Apa njupuk Space ing iCloud Lumbung?

ditulis dening

Apple minangka salah sawijining raksasa ing industri teknologi, lan perusahaan kasebut mesthi entuk reputasi kanthi ngowahi revolusi ing jagad teknologi sing bisa diakses lan fokus pangguna. Nanging nalika kita bisa nyanyi pujian Apple sedina muput, iku ora ateges kabeh iku sampurna.

Apa njupuk Space ing iCloud Lumbung?

Apple pisanan ngenalake sistem panyimpenan awan asli, iCloud, ing 2011. iCloud punika solusi panyimpenan maya ngalangi ing akeh cara, nanging kedhaftar wis ngeluh sing jumlah ageng saka iCloud papan panyimpenan ing iPhones wis njupuk misterius kapenuhan barang, sawetara kang padha ora sengaja sijine ana.

Yagene iki kedadeyan? Jinis file apa sing nggunakake ruang paling akeh iCloud panyimpenan, lan carane akeh iku ora bisa diendhani?

Ringkesan: What Takes up Space in iCloud Lumbung?

  • Yen sampeyan lagi scratching sirah liwat ngendi kabeh iCloud papan panyimpenan lunga, ana sawetara kamungkinan culprits, saka file gedhe kaya foto resolusi dhuwur lan video kanggo serep lan malah kewan omo panyimpenan.
  • Yen sampeyan ora seneng iCloud, ana alternatif panyimpenan maya gedhe ing pasar, kayata pCloud lan Sync.com.

Item endi sing njupuk papan paling akeh iCloud Lumbung?

icloud panyimpenan

iCloud bisa digunakake kanggo nyimpen serep, app, foto, video, lan jinis file data liyane. Nanging yen sampeyan nemokake sampeyan iCloud papan panyimpenan ngisi cepet banget, sampeyan bisa uga mikir apa sing njupuk akeh papan.

Jinis-jinis file sing beda-beda njupuk macem-macem papan panyimpenan, dadi let kang katon ing sawetara saka culprits paling umum.

Photos

icloud foto

Menyang pantai ing dina panas, utawa restaurant becik, utawa malah mung dalan kutha acak, lan apa sampeyan ndeleng? Kemungkinan, ana wong sing njupuk foto. 

Smartphone wis ngowahi kita kabeh dadi shutterbugs. Wektu gedhe utawa wektu cilik, luwih apik utawa luwih elek, kita terus-terusan ngrekam urip kita ing foto. Dadi, ora nggumunake akeh wong yen kabeh foto kasebut kudu disimpen ing endi wae. 

Mbusak spasi ing piranti kanthi ngidini sampeyan nyimpen foto lan video ing méga (mung versi gambar utawa file video sing disimpen ing piranti sampeyan) minangka salah sawijining fungsi utama iCloud.

Nanging pira papan sing dijupuk foto ing piranti utawa ing piranti sampeyan iCloud Lumbung?

Wangsulane cekak, iku gumantung ing résolusi. Gambar kanthi resolusi sing luwih dhuwur njupuk luwih akeh ruang, utamane amarga luwih akeh informasi babagan gambar sing disimpen.

Yen kita njupuk file .jpeg resolusi tengah minangka rata-rata, ruang 1GB bisa nyimpen udakara 500 foto. Nanging, yen sampeyan nyimpen foto resolusi dhuwur (4K), iki bakal njupuk luwih akeh ruang.

Ngelingi carane akeh foto sing paling kita njupuk, nomer iki bisa cepet nambah munggah kanggo nggunakake cukup jumlah Panjenengan iCloudruang panyimpenan. Dadi, foto sampeyan minangka panggonan sing apik kanggo miwiti nalika sampeyan nyoba nemokake apa sing njupuk kabeh ruang panyimpenan.

dokumen

Dokumen luwih sithik tinimbang file gambar sing bakal didol iCloud papan panyimpenan. Rata-rata, panyimpenan 1GB bisa nampung nganti 10,000 halaman dokumen. 

