30+ Statistik TikTok, Panggunaan, Demografi & Tren [Update 2024]

in Research

Apa sampeyan ngerti manawa ana luwih akeh gulung TikTok tinimbang gabungan ing AS lan Meksiko? Ya, platform kasebut njeblug! Nanging ngluwihi tarian virus lan moments memeable, ana bandha data narik ndhelikake. Saka wektu nonton nganti demografi, iki Posting blog statistik TikTok iku kasempatan kanggo miyak bebener didhelikake platform. Ayo nggulung!

Saiki ing wolung taun, TikTok ora nuduhake tandha-tandha kalem. Kosok baline. Yen platform terus berkembang ing tingkat saiki, bakal ngluwihi basis pangguna Facebook ing taun 2026.

Statistik Utama

  • TikTok wis 1.5 milyar pangguna saben dina ing taun 2023, mundhak 16% ing taun sadurunge.
  • Wiwit tanggal 6 Januari 2024, TikTok wis ana diundhuh 4.1 milyar kaping.
  • TikTok saiki dadi 6 platform media sosial paling populer global.
  • Ing babagan demografi jender Tiktok, iku salah sawijining mung platform ngendi wanita mayoritas pangguna.
  • The Amerika Serikat duwe 109.54 yuta pangguna TikTok.
  • Rata-rata pangguna TikTok mbuwang 850 menit ing app saben sasi.
  • 90% pangguna TikTok ngakses aplikasi kasebut saben dina.
  • The penghasilan iklan digawe saka TikTok ing 2023 ngluwihi $13.2 milyar.
  • Belanja konsumen ing TikTok paling dhuwur $ 3.8 milyar ing 2023.

Dadi, apa fakta lan tokoh anyar saka TikTok? Lan kepiye stats kasebut nglawan platform media sosial sing luwih mantep? 

Ayo dipikirake ing data kanggo 2024. Ing artikel iki, kita bakal nyakup ing ngisor iki: Statistik umum TikTok, statistik pangguna TikTok, demografi pangguna TikTok, panggunaan TikTok, lan statistik pemasaran lan nomer revenue TikTok.

Daftar Statistik TikTok

TikTok wis diundhuh luwih saka 4.1 milyar kaping wiwit dikenalake ing njaba China ing 2016. Iki gedhe banget dibandhingake karo 2017 nalika app mung duwe 130 yuta download.

Sumber: Earthweb ^

Yen sampeyan kepingin weruh pira download TikTok, nomer kasebut mesthi bakal kaget sampeyan. Sajrone 9 wulan pisanan taun 2023, TikTok diundhuh kaping 769.9 yuta.

Iki ngluwihi 416 yuta download Facebook. Nganti saiki, TikTok minangka siji-sijine platform media sosial sing ora diduweni Meta sing ngluwihi telung milyar download. 

Sanajan wis dadi kondhang, TikTok mung dadi platform media sosial nomer 6 sing paling populer.

Sumber: Laporan Data ^

TikTok isih ketinggalan nalika nerangake platform media sosial sing paling populer. Saiki rangking 6 ing mburi Facebook, WhatsApp, Instagram, WeChat, lan Douyin. Nanging, iki disetel kanggo ngganti ing mangsa cedhak.

Nalika Instagram berjuang kanggo ngetutake TikTok lan pamirsa enom Facebook sing sithik, panggung wis disetel kanggo TikTok kanggo ngganti penawaran Meta. Nyatane, wis diramalake ing taun 2026, TikTok bakal ngluwihi Facebook ing popularitas.

Ana luwih saka siji milyar pangguna aktif saben wulan ing TikTok.

Sumber: Hootsuite ^

Siji milyar pangguna aktif Iku cukup prestasi kanggo platform sing mung online wiwit 2017. Ana 4.62 milyar pangguna media sosial aktif, dadi tegese meh seprapat wong-wong mau nggunakake TikTok.

Jangkauan iklan TikTok udakara 11.2% saka populasi donya.

Sumber: Laporan Data ^

Miturut statistik pangguna TikTok lan demografi TikTok Sanajan TikTok isih adoh saka dadi platform sing paling populer, jangkauane isih amba lan adoh. Taun kepungkur, iklan kasebut tekan 11.2% saka populasi donya utawa 17.9% saka kabeh pangguna internet.

Arab Saudi, UAE, lan Thailand nduweni jangkauan iklan paling adoh, dene Korea Selatan paling sithik.

