Apa VPN Nglindhungi Sampeyan Saka (lan Apa Ora Bisa Nglindhungi Sampeyan Saka)

in VPN

Keamanan online kudu dadi salah sawijining masalah utama nalika komputer, telpon, utawa piranti liyane nyambung menyang internet. Nanging, kanthi jumlah penipuan, ancaman lan serangan malware liyane sing saya tambah akeh, bisa dadi angel ngerti apa VPN nglindhungi sampeyan.

VPN, utawa jaringan pribadi virtual, minangka alat sing luar biasa kanthi macem-macem aplikasi. Riset nuduhake manawa paling ora 1.2 milyar wong ing saindenging jagad nggunakake VPN, lan popularitasé tuwuh kanthi cepet.

Sanajan ora bisa ngatasi kabeh masalah keamanan sampeyan (kanggo pendekatan keamanan sing komprehensif, sampeyan butuh solusi piranti lunak antivirus sing kuwat), VPN bisa nglindhungi lalu lintas lan identitas internet saka macem-macem ancaman.

Reddit minangka papan sing apik kanggo sinau babagan VPN. Ing ngisor iki sawetara kiriman Reddit sing dakkira sampeyan bakal nemokake menarik. Priksa lan gabung karo diskusi!

Waca ing kanggo mangerteni serangan apa VPN bisa nyegah, cara kerjane, lan apa watesan.

Poin Utama: Kepiye & Apa VPN Nglindhungi Sampeyan Saka?

  • Sanajan VPN dudu tameng ajaib nglawan kabeh bebaya potensial, nggunakake VPN bisa ndhelikake lan nglindhungi sampeyan saka sawetara nyengsemaken saka ancaman online.
  • Iki kalebu akeh jinis hacking, serangan man-in-the-middle lan DDoS, hotspot WiFi palsu, lan liya-liyane.
  • Sanajan sampeyan nglindhungi piranti lan privasi sampeyan nganggo VPN, penting kanggo tetep waspada lan ati-ati nalika browsing online - VPN ora bisa nglindhungi sampeyan saka kesalahan sampeyan dhewe.

Apa VPN Nyegah?

Sanajan VPN ora bisa nglindhungi sampeyan saka saben ancaman potensial, iku bisa nyegah sawetara impressively sudhut serangan angkoro - utamané sing nggunakake WiFi utawa Techniques sambungan internet liyane kanggo njaluk ahold saka informasi pribadi.

vpns apa sing nglindhungi sampeyan saka online

Dadi, apa sejatine VPN bisa mbantu nglindhungi sampeyan?

Sawetara Jinis Hacking

Kaping pisanan, penting kanggo dicathet yen VPN ora bisa nglindhungi sampeyan saben jenis hacking. Kanthi ujar kasebut, VPN bisa nglindhungi sampeyan saka macem-macem ancaman peretasan sing apik banget.

First, kanthi nyamar alamat IP sampeyan, VPN ndadekake ora mungkin aktor jahat bisa nglacak lokasi komputer sampeyan.

Salah siji cara hacking remot sing paling umum, dicoba lan bener yaiku entuk akses menyang sistem komputer liwat alamat IP.

Ngelingi meh kabeh situs web sing dibukak nglacak alamat IP piranti (ya, kalebu telpon lan tablet uga), yen situs web kasebut wis disusupi dening peretas, mung gampang banget kanggo dheweke entuk alamat IP sampeyan lan digunakake kanggo mlebu menyang sistem komputer sampeyan.

Mangkono, kanthi masking alamat IP nyata piranti, VPN bisa njaga piranti dilindhungi saka jinis hacking kabeh-banget-umum iki.

Serangan Man-In-The-Middle

Serangan Man-In-The-Middle

Serangan man-in-the-middle persis kaya sing diarani: peretas nyegat lalu lintas internet sampeyan "ing tengah", nalika piranti sampeyan sesambungan karo situs web utawa server web.

Serangan man-in-the-middle utamané mbebayani amarga bisa gampang digunakake kanggo nyolong informasi pribadi, kalebu sandhi, file, informasi perbankan lan kertu kredit online, lan liya-liyane.

Senajan serangan man-in-the-middle ora mokal nalika nggunakake sambungan WiFi pribadi (kayata WiFi ing omah sampeyan), utamane yen sampeyan nggunakake sambungan WiFi umum sing mbukak, kayata sing ditemokake ing kafe, restoran, perpustakaan, universitas, utawa papan umum liyane.

