20+ Statistik, Tren & Fakta Blogging [Update 2024]

in Research

Apa sampeyan isih ngerti babagan bakal miwiti blog utawa nambah jadwal penerbitan? Apa sampeyan golek sing relevan? statistik blogging kanggo taun 2024 ⇣ lan data sing digunakake ing konten pilar sabanjure?

Iki kesepakatan. Sampeyan bisa uga nandhang lara tren internet nggoleki statistik blogging lan data sing paling penting.

Nanging apa wae, amarga sampeyan ngerti blog minangka salah sawijining cara sing paling apik kanggo melu target target, ngasilake petunjuk, lan nambah kesadaran merek; lan sampeyan pengin nuduhake iki karo para pamaca.

lan yen durung miwiti blog, lan ora yakin perlu kanggo ngembangake bisnis online, bisa angel kanggo nemtokake statistik blogging sing paling dipercaya (utawa yakin).

Amarga iki, aku wis nate nglakoni kabeh pagawean kanggo sampeyan. Kita wis nyidham web nggoleki apa sing kita rasakake minangka statistik blogging lan fakta sing paling menarik, kudu dingerteni kanggo taun iki.

Apa sampeyan pengin nggawe serep sawetara pratelan sing sampeyan lakoni ing postingan blog sabanjure, utawa mbutuhake mbujuk sethithik amarga sampeyan ora siyap ngetrapake tugas kadang-kadang nerbitake konten blog biasa, aku wis entuk informasi sing sampeyan butuhake.

Dadi, ayo miwiti.

2024 Statistik lan Fakta Blogging

43.1% kabeh situs web nggunakake WordPress minangka sistem manajemen konten.

Source: W3Techs

Nggoleki platform sing sampurna kanggo blog ing blog bisa angel amarga ana sistem manajemen konten sing apik kanggo dipilih.

statistik blogging

WordPress nguwasani minangka platform CMS sing paling disenengi. Saka kabeh situs web sing nggunakake sistem manajemen konten, 63% nggunakake WordPress. Nyatane, WordPress nguwasani 43% kabeh situs web ing jagad iki.

Alat nulis AI nyuda wektu nggawe konten kanthi signifikan.

Source: HubSpot

Ngadopsi Alat nulis AI ing blogging wis nyebabake nyuda drastis ing wektu sing dibutuhake kanggo nggawe konten. Apa sing biyen nganti pirang-pirang dina saiki bisa ditindakake sajrone sawetara menit, ngowahi efisiensi ngasilake konten blog. Pergeseran iki ora mung nyepetake proses publikasi nanging uga ngidini para blogger luwih fokus ing kreativitas lan strategi

53% pemasar ujar manawa blogging minangka prioritas pemasaran konten sing paling utama.

Source: HubSpot

Blogging minangka inti saka strategi pemasaran sing paling gedhe. Nyatane, ora akeh sing bisa ditindakake tim pemasaran sampeyan sing ora entuk manfaat saka konten blog sing diterbitake kanthi rutin.

Generasi utama nambah kesadaran merek, SEO, marketing email, lan liyane kabeh cara pemasaran sing bakal mbantu blog sampeyan. Dadi, yen sampeyan ora kalebu klompok sing prioritas nggawe blog, saiki tambahake dhewe.

66% pemasar nglaporake nggunakake blog ing konten media sosial.

Source: Pemeriksa Sosial Sosial

Blog sampeyan ora mung nambah nilai kanggo situs web utawa pengunjung situs sampeyan. Yen digunakake ing saluran liyane, kayata jaringan media sosial, konten blog sampeyan duwe kemampuan kanggo nggawe lalu lintas luwih akeh, nambah keterlibatan, nambah kesadaran merek, lan malah ngowahi luwih akeh dodolan. Ngirim konten blog ing platform media sosial sing populer uga bisa mbantu peringkat telusuran.

94% wong nuduhake konten blog amarga rumangsa bakal mbiyantu wong liya.

