jeneng domain kanggo blog sampeyan.

Nalika aku bakal mlebu ing bagean sabanjure, Penting kanggo mesthekake yen jeneng blog sampeyan cocog karo jeneng domain situs sampeyan sabisa-bisa. 

Mangkene carane nggawe jeneng blog kanthi nggunakake generator jeneng domain.

Sampeyan bisa nemokake macem-macem generator jeneng domain ing internet kanthi gratis, salah sijine sing paling populer yaiku GoDaddy. Cukup ketik sawetara tembung kunci sing ana gandhengane karo topik blog sampeyan, lan deleng apa sing muncul.

Cocokake Jeneng Blog Sampeyan karo Jeneng Domain (Penting banget!)

Sawise sampeyan nemtokake sawetara opsi kanggo jeneng blog sampeyan, sampeyan kudu mriksa manawa kasedhiya minangka jeneng domain.

Jeneng domain blog sampeyan minangka alamat resmi, lan bisa katon ora profesional lan aneh yen jeneng blog ora cocog karo jeneng domain.

Yen jeneng loro kasebut raket, bisa uga ora dadi masalah gedhe. Contone, blog kanthi judhul "Kiera Cooks" bisa duwe jeneng domain cookwithkiera.com tanpa mundhakaken alis akeh banget. Nanging, minangka aturan umum, paling apik jeneng blog sampeyan cocog karo jeneng domain kanthi cedhak.

Pramila penting kanggo nggawe sawetara opsi kanggo jeneng blog sampeyan lan aja ketampa siji sadurunge mriksa manawa kasedhiya.

Kanggo mriksa manawa jeneng domain kasedhiya (lan kanggo ndeleng sepira regane), sampeyan bisa nggunakake registrar domain kayata GoDaddy, Bluehost, utawa Namecheap.

Pendaftar domain bakal kalebu alat goleki sing ngidini sampeyan nggoleki jeneng sing dikarepake lan ndeleng manawa kasedhiya kanggo didol.

bluehost telusuran jeneng domain

Contone, nalika aku ngetik "kieracooks.com" menyang BluehostAlat telusuran jeneng domain, Bluehost ngandhani yen pancen kasedhiya kanggo tuku lan bakal biaya total $24.97 ($12.99 kanggo domain, ditambah $11.88 kanggo Bluehostpaket Privasi & Perlindhungan Domain opsional) saben taun.

Iku uga nawakake kula sawetara alternatif sing gegandhengan raket sing bisa dakpilih, kayata "kieracooks.org."

Yen jeneng sing sampeyan pilih kanggo blog sampeyan ora cocog karo jeneng domain sing kasedhiya, luwih becik nimbang maneh lan nggunakake jeneng sing beda.

Kenging punapa? Uga, saliyane pengin jeneng domain sampeyan cocog karo jeneng blog sampeyan, yen kabeh jeneng domain sing cocog dijupuk, tegese jeneng blog sing sampeyan pilih umum banget!

Blog kanthi jeneng sing ngasilake asil mesin telusur sing akeh banget bakal luwih angel metu saka wong akeh.

Aja Wedi kanggo Mikir Outside the Box

Kadang iku apik kanggo njaluk sethitik aneh. Sanajan umume apik kanggo menehi jeneng blog sampeyan supaya gampang kanggo pamirso ngenali konten apa sing bakal ditemokake ing situs sampeyan, sampeyan uga bisa mbuwang buku aturan lan supaya keanehan batin sampeyan katon.

Blog kanthi jeneng aneh asring ora bisa dilalekake amarga padha metu saka wong akeh, sing bisa dadi kunci sukses. Bisa uga conto sing paling jelas babagan iki yaiku Goop, Gwyneth Paltrow sing dadi merek blog gaya urip sing populer.

Goop wis dadi kekaisaran gaya urip-lan-kabugaran cilik kanggo pendiri (mesthi, kasunyatan sing dheweke wis misuwur sadurunge miwiti Goop mbantu), nanging sampeyan ora bakal guess saka jeneng piyambak apa sing bener bakal nemokake ing situs.

Inspirasi: Conto Jeneng Blog Gedhe

cangkir jo

Kanggo ngrampungake pandhuan iki, ing ngisor iki sawetara conto jeneng blog sing apik sing wis mbantu para pangripta menyang sukses.

  • A Cup of Jo (gaya urip, panganan, lan fashion)
  • Sen Finansial Apik (biaya pribadi lan dhuwit)
  • Budget Bytes (gaya urip lan masak kanthi anggaran)
  • Kabeh Groan Up (finansial pribadi lan kangelan "diwasa")
  • Gimme Some Oven (masak)
  • Lovicarious (travel and adventure)
  • Carane Mangan Manis (masak lan panganan)

Elinga yen iki mung inspirasi - supaya blog sampeyan katon metu saka wong akeh, jeneng lan isine kudu unik dhewe.

Ing Bottom Line: Carane Nggawe Jeneng Apik kanggo Blog Sampeyan

Mlaku blog sukses iku pegawe katresnan sing mbutuhake a akèh saka hard karya, lan nemokake jeneng tengen mung langkah pisanan.

Sampeyan bisa miwiti dening ndeleng apa sing bisa digunakake kanggo blog sukses liyane ing niche sampeyan, banjur ngenali tembung kunci lan gunakake alat kaya thesaurus.com lan/utawa generator jeneng domain minangka sumber inspirasi tambahan.

Kanggo nggawe jeneng blog sampeyan ora bisa dilalekake (lan luwih cenderung pangkat dhuwur Googlepage rank), nimbang muter-muter nganggo puns, tembung rima, lan aliterasi.

Pungkasane, ora ana siji-sijine cara sing cocog kanggo nggawe jeneng sing cocog kanggo blog sampeyan. Yen sampeyan isih krasa macet, coba mlaku-mlaku lan/utawa wektu sawetara dina kanggo mikir - sampeyan ora ngerti kapan inspirasi bisa teka!

Cathetan Suku

Generator jeneng domain Godaddy

Thesaurus.com

Apa jeneng domain

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.