Tawaran Black Friday / Cyber ​​Monday paling apik kanggo 2022 Klik kene 🤑

Glosarium Slang & Singkatan Internet Populer Digunakake ing Teks & Media Sosial

ditulis dening

"Apa sing diomongake wong internet?" Iki minangka pitakonan sing akeh wong tuwa takon marang anak-anake sing isih enom, sing paling akeh bakal nanggepi mripate. 

Nanging, malah wong enom sing tansaya munggah karo internet kerep duwe alangan kanggo tetep karo lingo tansah ganti saka singkatan, akronim, lan slang.

Apa Internet Slang?

slang internet merriam webster

Prekara-prekara owah-owahan kanthi cepet kanthi online, lan basa uga terus berkembang. Istilah lan akronim anyar wis dikembangake online kanggo ngrujuk marang fenomena internet tartamtu, utawa mung kanggo nggawe urip luwih gampang nalika ngetik pesen sing dawa. 

Tembung-tembung kasebut banjur asring mlebu ing obrolan lan kahanan saben dina. Saben sasi kamus Inggris Merriam-Webster nambahake tembung anyar menyang cathetan ekstensif babagan basa Inggris, lan ing taun-taun pungkasan, akeh tambahan anyar iki minangka istilah slang sing asale saka internet.

Tuladhane, ing Oktober 2021, Merriam-Webster nambahake 455 tembung lan istilah anyar, kalebu "amirite" (singkatan saka 'aku bener'), "FTW" (kanggo menang), "deplatform," lan "nomad digital," kabeh sing ana hubungane langsung karo budaya online.

Padha uga ditambahaké istilah "bapak bod", kang padha netepake minangka "fisik dianggep minangka khas saka rama rata-rata; utamané sing rada kabotan lan ora banget otot. Iki bisa uga ora langsung istilah slang internet, nanging Nanging, iku lucu banget.

Slang Internet populer & Singkatan

Kanggo nulungi sampeyan supaya tetep munggah, aku wis nyusun kamus istilah lan akronim slang internet sing populer. Iki mesthi dudu dhaptar lengkap, nanging kalebu sawetara istilah sing paling umum digunakake (lan umume bingung).

AFC: "Adoh saka keyboard." Akronim iki asale saka budaya ruang obrolan awal taun 1990-an. Saiki, paling kerep digunakake ing setelan kerja kanggo nerangake marang rekan kerja utawa klien yen sampeyan ora bakal bisa nanggapi pesen kanggo sawetara wektu.

DW: “Aja kuwatir.” Akronim DW minangka salah sawijining sing paling tuwa ing dhaptarku, kanthi kamus Urban pisanan ngrekam panggunaane ing taun 2003.

FOMO: “Wedi ketinggalan.” Istilah slang sing nggambarake rasa cemburu utawa rasa ora nyaman amarga mikir sampeyan ora kejawab acara sing nyenengake utawa tonggak penting.

KAMBING: “Paling agung sepanjang masa.” Istilah iki asale saka atlit sing nyebutake awake dhewe minangka "paling gedhe ing kabeh wektu" ing olahraga sing diwenehake. Nanging, wis dadi cabang lan bisa digunakake kanggo nyebut sapa wae sing paling apik ing apa wae. Akeh wong sing rumangsa sombong utawa ora sopan, nanging ora bisa dipungkiri yen panggunaane dadi umum.

HMU: “Pukul aku.” Istilah slang sing artine "telpon aku" utawa "teks aku" (ora ana hubungane karo nggebug sapa wae).

HYD: “Piye kabarmu?” Mirip karo "apa kabar?" nanging asring digunakake kanthi cara guyon utawa genit. Kaya ing, "Hei ayu, HYD?"

IG: "Ngaranku"; utawa luwih umum, "Instagram." Gumantung ing konteks, akronim "IG bisa uga ngrujuk marang frasa" Aku guess "utawa situs media sosial Instagram. Kaya ing, "Sampeyan katon apik ing gambar; Sampeyan kudu ngirim menyang IG."

KANGGO: “Inggih, inggih, Oke, Sae utawi Sae”. IGHT minangka wujud singkatan saka frasa sing luwih umum AIGHT. IGHT lan AIGHT iku loro tembung sing duwe teges "positif" padha. Loro-lorone minangka singkatan saka frasa sing padha.

Aku mung: "Aku tresna sampeyan." Iki cukup jelas.