Source: Gunakake Perusahaan Sampeyan

Sing luwih migunani konten blog sampeyan, luwih bisa dituduhake para pamaca ing saluran media sosial sing populer. Gawe konten sosial gampang ditindakake ing blog sampeyan, supaya wong bisa nuduhake konten sing disenengi lan nyebar kesadaran babagan merek sampeyan.

Situs web kanthi blog duwe 434% kaca sing luwih akeh diindeks.

Source: Klien Tech

Yen sampeyan ngerti babagan SEO, sampeyan bakal ngerti manawa luwih akeh konten situs web sampeyan, luwih akeh konten sing kudu diindeks lan pangkat ing asil telusuran. Dadi, kudu dingerteni manawa duwe blog ing situs web sampeyan bakal nambah jumlah kaca web sing diindeks kanthi dramatis.

Kajaba iku, luwih akeh kaca web situs web sampeyan, luwih gampang crawler mutusake apa situs sampeyan lan nampilake kaca kasebut ing asil telusuran sing pas kanggo wong sing bener. Iki nambah kualitas lalu lintas organik sing sampeyan lakoni.

47% panuku ndeleng 3-5 isi konten sadurunge njupuk keputusan tuku.

Source: Laporan Gene Geneya

Yen sampeyan mbukak an business online, penting sampeyan ngerti kabeh perjalanan pelanggan. Sawise kabeh, wong sing ngunjungi situs web sampeyan bakal ana ing kabeh tahapan proses tuku lan konten blog sampeyan kudu nggambarake. Nalika sampeyan blog, priksa manawa sampeyan nulis babagan topik sing ngetutake telung tahap utama iki: kesadaran, evaluasi lan pertimbangan, lan nggawe keputusan, mula ora preduli ing ngendi wae wong ing proses tuku, ana konten ing situs sampeyan sing bakal duwe arti. marang wong-wong mau.

Perusahaan sing nggawe blog entuk lalu lintas kaping pindho saka pemasaran email saka sing ora.

Source: HubSpot

Ora cukup kanggo mung blog ing situs web lan ngarep-arep karo asil positif. Konten blog sampeyan kudu pancen serba guna bisa mbantu sampeyan ing saluran liyane, kayata media sosial lan email. Nyatane, nyambungake konten blog paling anyar lan paling gedhe ing kampanye email nyebabake tarif mbukak sing luwih dhuwur lan tambah klik-wutah, tegese lalu lintas luwih akeh ing situs web sampeyan. Iki ora mung mbantu sampeyan narik kawigaten sing ditarik, nanging uga nambah SEO situs sampeyan.

Artikel blog kanthi gambar entuk 94% tampilan liyane.

Source: KontenMarketing.com

Neurologist yakin manawa wong bisa ngolah imajinasi 60,000 kali luwih cepet tinimbang konten sing ditulis. Ndhuwur, gambar ing konten blog ngilangi teks sing dawa, luwih gampang dingerteni lan nawakake wong sing luwih seneng ndeleng kanthi maca cara kanggo sinau babagan bisnis sampeyan.

Pemasar sing prioritas upaya blogging 13x luwih cenderung ndeleng ROI positif.

Source: HubSpot, Negara Inbound

Yen sampeyan pengin dadi pemasar sing sukses, kudu kerja lan gawe macem-macem strategi. Untunge, blogging wis kabukten minangka cara sing efektif kanggo ngundhakake ROI sakabehe. Sampeyan bakal ngerti nalika ROI wiwit minggah nalika sampeyan ndeleng perkara kaya konversi sing luwih dhuwur, tambah pendapatan, lan keterlibatan merek liyane.

Jumlah tembung rata-rata peringkat paling dhuwur Google isine antarane 1,140-1,285 tembung.