Dadi, kajaba sampeyan nyimpen jumlah kaca sing serius kanggo kerja utawa sekolah, sampeyan kudu bisa nyimpen dokumen kanthi kepenak tanpa ngrusak papan panyimpenan sakabèhé.

iCloud serep

Gawe serep rada rumit amarga gumantung saka jumlah lan jinis informasi sing wis disetel kanggo digawe serep saka piranti sampeyan. iCloud.

iCloud (lan solusi panyimpenan maya umume) duwe rong fungsi utama: kanggo nyimpen data, file, lan dokumen kanthi aman lan mesthekake yen ora bakal rusak utawa ilang yen ana kedadeyan ing piranti fisik, lan ngresiki ruang panyimpenan ing piranti sampeyan. piranti.

Nanging yen sampeyan wis nyetel iCloud kanggo gawe serep kabeh saka piranti, sampeyan bisa nemokake dhewe mlaku munggah marang watesan papan.

Sampeyan bisa ndeleng lan ngowahi apa sing wis disetel kanggo gawe serep iCloud kanthi mbukak Setelan piranti, ngeklik jeneng sampeyan, banjur pilih iCloud.

Serep WhatsApp

Serep WhatsApp

Yen sampeyan nggunakake aplikasi olahpesen populer WhatsApp, kemungkinan sampeyan duwe riwayat obrolan sing dawa sing kalebu GIF, video, foto, lan file liyane. 

Yen sampeyan wis ngaktifake kanthi sengaja utawa ora iCloud kanggo nggawe serep akun WhatsApp, iki bakal ditindakake akeh saka panyimpenan.

Yen sampeyan rumangsa perlu kanggo nyimpen kabeh obrolan WhatsApp ing méga, sampeyan bisa uga kudu tuku luwih akeh ruang panyimpenan saka iCloud utawa golek solusi panyimpenan maya alternatif.

Lampiran Email

Sanajan email dhewe biasane mung teks lan ora mbutuhake akeh panyimpenan, email karo lampiran crita beda.

Yen sampeyan ajeg nampa email karo lampiran file gedhe, iki bisa hogging ton spasi ing Panjenengan iCloud Lumbung.

Iki minangka salah sawijining panyebab ruang panyimpenan sing sithik amarga umume kita ora mikir babagan cara piranti nyimpen lampiran email. Nanging, yen sampeyan lagi ngeruk sirah nyoba kanggo ngerti ngendi persis kabeh panyimpenan gigabyte sampeyan, iki bisa dadi jawaban sampeyan.

Aplikasi

aplikasi iPhone

Salah sawijining fitur sing apik saka iCloud iku sampeyan bisa kanthi gampang milih app sing arep ajeg digawe serep menyang maya tanpa kudu padha sumelang ing bab ngelingi kanggo nindakake serep manual.

Nanging, fitur sing gampang pangguna iki uga ateges app sing wis disetel kanggo gawe serep kanthi otomatis bisa uga njupuk luwih akeh ruang ing iCloud panyimpenan saka sampeyan éling.

Ngatasi masalah iki gampang banget: pindhah menyang setelan, bukak setelan iCloud app, lan goleki ing dashboard kanggo ndeleng sepira panyimpenan sampeyan digunakake dening serep app lan app endi, utamane, sing paling akeh ruang.

Banjur sampeyan bisa mutusake yen sampeyan pengin tuku luwih akeh papan utawa mung mbusak aplikasi tartamtu saka setelan serep otomatis.

Bug Panyimpenan

Iki minangka salah sawijining sing ora dikarepke, amarga umume wong ora ngerti manawa ana "bug panyimpenan." 

Iki minangka masalah sing mengaruhi piranti iOS 15. Apple ngerti masalah kasebut sajrone tes beta nanging, sayangé, ora bisa ndandani masalah kasebut sadurunge iOS 15 dirilis menyang masarakat umum. 

ateges, iCloud panyimpenan salah ngetung jumlah isih saka papan minangka luwih murah tinimbang sing bener.

Dadi, kepiye sampeyan ngerti yen piranti sampeyan duwe bug panyimpenan? Ya, yen jumlah panyimpenan sing isih diwilang katon kurang curiga, kesalahan tartamtu iki bisa disalahake. 

