35+ Statistik & Tren OpenAI [Update 2024]

in Research

OpenAI minangka salah sawijining perusahaan riset intelijen buatan sing paling maju ing saindenging jagad. Didegake ing 2015 dening Elon Musk lan Sam Altman, OpenAI wis nggawe kemajuan sing signifikan ing bidang intelijen buatan. Mangkene sawetara statistik lan tren OpenAI sing paling anyar.

Wiwit wiwitan minangka laboratorium riset open-source, OpenAI wis berkembang dadi organisasi kanthi misi kanggo "majeng intelijen digital kanthi cara sing paling mungkin entuk manfaat kanggo manungsa sacara sakabehe."

Riset OpenAI wis fokus kanggo nggawe sistem AI sing bisa ngatasi masalah rumit lan sesambungan karo manungsa nganggo basa alami.

Khususé, OpenAI wis ngembangake sawetara produk kayata ChatGPT, GPT-1, GPT-2, GPT-3, GPT-3.5, DALL·E 2, OpenAI Five, lan OpenAI Codex.

Ikon OpenAIStatistik OpenAI lan ChatGPT Kanggo 2024

Mangkene sawetara statistik paling anyar babagan OpenAI, DALL·E, ChatGPT, lan GPT-3.5.

Ing pungkasan taun 2023, OpenAI regane $100 milyar dolar. Sing nggawe wiwitan paling larang nomer 2 ing Amerika Serikat.

Sumber: CNBC ^

OpenAI minangka laboratorium riset intelijen buatan sing diadegake ing 2015 dening Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, lan Ilya Sutskever. Iki digawe kanggo riset lan ngembangake teknologi intelijen buatan kanthi fokus ing safety lan etika.

Ing Desember 2023, OpenAI dilaporake worth $ 100 billion, nalika OpenAI nutup adol saham $ 300 yuta kanthi regane $ 27 milyar nganti $ 29 milyar. Microsoft uga nandur modal $10 milyar ing OpenAI ing Januari 2023, sing bakal ngasilake regane $30 milyar. Kacarita Microsoft nyekel 49% saham ing perusahaan kasebut.

Sing ndadekake OpenAI ing 2nd wiwitan paling terkenal ing Amerika Serikat.

Startup paling larang ing AS yaiku:

  1. SpaceX ($180 milyar)
  2. OpenAI ($100 milyar)
  3. Stripe ($95 milyar)
  4. Klarna ($45.6 milyar)
  5. Instacart ($40 milyar)
  6. Robinhood ($32 milyar)
  7. Airbnb ($30 milyar)
  8. Databricks ($30 milyar)
  9. Magic Leap ($29.5 milyar)
  10. Unity Software ($28 milyar)

OpenAI dijangkepi bakal entuk bathi $1 milyar ing taun 2024.

Sumber: Reuters ^


Reuters nglaporake yen OpenAI, pemilik chatbot GPT-3, yaiku proyeksi bathi $1 milyar ing taun 2024, miturut telung sumber sing akrab karo perkara kasebut. Iki nyatakake yen OpenAI rencana kanggo terus nandur modal ing kemampuan intelijen buatan, ngembangake produk anyar, lan golek kemitraan karo perusahaan lan pemerintah gedhe. Perusahaan kasebut kepengin mbangun layanan sing didhukung AI kanggo macem-macem sektor, kalebu perawatan kesehatan, keuangan, lan ritel. OpenAI uga nggoleki investasi potensial kanggo ndhukung pertumbuhane.

Apa sampeyan ngerti manawa insinyur ing OpenAI dilaporake entuk sekitar $925,000 saben taun, biasane saka opsi saham.

OpenAI wis ngunggahake total pendanaan $ 11.3 milyar wiwit didegake ing 2015, kalebu $ 1 milyar saka Microsoft.

Sumber: Crunchbase ^

OpenAI wis ngunggahake total $ 11.3 milyar ing pendanaan wiwit didegake ing 2015, kalebu investasi $ 1 milyar saka Microsoft ing Juli 2019. Pendanaan kasebut bakal mbantu OpenAI terus maju misi ngembangake kecerdasan umum buatan (AGI).