Source: Searchmetrics

Ora bisa nolak manawa nggawe konten blog sampeyan dadi tantangan. Sing jarene, luwih becik ngerti manawa kiriman blog sing luwih dawa bakal nulungi sampeyan Google asil panelusuran. Sanadyan kiriman blog khas ana ing antarane 1,100 lan 1,300 tembung, saka perspektif SEO sing luwih teknis, sampeyan bisa uga pengin nimbang luwih suwe (meh 2,500 tembung).

Mesthine, konten blog sing dawa ora kanthi otomatis nggawe peringkat telusuran luwih apik. Sampeyan uga kudu nganggep prekara kaya kualitas, relevansi, pamirsa target, tembung kunci, lan kualitas link.

70-80% pangguna nglirwakake iklan sing mbayar lan fokus ing asil telusuran organik.

Source: SEJ

Sampeyan bisa ndeleng sawetara asil positif saka kampanye iklan mbayar sampeyan sing ditampilake ing asil telusuran. Nanging sing bener, umume wong nggoleki asil telusuran organik, kayata link menyang konten blog sampeyan, kanggo nggoleki apa sing digoleki.

Perusahaan sing blog entuk 97% luwih akeh link menyang situs web.

Source: Komunitas 2 Bisnis

Yen situs web berwenang link menyang situs web kanthi konten dhewe, sampeyan entuk keuntungan SEO, bakal dingerteni para pamirsa, lan entuk lalu lintas luwih akeh menyang situs sampeyan. Ditambah maneh, sampeyan wiwit mantep dadi pimpinan industri, sing bisa nulungi sampeyan dadi basis ing ngisor iki lan basis pelanggan. Strategi bangunan link paling apik yaiku nerbitake konten blog berkualitas tinggi sing pengin dirujuk dening wong liya lan critakake marang para pamiarsa.

Blog wis dirating minangka sumber sing paling dipercaya kanggo 5th informasi online sing akurat.

Source: Wong Mesin Telusur

Blog minangka sumber informasi sing dipercaya banget. Lan nalika internet bisa uga kepenak banget karo konten blog, akeh warta iki kanggo konsumen. Konten liyane konsumen bisa mriksa, luwih yakin bakal bisa dirasakake nalika milih sampeyan minangka perusahaan sing bakal ditindakake. Tegese tingkat penylametan sing luwih dhuwur, nilai pelanggan umur, lan mesthi ngasilake.

Swara 409 yuta wong ndeleng luwih saka 20 milyar kaca saben wulan.

Source: WordPresssitus

Elinga apa sing kita ucapake babagan internet sing oversaturated? Inggih, punika. Nanging iki ora ngalangi wong terus nerbitake konten pembunuh lan entuk keuntungan. Iku uga ora ngalangi wong saka nindakake ewu Google nelusuri dina kanggo nggoleki kiriman blog sing sampurna kanggo diwaca.

73% pengunjung skim tinimbang maca postingan blog kanthi tliti.

Source: HubSpot

Sanajan konten bentuk dawa umume rangking ing asil telusuran, sampeyan kudu elinga nulis kanggo pengunjung situs. Umume wong duwe jarak manungsa waé cendhak lan pengin ngonsumsi informasi sing bisa. Iki tegese padha nindakake akeh scanning. Yen sampeyan blog, ngandharake informatif nanging strukturake konten kanthi ringkes, gampang diwaca. Kajaba iku, tambahake titik peluru, nyorot frasa utama, tambah berita utama kanggo ngilangi teks, lan aja lali gambar.

61% pemasar ndeleng ngasilake lalu lintas lan dadi tantangan utama.

Source: HubSpot, Negara Inbound

Wirang yen pemasaran konten, khusus blogging, minangka cara sing efektif kanggo tuwuh bisnis utawa bisnis, nanging luwih saka separo kabeh pemasar isih nganggep nggawe lalu lintas lan prospek minangka tantangan sing paling gedhe. Jupuken saka kita; iki ora bakal dadi tantangan nomer siji yen sampeyan prioritasake blogging.

Kiriman blog sing kompor ngasilake 38% saka lalu lintas umume.

