Carane Nggawe Dhuwit Kanthi Swara Panjenengan

ditulis dening

Apa sampeyan wis dikandhani manawa sampeyan duwe swara malaekat? Utawa, ing sisih ngelawan lengkap saka spektrum, wis swara sampeyan dibandhingake Gilbert Gottfried? Apa wae, swara unik sampeyan minangka hadiah sing bisa diowahi dadi kesibukan. Apa dhuwur utawa kurang, melodi utawa serak, ayu utawa medeni, ana akeh cara kanggo nggawe dhuwit nganggo swara sampeyan.

Paling apik kabeh, akeh hustles sisih online ing dhaftar sandi bisa rampung saka comfort saka ngarep dhewe. Kabeh sing dibutuhake yaiku sambungan internet lan mikropon sing apik.

Dadi, tanpa ado maneh, ayo goleki cara sing paling apik kanggo golek dhuwit kanthi swara sampeyan.

Carane Nggawe Dhuwit Kanthi Swara Online

swara

Kanggo akeh wong sing nggoleki hustle sisih, salah sawijining faktor sing paling penting yaiku kemampuan kanggo kerja saka ngendi wae.

Kabar apik iku ana akeh cara sing bisa nggawe dhuwit karo swara online tanpa kudu ninggalake comfort saka ngarep.

Iki kalebu:

  1. Adol layanan sampeyan minangka a artis voice-over ing Upwork, Fiverr, utawa pasar freelance liyane.
  2. Marketing dhewe minangka artis voice-over ing Voices.com (pasar lepas sing dikhususake kanggo akting swara lan karya swara).
  3. Nggoleki proyek voice-over, voice-acting, utawa rekaman swara ing situs panelusuran proyek kaya Indeed, Glassdoor, utawa Monster.
  4. Nggolek proyek ngrekam buku audio kanggo aplikasi populer kaya Audible utawa Storytel.

Preduli saka ngendi sampeyan milih kanggo pasar dhewe, kompetisi ing industri freelance voice-over / voice-acting sengit. 

Sing ngirim ora ngganggu sampeyan nyoba, nanging ngirim ngajak sampeyan nggawe profil lan demo tape minangka nyengsemaken sabisa. Alami, sampeyan uga kudu menehi 110% kanggo saben manggung sampeyan njaluk.

Elinga bab pisanan sing bakal dideleng klien potensial yaiku tape demo lan/utawa conto swara, supaya sampeyan pengin polish iki kanggo sempurno. 

Sawise sampeyan entuk proyek, coba paling angel kanggo ngematake klien sampeyan. Review apik bisa nggawe prabédan ageng lan bisa mbantu miwiti entuk sawetara awis serius.

Carane Nggawe Dhuwit minangka Aktor Swara

nggunakake swara kanggo nggawe dhuwit

Sajrone abad kaping 20 lan 21, aktor swara wis menehi kita sawetara saka karakter kartun paling paweling lan referensi budaya pop - saka Mel Blanc legendaris (Bugs Bunny, Daffy Duck, lan Porky Pig, kanggo sawetara jeneng) kanggo Tom Kennedy (SpongeBob SquarePants) lan Nancy Cartwright (Bart Simpson).

Senadyan showbiz minangka lapangan sing kondhang angel dibobol, karo wektu, gaweyan, lan luck sethitik, akting swara bisa dadi karir majorly maringi hadiah lan nyenengake.

Kaya akting layar, akting swara mbutuhake para aktor supaya bisa ngembangake karakter sing unik. Kanggo ndeleng carane nindakake iki, sampeyan bisa mriksa video YouTube saka aktor swara sukses nalika ngrekam karakter.

Saliyane duwe bakat kanggo ngembangake swara unik sing cocog karo karakter, sampeyan kudu duwe pangerten bawaan babagan wektu komedi, pacing, lan enunciation lan diksi sing jelas.

Kanggo mlebu ing lapangan akting swara, sampeyan uga kudu ngrekam tape demo. Iki mbutuhake sampeyan duwe peralatan rekaman sing tepat utawa buku wektu ing studio profesional kanggo ngrekam.