Iki amarga mupangati kanggo peretas ngarahake sambungan WiFi umum sing disambungake karo akeh wong saben dina. Kajaba iku, umume WiFi - umum lan pribadi - nggunakake standar enkripsi sing diarani WPA2, sing, sayangé, minangka salah sawijining standar keamanan sing paling murah.

Dadi, kepiye VPN nglindhungi sampeyan saka serangan man-in-the-middle? Kanthi nggawe trowongan sing dienkripsi kanggo lalu lintas internet sampeyan, dadi angel banget kanggo lalu lintas internet sampeyan dicegat lan dicolong.

Dadi, luwih becik mbukak lalu lintas internet liwat VPN nalika sampeyan nyambungake piranti menyang jaringan WiFi umum.

Serangan DDoS

Serangan DDoS

DDoS, utawa serangan Distributed Denial of Service, minangka bentuk peretasan liyane sing bisa dicegah VPN.

Ing serangan DDoS, peretas nyoba kanggo ngatasi sistem sampeyan kanthi mbanjiri panjalukan lan lalu lintas sing ora diundang. Iki nyebabake sistem nabrak, sing bisa meksa sampeyan offline utawa ora bisa ngakses situs web tartamtu.

Serangan DDoS sayangé dadi luwih umum, amarga ora angel dieksekusi sanajan peretas tingkat entri. Nanging, nggunakake VPN bisa nglindhungi sampeyan saka serangan DDoS kanthi cara sing padha nglindhungi sampeyan saka hacking liyane: kanthi nyamar alamat IP sampeyan.

Supaya serangan DDoS bisa ngarahake piranti sampeyan, sampeyan kudu ngerti alamat IP asli sampeyan dhisik. Anggere sampeyan terus-terusan nggunakake VPN nalika nyambung menyang internet, aktor jahat ora bakal entuk akses menyang alamat IP asli sampeyan.

Hotspot WiFi Palsu

Hotspot WiFi Palsu

Resiko liyane sing VPN bisa mbantu nyuda yaiku hotspot WiFi palsu. Uga dikenal minangka hotspot "kembar jahat", hotspot WiFi palsu digawe dening peretas kanggo kanthi ati-ati niru tampilan hotspot WiFi sing sah, mudhun kanggo ngenali rincian kaya SSID (identifier set layanan utawa jeneng jaringan WiFi).

Contone, umpamane sampeyan lagi lungguh ing kafe sing diarani Main Street Café. Sampeyan takon barista kang jaringan WiFi kanggo nyambung, lan dheweke ngandhani yen iku jaringan disebut mainstreetcafe123. Yen peretas wis nyiyapake hotspot WiFi palsu kanggo ngarahake lalu lintas saka lokasi iki, hotspot palsu bisa uga diarani mainstreetcafe123.

Sanalika sampeyan nyambungake piranti, peretas bakal gampang ngakses kabeh lalu lintas internet. Tegese bisa nyolong sandhi, jeneng akun, lan file apa wae sing diundhuh utawa diunggah nalika sampeyan nyambung menyang jaringan.

Dadi kepiye VPN bisa nglindhungi sampeyan saka iki? Sawise kabeh, ora sampeyan tanpa sengaja milih nyambung menyang jaringan palsu?

Kunci kanggo proteksi ing kahanan iki yaiku kasunyatan manawa VPN ngenkripsi kabeh lalu lintas internet lan kabeh komunikasi antarane piranti lan server web. Mangkono, sanajan sampeyan ora sengaja nyambung menyang jaringan WiFi palsu, peretas isih ora bakal bisa nangkep utawa ndeleng apa wae sing sampeyan lakoni online.

Kepiye VPN Nglindhungi Sampeyan Saka Peretasan?

VPN bisa digunakake ing rong tingkat dhasar: 

  1. kanthi nyamar alamat IP sampeyan (alamat sing ngenali lan nemokake komputer sampeyan), LAN
  2. kanthi nggawe trowongan sing dienkripsi kanggo lalu lintas internet sampeyan.

Sawetara panyedhiya VPN nawakake tingkat proteksi sing luwih dhuwur, nanging iki minangka ide umum. Amarga entuk akses menyang alamat IP piranti sampeyan minangka salah sawijining cara hacking sing paling umum, nyamarake saka peretas minangka cara sing apik kanggo nglindhungi dhewe.

Salajengipun, nyalurake kabeh lalu lintas internet liwat trowongan sing dienkripsi mbantu supaya informasi sampeyan aman sanajan sistem sampeyan dikompromi.

Apa Liyane sing Dilindungi VPN?