Putaran pendanaan paling anyar perusahaan yaiku babak Seri E tanggal 28 Apr 2023, kanthi rega $300M. Mangkene rincian babagan pendanaan OpenAI:

  • Babak winih (2015): $ 100 mayuta-yuta
  • Series A babak (2016): $ 200 mayuta-yuta
  • Series B babak (2018): $ 600 mayuta-yuta
  • Babak Seri C (2019): $1 milyar
  • Babak Seri D (2020): $1.7 milyar
  • Series E babak (2023): $300 mayuta-yuta

ChatGPT diluncurake tanggal 30 November 2022, lan mung butuh 5 dina kanggo entuk 1 yuta pangguna.

Sumber: Keuangan Yahoo ^

CEO OpenAI, Sam Altman, nglaporake ChatGPT entuk 1 yuta pangguna mung 5 dina sawise diluncurake.

https://twitter.com/sama/status/1599668808285028353

Mangkene suwene wektu wiwitan liyane kanggo entuk siji yuta pangguna:

  • Iku njupuk Twitter 24 months kanggo nggayuh 1 yuta pangguna.
  • Facebook tekan 1 yuta pangguna ing 10 months.
  • Sampeyan njupuk Dropbox 7 months kanggo entuk 1 yuta pangguna.
  • Spotify tekan 1 yuta pangguna 5 months sawise diluncurake.
  • Instagram entuk 1 yuta pangguna 3 months.

ChatGPT-4 dadi multimodal, bisa ngomong, ndeleng, lan ngrungokake.

Sumber: Wharton School ^

GPT-4, sing dirilis tanggal 14 Maret 2023, nuduhake kemajuan sing signifikan ing kemampuan model basa AI. Ora kaya sing sadurunge, GPT-4 ngluwihi interaksi adhedhasar teks, nawakake fungsionalitas multimodal. Iki tegese bisa ngerti lan ngasilake ora mung teks, nanging uga ngolah lan nanggapi input visual lan pendengaran

OpenAI's ChatGPT4 ngetung 90% ing Ujian Bar Seragam lan 99% ing bagean Verbal GRE.

Sumber: WSJ ^

Prestasi GPT-4 saka ngetung 90% ing Ujian Bar Seragam lan 99% ing bagean Verbal GRE minangka kemajuan sing signifikan ing kemampuan AI, nuduhake kemampuan kanggo mangerteni lan nganalisa informasi teks sing rumit banget.

Kemajuan iki, katon yen dibandhingake karo GPT-4 (ora ana sesanti) lan GPT-3.5, nyorot potensial GPT-4 kanggo aplikasi ing setelan pendidikan lan profesional lan menehi tandha pathokan anyar ing pangembangan AI.

OpenAI's Chat GPT3 lulus ujian Wharton MBA

Sumber: Wharton School ^

Kertas putih dening Christian Terwiesch, profesor ing Wharton School of the University of Pennsylvania, nemokake manawa OpenAI's Chat GPT3 bakal lulus ujian ing kursus MBA Wharton khas.

Dheweke nyimpulake yen ChatGPT bakal entuk padhet Kelas B nganti B lan bakal outperformed sawetara manungsa ing Course Wharton.

Ing Januari 2023, ChatGPT dilarang ing sekolah umum New York City

Sumber: Wall Street Journal ^

WSJ laporan sing Departemen Pendidikan New York City wis nglarang ChatGPT digunakake ing sekolah umum amarga kuwatir bab mbeling lan plagiarisme.

Pendidik wedi yen ChatGPT bakal nggawe mbeling luwih gampang tinimbang sadurunge, amarga ChatGPT nduweni kemampuan kanggo nulis karangan kaya manungsa lan ngasilake peer siswa.

Siswa lan guru New York City ora bisa maneh ngakses ChatGPT. Keputusan kasebut ditindakake sawise ditinjau program dening Dinas Pendidikan.

Sajrone taun 2023-24, akeh sekolah lan institusi pendhidhikan liyane ing AS lan negara liya ing luar negeri sing nglarang panggunaan ChatGPT ing jaringan lan piranti.

34.32% pangguna OpenAI (GPT-3, DALL·E 2 & ChatGPT) yaiku wanita, lan 65.68% lanang.

Sumber: Tooltester ^

Rincian jender pangguna produk pembelajaran mesin OpenAI yaiku 34.32% pangguna produk kasebut wadon, lan 65.68% lanang. Panjelasan sing bisa uga kalebu bedane akses menyang produk, beda tingkat kapentingan ing teknologi, utawa beda kasedhiyan sumber daya kanggo sinau babagan nggunakake.

Model DALL·E OpenAI wis dilatih babagan 12 milyar gambar lan bisa ngasilake gambar saka pituduh teks.