Tandha liyane yen sampeyan duwe bug panyimpenan yaiku yen sampeyan iCloud app mbutuhake wektu suwe kanggo mbukak utawa yen butuh wektu suwe kanggo ngetung jumlah ruang panyimpenan sing isih ana.

Sing iCloud Panyimpenan lan Panyimpenan iPhone padha?

Singkat, ora. Panyimpenan iPhone minangka papan panyimpenan sing dibangun ing iPhone lan nyimpen informasi ing piranti fisik kasebut. 

Iki tegese yen piranti ilang utawa rusak, apa wae sing disimpen ing panyimpenan iPhone uga bakal ilang.

iCloud panyimpenan minangka solusi panyimpenan maya Apple. Sanajan diundhuh minangka app ing telpon, data apa wae sing digawe serep iCloud disimpen online, ora ing piranti sampeyan. 

Iki tegese bisa diakses saka sembarang iCloudpiranti -aktif lan iku aman yen piranti (e) ilang utawa rusak.

Carane iCloud Kerja Panyimpenan?

iCloud panyimpenan digawe kanggo ngidini pangguna nyimpen file lan dokumen penting kanthi aman ing méga, sing bisa diakses saka piranti Apple apa wae. Nerangake klebu karo paling piranti Apple lan menehi pangguna 5GB ruang panyimpenan gratis saben piranti. Nanging pira persis 5GB?

Ayo dadi sijine ing perspektif. 5GB bakal nyimpen kira-kira:

  • 2500 foto (minangka file .jpeg)
  • 9-18 menit video
  • 50,000 halaman dokumen (mung teks)

Mesthine, ora ana sing nyimpen mung siji jinis file. Umume kita pengin nyimpen campuran macem-macem jinis file, sing tegese angka kasebut bakal luwih murah.

Lan jujur: 5GB minangka jumlah ruang kosong sing sithik banget, utamane dibandhingake karo Google Drive kang luwih loman 15GB papan free.

Yen sampeyan butuh luwih saka 5GB (sing bakal sampeyan butuhake), iCloud seneng adol luwih akeh: tingkat rega pisanan mundhak dadi 50GB kanthi cukup $ 0.99 saben wulan, banjur 200GB kanthi rega $ 2.99 saben wulan, lan 2TB kanthi rega $ 9.99 saben wulan.

Rencana mbayar uga dilengkapi fitur premium kayata enggo bareng kulawarga, fitur "ndhelikake emailku", lan uga akun HomeKit Secure Video lengkap karo kamera keamanan.

Apa Ana Alternatif kanggo iCloud Lumbung?

pcloud

Kabar apik, ya! Yen sampeyan frustasi karo iCloud Panyimpenan lan ora mikir masalah bisa ditanggulangi, ana ton gedhe iCloud alternatif ing pasar.

Paling apik iCloud alternatif ing 2022 punika pCloud, sing nawakake tingkat keamanan lan privasi sing apik banget kanthi rega sing cukup (kanggo rincian liyane, mriksa lengkap sandi pCloud review).

Alternatif apik liyane yaiku Sync.com, sing kalebu transfer data lan alat kolaborasi tanpa watesan, lan nduweni keamanan sing kedap udara sing cocog karo HIPAA.

Kanggo opsi sing luwih apik, priksa dhaptar lengkapku alternatif paling apik kanggo iCloud ing 2022.

Ing Takeaway

Ana macem-macem alasan sampeyan iCloud ruang panyimpenan terus diisi, saka file foto lan video sing gedhe nganti email lan serep app lan bug panyimpenan. 

Begjanipun, paling iki ing kontrol, lan ana sawetara trik kanggo mbusak papan panyimpenan ing iCloud.

Nanging, yen ora ana karya iki, utawa yen sampeyan nemokake dhewe frustasi iCloudwatesan, sampeyan bisa tansah mriksa metu solusi panyimpenan maya alternatif. Donya panyimpenan maya saya tambah saben dina, lan ora ana wektu sing luwih apik kanggo nemokake solusi sing serba guna lan aman kanggo kabutuhan panyimpenan data.

Cathetan Suku

https://developer.apple.com/forums/thread/666721

https://discussions.apple.com/thread/8264229

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.