Source: HubSpot, Negara Inbound

Yen kita ucapake compounding blog, kita tegese konten sing bakal terus nggawe lalu lintas organik luwih suwe. Ing tembung liyane, konten sing ora bakal entek terus bakal luwih akeh mbukak lalu lintas yen terus mlaku. Mesthi wae, sampeyan ora bisa ngerti babagan postingan blog sing paling akeh kanggo sampeyan. Dadi, terus-terusan ngirim konten anyar ing situs sampeyan, lan coba supaya kabeh dadi evergreen.

36% wong luwih seneng judhul adhedhasar dhaptar.

Source: KonversiXL

Nomer nang endi wae lan wong seneng. Sawise kabeh, ana alesan kenapa situs web kaya BuzzFeed kanthi becik. Dheweke nutul babagan tresnane wong kanggo nomer, dhaptar, lan kepenginan supaya bisa maca kabeh sing diwaca. Sampeyan kudu padha ing blog sampeyan.

60% pemasar nggunakake maneh konten 2-5 kali kanggo ngasilake konten kanggo blog.

Source: Izea

Ora ana pangerten kanggo nggawe sampeyan angel. Yen sampeyan duwe potongan gedhe konten blog pembunuh sing diwaca dening para pamiarsa, gunakake supaya bisa digunakake kanthi cara liya.

Contone, ganti informasi dadi infographic, gawe seri email cekak, fokus ing topik ukuran cokotan ing kiriman lan gawe kiriman sing kapisah kanggo saben, utawa malah nggawe bagean konten video kanggo sing luwih seneng nonton tinimbang maca.

55% blogger mriksa analytics asring.

Source: Orbit Media

Saka 95% blogger sing duwe akses menyang analytics situs web, luwih saka setengah kasebut mriksa metrik kanthi rutin lan rumangsa iki duwe pengaruh positif kanggo sukses.

Iki minangka strategi sing apik kanggo wong-wong sing pengin ngawasi pertumbuhan bisnis, golek saluran sing paling akeh ngowahi, nemokake saka ngendi lalu lintas, lan liya-liyane. Gunakake alat analytics gratis kaya Google Analytics supaya sampeyan bisa nggawe keputusan sing luwih apik adhedhasar data kanggo bisnis online sampeyan.

Tumblr dadi tuan rumah luwih saka 441.4 yuta akun blog.

Source: statista

Miturut Statista, Tumblr duwe luwih saka 441.4 yuta akun blog lan isih dietung. Iki kanggo kasunyatan manawa Tumblr nyedhiyakake platform sing cocog kanggo merek sing duwe orientasi visual ing sektor media lan ritel. Tumblr uga dadi platform sing misuwur kanggo diskusi online babagan acara TV, film, lan musik.

Nggunakake foto wong nyata tinimbang foto saham wong bisa nambah 35% konversi.

Source: Eksperimen Pemasaran

Minangka Eksperimen Pemasaran nindakake sawetara tes nyata ing rong jinis foto wong iki, wis ditemokake yen akrab bisa ngasilake konversi nganti 35%. Mulane, foto wong nyata luwih disenengi lan malah dipercaya online tinimbang gambar saham. Iki nuduhake manawa blogger lan pemasar kudu milih gambar sing ngandhani babagan nilai tawaran.

Konten sing luwih apik bisa ngasilake lalu lintas menyang blog nganti 2000%.

Source: Omnikore

Miturut Omnicore, sampeyan bisa entuk lalu lintas nganti 2,000% yen duwe konten sing luwih apik ing blog. Pengunjung lan pembaca bakal terus bali menyang situs sampeyan babagan konten anyar lan daging sing bisa diuntungake. Iki ora mung nyebabake nambah lalu lintas, nanging luwih akeh konversi lan penjualan.

Nulis 24-51 postingan blog nambah generasi lalu lintas blog nganti 30%.