IMY: “Aku kangen kowe.” Kalebu akronim iki ing pesen teks menyang kanca, anggota kulawarga, utawa pasangan romantis minangka cara sing lucu lan santai kanggo ngandhani yen sampeyan lagi mikir.

ISTG: “Aku sumpah marang Gusti Allah.” Digunakake kanggo nyatakake kejujuran utawa keseriusan babagan subyek. Kaya ing, "ISTG aku weruh Chris Rock olahraga ing gedung olahraga esuk iki." Iki dudu akronim sing umum banget, mula yen sampeyan ndeleng ing teks utawa ing media sosial, priksa manawa sampeyan ngerti konteks kasebut, amarga bisa uga tegese liya.

IYKYK: “Yen kowe ngerti, kowe ngerti.” Akronim sing asale saka media sosial, IYKYK nuduhake manawa mung wong utawa klompok tartamtu sing bakal ngerti lelucon kasebut. Contone, bisa uga ana wong sing ngirim meme sing mung cocog karo kode komputer, kanthi caption "IYKYK."

LMAO: “Ngguyu bokongku.” Kaya LOL (ngguyu banter), LMAO digunakake kanggo nyatakake yen sampeyan nemokake sing lucu utawa ironis. Uga bisa digunakake kanthi cara sarkastik utawa musuhan, gumantung saka konteks. Kaya ing, "LMAO apa sing salah karo sampeyan?"

LMK: “Kabari aku.” Ing tembung liyane, supaya kula dikirim, utawa menehi kula informasi sing cocog nalika sampeyan ngerti.

MBN: “Mesthi apik.” MBN bisa duwe rong makna. Paling umum, iki digunakake kanggo nyebut rasa cemburu utawa iri. Kaya ing, "Wah, dheweke tuku Tesla nalika umur 19, MBN." Kurang umum, MBN bisa dadi pangeling sing tenanan yen wong kudu becik.

ngl: “Ora bakal ngapusi.” Akronim kanggo istilah slang sing digunakake kanggo nyebut kejujuran utawa keseriusan. Kaya ing, "Ora bakal ngapusi, aku sengit karo film Spiderman anyar."

NSFW: "Ora aman kanggo kerja." Digunakake kanggo menehi label video, foto, utawa kiriman liyane sing ngemot kekerasan, jinis, utawa konten liyane sing bisa uga ora cocog kanggo pamirsa sing durung umur. Istilah kasebut kemungkinan asale saka komunitas online Snopes.com ing pungkasan taun 1990-an lan ngrambah panggunaan puncak ing 2015. Minangka aturan umum, yen sampeyan nemokake link utawa video kanthi label NSFW, aja ora bukak ing ngarepe bos utawa bocah-bocah!

OFC: “Temtunipun.” Iki minangka akronim internet liyane sing relatif lawas, digunakake minangka cara prasaja kanggo nyebut persetujuan ing telung huruf cilik.

OP: "Poster asli" utawa "pos asli." Digunakake kanggo menehi kredit marang wong, situs web, utawa kaca sing pisanan nggawe utawa nuduhake kiriman, biasane ing media sosial. "Poster asli" yaiku wong sing pisanan ngirim babagan topik utawa nuduhake konten. Ing "kiriman asli," ing tangan liyane, iku isi dhewe. Yen sampeyan mbukak utas pesen utawa utas Twitter, kiriman asli bakal dadi sing pertama sampeyan deleng ing ndhuwur.

OTP: “Pasangan sejati.” Istilah iki asale saka budaya fandom online, ing ngendi karakter fiksi dibayangake dening para penggemar minangka "pasangan sejati" kanggo saben liyane kanthi romantis. Senajan iki biasane nuduhake karakter fiksi, nyata wong misuwur uga bisa OTP kanggo pembuangan sing. Contone, "Aku weruh OTP saka Emma Watson lan Joseph Gordon-Levitt. Apa sampeyan ora mikir yen dheweke bakal dadi pasangan sing lucu?”

SMH: “Ngoyak sirahku.” Digunakake kanggo nyebut kuciwane ing wong utawa soko.

STG: “Sumpah marang Gusti.” Padha karo ISTG ("Aku sumpah marang Gusti Allah"). Ora jelas saka ngendi asale akronim iki, nanging digunakake kanggo nyatakake keseriusan lan kejujuran babagan topik utawa statement.