Sumber: OpenAI ^

DALL·E, wis dilatih ing 12 milyar gambar saka internet kanggo ngasilake gambar saka pituduh teks. Iki tegese pangguna bisa menehi pituduh teks, kayata "kucing sing mesem nganggo topi," lan DALL·E bakal ngasilake gambar kucing ing topi sing mesem. Teknologi iki bisa digunakake kanggo macem-macem aplikasi, kayata nggawe film animasi utawa ngasilake gambar kanggo digunakake ing kasunyatan virtual utawa ditambah.

Elon Musk minangka salah sawijining pendiri OpenAI nanging mundur saka dewan kasebut ing Februari 2018.

Sumber: OpenAI ^

OpenAI didegaké ing San Francisco ing pungkasan 2015 dening Sam Altman (CEO), Elon Musk, Ilya Sutskever (Ketua Ilmuwan), Greg Brockman (Presiden & Ketua), Wojciech Zaremba (Kepala riset & basa Codex), lan John Schulman (Kepala Pembelajaran Penguatan (RL)), ingkang bebarengan janji US $ 1 milyar.

Apa Elon Musk isih duwe OpenAI? Elon Musk minangka salah sawijining pendiri OpenAI, nanging nyatakake kemungkinan konflik kepentingan amarga karya AI Tesla, Musk mundur saka dewan ing Februari 2018. Elon Musk isih dadi donor OpenAI.

OpenAI saiki dumadi saka tim 375 wong sing nyebar ing 7 negara, kalebu Amerika Serikat, Inggris, Jerman, Kanada, Israel, Singapura lan India.

Sumber: Analytics India Magazine ^

OpenAI diwiwiti ing 2015 dening Sam Altman, Ilya Sutskever, Greg Brockman, Wojciech Zaremba, Elon Musk, lan. John Schulman. Dina iki wis berkembang dadi tim wong 375 sing nyebar liwat 7 negara lan nggarap macem-macem proyek kayata robotika, pangolahan basa, lan sinau jero.

Ing 2023, Microsoft samesthine bakal kalebu teknologi Chatbot OpenAI ChatGPT ing Word, Excel, PowerPoint, lan Outlook Email.

Sumber: The Information ^

Informasi kasebut ujar manawa Microsoft nggoleki nggabungake teknologi chatbot OpenAI ChatGPT menyang Microsoft Office lan produk email. Teknologi iki bakal ngidini pangguna bisa ngobrol kanthi luwih alami karo bot lan nggampangake wong komunikasi karo layanan Microsoft. Microsoft wis entuk wiwitan cilik sing diarani Lobe, sing duwe spesialisasi ing pembelajaran mesin, kanggo mbantu proyek iki.

Perusahaan, kalebu pendidikan (Duolingo, Khan Academy) lan keuangan (Deloitte, Stripe), wis masang produk OpenAI ing layanane.

GPT-4 diarani duwe ~1.76 triliun paramèter, dibandhingake, GPT-3 nduweni kapasitas 175 milyar paramèter ML, lan GPT-2 duwe 1.5 milyar paramèter.

Sumber: The Decoder ^

GPT-4 minangka teknologi pangolahan basa alami (NLP) generasi sabanjure saka OpenAI, laboratorium Artificial Intelligence sing berbasis ing San Francisco. GPT-4 resmi diluncurake tanggal 13 Maret 2023, kanthi langganan mbayar sing ngidini pangguna ngakses alat Chat GPT-4. Nanging, isih ora kasedhiya kanggo umum liwat API OpenAI. OpenAI durung ngumumake kapan GPT-4 bakal kasedhiya kanggo umum liwat API, nanging kemungkinan bakal ana ing sawetara wulan.

GPT-4 diarani duwe ~1.76 triliun paramèter. Iki ndadekake luwih gedhe tinimbang sing sadurunge, GPT-3, sing duwe 175 milyar paramèter, lan GPT-2 sing duwe 1.5 milyar paramèter. Tambah kapasitas iki ngidini GPT-4 ngolah tugas sing luwih rumit lan ngasilake asil sing luwih akurat.

Model GPT-3 OpenAI wis dilatih ing 45TB teks lan bisa ngasilake teks saka pituduh sing prasaja.

Sumber: OpenAI ^

GPT-3 minangka sistem pangolahan basa alami sing bisa ngasilake teks kaya manungsa saka pituduh sing prasaja. Wis dilatih babagan 45 terabyte data, sing kalebu macem-macem teks saka buku, situs web, lan sumber liyane..