Internet minangka jaringan sing wiyar lan rumit, lan nalika menehi keuntungan sing ora kaetung, nanging uga nyedhiyakake macem-macem risiko lan ancaman.

Saka penjahat cyber nganti pengiklan, akeh pihak katelu sing bisa nglacak aktivitas online, ngawasi lalu lintas internet, lan ngumpulake data pribadhi, kalebu riwayat telusuran, riwayat telusuran, lan malah sidik jari browser.

Untunge, ana macem-macem langkah keamanan sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi dhewe lan informasi sensitif sampeyan.

Contone, sampeyan bisa nggunakake piranti lunak keamanan internet lan program antivirus kanggo nglindhungi piranti saka malware lan virus komputer.

Sampeyan uga bisa nggunakake VPN kanggo ndhelik lalu lintas internet lan ndhelikake alamat IP, dadi angel kanggo wong liya ngawasi aktivitas online sampeyan.

Kajaba iku, saklar mateni bisa mbantu sampeyan medhot sambungan internet kanthi otomatis yen sambungan VPN sampeyan mandheg, supaya data sampeyan tetep aman lan pribadi.

Kanthi njupuk langkah kasebut lan waspada babagan pelanggaran data lan ancaman potensial liyane, sampeyan bisa nikmati pengalaman online sing luwih aman lan luwih aman.

Saliyane proteksi saka peretas, VPN uga minangka alat sing migunani kanggo nglindhungi privasi nalika sampeyan browsing web. 

Kanthi enkripsi lalu lintas sampeyan, VPN mbantu ndhelikake telusuran, undhuhan, lan aktivitas liyane saka prying eyes. Ana pasar gedhe kanggo kabeh data pribadi kita, lan umume situs web ngumpulake informasi babagan sapa sing ngakses lan apa sing ditindakake.

Nalika sampeyan nggunakake VPN, aktivitas sampeyan ing internet ora bakal katon ing umume situs web sing nglacak telusuran lan prilaku tuku kanggo target sampeyan kanggo iklan

Iki tegese ora ana maneh iklan sing ngganggu sing muncul ing sisih browser web nalika sampeyan nggoleki produk utawa tembung kunci sing gegandhengan.

Kepiye VPN Nglindhungi Privasi Sampeyan?

Kanggo ngringkes, VPN nglindhungi privasi sampeyan utamane kanthi nyamarake alamat IP lan nggawe dalan sing aman lan dienkripsi kanggo lalu lintas internet sampeyan. 

Yen peretas lan malware liyane ora bisa ndeleng apa sing sampeyan tindakake online, dheweke ora bisa nyolong. Kajaba iku, yen adware lan situs web sing nglacak aktivitas pengunjung ora bisa ndeleng apa sing sampeyan lakoni, dheweke ora bisa nargetake sampeyan kanggo pariwara.

Privasi saya angel lan angel dijaga nalika sampeyan lagi online, nanging nggunakake VPN minangka cara sing prasaja, relatif murah kanggo nglindhungi aktivitas online saka prying eyes.

Apa VPN Ora Nglindhungi Sampeyan Saka?

Nalika nyambung menyang internet, panyedhiya layanan internet (ISP) menehi alamat IP unik kanggo piranti, sing digunakake kanggo ngenali lan nglacak aktivitas online.

Iki bener yen sampeyan nggunakake jaringan Wi-Fi umum utawa jaringan asal.

Nalika nggunakake jaringan Wi-Fi umum, sampeyan duwe risiko luwih gedhe yen akses jaringan dikompromi, dadi luwih gampang kanggo pihak katelu ngawasi lalu lintas internet lan nyolong informasi sensitif, kayata kredensial login kanggo layanan streaming.

Kanggo nglindhungi dhewe, penting kanggo nggunakake VPN, sing bisa mbantu ndhelikake alamat IP lan ndhelik sambungan internet, dadi luwih angel kanggo sapa wae kanggo ngawasi aktivitas online sampeyan.

Kajaba iku, sampeyan kudu tansah nganyari sistem operasi lan aplikasi kanggo nyilikake risiko kerentanan keamanan. Kanthi nindakake pancegahan kasebut lan ngerti babagan risiko potensial, sampeyan bisa nikmati konten streaming sing luwih aman lan luwih aman nalika nggunakake internet.

Kabeh iki muni apik tenan, nanging aja kesusu banget: VPN ora bisa nglindhungi sampeyan saben jenis ancaman, lan iku penting kanggo realistis bab apa bisa lan ora bisa nindakake.