TikTok cumawis ing 155 negara lan 75 basa sing beda-beda.

Sumber: Platform E-Commerce ^

Nalika sampeyan bisa ngakses TikTok saka umume negara, wis dilarang saka macem-macem lokasi sing misuwur. Negara paling gedhe ing ngendi TikTok duwe larangan permanen yaiku India. Pamrentah kasebut nyebutake keamanan nasional minangka alasan larangan kasebut.

Wiwit Taliban njupuk alih, TikTok wis dilarang ing Afghanistan minangka langkah kanggo nyegah "wong enom supaya ora kesasar." Ing Rusia, warga mung diidini ngakses konten Rusia, lan ing taun 2020, Trump misuwur nyoba - lan gagal - supaya aplikasi kasebut dilarang.

Senadyan aplikasi sing diduweni Cina, TikTok uga ora kasedhiya ing China. Nanging, dheweke duwe Douyin, sing padha karo TikTok (lan diduweni dening perusahaan sing padha) nanging mung bisa diakses ing China.

Seprapat kabeh video TikTok kanthi kinerja paling dhuwur kurang saka 34 detik.

Sumber: Platform E-commerce ^

Sanajan sampeyan saiki bisa ngirim video nganti sepuluh menit (lan iki populer), video cekak isih dadi aturan.

Seprapat saka kabeh video sing paling apik yaiku antarane 21 lan 34 detik ing dawa. Sakabèhé, video cendhak iki duwe 1.86% tarif tayangan luwih dhuwur saka video dawa liyane.

Nalika dheweke ora nempatake tangga lagu kanggo para pengikut, Zach King terus-terusan nggayuh papan nomer siji kanggo TikToks sing paling akeh dideleng.

Sumber: Chartex ^

TikTok sing paling dideleng ganti kanthi cukup kerep. Nanging, ana sawetara pasuryan menowo konsisten sing dominasi ndhuwur sepuluh. Bella Poarch lan sirah bop video (741 yuta tampilan) isih ana ing kana, bebarengan karo video dekorasi Natal sing mewah James Charles (1.7 milyar tampilan).

Nanging wong sing duwe pirang-pirang posisi sepuluh paling dhuwur yaiku Zach King. Ora ana sing ngerti carane nggawe video khayalan sing luar biasa, nanging mesthi nggawe ketagihan.

kang video ndhelik-lan-nggoleki wis amassed liwat 1.1 milyar views, lan "kaca setengah lengkap" video kanthi cepet nyedhak milyar, banget.

Demografi TikTok Kanggo 2024

TikTok minangka siji-sijine platform media sosial sing didominasi pamirsa wanita.

Sumber: Statista ^

Pemirsa TikTok kalebu 57% wanita lan 43% lanang. Iki minangka anomali ing jagad media sosial, ing ngendi saben platform paling dhuwur duwe mayoritas lanang.

Basis pangguna wanita kanggo Facebook yaiku 43.2%, YouTube yaiku 46%, Twitter yaiku 43.6%, lan Instagram yaiku 47.8%. Ing AS, rasio wanita-kanggo-lanang yaiku 61% wanita lan 39% lanang.

Wong enom terus nggunakake TikTok paling akeh, kanthi 25% wanita lan 17.9% umur antarane 18 - 24 nggunakake platform kasebut.

Sumber: Laporan Data ^

Miturut statistik akun TikTok, dudu rahasia yen TikTok minangka papan kanggo nongkrong kabeh wong enom. Kita weruh manawa mayoritas pangguna pangguna umure antarane 18 - 24, disusul 17.6% wong wadon lan 13.6% wong lanang umur antara 25 – 34.

Ora kaget, TikTok paling ora digunakake kanggo wong sing umure luwih saka 55, sing kurang saka 3% basis pangguna.

AS duwe pamirsa TikTok paling gedhe, kanthi 109.54 yuta pangguna sing rutin melu platform kasebut.

Sumber: Statista ^

Sanajan TikTok asale saka China, AS luwih seneng nggunakake paling akeh ing negara apa wae. Ana alesan kanggo iki, sanadyan. TikTok digawe kanggo pasar global. 

Douyin - platform media sosial liyane - uga diduweni dening perusahaan induk TikTok Bytedance. Douyin sejatine aplikasi sing padha karo TikTok nanging mung kasedhiya ing China. Nduwe 700 yuta pangguna aktif saben dina.