Kanthi latihan iki, model bisa ngerteni konteks, ngenali pola, lan ngasilake teks kanthi gaya lan nada sing padha karo teks sing dilatih. Iki menehi GPT-3 potensial kanggo digunakake kanggo macem-macem aplikasi, saka aiding penulis lan wartawan kanggo nyedhiyani antarmuka basa alam kanggo robot lan mesin liyane.

Ing Desember 2023, situs web OpenAI nduwe 1.9 milyar kunjungan situs web, munggah saka 266 yuta kunjungan situs web ing Desember 2022.

Sumber: Similarweb ^

Miturut Similarweb, openai.com nduwe 1.9 milyar kunjungan saben wulan sajrone 30 dina pungkasan nganti Agustus 2023. Iki mundhak saka 1 milyar kunjungan saben wulan ing Januari 2023 lan 266 yuta kunjungan saben wulan ing Desember 2022.

Ing taun 2023, Amerika Serikat (13.07%) minangka negara paling dhuwur sing ngirim kunjungan menyang openai.com, diikuti Jepang (4.28%) lan Brasil (3.19%).

Sumber: SimilarWeb ^

Negara endi sing nyumbang paling akeh kanggo panggunaan situs web openai.com? Ing 2023, ing Amerika Serikat minangka negara paling dhuwur sing ngirim kunjungan menyang openai.com, nggawe 13.07% saka total lalu lintas web situs web. Jepang minangka kontributor paling gedhe nomer loro, nyumbang 4.28%, lan Brasil dadi nomer telu kanthi 3.19%.

GPT-3 wis digunakake kanggo ngasilake luwih saka 10 yuta crita lan artikel, kalebu novel lengkap.

Sumber: OpenAI ^

Generative Pre-trained Transformer (GPT-3) generasi katelu OpenAI dirancang kanggo ngasilake teks kaya manungsa saka pituduh tartamtu. Wis digunakake kanggo ngasilake luwih saka 10 yuta crita lan artikel, kayata kiriman blog, artikel warta, lan malah novel lengkap.. GPT-3 katon minangka langkah maju utama ing bidang generasi basa alami lan dipuji amarga kemampuane ngasilake teks kaya manungsa.

Riset OpenAI wis dikutip luwih saka 16,800 kaping ing makalah akademik.

Sumber: Microsoft Academic Graph ^

Panaliten OpenAI wis diterbitake ing pirang-pirang publikasi profil dhuwur, kalebu Nature, Science, lan Nature Machine Intelligence, uga ing jurnal akademik. Miturut laporan anyar, Riset OpenAI wis dikutip ing luwih saka 16,800 makalah akademik. Iki nuduhake pengaruh riset ing bidang intelijen buatan.

Riset OpenAI wis ditampilake ing luwih saka 12,800 artikel ing pers.

Source: Google Topik ^

miturut Google ulama, Riset OpenAI wis ditampilake ing luwih saka 12,800 artikel ing pers. Iki minangka jumlah artikel sing penting, lan nuduhake manawa riset OpenAI duwe pengaruh sing signifikan marang kesadaran umum.

Riset perusahaan wis diliputi ing toko warta populer lan ilmiah, wiwit saka The New York Times nganti Nature. Riset OpenAI fokus ing pangembangan artificial general intelligence (AGI) lan aplikasi ing donya nyata. Perusahaan wis ngrilis sawetara proyek lan produk, kalebu generator teks sing didhukung AI lan tangan robot.

OpenAI wis ngrilis luwih saka 800 makalah riset umum lan luwih saka 200 proyek sumber terbuka.

Sumber: OpenAI ^

OpenAI wis ngrilis luwih saka 800 makalah riset umum lan luwih saka 200 proyek sumber terbuka sing bakal kasedhiya kanggo umum. Proyèk-proyèk iki diajab bisa nulungi bidang intelijen buatan lan menehi katrangan luwih akeh babagan cara kerja AI lan cara bisa digunakake.

OpenAI wis menangake pirang-pirang penghargaan, kalebu Penghargaan Turing lan Penghargaan Kertas Klasik AAAI.

Sumber: OpenAI ^

OpenAI wis entuk akeh sukses, entuk akeh penghargaan kalebu Turing Award, sing ngakoni kontribusi sing signifikan ing bidang ilmu komputer, lan Penghargaan Kertas Klasik AAI, sing ngurmati makalah sing nduweni pengaruh sing signifikan ing bidang intelijen buatan.