Tansah mripat metu kanggo audisi lan casting telpon, lan pindhah menyang minangka akeh sing bisa. Elinga yen duwe tape demo sing apik lan up-to-date sing kalebu kabeh karya sing wis ditindakake ing industri bisa nggawe bedane gedhe.

Carane Nggawe Dhuwit minangka Artis Voice-Over

Lakon swara raket banget karo akting swara nanging luwih akeh kalebu nyedhiyakake swara kanggo konten kayata video game, video perusahaan, video latihan, iklan, lan liya-liyane. 

Sejatine, yen klip konten video utawa audio kalebu wong sing ngomong, ana kemungkinan sing bisa ditindakake dening seniman swara.

Nindakake swara kanggo video minangka cara sing apik kanggo entuk dhuwit kanthi swara saka omah sampeyan - sampeyan mung butuh persiyapan sing tepat karo mikropon sing apik.

Ana akeh platform akting swara online ngendi sampeyan bisa nggawe profil lan Panggenan layanan kanggo rega tartamtu. 

Sampeyan uga bisa mriksa kesempatan kerja voice-over ing platform kerja kaya Indeed lan Monster. 

Kanggo nggawe jaring sing amba, sampeyan bisa uga pengin nggawe profil ing pasar freelance kaya Upwork or Fiverr lan ngedol layanan voice-over minangka freelancer.

Kanggo tetep ing daur ulang karo kesempatan anyar ing industri, iku apike kanggo gabung voice-over akting forum lan grup ing media sosial uga.

Yen sampeyan kasengsem nindakake swara-overs kanggo iklan, sampeyan mesthi pengin nggawe tape demo sing bisa dituduhake menyang klien potensial. 

Mbukak industri swara komersial luwih kompetitif amarga sampeyan bakal kerja kanggo merek sing duwe gambar tartamtu kanggo ngiklanake produke (contone, Geico Gecko lan aksen Inggris sing ora jelas). 

Kahanan kaya ngono iku penting kanggo laku, ngasah pakaryan, lan entuk akeh pengalaman industri-relevan sabisa kanggo nggawe dhewe atraktif minangka calon kanggo swara-overs komersial.

Semono uga kanggo ngrekam iklan radio, pertunjukan gedhe liyane sing bisa ditindakake saka omah anggere sampeyan duwe mikropon apik lan papan karo sawetara soundproofing prayoga.

Kanggo informasi luwih lengkap, mriksa metu sandi guide lengkap kanggo dadi aktor voice-over.

Pilihan Liyane: Nggawe Dhuwit Kanthi Swara Unik Panjenengan

swara unik

Ana sawetara wong, kaya Michael Leslie Winslow sing legendaris, sing bisa ngganti swarane dhewe dadi kaya apa wae utawa sapa wae. Nanging, umume kita duwe jangkauan vokal umum sing ora bisa nyimpang banget.

Kahanan kaya ngono carane sampeyan bisa nggawe dhuwit karo swara bakal umumé gumantung apa jenis swara sampeyan duwe. Ayo goleki opsi sing kasedhiya kanggo macem-macem jinis swara.

Yen sampeyan duwe…

1. Swara Jero

swara jero

Fun kasunyatan: miturut riset saka sawetara studi, wong lanang kanthi swara sing luwih jero luwih cenderung entuk penghasilan sing luwih dhuwur kanthi rata-rata. Kajaba iku, wanita kanthi swara jero asring diarani minangka kompeten lan bisa.

Nanging preduli saka jinis sampeyan, Yen sampeyan kepingin weruh carane nggawe dhuwit kanthi swara sing jero, sawetara pilihan sampeyan yaiku:

  • Voice-overs kanggo iklan
  • Rekaman buku audio
  • Iklan radio
  • Ngrekam audio kanggo artikel warta (kayata Audm)

2. Swara Tembang Sing Apik

swara nembang

Apa wong memuji sampeyan nalika krungu sampeyan nyanyi ing padusan? Apa sampeyan meri kabeh kanca-kanca karaoke wengi?