SUS: “Sing curiga.” Bisa digunakake minangka akronim utawa mung shortening saka tembung, kaya ing "sus." Tegese sampeyan mikir ana sing ora mungkin utawa diragukan. Kaya ing, "Dheweke wis streaming ing Twitch sedina muput nanging ujar yen wis rampung peer? Yo ngono lho.”

TBD: "Kanggo ditemtokake." Digunakake kanggo nerangake manawa informasi liyane bakal kasedhiya mengko utawa ana sing durung diputusake.

TBH: "Kanggo jujur," utawa gantian, "kanggo dirungokake." Padha karo NGL ("ora bakal ngapusi"), TBH digunakake kanggo nyatakake kesungguhan utawa kejujuran babagan sesuatu. Kaya ing, "Aku ora seneng Taylor Swift TBH."

Tmi: “Kakehan informasi.” Biasane diomongake kanggo nanggepi informasi sing sampeyan ora pengin ngerti utawa sing ora cocog utawa "kakehan". Contone, "Kancaku pengin menehi kabeh rincian babagan kencan dheweke, nanging aku kandha yen dheweke TMI."

TTYL: "Ngomong karo sampeyan mengko" minangka singkatan umum sing digunakake online, ing media sosial, lan ing game. Biasane digunakake nalika ana wong sing mungkasi obrolan.

Wtv: “Apa wae.” Digunakna kanggo nyebutake yen sampeyan ora preduli utawa ngrasa ambivalen. Akronim iki asale saka aplikasi enggo bareng foto populer Snapchat.

Wya: “Kowe neng endi?” Utawa, kanthi tembung liya, "Ana ngendi?" Ora jelas saka ngendi asale singkatan iki, nanging mesthi nggawe luwih cendhek lan luwih gampang takon kanca-kanca ing ngendi.

WYD: “Kowe arep apa?” Kaya WYA, WYD njupuk pitakonan sing luwih dawa lan ngowahi dadi wangun sing trep, ukuran cokotan kanggo sms lan media sosial.

WYM: “Maksudmu apa?” Singkatan liyane kanggo pitakonan sing luwih dawa, WYM ndadekake cepet lan gampang kanggo njaluk klarifikasi.

YOLO: "Kowe mung urip sepisan." Diowahi dadi slogan sing misuwur dening Drake ing lagune "The Motto", ekspresi iki asring digunakake sadurunge nindakake tindakan sing sembrono utawa impulsif. Kaya ing, "Ayo bungee jumping! #YOLO.”

Slang Internet: apik utawa ala?

Cekakan lan slang sing digunakake ing internet - utamane ejaan slang saka tembung umum kayata "wut" tinimbang "apa" - asring disalahake amarga nyuda kemampuan maca lan nulis siswa ing Amerika Serikat lan ing luar negeri.

Sanajan ora ana hubungan langsung antarane basa slang internet lan katrampilan basa Inggris sing mudhun, mula bisa dingerteni kenapa akeh wong sing curiga ana sambungan kasebut. Nalika akeh urip lan interaksi sosial para mudha ing telpon lan piranti, dheweke tambah akeh nggunakake slang internet ing urip nyata.

Akibate, guru asring ngeluh marang siswa nggunakake huruf cilik, ejaan sing ora bener, lan ukara sing pecah-pecah sajrone nulis akademik.

Ing wektu sing padha, efek saka teknologi ing skills basa ora kabeh ala. Kanggo siswa, teknologi bisa nuwuhake kreatifitas, ningkatake kolaborasi, ngirit wektu, lan nyedhiyakake sumber belajar gratis.

Nalika nerangake nulis, ana akeh sumber daya online kanggo ngapikake tulisan, saka kelas lan situs web kamus nganti alat teknologi kayata mriksa ejaan ing Word lan Grammarly.

Bungkus

Sakabèhé, akronim lan slang internet nggawe komunikasi online luwih trep kanggo kita kabeh. Wajar yen basa bisa owah lan berkembang (Bayangake apa sing bakal kita ucapake yen basa Inggris ora owah wiwit jaman Shakespeare!), lan munggah saka slang internet mung bisa dadi jaman anyar saka owah-owahan linguistik. Paling apik, iku cukup darn fun.

Cathetan Suku

https://www.kaspersky.com/resource-center/preemptive-safety/internet-slang-words

https://www.ruf.rice.edu/~kemmer/Words04/usage/slang_internet.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_slang

Home » Internet Slang & Singkatan

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.