Penghargaan paling anyar sing ditampa OpenAI:

  • Penghargaan Teknologi Apik 2023 kanggo sawijining karya ing GPT-4 lan ChatGPT.
  • 2023 MIT Technology Review TR35 Award kanggo karyane ing intelijen umum buatan.
  • Penghargaan Pionir Teknologi Forum Ekonomi Dunia 2023 kanggo karya ing intelijen buatan sing aman lan migunani.

Penghargaan kasebut minangka bukti karya sing ditindakake OpenAI kanggo maju ing bidang intelijen buatan lan kanggo mesthekake yen AI digunakake kanthi becik.

Gaji rata-rata insinyur piranti lunak OpenAI yaiku $ 925 000 saben taun.

Sumber: Levels.fyi ^

Miturut Levels.fyi, gaji rata-rata karyawan OpenAI $ 925,000 saben taun. Iki luwih dhuwur tinimbang gaji rata-rata kanggo insinyur piranti lunak ing Amerika Serikat, yaiku $ 105,000 saben taun.

Umur rata-rata pangguna OpenAI yaiku 25-34 taun.

Sumber: NicolaRoza ^

Umur rata-rata pangguna OpenAI yaiku 25 taun. Iki miturut panaliten dening Similarweb, sing nganalisa distribusi umur lalu lintas situs web OpenAI.

Panliten kasebut nemokake 30.09% lalu lintas situs web OpenAI asale saka pangguna umur 25 lan 34. Klompok umur paling populer sabanjure yaiku 35-44, kanthi 21.47% lalu lintas situs web.

Biaya mbukak OpenAI $ 700,000 saben dina.

Sumber: Business Insider ^

Diperkirakan sing biaya kanggo mbukak model basa OpenAI GPT-4 watara $700,000 saben dina. Iki adhedhasar jumlah daya komputasi sing dibutuhake kanggo nglatih lan mbukak model kasebut.

GPT-4 minangka model basa sing gedhe lan mbutuhake akeh daya komputasi kanggo latihan lan mlaku. Model kasebut dilatih ing kluster superkomputer, sing biaya akeh dhuwit kanggo operate.

Ing taun 2024, 156 negara duwe akses menyang produk OpenAI. Nanging, negara kaya China, Rusia, lan Iran ora duwe akses amarga sensor pemerintah lokal.

Sumber: Business Insider ^

ChatGPT dilarang ing pitung negara, kalebu Afghanistan, Belarus, China, Iran, Rusia, Ukraina, lan Venezuela.

Alesan kanggo larangan iki beda-beda ing saben negara nanging umume asale saka kontrol informasi, sensor politik, lan masalah keamanan nasional.

sumber

Yen sampeyan kasengsem ing statistik liyane, mriksa metu kita 2024 Statistik Internet.

Babagan Panganggit

Matt Ahgren

Mathias Ahlgren minangka CEO lan pangadeg Website Rating, kemudi tim editor lan panulis global. Dheweke duwe gelar master ing ilmu informasi lan manajemen. Karir dheweke dadi SEO sawise pengalaman pangembangan web awal nalika universitas. Kanthi luwih saka 15 taun ing SEO, pemasaran digital, lan pangembang web. Fokuse uga kalebu keamanan situs web, dibuktekake kanthi sertifikat Keamanan Siber. Keahlian macem-macem iki ndhukung kepemimpinane ing Website Rating.

Tim WSR

"Tim WSR" minangka klompok kolektif editor lan panulis ahli sing duwe spesialisasi ing teknologi, keamanan internet, pemasaran digital, lan pangembangan web. Semangat babagan jagad digital, dheweke ngasilake konten sing diteliti kanthi apik, wawasan, lan bisa diakses. Komitmen kanggo akurasi lan kajelasan ndadekake Website Rating sumber dipercaya kanggo tetep informed ing donya digital dinamis.

Lindsay Liedke

Lindsay Liedke

Lindsay punika Kepala Editor ing Website Rating, dheweke nduweni peran penting kanggo mbentuk isi situs kasebut. Dheweke mimpin tim editor lan panulis teknis khusus, fokus ing bidang kayata produktivitas, sinau online, lan nulis AI. Keahlian dheweke njamin pangiriman konten sing wicaksana lan wibawa ing lapangan sing berkembang iki.

Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Nuduhake ...