Bali menyang TikTok, Brazil minangka pangguna aplikasi paling gedhe nomer loro, kanthi 76.6 yuta pangguna aktif, diikuti Indonesia, kanthi udakara 70 yuta pangguna.

TikTok wis ngluwihi Instagram minangka platform media sosial sing disenengi ing antarane pangguna Gen Z sing berbasis ing AS.

Sumber: Hootsuite ^

Instagram wis suwe narik kawigaten para Gen Z'er Amerika (sing lair ing antarane taun 1997 – 2012), nanging iki ora kedadeyan maneh. Ana 37.3 yuta pangguna Gen Z TikTok ing AS dibandhingake karo 33.3 yuta pangguna Instagram.

TikTok uga dijangkepi bakal nyusul Snapchat kanggo demografi iki ing taun 2024.

53% Pencipta TikTok umure 18-24 taun.

Sumber: Platform E-commerce ^

Generasi mudha nggawe sebagian besar konten TikTok, kanthi 53% saka pangripta umur 18-24.

Iki uga kalebu pengaruh TikTok, sanajan ana sawetara pangecualian. 
Ing umur 110 taun, Amy Winifred Hawkins dadi bintang paling tuwa ing TikTok sadurunge dheweke, sayangé, tilar donya ing 2021.

Annie Korzen saiki ngibarake gendera kanggo generasi TikTok sing luwih lawas. Dheweke umur 84 taun, lan video dheweke wis nglumpukake total 2.5 milyar tampilan.

Fakta Panggunaan TikTok Kanggo 2024

Nalika ndeleng pangguna aplikasi Android, Inggris minangka negara sing paling suwe nggunakake TikTok saben wulan, kanthi rata-rata 27.3 jam.

Sumber: Laporan Data ^

Inggris ora bisa cukup TikTok, nanging uga Rusia utawa AS. Rusia nglampahi udakara 26.3 jam ing aplikasi saben wulan, lan wong Amerika 25.6 jam.

Dibandhingake karo pangguna media sosial liyane ing telpon Android, wong nggunakake wektu sing padha ing TikTok kaya sing ditindakake ing Facebook. Lan miturut App Annie, Panggunaan TikTok mundhak 48% ing taun 2023.

Sacara global, rata-rata pangguna TikTok mbuwang 850 menit utawa 14.1 jam ing aplikasi saben wulan.

Sumber: Earthweb ^

Kegiatan iki kalebu nonton konten, nggawe lan nyunting video, lan nganakake acara live-streaming. 850 menit minangka paningkatan gedhe saka angka 2019 nalika pangguna rata-rata mung mbuwang 442.90 menit utawa 7.38 jam saben wulan ing app.

Yen kita ndeleng kegiatan saben dina, rata-rata pangguna aktif ing TikTok udakara 52 menit.

Video TikTok sing luwih dawa entuk daya tarik lan popularitas.

Sumber: Hootsuite ^

Secara historis, panyipta konten TikTok mung diwatesi kanggo nggawe video 60 detik utawa kurang ing dawa. Ing Juli 2021, iki ditambahake dadi telung menit, lan ing 2022, iki luwih ditambahi kanggo sepuluh menit. 

Lan wong seneng.

Video sing luwih dawa (luwih saka siji menit) wis entuk luwih saka limang milyar tampilan wiwit fitur iki ngenalaken. Iku uga menehi kreator liyane kebebasan lan ngidini app kanggo saingan karo YouTube.

Video sing luwih dawa paling populer ing umum Vietnam, Thailand, lan Jepang, dene wong ing AS, Inggris, lan Brasil melu konten sing luwih dawa.

Saiki aplikasi TikTok TV wis dikenalake, kita bakal weruh video long-form nambah luwih ing popularitas. Amarga luwih saka setengah pangguna YouTube nonton konten ing layar TV gedhe, kita bisa ngarepake tren kasebut padha karo TikTok.

90% pangguna TikTok ngakses aplikasi kasebut saben dina.

Sumber: Platform E-commerce ^

Aliran konten anyar sing terus-terusan dadi daya tarik gedhe kanggo pangguna app. Dadi akeh sing 90% pangguna nggunakake saben dina.

tokoh iki luwih dhuwur saka tingkat pangguna saben dina Facebook 62%. Mung Snapchat sing cedhak karo tingkat pangguna saben dina 81%

Charli D'Amelio minangka akun TikTok sing paling populer, kanthi luwih saka 132 yuta pengikut.