Yen sampeyan ngimpi golek dhuwit kanthi swara nyanyi, kabar apik yaiku sampeyan ora kudu ngenteni karir musik sampeyan wiwit entuk.

Sampeyan bisa entuk dhuwit kanthi swara nyanyi kanthi:

  • Nggawe band.
  • Nawakake layanan nyanyi ing pasar freelance lan nyewa kanggo pesta lan pertunjukan liyane.
  • Nggawe saluran YouTube sing dimonetisasi lan nyanyi lagu cover (utawa asli - hey, kayane Justin Bieber miwiti!).
  • Akting swara.
  • Sade acapellas trek vokal ing Voclio.
  • Nawakake pelajaran nyanyi.

3. Swara Biasa

swara ngomong

Aja kuwatir yen sampeyan dudu penyanyi utawa yen sampeyan ora bisa nindakake kesan Darth Vader sing sampurna. Yen sampeyan mung duwe swara sing nyenengake lan enak dirungokake, sampeyan isih bisa entuk dhuwit kanthi swara sampeyan.

Kene sawetara gagasan kanggo carane golek dhuwit kanthi swara alus:

  • Iklan radio lan iklan televisi
  • Audiobook utawa rekaman artikel
  • Rekam audio kanggo video online

FAQ's

Apa Voice Over utawa Voice Acting?

Voice-over utawa akting swara yaiku seni nyedhiyakake swara kanggo karakter animasi ing video game, film, acara TV, lan media liyane. Bisa ditindakake dening wong siji utawa akeh wong.

Sing paling penting kanggo aktor swara yaiku bisa nggawe karakter sing bisa dipercaya lan nggawe penonton percaya yen dheweke iku karakter kasebut.

Dheweke kudu bisa ngerteni motivasi lan perasaane paraga kasebut lan diwedharake liwat swarane.

Kepiye carane bisa mbayar swaraku?

Ora ketompo apa jenis swara sing sampeyan duwe, ana sawetara cara sampeyan bisa mbayar.

Iki kalebu akting swara lan rekaman swara, nembangake vokal serep, ngrekam iklan televisi lan radio, menehi pelajaran swara online, monetisasi saluran YouTube, lan liyane.

Pira regane para aktor swara?

Senajan gaji rata-rata saben jam kanggo aktor voice-over $37, pendatang anyar ing industri bakal ngisi ragad sing luwih murah nalika mbangun portofolio lan dhaptar klien.

Yen sampeyan lagi ngiklanake dhewe ing a freelancer platform, sampeyan bisa nimbang miwiti ing $ 15 / jam or ngisi ragad flat saben project.

Ringkesan: Nggawe Dhuwit Kanthi Swara Panjenengan

Umumé, ana akeh cara sing apik kanggo golek dhuwit nganggo swara sampeyan, sing akeh sing ora mbutuhake ninggalake omah sampeyan.

Anggere sampeyan duwe mikropon sing apik lan kamar kanthi kedap swara lan akustik sing apik, sampeyan wis siyap miwiti kesibukan minangka seniman swara, aktor swara, utawa artis rekaman.

Aja salah: amarga saka kompetisi ing lapangan, iki dudu hustle sisih kanggo wong sing pengin entuk sawetara awis cepet tanpa sijine ing akeh gaweyan.

Nanging, yen sampeyan do pengin kerja, nggawe dhuwit nganggo swara sampeyan bisa dadi pengalaman sing paling bermanfaat. Best of luck!

Cathetan Suku

Nggabungake newsletter kita

Langganan buletin roundup mingguan lan entuk warta & tren industri paling anyar

Kanthi ngeklik 'langganan" sampeyan setuju karo kita syarat panggunaan lan kabijakan privasi.

Aku pancene seneng kursus iki! Umume perkara sing wis sampeyan krungu sadurunge, nanging sawetara sing anyar utawa dikirim kanthi cara mikir sing anyar. Iku luwih saka worth iku - Tracey McKinney
Sinau carane nggawe revenue kanthi miwiti 40+ gagasan kanggo hustles sisih.
Miwiti Kanthi Side Hustle (Fiverr Sinau Kursus)