Kesalahan Manungsa

Sayange, VPN ora bisa nglindhungi sampeyan saka awake dhewe. Indeks Keamanan Siber IBM wis nglaporake manawa 95% saka kabeh pelanggaran keamanan siber disebabake kesalahan manungsa.

Iki biasane teka ing wangun malware sing ora sengaja diinstal wong ing piranti dhewe or skema phishing, ing ngendi wong diapusi supaya menehi sandhi marang aktor sing jahat.

Ing tembung liyane, mayoritas serangan sing ora sengaja diaktifake dening wong sing ora ngerti apa sing ditindakake. Sayange, VPN ora bisa ngalang-alangi sampeyan nindakake apa wae sing wis sampeyan pilih, mulane iku penting kanggo tetep waspada lan mamang nalika sampeyan lagi online. 

Aturan sing apik yaiku yen ana sing katon amis, sampeyan kudu ngandelake isine weteng lan nyingkiri.

VPN sing ora bisa dipercaya

Liyane bab sing VPN ora bisa nglindhungi sampeyan saka iku dhewe. Yen sampeyan milih panyedhiya VPN sing ora bisa dipercaya, keamanan piranti sampeyan bakal dikompromi. 

Pramila penting banget kanggo nindakake riset lan milih panyedhiya VPN sing bisa dipercaya lan aman.

Iki umume tegese gelem mbayar kualitas. Ana pirang-pirang VPN gratis ing pasar, nanging kaya sing diucapake, ora ana nedha awan gratis: VPN "gratis" iki nggawe dhuwit, lan biasane adol data pangguna menyang pihak katelu. .

Yen sampeyan lagi looking for a VPN lan sampeyan ora yakin ngendi kanggo miwiti looking, sampeyan bisa mriksa metu dhaftar sandi panyedhiya VPN paling apik ing pasar saiki.

FAQs

Ringkesan - Apa VPN Bisa lan Ora Bisa Nglindhungi Sampeyan?

Ana akeh keuntungan sing bisa dipikolehi saka nggunakake VPN, saka utamané tambah keamanan lan privasi nalika sampeyan lagi online kanggo kemampuan kanggo nyamar lokasi lan nyambung menyang internet liwat server manca.

Sanajan VPN dudu tameng gaib sing bisa nglindhungi sampeyan saka kabeh, ana akeh ancaman saben dina sing bisa dinetralake kanthi nggunakake VPN. Iki kalebu informasi pribadi sampeyan dicolong dening serangan DDoS, serangan man-in-the-middle, lan hotspot WiFi palsu.

VPN uga bisa mbantu sampeyan supaya ora dilacak online (karo sawetara watesan lan pangecualian) lan ndadekake gampang kanggo ngliwati watesan ISP lan geo-blocking

Kabeh ing kabeh, ing donya saka ancaman keamanan sing saya tambah akeh, nandur modal ing VPN sing dipercaya lan berkualitas tinggi minangka cara sing apik lan meh tanpa gaweyan kanggo tetep dilindhungi nalika sampeyan lagi online.

Cathetan Suku

Babagan Panganggit

Matt Ahgren

Mathias Ahlgren minangka CEO lan pangadeg Website Rating, kemudi tim editor lan panulis global. Dheweke duwe gelar master ing ilmu informasi lan manajemen. Karir dheweke dadi SEO sawise pengalaman pangembangan web awal nalika universitas. Kanthi luwih saka 15 taun ing SEO, pemasaran digital, lan pangembang web. Fokuse uga kalebu keamanan situs web, dibuktekake kanthi sertifikat Keamanan Siber. Keahlian macem-macem iki ndhukung kepemimpinane ing Website Rating.

Tim WSR

"Tim WSR" minangka klompok kolektif editor lan panulis ahli sing duwe spesialisasi ing teknologi, keamanan internet, pemasaran digital, lan pangembangan web. Semangat babagan jagad digital, dheweke ngasilake konten sing diteliti kanthi apik, wawasan, lan bisa diakses. Komitmen kanggo akurasi lan kajelasan ndadekake Website Rating sumber dipercaya kanggo tetep informed ing donya digital dinamis.

omah Nathan

omah Nathan

Nathan wis luar biasa 25 taun ing industri cybersecurity lan nyumbang kawruh kang jembar kanggo Website Rating minangka panulis ahli nyumbang. Fokuse nyakup macem-macem topik kalebu keamanan siber, VPN, manajer tembung sandhi, lan solusi antivirus lan antimalware, sing menehi wawasan pakar marang para pamaca babagan wilayah penting keamanan digital kasebut.

Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Nuduhake ...