Sumber: Laporan Data ^

Thanks kanggo video tari dheweke, Charli munggah dadi akun TikTok sing paling akeh diikuti mung sepuluh sasi.

Khabane Lame minangka bintang paling populer nomer loro ing TikTok, kanthi 125 yuta pengikut, lan Bella Poarch njupuk Panggonan katelu karo 87 yuta pandherekipun.

Hashtag TikTok sing paling akeh digunakake ing taun 2022 yaiku #FYP, #foryoupage, lan #TikTok.

Sumber: Laporan Data ^

Kaya Instagram, TikTok nggunakake hashtags kanggo mbantu pangguna nemokake konten sing relevan. #FYP (kanggo kaca sampeyan) minangka hashtag paling populer ing 2023.

Iki nuduhake kaca video sing disaranake khusus kanggo akun pangguna. Hashtag populer liyane kalebu #duet, #trending, #lucu, #komedi, lan #humor.

Umume wong nggunakake TikTok kanggo golek konten sing nyenengake utawa lucu.

Sumber: Hootsuite ^

Nalika nggoleki lan ndeleng isi lucu utawa nglipur ing TikTok metu minangka alasan utama nggunakake aplikasi kasebut, wong uga ngrasa nuduhake utawa ngirim isi meh padha penting. Tetep abreast warta lan acara saiki teka katelu.

Reddit minangka siji-sijine aplikasi media sosial liyane sing nemokake konten sing nyenengake / lucu minangka alasan utama kanggo nggunakake.

83% kabeh pangguna TikTok wis ngirim video.

Sumber: Platform E-commerce ^

Nalika umume individu ora terus dadi pencipta full-time, liwat 83% wong wis dikirim paling siji video ing sawetara titik.

Statistik Pemasaran lan Pendapatan TikTok Kanggo 2024

Pendapatan iklan sing diasilake saka TikTok ing taun 2023 ngluwihi $13.2 milyar. Iki minangka lompat gedhe saka 2021 nalika mung ngasilake $ 3.88 milyar.

Sumber: Oberlo ^

Dibandhingake karo 2021, ing 2023, TikTok nambah penghasilan iklan meh kaping telu. Iku cukup kanggo nggawe pemasar njagong lan njupuk kabar, sanajan isih mung udakara 10% saka apa sing diasilake Facebook ing revenue iklan.

Ing taun 2024, angka iki dijangkepi mundhak luwih saka $23 milyar, senajan iki kamungkinan bakal ngganti minangka taun progresses.

24% pemasar ing taun 2023 nganggep TikTok efektif kanggo mbantu nggayuh tujuan bisnis.

Sumber: Hootsuite ^

Ing lumahing, 24% ora koyone sing nyengsemaken, nanging nalika éling sing wis tambah 700% saka mung 3% pemasar ing 2021, sampeyan bisa ndeleng kepiye pentinge TikTok ing antarane para pemasar.

Lan sanajan TikTok duwe cara sing kudu ditindakake sadurunge entuk Facebook lan Instagram, tokoh-tokoh sing nggumunake iki nggawe Meta kuwatir - utamane yen sampeyan nganggep Efektivitas pemasaran sing dirasakake Facebook wis mudhun 20% lan Instagram nganti 40%.

Video sing disponsori kualifikasi TikTok entuk luwih saka 1.3 milyar tampilan ing taun 2021.

Sumber: ION.co ^

Video sing disponsori ora mung dideleng liwat 1.3 milyar kaping; padha uga tekan meh 10.4 milyar pangguna. Saben video nglumpukake rata-rata jumlah tampilan 508,000, Bebarengan karo 61.4 yuta count engagement.

Saben rong nganti telung minggu, 48% pangguna Gen-Z lan Milenial TikTok nggawe tuku impuls.

Sumber: GWI ^

Statistik iki nuduhake manawa generasi mudha nggunakake TikTok kanggo tuku online. 41% kabeh Gen-Z lan Millenials nggawe tuku impuls online, nanging iki mundhak dadi 48% kanggo sing nggunakake TikTok saben dina.

Iki dibandhingake karo Baby Boomers, ing ngendi mung 10% nggunakake app kanggo tuku impuls. Sakabèhé, loro saka limang pangguna TikTok enom nggawe tumbas impuls liwat aplikasi kasebut.