Source: Cafe Generasi Lalu Lintas

Miturut Kafe Generasi Lalu Lintas, duwe kaca sing cukup, kaya sing ditampilake ing kisaran ing kene, nambah kasempatan kanggo diindeks dening Google. Iki bakal narik pranala lan pengunjung saka situs liyane. Dadi, yen sampeyan pengin entuk lalu lintas luwih akeh lan ngasilake luwih akeh, blog luwih kerep.

70% konsumen luwih seneng ngerti perusahaan liwat artikel tinimbang iklan.

Source: Komunikasi TeamWorks

Miturut Komunikasi TeamWorks, aturan pemasaran konten saben perusahaan. Ora mung babagan luwih akeh wektu, gaweyan, lan dhuwit kanggo iklan sing penting. Saben sukses perusahaan meh ana ing relevansi konten sing ana ing situs sampeyan kanggo para pamaca, pengunjung, lan prospek supaya bisa kenal sampeyan lan pungkasane dipercaya sampeyan.

90% blogger nggunakake media sosial kanggo promosi kiriman; 56% ujar manawa sumber lalu lintas paling dhuwur.

Source: WP Beginner

Peranan media sosial kanggo promosi konten blog ora bisa dipungkiri, kanthi mayoritas blogger nggunakake platform kasebut. Ketergantungan dhuwur ing media sosial kanggo generasi lalu lintas nyoroti efektifitas kanggo nggayuh pamirsa sing luwih akeh.

75% pembaca seneng blog ing sangisore 1,000 tembung, nanging rata-rata udakara 2,330 tembung.

Source: Njaluk Sage

Ana celah sing katon ing antarane preferensi pembaca kanggo kiriman blog sing luwih cendhek lan dawa kiriman rata-rata saiki. Iki nuduhake kabutuhan potensial kanggo blogger kanggo nyelarasake dawa isi sing luwih cedhak karo preferensi pembaca kanggo njaga keterlibatan.

Lan ana sing duwe! 20+ statistik lan tren blog paling penting kanggo 2024 sing sampeyan, apa blogger anyar utawa berpengalaman, kudu digatekake kanthi ati-ati yen ngembangake pengikut utawa bisnis ana ing radar sampeyan.

Sampeyan uga kudu mriksa metu utawa ngirim kene karo kabeh statistik web hosting paling anyar.

Babagan Panganggit

Ahsan Zafeer

Ahsan minangka panulis ing Website Rating sing nyakup spektrum sing amba saka topik teknologi modern. Artikel-artikel kasebut nyelidiki SaaS, pemasaran digital, SEO, keamanan siber, lan teknologi sing berkembang, sing menehi wawasan lan nganyari lengkap babagan lapangan sing berkembang kanthi cepet iki.

Tim WSR

"Tim WSR" minangka klompok kolektif editor lan panulis ahli sing duwe spesialisasi ing teknologi, keamanan internet, pemasaran digital, lan pangembangan web. Semangat babagan jagad digital, dheweke ngasilake konten sing diteliti kanthi apik, wawasan, lan bisa diakses. Komitmen kanggo akurasi lan kajelasan ndadekake Website Rating sumber dipercaya kanggo tetep informed ing donya digital dinamis.

Matt Ahgren

Mathias Ahlgren minangka CEO lan pangadeg Website Rating, kemudi tim editor lan panulis global. Dheweke duwe gelar master ing ilmu informasi lan manajemen. Karir dheweke dadi SEO sawise pengalaman pangembangan web awal nalika universitas. Kanthi luwih saka 15 taun ing SEO, pemasaran digital, lan pangembang web. Fokuse uga kalebu keamanan situs web, dibuktekake kanthi sertifikat Keamanan Siber. Keahlian macem-macem iki ndhukung kepemimpinane ing Website Rating.

Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Tetep informed! Gabung karo buletin kita
Langganan saiki lan entuk akses gratis menyang pandhuan, alat, lan sumber daya mung pelanggan.
Sampeyan bisa unsubscribe kapan wae. Data sampeyan aman.
Nuduhake ...