TikTok Micro-influencer duwe tingkat keterlibatan 17.96%.

Sumber: Platform E-commerce ^

Ing meh 18%, Tik Tok nduweni tingkat keterlibatan paling dhuwur kanggo pengaruh mikro, nggawe minangka alat sing apik banget kanggo para pengiklan. Angka iki malah ora nyedhaki saingan influencer-sentris - Instagram - sing mung nduweni tingkat keterlibatan mikro-influencer 3.86%.

Tokoh irungnya substansial kanggo influencers gedhe-ukuran, sing mung ndeleng a 4.96% tingkat engagement. Nanging, iki menehi ganti rugi dening pamirsa sing luwih gedhe.

Belanja konsumen ing TikTok paling dhuwur $ 3.8 milyar ing 2023.

Sumber: Hootsuite ^

Ing babagan belanja konsumen, TikTok minangka aplikasi paling apik ing taun 2023. Konsumen mbuwang $ 3.8 milyar ing 2023 dibandhingake karo $1.3 milyar ing 2021. Iki massive mundhak 192%.

Kita durung duwe angka kanggo 2024, nanging wis disetel ngluwihi angka 2023 kanthi cukup dawa,

Industri paling gedhe sing saiki pariwara ing TikTok yaiku omah lan kebon, kanthi tampilan 237 yuta.

Sumber: ION.co ^

Hacks lan tips dandan omah populer banget, lan minangka asil, ceruk omah lan kebon minangka industri paling gedhe sing saiki pariwara ing TikTok.

Iki ngiring dening fashion karo 233 yuta views, pangan lan ombenan karo 205 yuta views, industri tech karo 224 yuta views, lan kaendahan karo 128 yuta views.

Bungkus

Ora bisa nolak manawa sanajan diarani "fad" nalika pisanan dirilis, miturut statistik TikToktiktok 2024, TikTok wis dijupuk munggah liwat rangking lan saiki contender serius kanggo makutha platform media sosial.

Meta iku goyang ing boots sawijining - utamane amarga taun bencana ing taun 2023 - lan kita bakal bisa ndeleng manawa bakal ngupayakake upaya sing kuat kanggo nglawan lan ngalahake TikTok. 

Aku pancene looking nerusake kanggo ndeleng carane app iki progresses liwat sawetara taun sabanjuré. Iku cetha entuk driji ing pulsa (enom) apa sing dikarepake pangguna media sosial. Ayo ndeleng apa terus.

Tetenger kaca iki, amarga aku bakal nganyari saben taun amarga statistik TikTok sing paling anyar dirilis.

Sumber - Referensi

Yen sampeyan kasengsem ing statistik liyane, mriksa metu kita 2024 kaca statistik Internet kene.

Babagan Panganggit

Matt Ahgren

Mathias Ahlgren minangka CEO lan pangadeg Website Rating, kemudi tim editor lan panulis global. Dheweke duwe gelar master ing ilmu informasi lan manajemen. Karir dheweke dadi SEO sawise pengalaman pangembangan web awal nalika universitas. Kanthi luwih saka 15 taun ing SEO, pemasaran digital, lan pangembang web. Fokuse uga kalebu keamanan situs web, dibuktekake kanthi sertifikat Keamanan Siber. Keahlian macem-macem iki ndhukung kepemimpinane ing Website Rating.

Tim WSR

"Tim WSR" minangka klompok kolektif editor lan panulis ahli sing duwe spesialisasi ing teknologi, keamanan internet, pemasaran digital, lan pangembangan web. Semangat babagan jagad digital, dheweke ngasilake konten sing diteliti kanthi apik, wawasan, lan bisa diakses. Komitmen kanggo akurasi lan kajelasan ndadekake Website Rating sumber dipercaya kanggo tetep informed ing donya digital dinamis.

Lindsay Liedke

Lindsay Liedke

Lindsay punika Kepala Editor ing Website Rating, dheweke nduweni peran penting kanggo mbentuk isi situs kasebut. Dheweke mimpin tim editor lan panulis teknis khusus, fokus ing bidang kayata produktivitas, sinau online, lan nulis AI. Keahlian dheweke njamin pangiriman konten sing wicaksana lan wibawa ing lapangan sing berkembang iki.

Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Nuduhake ...